Gliga 5115 Napisano Jun 24 Advanced Member, 2123 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sa Trackerima se po blatu vozi skoro kao po suvom. Ove Mitas Rally gume sam imao na Tuaregu (a prednju i na KLE. Ako je zadnja E-09 njih sam takođe vozio i važi sve isto) i ne ulivaju toliko poverenje van asfalta (u poređenju sa Trackerima). Možda će na lakšem motoru biti bolja situacija. Tracker je izuzetna guma za ovakav motor. Ide i autoputem 120-130-140, a i po najklizavijem blatu. Stoji da ne drži baš najbolje na vlažnom, ali gle čuda, neće ni Mitasi. Pored ovakvog fabričkog auspuha mislim da je besmisleno komentarisati buku koju proizvode gume Mitas može biti dobar izbor ako se motor koristi kao ADV (moj način upotrebe) ukoliko se pokaže da je dugotrajniji. Svakako je najbolje isprobati Mada, par Trackera je ispod 150€, ako nije bilo poskupljenja zadnjih dva-tri meseca. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 25 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Gliga je napisao: Osetićeš razliku u blatu. Ovo pozadi je E09 (ili kako se već sada zove...) ili Rally (ranije bila E-12)? Mrzim blato, posebno ovo glibavo, Vojvođansko, ritsko... Fuuuj Obilazim ga u veeelikom luku, iako sam ravničarski domorodac. Tražim malo više komfora na asfaltu, te je experiment u tom pravcu. Gume su Mitas enduro trail rally pro, naslednici prednje E13 i zadnje E12, valjda.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5115 Napisano Jun 25 Advanced Member, 2123 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da da, to su super gume za kombinovanu upotrebu Prednju sam imao na dva motora, zadnju na Tuaregu. Sve osim blata je super. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 25 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Lako se vratim na Trakerice. One su po meni za motore od 150 kg zamalo pa idealno rešenje. Momentalno kod mene prednja ima nekih 1400-1500km i jedva se vide tragovi korištenja, a guma radi posao i na putu. Opušteno ulazim u bilo koju krivinu i obaram motor, dok guma uredno drži i baš pruža visok nivo samopouzdanja. Zadnja, međutim, nije baš idealna priča u svim uslovima. Proklizava ponekad i na starom sivom asfaltu, i na hladnom asfaltu, i na travi, a čak ume da se "otima" i na suvom zemljanom putu... Ponekad, ali stvarno samo ponekad... I to na "nejakom" Kove-u. Ništa od toga nije dilbrejker, doduše, moji drugari je voze i na lakšim i žešćim EXC-ovima i FE501, ali valja napomenuti da ima neke nedostatke. Sa druge strane, kod mene je zadnja na 1500 km napola potrošena, što uopšte nije loš životni vek, mada, moj Kove je do sada provodio 80-90% vremena u vožnji van asfalta... Mokar asfalt i kramponi u bilo kom obliku jednostavno ne idu zajedno, čisto sumnjam da tu postoji neka magična guma koja to značajno bolje radi od ostalih... Ideja mi je da probam da se naviknem da ga više vozim i na putu, otud experimentisanje. Zato i ne diram fabrički prenos. Vidim da ga mnogi koriste kao "laki adv motor", te kontam, aj i ja da probam tako nešto... Iako, fali tu snage i kubika za preticanje u saobraćaju, fali drugi cilindar za održavanje putne brzine... Ili, možda pre svega, fali da ja promenim navike i da zaboravim 25 godina touring motora kad izvezem Kove-a na asfalt 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1209 Napisano Jun 25 Drug član, 1170 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Gde si pazario Mitas i koja je cena ako nije tajna ? Meni treba za KTM790 adventure. Na njemu su Dunlop Trail max raid, fantastčna guma ali u blatu skoro neupotrebljiva, deklarisana je kao 50:50. Ove mitas, ili enduro XT+ mi deluju nešto agresivnije. Nije da sada nešto vozim težak teren i blato, ali jednom godišnje me uhvati i izađe na nos. @Gligo ti si ovo terao na Tuaregu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 870 Napisano Jun 25 Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo u Grčkoj Pirelli MT21 Rallycross, kažu mnogo dobra guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5115 Napisano Jun 25 Advanced Member, 2123 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @lemy Tako je. Dok su se još zvale E-12 i E-13. Ne znam da li je bilo ikakvih izmena u samoj gumi kada je promenjen naziv. Na asfaltu dobre, na off-u dobre. Jedino za neko ozbiljnije blato "može bolje". Verujem da je tako za svaku gumu. Na tubeless felni, bez unutrašnje gume, stalno su po malo gubile pritisak. Nekad gotovo neprimetno, nekada 0,5 bara dnevno. Treba napomenuti da ja nikada nisam spuštao pritisak. Vožene su na 2.2-2.5, prednja-zadnja, ako se dobro sećam. Draže mi neuništavanje felne od povećanog prianjanja Vidi sa Markoneom za Mitas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 25 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, lemy je napisao: Gde si pazario Mitas i koja je cena ako nije tajna ? Meni treba za KTM790 adventure. Na njemu su Dunlop Trail max raid, fantastčna guma ali u blatu skoro neupotrebljiva, deklarisana je kao 50:50. Ove mitas, ili enduro XT+ mi deluju nešto agresivnije. Nije da sada nešto vozim težak teren i blato, ali jednom godišnje me uhvati i izađe na nos. @Gligo ti si ovo terao na Tuaregu ? Firma se zove Dil-Ju Doo iz Bačke Palanke, ali, obzirom da je to uzeto u kompenzaciji sa firmom u kojoj ja radim, moja cena ti nije relevantna. Plus što je ovo Tube Type guma u koju ide unutrašnja, a verujem da KTM ima tubeles felne, te tebi trebaju Mitas Enduro Trail XT+. Izgledaju isto kao ove moje, ali su tvrđe i tubeless... Danlopice nisam terao, ali kod tih 50/50 guma je uvek prednja problem jer uglavnom nije doboljno agresivna. Gliga je spominjao KLE-a, pa sam setio mog nekadašnjeg Klepetala na kojem sam imao Mitas E07 i bio skroz oduševljen zadnjom gumom, ali sam i pao jednom u blatu zbog prednje. Da sad biram 50/50 gume za teži motor, zadnja bi bila upravo ta Mitas e07 koja se sada zove Enduro Trail +, a prednju bih vijao nešto agresivnije, tipa ovoga što stavljam na Kljove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 668 Napisano Jun 25 Drug član, 1400 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, House je napisao: Ja uzeo u Grčkoj Pirelli MT21 Rallycross, kažu mnogo dobra guma. Je, al nema to zadnja u dimenziji za 790, a troše se brže nego trava raste! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3470 Napisano Jun 25 (promenjeno) Drug član, 1639 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Sad bas čitam o Pirelli MT21 Rallycross upravo to kažu da su dobre,mekane ali da se troše dosta brzo,sto je mala cena za dobru gumu. Promenio Jun 25 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1209 Napisano Jun 25 Drug član, 1170 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Baron-Čurug said: Firma se zove Dil-Ju Doo iz Bačke Palanke, ali, obzirom da je to uzeto u kompenzaciji sa firmom u kojoj ja radim, moja cena ti nije relevantna. Plus što je ovo Tube Type guma u koju ide unutrašnja, a verujem da KTM ima tubeles felne, te tebi trebaju Mitas Enduro Trail XT+. Izgledaju isto kao ove moje, ali su tvrđe i tubeless... Danlopice nisam terao, ali kod tih 50/50 guma je uvek prednja problem jer uglavnom nije doboljno agresivna. Gliga je spominjao KLE-a, pa sam setio mog nekadašnjeg Klepetala na kojem sam imao Mitas E07 i bio skroz oduševljen zadnjom gumom, ali sam i pao jednom u blatu zbog prednje. Da sad biram 50/50 gume za teži motor, zadnja bi bila upravo ta Mitas e07 koja se sada zove Enduro Trail +, a prednju bih vijao nešto agresivnije, tipa ovoga što stavljam na Kljove... Potpuno se slažem, prednja je mnogo veći problem. Sa trailmax raid sam svugde izašao, kako tako, ali prednja kada naiđe na blato posebno pod nagibom ide let preko kormana... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 870 Napisano Jun 25 (promenjeno) Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan @Tumbe je uzeo MT21 pre mene, pa on može reći detaljnije, ali sviđaju mu se više nego Mitas Trail XT+. Mitas Trail Xt+ je imao na 890, a na 690 Mitas Enduro Trail (e07) i MT21. Promenio Jun 25 član House 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3259 Napisano Jun 25 8-bit, 1969 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/24/2025 at 12:46 PM, Baron-Čurug said: staviću i prednji mus To će ti se raspasti na asfaltu. Bolje stavi UHD unutrašnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4769 Napisano Jun 25 Drug član, 450 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma koliko ljudi, toliko ćudi i potreba. Posle Mitasa, ove pirelli su mi sjajne po svakom pitanju. Doduše tek sam prešao oko 1000km, po Maljenu i okolini, i po suvom vremenu. Još nisam vozio po kiši, a asfalt mi je nužno zlo i kratke deonice. Svakako ću probati i tracker, ali za moje potrebe, ove MT21 su stvarno dobre gume. Ali su i oko 90€ skuplje od tracker, tako da.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 26 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, mradomir je napisao: To će ti se raspasti na asfaltu. Bolje stavi UHD unutrašnju. I mus je deo experimenta... Zašto? Ima više razloga. Teorija kaže da se brzo raspadnu, Sagmajster kaže da ode do mora i nazad na njima i uopšte ne razmišlja... Iskustvo koje imamo moji drugari i ja na 5-6 motora koji već godinama koriste museve je sledeće: Michelinovi Bib M14 i M02 su neuništivi - Od 4 seta koji se voze već godinama, crkao je jedan prednji nakon 5 sezona, a jedan zadnji je već mekan, mada će izdržati još barem ovu godinu. Ostali su još uvek odlični... Kilometri i kilometri, sati i sati... X-grip zadnji sam imao na 690 i bio je odličan 3 i kusur hiljade km dok nisam prodao motor. Imam ga i sada na Kljove-u već soma ipo km i ne vidim problem. Namazaću ga opet kad stavim Mitasice i teram dalje dok se ne raspadne... Prednji montiram sa gumama za koji dan, pa ćemo videti... Neko je jednom montirao i neki prednji Tehnomus, ali je to izgleda bio za hard (emitira mali pritisak, za razliku od gore pomenutih koji emitiraju 0,9-1,1 bar pritiska), a taj je brzo crk'o... Napominjem da su naši motori 70-80% vremena van asfalta, međutim, naš "off" su uglavnom dolme, atarske lenije (tvrdi zemljani putevi) i tome slično, a brzine uglavnom preko 80kmh. To bi u teoriji trebalo da budu uslovi slični asfaltu, trebalo bi da greju i gume i museve i da ih samim tim razaraju... Posebno kad je napolju kao sad, teren suv i vreo... A nama, eto, traju i traju.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 4036 Napisano Jun 26 Zainteresovan, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Baron-Čurug said: I mus je deo experimenta... Zašto? Ima više razloga. Teorija kaže da se brzo raspadnu, Sagmajster kaže da ode do mora i nazad na njima i uopšte ne razmišlja... Iskustvo koje imamo moji drugari i ja na 5-6 motora koji već godinama koriste museve je sledeće: Michelinovi Bib M14 i M02 su neuništivi - Od 4 seta koji se voze već godinama, crkao je jedan prednji nakon 5 sezona, a jedan zadnji je već mekan, mada će izdržati još barem ovu godinu. Ostali su još uvek odlični... Kilometri i kilometri, sati i sati... X-grip zadnji sam imao na 690 i bio je odličan 3 i kusur hiljade km dok nisam prodao motor. Imam ga i sada na Kljove-u već soma ipo km i ne vidim problem. Namazaću ga opet kad stavim Mitasice i teram dalje dok se ne raspadne... Prednji montiram sa gumama za koji dan, pa ćemo videti... Neko je jednom montirao i neki prednji Tehnomus, ali je to izgleda bio za hard (emitira mali pritisak, za razliku od gore pomenutih koji emitiraju 0,9-1,1 bar pritiska), a taj je brzo crk'o... Napominjem da su naši motori 70-80% vremena van asfalta, međutim, naš "off" su uglavnom dolme, atarske lenije (tvrdi zemljani putevi) i tome slično, a brzine uglavnom preko 80kmh. To bi u teoriji trebalo da budu uslovi slični asfaltu, trebalo bi da greju i gume i museve i da ih samim tim razaraju... Posebno kad je napolju kao sad, teren suv i vreo... A nama, eto, traju i traju.. Čoveče, pa gde si ti do sada Ja sam mislila da sam ja jedina koja koristi museve za dual sport vožnju. Svi su me ubeđivali da mi to ne treba, ne vozim hard enduro. Iskreno, ogroman mi je i problem u Crnoj Gori ( tamo živim), da nađem ko će da mi zameni mus. O nabavci da i ne pričam. Ja museve godinama vozim, prvenstveno zato što vozim sama po planinama a ne mogu zameniti gumu ako se izbuši. Ali eto , do sada nisam imala sa kim da razmenim iskustva oko museva. A iz tvoje priče vidim da ima više ljudi koji koriste museve za istu svrhu kao ja Te Bib nisam koristila nikada, skupi su bili a i mislila sam da su meki. Koristila sam Technomouse, i sad imam neke Mitas rally. Samo, meni ne izdrže toliko. Ja sam ih menjala dva sets u sezoni. Ali jesam baš puno vozila. Ne raspadnu se, ali postanu mekaniji i točak onda nije tako upravljiv. A vidiš to za asfalt je zanimljivo što kažeš. Ja uglavnom ne prelazim 50 km/ h na asfaltu, kao čuvam ih. Mada ni ne vozim puno po asfaltu, samo tamo gde mora. Tako da nisam ni eksperimentisala šta bi bilo sa većim brzinama i dužim relacijama. A nekada me baš to i limitira jer bi negde bilo zgodno asfaltom da odem ili se vratim, a tamo da vozim. Ti sam menjaš mus? Imaš neku mašinu? Ovde ni vulkanizer neće to da prihvati da uradi, jer njihove mašine nemaju prihvat za enduro gumu. A ručno neće niko Pa je muka živa zameniti i gume i museve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3259 Napisano Jun 26 8-bit, 1969 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, makikt said: Ja sam mislila da sam ja jedina koja koristi museve za dual sport vožnju. A baš htedoh da ti pošaljem link da pročitaš da nisi sama 1 hour ago, Baron-Čurug said: I mus je deo experimenta... Zašto? Ima više razloga. Teorija kaže da se brzo raspadnu, Sagmajster kaže da ode do mora i nazad na njima i uopšte ne razmišlja... Iskustvo koje imamo moji drugari i ja na 5-6 motora koji već godinama koriste museve je sledeće: Michelinovi Bib M14 i M02 su neuništivi - Od 4 seta koji se voze već godinama, crkao je jedan prednji nakon 5 sezona, a jedan zadnji je već mekan, mada će izdržati još barem ovu godinu. Ostali su još uvek odlični... Kilometri i kilometri, sati i sati... X-grip zadnji sam imao na 690 i bio je odličan 3 i kusur hiljade km dok nisam prodao motor. Imam ga i sada na Kljove-u već soma ipo km i ne vidim problem. Namazaću ga opet kad stavim Mitasice i teram dalje dok se ne raspadne... Prednji montiram sa gumama za koji dan, pa ćemo videti... Neko je jednom montirao i neki prednji Tehnomus, ali je to izgleda bio za hard (emitira mali pritisak, za razliku od gore pomenutih koji emitiraju 0,9-1,1 bar pritiska), a taj je brzo crk'o... Napominjem da su naši motori 70-80% vremena van asfalta, međutim, naš "off" su uglavnom dolme, atarske lenije (tvrdi zemljani putevi) i tome slično, a brzine uglavnom preko 80kmh. To bi u teoriji trebalo da budu uslovi slični asfaltu, trebalo bi da greju i gume i museve i da ih samim tim razaraju... Posebno kad je napolju kao sad, teren suv i vreo... A nama, eto, traju i traju.. Ubedio si i mene da probam 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 26 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, makikt je napisao: Čoveče, pa gde si ti do sada Ja sam mislila da sam ja jedina koja koristi museve za dual sport vožnju. Svi su me ubeđivali da mi to ne treba, ne vozim hard enduro. Iskreno, ogroman mi je i problem u Crnoj Gori ( tamo živim), da nađem ko će da mi zameni mus. O nabavci da i ne pričam. Ja museve godinama vozim, prvenstveno zato što vozim sama po planinama a ne mogu zameniti gumu ako se izbuši. Ali eto , do sada nisam imala sa kim da razmenim iskustva oko museva. A iz tvoje priče vidim da ima više ljudi koji koriste museve za istu svrhu kao ja Te Bib nisam koristila nikada, skupi su bili a i mislila sam da su meki. Koristila sam Technomouse, i sad imam neke Mitas rally. Samo, meni ne izdrže toliko. Ja sam ih menjala dva sets u sezoni. Ali jesam baš puno vozila. Ne raspadnu se, ali postanu mekaniji i točak onda nije tako upravljiv. A vidiš to za asfalt je zanimljivo što kažeš. Ja uglavnom ne prelazim 50 km/ h na asfaltu, kao čuvam ih. Mada ni ne vozim puno po asfaltu, samo tamo gde mora. Tako da nisam ni eksperimentisala šta bi bilo sa većim brzinama i dužim relacijama. A nekada me baš to i limitira jer bi negde bilo zgodno asfaltom da odem ili se vratim, a tamo da vozim. Ti sam menjaš mus? Imaš neku mašinu? Ovde ni vulkanizer neće to da prihvati da uradi, jer njihove mašine nemaju prihvat za enduro gumu. A ručno neće niko Pa je muka živa zameniti i gume i museve. Imamo neko postolje sa ručicom koja pritiska, ručno, naravno... Zanimljiva naprava koja dosta pomaže. Plus uvek ti treba dva para pajsera i dva para ruku... Napraviću koju sliku kad budemo radili pa kačim Vulkanizeri uglavnom neće da se pate, osim ako i sami ne voze A što se patnje sa montažom tiče, sa Trakericama nije neka muka, nije ni sa Enduro medium, još lakše je, međutim napatismo se par puta sa Metzeler Six Days Hard i to zapravo... Gde je čak na jednom motoru uopšte nismo ni mogli skinuti kad je bila za zamenu. Odneli je kod vulkanizera i zajedno sa njim na mašini nije išlo do te mere da je krenula felna da cvrči kao da će pući.. Tu smo priču rešili tako što smo na kraju spoljnu isekli šlajfaricom Tvrda guma i mus baš ne idu zajedno... Nadam se da se to neće ispostaviti i sad za ovaj Mitas... Što se tiče brzine i kako ona utiče na museve, imam druga koji je za 200 sati vitlanja svojim Haskijem i dalje na prvom setu Bib museva. A, uopšte se ne libi da odvrne gas i po asfaltu i van njega... I ide lepim brzinama, bez problema. E, sad, promenuo je barem tri prednje i šest zadnjih guma u međuvremenu, pa možda česta mazanja produžavaju vek musu... Meni ne smetaju mekane gume, ja i na putnom motoru zadnju duvam preko 2bara tek kad je 40stepeni napolju i kad se žena i ja natovarimo za negde. Prednju ni onda Neka ih, neka su vrele, neka se troše, neka se lepe na dodir prstom... A za dual sport mislim da je mradomir u pravu, najoptimalnije rešenje je napred UHD, a nazad tvrđa varijanta musa...Mada, ovde gde se ja vozam nema terena sa oštrim kamenjem, a ekseri i ostale gluposti koje buše gume uglavnom nekako obiđu prednju i završe u zadnjoj... BTW, koliko su para ti mitas rally musevi i koje su tvrdoće? Promenio Jun 26 član Baron-Čurug 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 870 Napisano Jun 26 Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Kako dobre informacije ljudi, hvala lepo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 4036 Napisano Jun 26 Zainteresovan, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Baron-Čurug said: Imamo neko postolje sa ručicom koja pritiska, ručno, naravno... Zanimljiva naprava koja dosta pomaže. Plus uvek ti treba dva para pajsera i dva para ruku... Napraviću koju sliku kad budemo radili pa kačim Vulkanizeri uglavnom neće da se pate, osim ako i sami ne voze A što se patnje sa montažom tiče, sa Trakericama nije neka muka, nije ni sa Enduro medium, još lakše je, međutim napatismo se par puta sa Metzeler Six Days Hard i to zapravo... Gde je čak na jednom motoru uopšte nismo ni mogli skinuti kad je bila za zamenu. Odneli je kod vulkanizera i zajedno sa njim na mašini nije išlo do te mere da je krenula felna da cvrči kao da će pući.. Tu smo priču rešili tako što smo na kraju spoljnu isekli šlajfaricom Tvrda guma i mus baš ne idu zajedno... Nadam se da se to neće ispostaviti i sad za ovaj Mitas... Što se tiče brzine i kako ona utiče na museve, imam druga koji je za 200 sati