alexanto 4721 Napisano Mart 21 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nema tema o ovom vrlo zanimljivom motoriću, mislim da bi bilo dobro da ovde ima svoj kutak. Bio sam u Burnout-u u subotu i želeo bih da se zahvalim čoveku iz prodaje, zaboravih ime, jer mi je omogućio da vidim motor koji je bio u magacinu. Prvi utisak je da je kvalitetno uradjen motor, žbicani točkovi 19 napred, 17 pozadi sa hodom od 20-tak cm i podesivom suspenzijom. ABS koji se isključuje i napred i pozadi, kome treba, kvalitetan TFT sa screen mirroring-om, poz. osvetljenje prekidača, komforno sedište, roll bar, svašta nešto... Zvuk brutalan! Što bi rekli ovi sa YT. Ostaje pitanje opravdanosti cene, jer je planirana cena 6990 evara a za sajam 6700. Vreme će pokazati kako će se prodavati kod nas... Evo kako čovek mojih dimenzija, 191cm i nešto preko 90 kg izgleda na njemu. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 242 Napisano Mart 21 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Danas su na zahtev ko je zeleo „palili" agregat na oba izlozena kove motocikla. Moram se sloziti da je zvuk odlican. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 170 Napisano Mart 22 Svrati ponekad, 176 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Rambo ima jednu pesmu- jedno te isto, jedno te isto ,jedno te isto... Tako i ovi kineski motori, svi kao jedan samo druga nalepnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16997 Napisano Mart 22 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, alexanto je napisao: Evo kako čovek mojih dimenzija, 191cm i nešto preko 90 kg izgleda na njemu. Ko ja na cbr-u 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alen XIII 1 Napisano Mart 22 U prolazu, 3 postova Lokacija: Lestane Motocikl: U potraznji Prijavi odgovor kao problematičan Ćao, danas bio do sajma i odmah naleteo sa ulaza hale 4 na Kove 510x i kaparisao ga!! Motor je izrađen jako dobro, dobar kvalitet materijala, oprema na njemu (skoro sve imaš a to kod drugih bi morao da kupim za dobre pare), motor je kopija cb500x. TFT ekran, USB, crash bar, centralni štender, Bosch ABS (može se isključiti), Bosch pumpa, Kayabine suspenzije podesive napred i nazad, Nissin kočnice težak 176kg, 20 litara rezervoar itt...za 6700€. Po meni dobar odnos para za ono što dobijaš!! Novi NX500 je 7950€, bez ičega na njemu od opreme npr...Nisam se mnogo dvoumio, moj motor treba da stigne juna meseca. Kove je ozbiljan Kineski igrač na tržištu. U Španiji (prodato skoro 2000 motora od 2022 do danas) pod imenom Macbor ili Colove se jako dobro prodaju. Preporučujem novim vozačima A2 da bace oko i na taj motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1099 Napisano Mart 23 Drug član, 380 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Težina je 205kg ništa revolucionarno u tom segmentu. Kove 500x je oko 20kg lakši u odnosu na konkurenciju i ne znam zbog čega njega nisu uvezli, jer u toj klasi malih ADV su svi manje više istih karakteristika i treba ponuditi nešto što drugi nemaju. Meni je recimo ovaj model jako sličan Voge 525dsx i QJ srt 550, a BO pravi samom sebi konkurenciju u prodaji Benelija TRK. Da odmah naglasim nemam ništa protiv kineskih motocikala, neka prodrmaju tržište, pogotovo ne protiv Kove koji sa modelom 450 rally gađa ono što niko drugi u Srbiji ne nudi, ali postupak uvoznika da krene sa hiljadu evra skupljim modelom i samom sebi napravi konkurenciju mi je van svake pameti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4721 Napisano Mart 23 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Treba uzeti u obzir da je Kove 510x skluplji od Voge 525 dsx za 600 eura kad je redovna cena (6990 vs 6390) odnosno 700 kad je akcija za oba (6700 vs 6000). Ima bolje vešanje, agregat isti nose, manji tft, nema kontrolu trakcije, prikaz pritiska u gumama, nema maglenke ali ima alu ralicu. Nisam fan džidža-bidža, samo navodim razlike. Čak je na sajmu bio 525 u verziji Black knight sa grejačima ručki isto za 6 K. Meni se Kove više svidja ali 600-700 eura sa ovih par dodataka nije malo. Vreme će pokazati kakva će biti prodaja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 6 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 3/23/2024 at 10:24 AM, vucko23 said: Težina je 205kg ništa revolucionarno u tom segmentu. Kove 500x je oko 20kg lakši u odnosu na konkurenciju i ne znam zbog čega njega nisu uvezli, jer u toj klasi malih ADV su svi manje više istih karakteristika i treba ponuditi nešto što drugi nemaju. Meni je recimo ovaj model jako sličan Voge 525dsx i QJ srt 550, a BO pravi samom sebi konkurenciju u prodaji Benelija TRK. Da odmah naglasim nemam ništa protiv kineskih motocikala, neka prodrmaju tržište, pogotovo ne protiv Kove koji sa modelom 450 rally gađa ono što niko drugi u Srbiji ne nudi, ali postupak uvoznika da krene sa hiljadu evra skupljim modelom i samom sebi napravi konkurenciju mi je van svake pameti. Moram da te ispravim, razlika u težini između Kove 510X i 510 je samo 6kg a razlika u ceni je daleko manja od 1.000 Eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1504 Napisano April 7 Drug član, 840 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Jel kupio neko ovaj Kove na sajmu? Kakvi su utisci ako jeste? Ja sam se licno malo razocarao u motor kad sam ga video uzivo, ali to je verovatno posledica prevelikih ocekivanja koja sam sam razvio ovde na forumu citajuci hvalospevove o njemu. Mislim motor mi je ok na prvu loptu, ali nista posebno u moru drugih... Jos sa cenom koja je za nijansu jaca od slicnih Kineza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano April 7 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Cekam da me zovu na probnu voznju. Realno malo deluje jadnije od svih, ali je stvarno dosta laksi (kad ga u mestu mrdam). Doduse nije imao goriva tako da ima i do toga. Deluje znacajno lakse od 525. Videcemo na probi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1099 Napisano April 7 Drug član, 380 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan @TA96 kada već ispravljaš zamolio bih te za precizne informacije o težini i ceni. Na zvaničnom sajtu je navedeno 186kg za 500x i 205kg za 510x. Takođe kod nas je cena 510x bila spuštena na 6700 evropskih u vreme trajanja sajma, a s obzirom da 500x nije u ponudi kod uvoznika za Srbiju bio sam slobodan navesti cenu kolege iz Slovenije (uvoznik Kove za Sloveniju), koji je pre nekoliko meseci na forumu napisao zvanične cene kod njih i ovaj model je bio 6000e. Ako misliš da bi bio mnogo jeftiniji kod nas ili imaš neke insajderske informacije o ceni onda u redu. U suprotnom omanuo sam za 300e razlike i kilogram težine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4721 Napisano April 7 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ipak će biti da nema značajnije razlike u težini a razlika u ceni u Slo je ipak 500 eura. Barem po rečima pomenutog uvoznika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1099 Napisano April 8 Drug član, 380 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Onda je moj previd što se cene tiče, a što se težine tiče razlika od 19kg preračunata prema specifikacijama na zvaničnom sajtu KOVE MOTO WWW.KOVEMOTO.COM KOVE MOTO 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Maj 24 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan @Punktmann Jel bilo test vožnje? Ne znam jel su registrovali ovaj primerak što je stigao pre sajma, ne verujem da su ga prodali. Iz nekog razloga mi se svidja, iako ima i lepših i opremljenijih, baš bih voleo da ga probam. Uživo mi je dobar utisak ostavio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan @JunioR. Niko još nije zvao. Meni se ne žuri (sveže sam registrovan) pa sam prestao da se cimam previše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Maj 24 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Registrovan je, provozao sam ga nekoliko km na Tari prethodnog vikenda. Iskreno nije ostavio utisak na mene. Pričam samo o vožnji. Dosta bezličan. Ne deluje lagano, agregat se snagom javlja tek preko 5000 obrtaja. Celokupni utisak je da je ovo motor za nezahtevne. CF Moto MT450 je osetno lakši za vožnju (upravljiviji), živahniji i zabavniji. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Maj 24 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Jel bilo i on road ili pričaš samo o offu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Maj 24 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pričam isključivo o asfaltu. Uzani krivudavi put (od Mokre gore prema Tari, jedna kratka deonica) sa kratkim pravcima između krivina. Vanasfalte sposobnosti neću da komentarišem ni za jedan od ovih motora. prešao sam po 500m dobrog makadama do vidikovca za slikanje. I Kove 510 i CF MT450 su bez ikakvih problema prošli ceo off-road trek koji se vozio u subotu. Recimo oko 70-80 km. Teren uglavnom makadam i kamen. Ništa specijalno zahtevno ali definitivno nije bilo za čisto putni motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Maj 27 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam sad Burnout, verovatno ću u subotu ići da ga probam. Nešto mi se baš svidja kod njega - ne mogu ni da odredim tačno šta. Uživo mi je ostavio super utisak, tako da videćemo u vožnji, svakako sam i neiskusan i nezahtevan. 