Niksha 115 Napisano Januar 22 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja naidjoh pre jedno godinu dana na YT klip koji lepo dočarava jedan deo Omana. Narod je vrlo druželjubiv i svi pričaju engleski jezik. Mora se obratiti pažnja na pumpe jer ih nema na svakom ćošku na otvorenom putu, ponekad se mora skrenuti sa auto puta na magistralni put kako bi se natočio rezervoar. Paziti se peska koji vetar nanese na put i kamila koje hoće da prelaze preko puta. Kazne za saobraćajne prekršaje su astronomske, gomila kazni je - direkt zatvor. Paziti se prolaska kroz crveno svetlo i obilaženja sa desne strane kao i vožnje zaustavnom trakom. Hrana je najbolja koju sam do sad jeo, lokalci mogu da preporuče manje ugledna mesta, ali sa savršenom klopom. Probati tradicionalna jela, kuhinja se sastoji iz kombinacije afričke i azijske kuhinje. Probati shuwa jelo i zasladiti sa halwom Njhovu kafu prekočiti jer je prave od urmi (meni se lično nije svidela), ali je čaj odličan. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 23 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Jos 48 sati do leta avionom. Beograd - Abu Dhabi. Promenio Januar 23 član Sasha P 27 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Januar 23 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Sasha P je napisao: Jos 48 sati do leta avionom. Beograd - Abu Dhabi. Са срећом све најбоље и да Господ буде твој сапутник на овом путовању 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Januar 25 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan sretan put Sale, i ljepi provod, 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3982 Napisano Januar 25 (promenjeno) Drug član, 906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, pratim i sa nestrpljenjem iščekujem tvoje postove! Promenio Januar 25 član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 25 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući kolegi @Niksha dobijam kontakt za "drugare" u Muscatu. Nisu naši, ali kao da jesu. Vole šljivu, a i još ponešto. Poklon paket spreman za njih. 11 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Januar 25 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Imaš bre sve kompromitujuću robu...Rankovaču rtanjsku i praseću šušenicu...oficijelno, to je tamo veliki No, No. Ali ljubitelja ima svakako. Srećno ti putovanje i povratak sa kuferom punim utisaka i lepih uspomena. Živ bio i u zdravlju nam sve opisao! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Januar 25 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put Sasa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 25 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, pronto said: Imaš bre sve kompromitujuću robu...Rankovaču rtanjsku i praseću šušenicu...oficijelno, to je tamo veliki No, No. Ali ljubitelja ima svakako. Srećno ti putovanje i povratak sa kuferom punim utisaka i lepih uspomena. Živ bio i u zdravlju nam sve opisao! Ne brini! Vole ono sve prikazano vise nego mi, ali ne jedu bas pred svima. Posebno im je “šljiva” i slicni proizvodi pri srcu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Januar 25 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Januar 25 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put kolega, radujem se jako zbog tvog putovanja u Oman.LPGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5957 Napisano Januar 26 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Sasha P je napisao: Ne brini! Vole ono sve prikazano vise nego mi, ali ne jedu bas pred svima. Posebno im je “šljiva” i slicni proizvodi pri srcu. Ko nije video, nece ili ne moze da poveruje/prihvati. Ko je doziveo, ostao je zatecen. Kojom brzinom je sapunjara nestala, da je bilo zvanicno merenje, Ginisov rekord bi pao. Samo da je inkognito ili na tudjoj teritoriji. Suv asfalt i srecne kilometre zelim!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 26 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 26 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 13 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 27 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Januar 27 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Помно пратим на инстаграму али да се и овде пријавим Срећно 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkydriverRS 50 Napisano Januar 27 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Uzivaj i srecno! Poslano z mojega SM-S918B z uporabo Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Januar 28 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da si dobro obavesten pre svakog putovanja. Da li si na FB clan grupe Horizons unlimeted... ? Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Trenutno je neki momak u Muscat-u, i ima problem sa motorom. Nude mu pomoc i adrese, brojeve telefona ostalih bajkera u UAE i Omanu. Nije lose da upises kontakte za "ne daj boze" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 28 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, MaxiS said: Vidim da si dobro obavesten pre svakog putovanja. Da li si na FB clan grupe Horizons unlimeted... ? Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Trenutno je neki momak u Muscat-u, i ima problem sa motorom. Nude mu pomoc i adrese, brojeve telefona ostalih bajkera u UAE i Omanu. Nije lose da upises kontakte za "ne daj boze" Dobar dan! Hvala za savet. Nisam clan HU, ali sve sam vec predvideo, ako je to uopste moguce. Imam drugare i u UAE, a verujem da ce biti i neki u Muskatu. ”It is a beginning of a beautiful friendship” Ovakva putovanja nose svakakve izazove i potencijalne probleme. Uvek pokusavam se da ih previdim, resim ili bar umanjim. Samo putovanje je ipak nepredvidivo, a sa njim i problemi. Uvek se nadam najboljem. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Puuz 2 Napisano Januar 29 U prolazu, 6 postova Lokacija: Jug istre Motocikl: Honda st1300 Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put... ... nije ni počelo a već mi je ponestalo kokica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 29 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro. Poslednje pripreme su u toku. U sredu ujutro je pakovanje motocikla i polazak. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 30 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih prethodnih nekoliko dana boravka u Dubaiju sam iskoristio da upoznam grad sa malo ne turističke strane. Već sam dolazio ovde pa sam video sve one znamenitosti po kojima je poznat, ali sada da malo vidim i manje turisticku i da probam razne kuhinje sveta. Iako mojim “izletima” u razne kulinarske ekspedicije znam da zeznem stomak, ovaj put je proslo bez posledica. Moja devojka je vrhunski poznavalac Dubaija, a o njemu cu vise pisati kada se vratim sa ture. Naravno i Emiratima u globalu. Idem prvo da ih odvozam, pa da onda mudrujem. Sutra u 11h preuzimam motocikl, do 13h pakovanje i polazak ka istoku i ulazu u persijski zaliv. Nadalje su fotografije hrane koju sam probao ovih dana. 1. Pakistanska hrana - Restoran Ravi, Al Satwa 2. Sirijska kuhinja - Garhoud 3. Cheese cake na španski način - kopija originalnog recepta iz grada San Sebastijan, Španija 4. Američka, burgeri i začinjen pomfrit - restoran Salt, Kite Beach, Jumeirah 5. Kunafa - najbolji i najlepsa arapska poslastica Promenio Januar 30 član Sasha P 20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4005 Napisano Januar 31 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako si i dalje u Dubaiju, ili kad se vratiš, obavezno poseti ovu legendu starog grada 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 31 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 43 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 31 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Dan polaska! Motocikl preuzet, pa onda 30km na drugi kraj grada da se pakuje. Saobraćaj u ovom gradu je posebna stavka. Ja sam rođen i živim u velikom gradu i znam šta su gužve. Ali kada je u Beogradu gužva, onda sve stoji ili mili. Ovde je gužva i svi nisko lete. Uletanje iz trake u traku, sečenje, bezobrazluk i bahatos na maksimumu. Istina je da ovde nema crnih Škoda Super B, ali ima sličnih idiota, prosto se takvi podržavaju. Mada, znam i ja pomalo da budem bezobrazan. Ili malo više. Ispred stana od drugara, hlad. Savršeno za pakovanje. Iz automobila sve izvađeno ispred motocikla. I montirano - Navigacija(nosač i struja) -Torba za korman(dokumenta,kablovi, alat) - Improvizovani top case(kamere, kartice, bitne sitnice) - Kriega torba na sedište(razno i šareno, uglavnom kozmetika, odeća) - Mala torbica na crash bar(ulje za lanac, neka sitna klopa, vezice) - Preko Kriege, ranac(laptop, voda, kablovi, punjači...) - nosači bočnih kofera(levo- šator, desno - podloga, vreća,posuđe, gorionik..) U džepove ... pasoš, pare, telefon, mifi, britvica, Oko čizme... nož Na licu...osmeh! Putovanje, može da počne, a taj saobraćaj. Danas sam prešao oko 230km. Trenutno sam na severoistiku arapskog poluostrva. Ušao sam u Oman, ali ovde lokalci kažu to nije pravi Oman. Oman je podeljen na dva dela, ovaj mali(na slici) gde sam sada i onaj veliki, pravi u koji ulazim sutra. Inače, Oman je po površini veći od Jugoslavije, pa da ne bude posle kako je laganica. Za sutra planirano oko 340km. Većinom uz obalu, na 300km do Muskata(glavni grad Omana) Promenio Januar 31 član Sasha P 33 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...