vitlanja svojim Haskijem i dalje na prvom setu Bib museva. A, uopšte se ne libi da odvrne gas i po asfaltu i van njega... I ide lepim brzinama, bez problema. E, sad, promenuo je barem tri prednje i šest zadnjih guma u međuvremenu, pa možda česta mazanja produžavaju vek musu... Meni ne smetaju mekane gume, ja i na putnom motoru zadnju duvam preko 2bara tek kad je 40stepeni napolju i kad se žena i ja natovarimo za negde. Prednju ni onda Neka ih, neka su vrele, neka se troše, neka se lepe na dodir prstom... A za dual sport mislim da je mradomir u pravu, najoptimalnije rešenje je napred UHD, a nazad tvrđa varijanta musa...Mada, ovde gde se ja vozam nema terena sa oštrim kamenjem, a ekseri i ostale gluposti koje buše gume uglavnom nekako obiđu prednju i završe u zadnjoj... BTW, koliko su para ti mitas rally musevi i koje su tvrdoće? Uh, pravo da ti kažem ne znam koliko su koštali. Ali jesu bili skuplji od Tehnomusa. A tvrdoća, to treba pogledati negde na sajtu Mitasa. To su reli musevi, trebalo bi duže da traju. Na dodir su mekši od Tehnomusa, ali u vožnji su skroz ok, čini mi se i bolji. Aj da pogledam oko tvrdoće pa javljam ako nađem. Nađoh, piše 0,86 bara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 870 Napisano Jun 26 (promenjeno) Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan A šta mislite o Tubliss sistemu? Promenio Jun 26 član House 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3259 Napisano Jun 26 8-bit, 1969 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, House said: A šta mislite o Tubliss sistemu? Ja imam na malom ktm-u, savetujem preskoči. U teoriji odlično, u praksi... krene da pušta, ne preterano, ali dovoljno da nervira. Pa gledaj jutube, pa skini, pa vrati... posle par dana zajebancije ja sam odustao. Najsigurnije ti je (što većina praktikuje) rezervna unutrašnja i da naučiš da menjaš. Ako hoćeš da se zanimaš probaj Lucioli, nisam još čuo utiske, a izgleda zanimljivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 870 Napisano Jun 26 Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan E jebiga.... Već naručio tubliss da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2679 Napisano Jun 26 Andragog, 5246 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo stiglo. Staviću nove trekere i ovo... https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100359099102&sku_id=17595711416079&_x_sessn_id=v63bj992au&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1750979410058_ep71qjeq3v&refer_page_sn=10045 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 133 Napisano Jun 27 U prolazu, 47 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, House je napisao: E jebiga.... Već naručio tubliss da probam. Ima moj Kum na 690. Nema problema sa njim ni na putu na 180kmh, iako tublis navodno nije atestiran za asfalt. Vozi ga na zadnjoj gumi već 3 sezone. Odlično rešenje, ali uz par napomena: Bušiš felnu na još jednom mestu. Moraš pratiti korak po korak prilikom instalacije. Nema prečica. Treba ti kompresor kojim ćeš naduvati unutrašnji deo(crnu gumu) na preko 8 Bara, kako bi ona napregla crvenu-tvrdu gumu da pritisne obode spoljne gume na felnu. Balansiraš točak. S'vremena na vreme moraš doduvavati ovo što ide na 8 bara jer ume da popusti, specijano kad se motor ne vozi. I posle svega toga pokupi duži ekser koji se zabode u gazni deo gume, ali izađe kroz bočni zid da se guma više ne može čepovati.. Uspeo je da doveze kući, ali patnja, jbg... Luccioli još niko koga znam nije probao, a deluje intresantno. Imaš i dodatnu zaštitu za tublis, ali je onda ukupna cena setup-a za samo zadnji točak veća od seta Bib museva. MOUSSE TACS PROTEC 18" Para Tubliss - UMAENDURO UMAENDURO.ES MOUSSE TACS se instalará en el anillo Tubliss y crea las siguientes ventajas para su conducción. Tecnología de amortiguación progresiva. Tracción mejorada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...