450MT vozikam stalno, pa ću taman moći da uporedim, ta dva motora su se iskristalisala kao 2 najbolje opcije trenutno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Maj 27 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko košta 510x kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Maj 27 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan 7000 je "redovna" cena, 6700 su ga stavili za sajam i to i dalje stoji kao pretprodajna cena. Verujem da će tako i da ostane 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada53 20 Napisano Maj 30 Svrati ponekad, 145 postova Motocikl: suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari evo i ja da kazem koju o Kove510X juce sam ga probao i mogu da kazem da nije los uporedjujuci ga sa banditom 600 koji sam vozio,mnogo lakse se vozi lepo ulazi u krivine dobro koci suspenzija mu je odlicna menjac super sve u svemu dobar motor moram jos da probam voge 525x pa da odlucim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Jun 16 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Odradio juče probnu vožnju. Prvo pohvala za ekipu iz Burnouta, odlični su. Što se tiče motora... seo sam na njega sa 450MT, i hladan tuš. Motor je na 1050km +-, znači taman razradjen. Izgleda odlično, smestio sam se super (183 sam pa to uglavnom nije problem), koči odlično, menjač odličan,kvačilo malo tvrdje. Vešanje najbolje u klasi (nisam probao još samo Voge 525 ali ne verujem da je tu bolji), sve upija odlično a nije premekano. Zaštita od vetra slaba, ceo taj prednji deo je dosta nizak ali to mi nije presudno. Nije težak, osećaj je taman izmedju 450MT i ovih teškaša (TRK, QJ). Nije toliko upravljiv kao MT, za nijansu "napadnije" se sedi, ali nikakve zamerke. Zašto hladan tuš - agregat. Kad je @Gliganapisao utisak sa vožnje, kontao sam da će taman da bude "smooth" na nižim obrtajima, pa da lepo povuče kad se zavrti, ali.. Ispod 5000 ga bukvalno nema. Nisam vozio baš nešto previše motora, ali nigde nisam naišao na ovako nešto. Ne bi ni to možda bio toliki problem da on ne urliče već preko 4000, i kreću baš ozbiljne vibracije, pogotovo na sedištu, kao da ima masažu. Za iole upotrebljivu vožnju bi morao uvek da je dobrano preko 5000, a meni lično to nikako nije leglo zbog buke i vibracija. Na ispod toga nisam imao hrabrosti ni da menjam trake izmedju automobila. Povlači odlično kad se zavrti, ali meni baš ne godi tako da vozim, zato i gledam ovu klasu i dvocilindraše. 450MT koji ima 50cc i 6 konja manje se neuporedivo lepše ponaša na manjim obrtajima, nigde nije skroz mrtav, a nije neprijatan za vožnju ni na 7000+. Očekivao sam da agregat bude jedan od najvećih pluseva Kovea (uz vešanje), ali je sasvim suprotno i meni je skroz otpao kao opcija za kupovinu, iako je bio prvi pik do juče. Ne znam jel do moje vožnje i navike, ali mi baš nije legao. Promenio Jun 16 član JunioR. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5380 Napisano Octobar 25 Ne silazi, 4809 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Testirao sam Kove 510X. Nekako nedorečen motor, u par crtica: Kove 500X je koristio Loncin agregat (skoro identičan kao Honda CB500, pošto Loncin pravi i za Hondu agregate), a u 510X je Zongšenov agregat. 35 kW, nije ni bilo za očekivati nešto vau, vuče tek na višim obrtajima. Može se lepo spakovati na motor, zaštita od vetra nije sjajna, nije ni najudobniji. Deluje mi kao da je 510X spreman za sledeću generaciju i da malo kaska za Voge 525DSX koji mu je takoreći najbliži konkurent. CF 450MT ne uzimam u poređenje jer je druga klasa u odnosu na Kove i Voge. Svi utisci su u tekstu. BJBikers test - Kove 510X - BJBikers.com BJBIKERS.COM Testirali smo Kove 800X Standard, a odmah nakon njega na red je došao i 510X, manji, takođe u adventur kategoriji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Octobar 26 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ala ih stancuju... Da se pogubis u sufiksima i prefiksima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...