Jump to content

Moto Zajednica

Prelivanje karburatora i prljavshtina :S

Recommended Posts

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pozdrav ljudi.

Chudna stvar mi se deshava. Malo sam vozikao motor ovih dana i svaki put se desilo da mi karburator preliva. Tu i tamo sam reshavao problem usput ("chukanje" loncheta, ispushtanje benzina na preliv...). Problem se trenutno reshi ali se ponavlja...

E sad, ne bi meni to bilo chudno, ali stavio sam odavno inline filter za benzin (onaj plastichni providni sa kartonom unutra). Danas mi se ponovo desio isti problem, pa sam reshio da ochistim karbove. I pored filtera u karburatorima je bilo prljavshtine (rdje, poshto u rezervoaru ima pomalo rdje...star motor).

Zamenio sam filter, medjutim plashim se da ce se ovo ponovo deshavati... Motor je Honda CB400N.

Da li neko ima neki savet, shta uraditi, mozda neki drugi filter? Vrlo je neugodno u sred grada kad stane pa se sav umazem u benzin :P

Unapred hvala.

P.S. koristim ovu priliku da se zahvalim kolegi sa BJB koji je stao i ponudio mi alat i pomoc danas kada sam u gradu chachkao oko karburatora. Chini mi se da je nick Bo$ko, ako sam dobro zapamtio (bio sam malo nervozan  ::) ). Hvala josh jednom !

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Po meni je metalni, Fradov najbolji. A imas i negde teme kako da se resis rdje u rezervoaru, tako da ubijes sve muve u dva udarca.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Po meni je metalni, Fradov najbolji. A imas i negde teme kako da se resis rdje u rezervoaru, tako da ubijes sve muve u dva udarca.

Uzede mi rec iz usta. Bas tako i tim redom. Peri rezervoar i meti frad filter koji menjas na nekoliko meseci.

Ee pa ovaj je vec par meseci na motoru i josh nije bio vozen... Bilo je dosta prljavstine u njemu.Mozda je i on napravio belaja.

A taj metalni filter shta ima unutra, jel isti kao ovaj providni ili je neka druga tehnika ?

Rezrvoar planiram da sredim, ali sve chekam prolece, kao, i ovkao ce stajati...

Hvala na savetima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ista tehnika ali je veći i može da izguta više štroke, ne lomi se, filter unutra je finiji. Ali je najbitnije da središ rezervoar. Džabe filter ako se stalno puni rđom. Čitaj postove, ima toga. I za svaki slučaj promeni creva za gorivo.

• Drug član, 896 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Evo i starog dobrog resenja za slucaj da jos nisi resio problem. Ja sam ovo imao na BMWu iz 55` e i nikad nisam imao problema sa karburatorom. Cela fora je u pravljenju ove krivine sa crevom gde se zadrzava sva eventualna prljavstina. Ne bi bilo lose i da stavis providno crevo kako bi video kada treba da se ocisti. Pozdrav!

post-154-1287902332373_thumb.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Da dodam, ovo je cak vrlo pozeljno da se ovako montira, jer desava se da se filter slomi u toku voznje ( obicno u nekoj vukohebini ), pa u tom slucaju imate dovoljno creva da ga prikacite direktno na slavinu i dodjete kuci il bar do neke radionice !

Da da, bash je tako povezano :)

Pretpostavljam da je prljavshtina proshla dok nisam imao filter, ili se filter dovoljno zaprljao da je uspeo da propusti shtroku...

Valjda cu danas stici da ochistim rezervoar. Skupljam shrafove :D

Hvala svima na pomoci !

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Dešavaće ti se ponovo i ponovo i ponovo dokle god ne 1.očistiš detaljno rezervoar 2.staviš bilo koji kvalitetan filter goriva (ne mora metalni, ne mora fradov, al' je najlakše naći ga). 3.Ne očistš detaljno karbove. Bilo šta da propustiš od 1 i 3, imaćeš ponovo veštice u karburaciji.

hehe veshtice :)

Pa filter imam, karbove sam chistio 2 puta, josh je ostalo rez da ochistim. To cu danas, nadam se. Kisha ova i tmurno pa mi se ne mrde :(

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Obrati paznju na nivo ulja u motoru., jer ako karburator preliva visak moze da ode u ulje, meni se to dogodilo.

• Zainteresovan, 763 postova

Mada je prljavstina najcesci razlog , karb hoce da preliva i zbog istrosenosti iglice  ili zaglavljivanje plovka , provei i to. Ako hoces najbolji moguci filter za gorivo, potrazi od nekog vanbrodskog motora ( Yamaha na pr.) talozni filter. Zadrzava prljavstinu i vodu (male kolicine) 100 posto.

Pa koliko sam ja gledao iglice su dobre. Na onim gumama se ne primecuje nikakav trag istroshenosti. najpre je to trunje od rdje. Danas sam ochistio rezervoar pa cemo videti kako ce se pokazati.

Za filter cu bash pogledati, shto bolji to bolje :) Gde bih mogao da pogledam za taj brodske motore ?

• Zainteresovan, 763 postova

Filter sa neke pente mozes naci u servisima za iste ;D Idi kod Mileta Dzonsona kod hipodroma  ili u Galiju na adi , ustvari  imas na adi nekoliko radionica ,sigurno ces naci.

Da ne otvaram novu temu...

Poshto sma polozio pre par dana, sada imam nameru da malo nashtelujem karburatore. Motor dosta teshko pali kada je hladan... Koga bi ste preporuchili u BG, negde oko Zvezdare ? I da li neko zna orijentaciono koja je cena za CB400N (2 karburatora) ?

Pozdrav

P.S. chitao sam prethodne postove na temu shtelovanja karbova, i koliko vidim Joca je ok ? Da li ima josh neko ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja