vtomic85 110 Napisano Februar 13, 2024 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam počeo sa istraživanjem i razgledanjem u cilju kupovine svog prvog dvotočkaša ikada. Nakon obimne pretrage po internetu, a u skladu sa budžetom, izbor sam suzio na tri skutera od po 125cc - Honda PCX, Yamaha N-max i Suzuki Burgman. Uzimam slobodan dan na poslu i krećem u obilazak salona. Honda salon u Omladinskih brigada - dolazim, razgledam par minuta, niko mi ne prilazi niti me pita bilo šta. Prilazim čoveku koji sedi za stolom, otvorim dušu (tražim svoj prvi skuter, 125cc, nisam još 100% siguran šta hoću, pomenem da imam više kandidata...). On me gleda, kaže - koliko si ti visok, 190cm? Ja kažem - da. Kaže on - uuu, ma nema šanse onda, tebi treba nešto veće... Ja reko' - ok, ali veće trenutno nije opcija (prvo zbog budžeta, onda i zbog A1 kategorije). Vidim da tu stoji PCX, koji mi je do tog trenutka bio favorit i bio sam 90% ubeđen da ću baš njega uzeti. Pitam mogu li da sednem da vidim kako mi "stoji". Kaže on - ma sedi slobodno, ali malo je to za tebe. Ja sednem - deluje ok, udobno je, dobar položaj ruku, lep motor, baš mi se sviđa. Kaže on - ali ajd podigni noge. Ja podignem - nikakav problem, ostaje još prostora ispred kolena, korman ide od kraja do kraja bez problema i bez udaranja u kolena. On gleda - skoro da deluje razočarano, reče nešto u fazonu "pa dooobro, mogu da stanu noge, ali nije to to...". Ja kažem - ok, hvala, razmisliću u svakom slučaju... On kaže (i dalje ne ustajući od stola) - ok, ok, tu smo mi. Šta znam, baš sam imao osećaj da je samo hteo da me otkači (ili možda da proba da mi proda nešto skuplje). Yamaha salon (Plattner Motors) u Vojislava Nanovića - bilo je još par momaka koji su gledali neke jakne i rukavice, prodavac je bio sa njima, nisam ga požurivao niti zapitkivao bilo šta. Kada mi je prišao, rekao sam šta hoću, da me interesuje N-Max... On je bio korektan ali mi je nekako delovalo kao da hoće da me zbrza i da završi sa mnom što pre. Šta znam, možda prodavci znaju da procene ko stvarno hoće da kupi nešto a ko je u fazonu "samo razgledam", pa ne žele da gube previše vremena na takve... Uglavnom, u salonu nisu imali N-Max, ali su imali jednog na popravci, pa mi je učinio uslugu i odveo me u radionicu da ga pogledam. Nakon toga me je uputio na kolegu za kasom, da se raspitam o uslovima plaćanja. Kolega mi je odgovorio na pitanja, ali sve je i dalje delovalo kratko, brzo i šturo. Suzuki/Sym salon kod Plavog mosta. Imam samo jednu zamerku - na sajtu im stoji adresa Vojislava Ilića 145, a tu se, koliko videh, nalazi Lidl. Uglavnom, preko telefona su mi objasnili gde da ih nađem. Dolazim, par klijenata je već u salonu, prodavac priča sa njima, ja opet strpljivo čekam i razgledam. Čovek mi prilazi posle par minuta, ja opet ispričam šta tražim, kažem da zapravo još uvek ne znam šta tačno hoću, pomenem koje sve kandidate imam... I on mi kaže, paz' sad, "da, Honda PCX je vrhunski skuter, možda i najbolji u ovoj klasi". E sad, ja se ne bavim prodajom, radim kao programer, ali radim u firmi koja ima stav "mi hoćemo da budemo partneri našim klijentima i da im pomognemo da ostvare uspeh" (šta god podrazumevao "uspeh") - odnosno, hoćemo da klijent bude srećan, makar to značilo da mi nećemo biti ti koji će da mu uvale najskuplje rešenje. I nekako prepoznam taj stav i kod ovog čoveka. Stav koji govori: "Ja hoću da ti budeš zadovoljan i da nađeš najbolji motor za sebe, pa makar to ne bio Suzuki". I to me je odmah kupilo i stekao sam poverenje u njega. E, onda je nastavio priču u stilu "Burgman je super, ali pogledaj Sym, stiže nam uskoro taj i taj model, koštaće 2 hiljade i nešto"... Dakle opet ista priča - neću da ti prodam najskuplje, hoću da ti prodam ono čime ćeš biti zadovoljan. I za razliku od prethodna dva salona, ovde sam osetio da imam njegovu potpunu pažnju i bez problema sam mogao da pričam svoju priču i da primetim da me neko zaista sluša i pokušava da reši nedoumicu koju imam. Skuter još uvek nisam uzeo, ali sam nakon stavljanja svih pluseva i minusa na papir u ovom trenutku 95% rešen da uzmem Sym. Ali čak i kada bi kod svih skutera koje sam uzimao u razmatranje apsolutno svi tehnički detalji bili identični, odlučio bih se da pare ostavim ljudima koji prema meni kao klijentu imaju ovakav odnos kakav je imao gospodin iz Suzuki salona (inicijali S.K, ne znam smem li da napišem puno ime :-)). Daleko od toga da sam "pahuljica" kojoj je potreban poseban odnos i da je neko mazi i tetoši. Iskustvo u Honda i Yamaha salonu mi je skroz prihvatljivo i bez problema bih ja završio posao i sa tim ljudima. Ali verujem da nije teško malo se potruditi, pogotovo ako ti je to posao i ako pričaš sa nekim ko je došao da ti ostavi par hiljada evra. Na kraju krajeva, to ponekad napravi razliku i ljudi se odluče da sarađuju baš sa tobom. Promenio Februar 13, 2024 član vtomic85 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6584 Napisano Februar 13, 2024 (promenjeno) Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nasih par hiljada eura koje dajemo za motor je nama veliko, prodavcima novih je to sica, ako ne kupis ti kupice sledeci koji udje. Lepo ide prodaja svima pa se ne tangiraju mnogo. Sto se Suzuukija tice mozda je bas taj prodavac ovde na forumu ( @slobasuper9) Promenio Februar 13, 2024 član Sharky - Alex 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3099 Napisano Februar 13, 2024 Drug član, 1834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam u dva salona, Beneli i Honda, devojka koja radi u Beneliju nam je sve rekla sto smo pitali, pokazala motore, pricali sat vremena, Nc sam znao tako da nisam imao sta da trazim u salonu, bilo je samo evo ti papiri uplati, jedino sto kad sam hteo drugi model rekli su bolje ne, bolje uzmi nc jes da mi drugar radio u Hondi pa je drugaciji odnos bio. Cudni su prodavci kod nas, kao da su po kazni tu, ima izuzetaka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano Februar 14, 2024 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @sjebomekarburator za jos zanimljivih objava! Credit/:… | Instagram 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2286 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 997 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 2. 2024. at 20:22, vtomic85 je napisao: Nedavno sam počeo sa istraživanjem i razgledanjem u cilju kupovine svog prvog dvotočkaša ikada. Nakon obimne pretrage po internetu, a u skladu sa budžetom, izbor sam suzio na tri skutera od po 125cc - Honda PCX, Yamaha N-max i Suzuki Burgman. Uzimam slobodan dan na poslu i krećem u obilazak salona. Honda salon u Omladinskih brigada - dolazim, razgledam par minuta, niko mi ne prilazi niti me pita bilo šta. Prilazim čoveku koji sedi za stolom, otvorim dušu (tražim svoj prvi skuter, 125cc, nisam još 100% siguran šta hoću, pomenem da imam više kandidata...). On me gleda, kaže - koliko si ti visok, 190cm? Ja kažem - da. Kaže on - uuu, ma nema šanse onda, tebi treba nešto veće... Ja reko' - ok, ali veće trenutno nije opcija (prvo zbog budžeta, onda i zbog A1 kategorije). Vidim da tu stoji PCX, koji mi je do tog trenutka bio favorit i bio sam 90% ubeđen da ću baš njega uzeti. Pitam mogu li da sednem da vidim kako mi "stoji". Kaže on - ma sedi slobodno, ali malo je to za tebe. Ja sednem - deluje ok, udobno je, dobar položaj ruku, lep motor, baš mi se sviđa. Kaže on - ali ajd podigni noge. Ja podignem - nikakav problem, ostaje još prostora ispred kolena, korman ide od kraja do kraja bez problema i bez udaranja u kolena. On gleda - skoro da deluje razočarano, reče nešto u fazonu "pa dooobro, mogu da stanu noge, ali nije to to...". Ja kažem - ok, hvala, razmisliću u svakom slučaju... On kaže (i dalje ne ustajući od stola) - ok, ok, tu smo mi. Šta znam, baš sam imao osećaj da je samo hteo da me otkači (ili možda da proba da mi proda nešto skuplje). Yamaha salon (Plattner Motors) u Vojislava Nanovića - bilo je još par momaka koji su gledali neke jakne i rukavice, prodavac je bio sa njima, nisam ga požurivao niti zapitkivao bilo šta. Kada mi je prišao, rekao sam šta hoću, da me interesuje N-Max... On je bio korektan ali mi je nekako delovalo kao da hoće da me zbrza i da završi sa mnom što pre. Šta znam, možda prodavci znaju da procene ko stvarno hoće da kupi nešto a ko je u fazonu "samo razgledam", pa ne žele da gube previše vremena na takve... Uglavnom, u salonu nisu imali N-Max, ali su imali jednog na popravci, pa mi je učinio uslugu i odveo me u radionicu da ga pogledam. Nakon toga me je uputio na kolegu za kasom, da se raspitam o uslovima plaćanja. Kolega mi je odgovorio na pitanja, ali sve je i dalje delovalo kratko, brzo i šturo. Suzuki/Sym salon kod Plavog mosta. Imam samo jednu zamerku - na sajtu im stoji adresa Vojislava Ilića 145, a tu se, koliko videh, nalazi Lidl. Uglavnom, preko telefona su mi objasnili gde da ih nađem. Dolazim, par klijenata je već u salonu, prodavac priča sa njima, ja opet strpljivo čekam i razgledam. Čovek mi prilazi posle par minuta, ja opet ispričam šta tražim, kažem da zapravo još uvek ne znam šta tačno hoću, pomenem koje sve kandidate imam... I on mi kaže, paz' sad, "da, Honda PCX je vrhunski skuter, možda i najbolji u ovoj klasi". E sad, ja se ne bavim prodajom, radim kao programer, ali radim u firmi koja ima stav "mi hoćemo da budemo partneri našim klijentima i da im pomognemo da ostvare uspeh" (šta god podrazumevao "uspeh") - odnosno, hoćemo da klijent bude srećan, makar to značilo da mi nećemo biti ti koji će da mu uvale najskuplje rešenje. I nekako prepoznam taj stav i kod ovog čoveka. Stav koji govori: "Ja hoću da ti budeš zadovoljan i da nađeš najbolji motor za sebe, pa makar to ne bio Suzuki". I to me je odmah kupilo i stekao sam poverenje u njega. E, onda je nastavio priču u stilu "Burgman je super, ali pogledaj Sym, stiže nam uskoro taj i taj model, koštaće 2 hiljade i nešto"... Dakle opet ista priča - neću da ti prodam najskuplje, hoću da ti prodam ono čime ćeš biti zadovoljan. I za razliku od prethodna dva salona, ovde sam osetio da imam njegovu potpunu pažnju i bez problema sam mogao da pričam svoju priču i da primetim da me neko zaista sluša i pokušava da reši nedoumicu koju imam. Skuter još uvek nisam uzeo, ali sam nakon stavljanja svih pluseva i minusa na papir u ovom trenutku 95% rešen da uzmem Sym. Ali čak i kada bi kod svih skutera koje sam uzimao u razmatranje apsolutno svi tehnički detalji bili identični, odlučio bih se da pare ostavim ljudima koji prema meni kao klijentu imaju ovakav odnos kakav je imao gospodin iz Suzuki salona (inicijali S.K, ne znam smem li da napišem puno ime :-)). Daleko od toga da sam "pahuljica" kojoj je potreban poseban odnos i da je neko mazi i tetoši. Iskustvo u Honda i Yamaha salonu mi je skroz prihvatljivo i bez problema bih ja završio posao i sa tim ljudima. Ali verujem da nije teško malo se potruditi, pogotovo ako ti je to posao i ako pričaš sa nekim ko je došao da ti ostavi par hiljada evra. Na kraju krajeva, to ponekad napravi razliku i ljudi se odluče da sarađuju baš sa tobom. Vladimire hvala na lepim rečima U principu, prodaja je jako težak posao. Zahteva dosta posvećenosti, prilagođavanja ljudima,poslodavcu i pronalaženje sebe u svemu tome. Obzirom da ovaj posao radim iz ljubavi nekako to onda ide lakše :). Takođe vozim skutere od osnovne škole te imam poprilično iskustva te mi je lako da sa klijentom zajedno dođemo do zaključka. Naravno, ključno je postavljanje pitanja i pažljivo slušanje. Takođe smatram da sam prema poslodavcu dužan da ostavim dobar utisak na klijenta. Smatram da je firma jedan brod gde su zaposleni veslači koji treba da veslaju u istom smeru i firmu predstavljaju kako dolikuje. Svakako, meni lično jako puno znače ovakva iskustva i daju mi vetar u leđa, daju mi smernice da sam na pravom putu Takođe i kritike su dobro došle al se nadam da ih neće biti, barem se trudim da ih ne bude On 13. 2. 2024. at 20:34, Sharky - Alex je napisao: Nasih par hiljada eura koje dajemo za motor je nama veliko, prodavcima novih je to sica, ako ne kupis ti kupice sledeci koji udje. Lepo ide prodaja svima pa se ne tangiraju mnogo. Sto se Suzuukija tice mozda je bas taj prodavac ovde na forumu ( @slobasuper9) Kako si me prepoznao U principu, mi smo ljudi koji živimo u istoj zemlji kao i naši kupci, tako da ja lično ne posmatram nečiji novac kao siću ili nešto drugačije od ličnog novca. Svakako da postoji i neko koga ni ja nisam ispoštovao, jednostavno naiđe loš dan, velika gužva itd itd... Generalno se trudim da svakom posvetim pažnju i da dobijete sve informacije i savete koje znam Možda tebi nije bilo do ćaskanja oko lifta kad sam te zvao ali si mi sve lepo rekao, posavetovao pa čak i ponudio na kraju krajeva da rešiš problem iako bi potencijalno imao štetu zbog toga, ali to se zove ljudstvo . 4 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7505 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 3114 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Brat je od Saleta kupio jesenas nov motor i imao samo reči hvale kao i mnogi.. Nismo ni mi kupci laki, teška je to leba. Svaka preporuka, i siguran sam da ću i ako se odlučim za nov jednog dana, prvo otići kod njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1082 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 563 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Potvrđujem, ja ga gnjavim već danima, a on se ne žali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 39 Napisano Januar 2 U prolazu, 61 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja se spremam da ga gnjavim u vezi Sym Jet 200,vazdušara,kad otopli malo... Gledao Burgmana 125,Pcx i Vog sr1 125. Nekako mi se Sym,pojma nemam što,najviše dopao. Da li zbog 169kubika,ne znam.... Služiće mi mahom za magistralu,dunavsku,najviše...Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2286 Napisano Januar 2 Drug član, 997 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Što bi se reklo, izvolte u salonuuu 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 39 Napisano Januar 2 U prolazu, 61 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Slobo. Vidimo se!Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 213 Napisano Januar 2 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam uzeo cruisym, Sloba jos nije poceo da radi tamo. Galantno sam zavrsio posao: Usao, bacio pogled, znao da mi treba 300cc, video cruisesym, test voznja i cao djaci. Sto se yamahe tice, bili su korektni, dali mi xmax, nije mi legao i to je to. U hondi me oladili, kazali rasprodali svei i cao (skuter sam uzimao krajem sezone). E, mesto gde Sloba ulazi u akciju je kada mi je odapeo migavac na skuteru (fabricka greska, sta da se radi). Kako nije bilo nikakve naznake kad ce zamena, iako je sve bilo pod garancijom, poceo sam polako da se ljutim Sloba