Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 2365 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pogledaš ona dva klipa od po 10 sekundi, i sve ti bude jasno. Ceo putopis je tu :) Umetnost.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 2057 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

@miki

Uh, nemoj mi to raditi 🤣 Jedva imam vremena i za življenje, teško da će putopis stići na red.

• Drug član, 894 postova
  • Motocikl: -
Pre 6 sati, Gliga je napisao:

@miki

Uh, nemoj mi to raditi 🤣 Jedva imam vremena i za življenje, teško da će putopis stići na red.

Ti bi stvarno, ali stvarno, trebalo da poradiš na svojim prioritetima!

Čuj, življenje!

Već si mogao napisati prve 2 rečenice putopisa da nisi meni odgovarao.

Pre 6 sati, živke je napisao:

Pogledaš ona dva klipa od po 10 sekundi, i sve ti bude jasno. Ceo putopis je tu :) Umetnost.

Ma jeste, al mene zanima znoj, krv i patnja dok se pravio video

• Haha 1

Kako izgleda vazdušni filter posle 500km off-a u grupi?

wgOAxBs.jpeg

Predfilter, hirurška kapa u ovom slučaju, skupi travke, inekte i slične krupnije stvari. Ispod nje je i sam sunđer podjednako zaprljan finijom štrokom. Nekako sam se nadao da će predfilter imati izraženiji učinak.

Nego, ovo gore je samo intermeco. Stigao mi je Coober ECU pre nekoliko dana. Danas sam montirao njega i decat cev auspuha (uz čist vazdušni filter).

hQM33pa.jpeg

Plan je bio da se za probu samo kratko provozam po gradu. Međutim, 500m od garaže do zgrade me je ubedilo da se to mora podrobnije testirati, i to hitno!

MFm2iwR.jpeg

Motor je postao toliko življi u celom rasponu obrtaja da ga je sada milina voziti. Za vožnju kroz grad ili u kolonama sada može da se vrti između 3 i 4 hiljade obrtaja bez ikakvog štucanja. Naravno daleko od toga da na tim obrtajima puca od snage, ali može da povuče ako zatreba. U višim obrtajima (za mene je to 5-7) takođe osetno više snage. Čini se da je i motorno kočenje jače nego pre. Po meni je to plus.

3GcGUgn.jpeg

Ovo je za mene dobitna kombinacija (airbox sa sunđerastim filterom, Coober ECU i decat cev). Motor je istovremeno postao upotrebljiviji na nižim obrtajima (korisno za strme uzbrdice i tehničke pizdarije) i živahniji u celom rasponu. Za sada ne vidim razlog da bilo šta dalje menjam. Videću posle nekog vremena kako se nova kombinacija odražava na potrošnju.

mSvyh8c.jpeg

Trzanje pri minimalnom gasu je i dalje povremeno prisutno. To je ujedno i jedina zamerka za sada. U saobraćaju nije toliko izraženo. Više ako treba niz blažu nizbrdicu voziti sporije na konstantnim obrtajima.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 8

• Integrisan, 5822 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Da li se decatom kod motora mora raditi i remapiranje ili u ovom slucaju menjanje ECU-a? Da li se motor sa ubrizgavanjem prilagodi toj promeni ili se ipak mora raditi remap?

Menjanjem ECU se dobija nova mapa. Moguće je raditi i remap na originalnom ECU, ali pitanje je koliko bi iteracija i para bilo potrebno da se dobije odgovarajući rezultat (potreban je softwer i znanje).

Na mom motoru recimo nisam primetio neku veliku razliku kada sam umesto fabričkog kućišta vazdušnog filtera stavio otvoreni. Originalna mapa je to pokrila (ne znam da li ima neko "samopodešavanje" u određenim granicama). Kada sam stavio cev bez katalizatora motor je počeo baš loše da se ponaša, pisao sam nedavno o tome.

Coober ECU je prilagođen ovakvom setup-u i zato radi lepo. Možda bi mogao da dođe i otvoreniji top, ali ja ne vidim potrebu za tim. Nije baš ni da je fabrički nešto restriktivan. A meni je motor svakako glasniji nego što je potrebno/poželjno 

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja