Jump to content

Moto Zajednica

Predstavljanje

Recommended Posts

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Goran, Beograd, peti put sam proslavio pedeseti rođendan (na kom sam privremeno zastao sa brojanjem). Verovatno sam klasičan primer okasnele krize srednjih godina kroz ostvarivanje želje iz dečačkih dana. Čak ni pravi motor nisam mogao da kupim, iskoristio sam prečicu zakonske mogućnosti vožnje tricikla sa B kategorijom. Na samom kraju jula osmeh mi se razvukao od uveta do uveta kada sam seo na Yamahu Tricity 300.

Iskustvo gotovo nula, par puta rentirani skuteri 50cc na moru. Počeo sam sa vožnjama bukvalno po parkinzima po NBGD blokovima, posle par dana i nedelja širio sam priču dalje po gradu i vremenom i po okolini. Kako nas je ovo leto častilo sa mnogo sunčanih dana, uspeo sam da dobacim i do Kosmaja, Bukulje, a najdalje do Golubca i manastira Tumane.

Za moj nivo (ne)iskustva, ovaj trotočkaš mi je sasvim dovoljan i za sada ne idem daleko u bilo kakvim planovima. Nisam laik samo po pitanju tehnike vožnje, nego i u baš svemu drugom vezano za vozilo. Zbog informacija i komunikacije, druženja, eto i mene na ovom forumu.

Svestan sam da 300cc nije za duža putovanja, niti za sada imam iskustvo, kondiciju i mogućnost za tako nešto, ali radujem se nekim vožnjama po Srbiji. Potražiću takve predloge i ideje po forumu, siguran sam da ih ima.

Pozdrav svima.

P.S. Imam malu zebnju vezanu za trotočkaša među bajkerima, ali sam sam kriv zbog trenutne lenjosti da odem u auto-školu i bavim se polaganjem pod stare dane :)

• Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве :BJB3:

Yamahа Tricity 300 је сјајан, са њим вала можеш и на крај света @Sharky - Alex ти може све рећи око њега, тако да ако и постоји лењости за полагање пуне А категорије нећеш ништа погрешити са Триситијем јер се и са њим може лепо путовати ... искрено да нисам давних дана положио за А, сигурно бих и ја сада био на том дивном троточкашу или пак ако пожелиш, мало већи и снажнији а исто се вози на Б категорију онда ти је следећи избор овај
KYMCO.RS

KYMCO CV3 550i ABS je prvi skuter na tri točka u KYMCO floti. KYMCO CV3 se vozi sa vozačkom dozvolom B kategorije!
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1817 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Pozdrav @Гоша i dobro nam dosao.

Tricity300 je sjajan skuter, mene je uveo u svet motocikala u mojoj 40-oj godini.

Ovaj forum, pre svega ljudi ovde su sjajni, da nisam dosao na forum verovatno bi ostao na tricity-u, citao sam putopise, iskustva i sve ostalo pa me je povuklo da i ja polazem za A i idem dalje.

Posle dve-ipo godine voznje tricikla sam upisao auto skolu i ako sam po tom pitanju lencuga ali zavrsih to, imam iskustva u saobracaju a i na skuteru pa je islo lako, verujem da bi i ti isto prosao.

Zasto sam promenio tricikl? 
Mali tockovi i previse tvrd za nase puteve, sediste super za grad ali nije za duza putovanja, mora cesce da se prave pauze.

Maksimalna brzina mu je mala (135-140km/h) i nije za kad treba nesto brzinski autoputem, zaobilaznicom i slicnim putevima.

Dok sam vozio tricity pitao sam se kakav je osecaj voziti “normalan” skuter ili motor.

Lakse je od tricikla, imas dva tocka u istoj liniji i lakse zaobilazis rupe i prepreke, 

Neverovatno je ali su motori na dva tocka izbalansiraniji i lakse se odrzava ravnoteza na njima nego na triciklu.

Kad uvezbas tricity od 240kg bice ti lagan kao perce a svaki drugi skuter ce ti biti igracka.

Prednost ta tri tocka je sto ti prednji kraj nikada nece proklizati, pa ni na sinama, a sa zadnjim mozes da se igras kako hoces onda. Kada sam se opustio poceo sam da se glupiram i da zanosim zadnji tocak i da ga teram da kliza koliko mi je TC dozvoljavao, bilo mi interesantno, nisam nikada dosao do neke kriticne tacke da sam blizu pada.

Pazi na ulje u agregatu, ume da trosi, agregat je od xmax-a.

Bilo mi je neverovatno da nov skuter trosi ulje ali tako je.

Zalim ti puno bezbednih i srecnih kilometara.