je bio izuzetno korektan i urgirao je u servisu sto je rezultovalo da su kolege iz servisa skinuli migavac sa novog motora iz salona i stavili na moj. Od tada, sve mi radi bez greske, hvala Bogu a Slobu cu uvek da preporucim svakome. @vtomic85ako mene pitas, sym ti je odlicam odnos cene i kvaliteta, mada ovi sad kinezi sto su dosli prave ozbiljnu konkurenciju. @slobasuper9samo cepaj 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1368 Napisano Januar 3 (promenjeno) Drug član, 879 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sa Yamahom(barel) u NS sam bio bas zadovoljan kad sam isao na test voznju, doduse nije bilo nikakve guzve pa se prodavac mogao posvetiti, a i kad sam kupovao opremu u BG bio sam bas zadovoljan, prodavac odmah uskocio i sve lepo prezentovao. CF salon tj. Tago moto, onako... Test model je bas zapusten, rucica kvacila zrela za stelovanje bila davnih dana, slobodnog hoda previse. Nekako su me zbrzali tamo. Sa Hondom u Stojanovu manje vise isto iskustvo, oni cak i nemaju test modele, servis je lose organizovan, zakazem u 10h, na red stignem u 14h... Jedino sto je prodavac bio korektan imao sam njegov broj pa mi je odgovorao oko svih nedoumica... Na kraju odem u Horgos kod Atile i zavrsim posao. Covek za saradnju fantastican. Ne kazem da je u Sumaru u BG ista losije, samo je meni Horgos mnogo blize i povoljniji su... Promenio Januar 3 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 71 Napisano Januar 12 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Skuteri Beograd su jako nezainteresovani i neinformisani a pola modela koja imaju na oglasima, nemaju u prodaju. Na moje pitanje koliko košta zamena ulja tj redovan servis za Pedu Tek 250 koji se radi kod vas u garanaciji. Rekao je "ne znam, 6.000,7.000,8.000, 9000 din". Takođe ne zna koliko mu koštaju modeli koje ima u radnji. A zbog velike doze pokazivanja nezainteresovanosti, pitam se koliko bi se trudili da srede neki kvar ako se desi. Tako da sam odustao od Pede. Sledeća stanica mi je Eurosumar. Da pogledam Sym ST 200 i HD300 koji su mi zapali za oko kada sam bio pre nekoliko dana. Doduše samo kroz izlog sam ih vido jer nisu radili zbog praznika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 179 Napisano Januar 12 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan SYM ST 200 (169ccm) - 3300e SYM Joyride 300 - 4600е SYM HD 300 - 4600e Ако већ гледаш модел HD300, баци мало око и на Јоуride 300. Исти су агрегати али различити модели. Мени озбиљније делује Joyride од HD-a. У ST 200 je агрегат од 169ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2286 Napisano Januar 12 Drug član, 997 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Skuteri Beograd su jako nezainteresovani i neinformisani a pola modela koja imaju na oglasima, nemaju u prodaju. Na moje pitanje koliko košta zamena ulja tj redovan servis za Pedu Tek 250 koji se radi kod vas u garanaciji. Rekao je "ne znam, 6.000,7.000,8.000, 9000 din". Takođe ne zna koliko mu koštaju modeli koje ima u radnji. A zbog velike doze pokazivanja nezainteresovanosti, pitam se koliko bi se trudili da srede neki kvar ako se desi. Tako da sam odustao od Pede. Sledeća stanica mi je Eurosumar. Da pogledam Sym ST 200 i HD300 koji su mi zapali za oko kada sam bio pre nekoliko dana. Doduše samo kroz izlog sam ih vido jer nisu radili zbog praznika. ST200 trenutno nema na stanju ali stiže novi kontigent uskoro. Svakako imamo ST125 LC u salonu pa možeš njega pogledati (ST125 i ST200 su identični na oko).Što se tiče HD-a u salonu je i dostupan je za prodaju. Što se tiče Joyride-a, takođe, tu je.Oko detalja na licu mesta možemo kad dođeš u salon. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...