živke 6926 Napisano Maj 7 (promenjeno) Drug član, 2365 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaš ona dva klipa od po 10 sekundi, i sve ti bude jasno. Ceo putopis je tu Umetnost. Promenio Maj 7 član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4807 Napisano Maj 7 Advanced Member, 2057 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @miki Uh, nemoj mi to raditi Jedva imam vremena i za življenje, teško da će putopis stići na red. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6550 Napisano Maj 7 Enduraš, 6448 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ajde, to ce sve da ti budu drage uspomene za citanje kad osediš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2726 Napisano Maj 7 Drug član, 894 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Gliga je napisao: @miki Uh, nemoj mi to raditi Jedva imam vremena i za življenje, teško da će putopis stići na red. Ti bi stvarno, ali stvarno, trebalo da poradiš na svojim prioritetima! Čuj, življenje! Već si mogao napisati prve 2 rečenice putopisa da nisi meni odgovarao. Pre 6 sati, živke je napisao: Pogledaš ona dva klipa od po 10 sekundi, i sve ti bude jasno. Ceo putopis je tu Umetnost. Ma jeste, al mene zanima znoj, krv i patnja dok se pravio video 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4807 Napisano Maj 10 (promenjeno) Advanced Member, 2057 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kako izgleda vazdušni filter posle 500km off-a u grupi? Predfilter, hirurška kapa u ovom slučaju, skupi travke, inekte i slične krupnije stvari. Ispod nje je i sam sunđer podjednako zaprljan finijom štrokom. Nekako sam se nadao da će predfilter imati izraženiji učinak. Nego, ovo gore je samo intermeco. Stigao mi je Coober ECU pre nekoliko dana. Danas sam montirao njega i decat cev auspuha (uz čist vazdušni filter). Plan je bio da se za probu samo kratko provozam po gradu. Međutim, 500m od garaže do zgrade me je ubedilo da se to mora podrobnije testirati, i to hitno! Motor je postao toliko življi u celom rasponu obrtaja da ga je sada milina voziti. Za vožnju kroz grad ili u kolonama sada može da se vrti između 3 i 4 hiljade obrtaja bez ikakvog štucanja. Naravno daleko od toga da na tim obrtajima puca od snage, ali može da povuče ako zatreba. U višim obrtajima (za mene je to 5-7) takođe osetno više snage. Čini se da je i motorno kočenje jače nego pre. Po meni je to plus. Ovo je za mene dobitna kombinacija (airbox sa sunđerastim filterom, Coober ECU i decat cev). Motor je istovremeno postao upotrebljiviji na nižim obrtajima (korisno za strme uzbrdice i tehničke pizdarije) i živahniji u celom rasponu. Za sada ne vidim razlog da bilo šta dalje menjam. Videću posle nekog vremena kako se nova kombinacija odražava na potrošnju. Trzanje pri minimalnom gasu je i dalje povremeno prisutno. To je ujedno i jedina zamerka za sada. U saobraćaju nije toliko izraženo. Više ako treba niz blažu nizbrdicu voziti sporije na konstantnim obrtajima. Promenio Maj 10 član Gliga 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19169 Napisano Maj 11 Integrisan, 5822 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se decatom kod motora mora raditi i remapiranje ili u ovom slucaju menjanje ECU-a? Da li se motor sa ubrizgavanjem prilagodi toj promeni ili se ipak mora raditi remap? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4807 Napisano Maj 11 Advanced Member, 2057 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Menjanjem ECU se dobija nova mapa. Moguće je raditi i remap na originalnom ECU, ali pitanje je koliko bi iteracija i para bilo potrebno da se dobije odgovarajući rezultat (potreban je softwer i znanje). Na mom motoru recimo nisam primetio neku veliku razliku kada sam umesto fabričkog kućišta vazdušnog filtera stavio otvoreni. Originalna mapa je to pokrila (ne znam da li ima neko "samopodešavanje" u određenim granicama). Kada sam stavio cev bez katalizatora motor je počeo baš loše da se ponaša, pisao sam nedavno o tome. Coober ECU je prilagođen ovakvom setup-u i zato radi lepo. Možda bi mogao da dođe i otvoreniji top, ali ja ne vidim potrebu za tim. Nije baš ni da je fabrički nešto restriktivan. A meni je motor svakako glasniji nego što je potrebno/poželjno 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...