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Gorane,uzivaj.,al mislim da bi nas puno volilo da imamo naprijed 2 točka, pa na semaforu da ne moramo spuštati noge...to je dobar motoric, mores sa njim pomalo di oces.,pa ja sam vidio cuda od motorica  , na cemu neki obilaze svijet... 

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ici ćeš ti i na more s tim sokocalom. Podeliš u dva dana put ako nisi siguran i samo lagano.... 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova
On 28. 12. 2023. at 11:29, ПИпезос je napisao:

KYMCO CV3 550i ABS je prvi skuter na tri točka u KYMCO floti. 

Nisam znao da Kymco ima ovu tricikl zver, mada i da sam znao, platežno sam dobacio taman do Yamahe. Hteo sam jednom u životu da kupim nešto sa 0km :)  na rate, i to na 84 rate :)  Gledao sam i Pežo i Pjađo, ali Jamaha mi je bila nekako najlepša, a i jedina sa 14" sva tri točka (Kymco vidim nazad 15", ali napred13").

Za sada dok učim vožnju mi je dovoljno ovih 300cc, mada sam siguran da ću vremenom osetiti da bi oko 600cc bilo bolje :) 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 78 postova
On 28. 12. 2023. at 13:44, Sharky - Alex je napisao:

Tricity300 je sjajan skuter, mene je uveo u svet motocikala u mojoj 40-oj godini.

Krenuo sam, izgleda tvojim stopama, samo "malo" kasnije starosno, pa pitanje dokle ću :) Recimo, da li se na polaganju za A polažu i pravila, ili smao vožnju, ako imaš B kategoriju? Vozim kola blizu 40 godina, ali ne bih sada položio testove nikada :) 

Hvala na informacijama i napomenama za motor, prvo sam pogledao ulje, za sada je dobro, nivo :) Prešao sam oko 3.500km, oko 2.500km od prvog servisa na 1000km, sledeći je na 5.000km.

Jeste težak, dosta mase mu je napred zbog duplih točkova, ali stvarno su ti točkovi prednost kada je zaključana osovina, kada ga pomeram po garaži, parkingu, naravno preko tih pomenutih šina i slično... ali i teže izbegneš rupu kojoj se nisi nadao :) Tvrd jeste, ali za bolje ne znam :) Pauze volim da pravim, nisam nigde do sada žurio, ali se zaista na autoputu nekako ne osećam kao u prirodnom okruženju. Ne volim da vozim mnogo i dugo preko 100km/h a na autoputu moraš, toliko idu autobusi i kamioni :) Svih ih verovatno izbegavaju zbog dosade, ali nekada moraš da bi stigao gde treba ili na vreme.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova
Pre 23 sati, Paf je napisao:

Gorane,uzivaj.,al mislim da bi nas puno volilo da imamo naprijed 2 točka, pa na semaforu da ne moramo spuštati noge...to je dobar motoric, mores sa njim pomalo di oces.,pa ja sam vidio cuda od motorica  , na cemu neki obilaze svijet... 

Verovao ili ne, ja u 100% slučajeva spustim noge dok se zaustavljam, onda tek zakočim osovinu... posle toga se nekada uspravim da istegnem noge, nekada ih istegnem sedeći, pružim ih unapred, to sve može :) ... ali je to zaključavanje, kao što napisah, fantastično kada guraš motor po parkingu ili garaži :) 

Idu ljudi oko sveta i u Renou 4 :) ali mislim da je realnija velika kubikaža, nego forsirati na duže nešto sa jednim cilindrom. Ipak, po Srbiji želim da se vozim, možda dobacim jednom i do CG :) Za nešto dalje bar duplo kubika :)  

• Podržavam 2

• U prolazu, 78 postova

@zaludan Uzeh letos trotočkaša, pa sam pred NG naleteo na najavu Dedamrazijade, tako stigoh i do ovog foruma 🙂  Par puta sam posle posetio forum, rekoh možda iskoči neki kadar sa Dedamraijade da se ugledam, neki su snimali, ali nisu mnogo kačili 🙂 I onda rekoh da se prijavim, mada iskreno, veliki je forum, baš posećen tokom dugog perioda, sigurno kolekcija jako korisnih stvari (koje ću potražiti po potrebi)... nego privatno nemam sada previše vremena, ovo mi je stiglo na email jer si me "prozvao" 🙂
Ti si vidim i ovde zaludan 🤣 voliš forume 😀 Jel teraš nešto na dva točka, ili bar planiraš, ili samo tako... 🙂
Evo ne znam sada ni da li ovo što pišem dobijaš samo ti, ili ide dalje u prepisku 😀 Kad kliknem sada videću 🤣
Svakako hvala i februaru za ovo vreme, samo sam u januaru sedao jednom nedeljno da provozam, a do decembra i sada skoro svaki dan 👍

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja