Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Advanced Member, 2149 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Prođe godina otkako je Kove kod mene. 10500km raznih avantura na koje ne bih ni otišao drugim motorom 🔥🔥 Ja ne mogu da vam opišem koliko je meni ovaj motor legao, koliko je zabavan za vožnju i koliko uživam.

Bez problema vrednih pomena za sada. Čim je izašao iz salona curkalo je gorivo na brzoj spojci između zadnjeg i prednjeg rezervoara. To je rešeno na prvom servisu. Slini kočiono ulje na glavnom cilindru prednje kočnice. Nije do stezanja šrafova poklopca. Zaboravim ovo da napomenem kada svratim do Burnouta, a voleo bih da se sredi. I to je to koliko se sećam, a i koliko imam zabeleženo. 

zlnVNMK.jpeg

Još jedna iz Turske. Foto seansa u kampu na 2800m

Pisao sam već o prepravkama koje sam radio:

-Otvoreni airbox sa sunđerastim vazdušnim filterom (i hirurška kapa preko njega kao pred-filter. Iznenađujuće delotvorno rešenje).

-Ventili za ispuštanje vazduha iz štapova prednje vile.

-Acerbis X-Factor štitnici ruku.

-Izbacio sam EVAP kanister iz šuspleha, na njegovo mesto ubacio torbu sa alatom.

-Coober ECU.

-De-cat cev auspuha, Dragon Ada. Na njoj je pukao nosač...

-Gligatech ploča za prtljag.

Sa ove distance, sve bih ponovo isto uradio.

Ostaje mi još da montiram deklu sa prozorčetom za ulje, jer apsolutno nikada neću odvojiti vreme da odvrćem šraf i guram vezicu u rupu. Pored toga treba da smislim (zapravo sprovedem u delo, smišljeno je) i rešenje za kačenje donjih gurtni bisaga. To mi oslobađa prostor na ramu za montažu Scotoilera.

Ogibljenje mi je u jednom momentu postalo odlično. Malo sam se igrao podešavanjima, ali mislim da je presudni trenutak bio kada sam sam sebi priznao da po terenu ne treba voziti na 1.8-1.9 bara. Nikada ni na jednom motoru nisam osetio razliku u ponašanju prilikom promene pritiska u gumama. Ovde, kada se ispuste na 1.3-1.5 iskustvo vožnje se transformiše. Sada bi već lagano trebalo raditi servis komplet ogibljenja (redovna zamena ulja, ništa drugo)

HY1NNGb.jpeg

Da li je baš sve sasvim savršeno? Ne, naravno da nije i nikada neće biti.

-Čak i nakon zamene ECU i svih pripadajućih delova još uvek postoji onaj "on-off" momenat kada se vozi na minimalnom gasu. Mnogo manje izraženo nego u fabričkoj postavci ali tu je. Neprimetno kada se vozi "dinamično", ubije u pojam ako moram da idem iza nekog zaista sporog.

-Motor prosto nije dizajniran da radi lepo na niskim obrtajima. Hoće on sada da krstari na 3000 obrtaja ali zvuči kao da nikako nije srećan zbog toga. Mnogo mu više prija kada je blizu crvenog :zvizduk:

-Glasan je, uvek. Ja se ne lozim na glasne izduve pa mi to ne prija.

-Pre nekoliko noći sam sanjao kako neće da upali. No, snovi su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 17
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 843 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
Pre 6 sati, Gliga je napisao:

-Pre nekoliko noći sam sanjao kako neće da upali

Reci da si vozio Italijana bez da kažeš da si vozio Italijana? :lol:

Što se tiče gasa, jel si probao ovo?

• Sviđa mi se 2

• Advanced Member, 2149 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Nisam još. Ja između dve vožnje i zaboravim kako se motor ponaša pa ne volim da pravim izmene. A nemam vremena da se vozikam namenski za potrebe testiranja.

Pazi, ja i sada mogu da radim ovo što on pokazuje na snimku: prva, druga brzina na ler gasu. Motor ide i ne deluje kao da se želi ugasiti. Ali postoji onaj momenat na tranziciji između jako malog gasa i još manjeg gasa gde on na momenat vrednost očita kao nulu. Ni približno izraženo kao ranije, ali i dalje prisutno. To kako on demontrira da mu je motor cimao meni nikada nije bilo.

• Sviđa mi se 2

• Pažljivo prati, 678 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

I ti si već ubacio coober tako da si već preštelovao meke parametre. On je isključio neki senzor ili ko zna šta nisam primetio da je rekao da je sredio i verovatno dobio drugačiju smešu isto kao što na nekom motorima ubacuju one dongle, po meni to nije ok jer svi ti senzori nešto mere i daju paramatre ECu da on odradi posao jedino preštelovani ECU ili dodaci poput coober po meni imaju smisla. moje laičko mišljenje i svakako bi pre odradio posao kao ti sa coober dodatkom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja