batica87 81 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke tebi su odradili to u Nisu? Idem u utorak na servis, da zapisem da im napomenem za to - evo vec sam zaboravio Takodje trazicu i novu mapu, nadam se da je imaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6295 Napisano Octobar 3, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @batica87 da, u Nišu. Hajde pozovi i pitaj za mapu, treba valjda samo da im je pošalju iz Guevare. Evo i ja ću poslati mail sada, pa možda i nabave do utorka. U koje vreme ideš u servis ? Ako je posle 10h i imaš vremena možemo da odemo na kafu. Jel preko Zaplanja dolaziš Promenio Octobar 3, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @živke Da trebalo bi preko Zaplanja i da se spustim u Nis iz pravca Gadzinog Hana - po prognozi utorak bi trebao biti lep dan Imam zakazan servis u 12:00, ali cu biti ujutru vec u Nisu (jer mi je kancelarija u Nisu) - pa mozemo na kafu ili pre/posle servisa (saljem ti broj na PM) Pozvacu ih sasvim sigurno sutra ujutru 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagor-te-nei 35 Napisano Octobar 3, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, živke said: @zagor-te-nei lep video. Ali da, čak je bio opoziv, promaklo ti je verovatno. Na servisu su bušili rupe dole nisko u tom delu da bi voda mogla da izađe, nisu ni skidali sa motora. U suštini pored toga, planiram da kad imam vremena očistim to antirostom, i naspem nešto da zaštitim. Kako ti planiraš da rešiš ? Hvala jeste mi promakao. Izbušio sam rupice 5mm i tretirao sa Würth Rost of base, takođe planiram da zatvorim one dve rupice pri vrhu plastičnim/ silikonskim čepićima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 106 Napisano Octobar 3, 2024 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan @živke @batica87 Ako ste za, slobodno i mene cimajte za tu kafu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 4, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Za one koji su menjali ručicu kočnice, kako se ono čudo od šrafa skida. Nisam mnogo vičan majstorisanju (pa se unapred izvinjavam ako je pitanje glupo), ali nisam se do sada susretao sa ovim tipom vijka. Skinem maticu odozdo koji drži onaj vijak, ali ne uspevam da skinem isti. Pokušao sam polako, gumenim čekićem da udarim odozdo - ali ništa Jel ima neka fora ili trebam primeniti jaču silu ? Ili mozda klasičnim čekićem i drvetom da "udaram" odozdo i izbijem vijak Gledao sam neke YT snimke, ali tamo odozgo ima klasičan inbus ili zavrtanj odozgo - ovo deluje kao "torban vijak" (to nalazim na netu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3663 Napisano Octobar 4, 2024 Malinar u pokusaju, 1731 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da razviješ vijak, moguće da ima lozu i da je sem matice i on zavijen u telo koje drži ručicu, ne izbijaj na silu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11137 Napisano Octobar 4, 2024 Drug član, 1586 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima navoj i u nosaču ručice, i kao što teče kolega, moraš da odviješ šraf. Matica ispod služi da osigura šraf od samoodvijanja pošto se ne steže jako da ne bi ručica išla teško. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 4, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Jedino kleštima da uhvatim odozdo i da tako pokušam da odvijem, jer je nemoguće odviti odozgo (ili je ono metalni poklopac?) Hvala puno na savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 106 Napisano Octobar 4, 2024 U prolazu, 50 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @batica87plasticna je kapa na serafu, nju skini pa odvrni seraf. Evo video 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 4, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @riderOfTheStorm Hvala puno za ovaj snimak, odlicno Sacekacu onda da mi stignu i novi, bolji, handleguard-ovi pa da zamenim sve u kompletu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 106 Napisano Octobar 5, 2024 U prolazu, 50 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Inace preporuka za kratke rucice 450MT Brake + Clutch Handle (short) UNCLEWANG.NET We only provide high-quality and cost-effective products. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6295 Napisano Octobar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, ako je neko zainteresovan za fabričke CST gume - prodao bih svoje. 1000 km su prešle. Cena dogovor. Promenio Octobar 6, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2507 Napisano Octobar 6, 2024 Andragog, 5072 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Da ih vidimo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6295 Napisano Octobar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 140 70 18. Dot iz ove godine. Ne znam, jel ok cena 10.000 ? Promenio Octobar 6, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5341 Napisano Octobar 6, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6064 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi se javlja da ćemo trgovati za opanke... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 6, 2024 (promenjeno) U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 10. 2024. at 13:47, riderOfTheStorm je napisao: Inace preporuka za kratke rucice 450MT Brake + Clutch Handle (short) UNCLEWANG.NET We only provide high-quality and cost-effective products. Pffff... Ja pravim bolje - oriđinale Promenio Octobar 6, 2024 član batica87 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6295 Napisano Octobar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Završavao danas nešto po gradu - trojica su me iscimala da pitaju o motoru za kratko vreme. Nije što je naš, al mnogo je lep #zzz# Promenio Octobar 7, 2024 član živke 7 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3663 Napisano Octobar 6, 2024 Malinar u pokusaju, 1731 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, jeste, jako lepa boja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 7, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Sutra sam prvi kome ce u Nisu ucitati novu mapu Kazu da do sada nikome na CF-u nisu radili azuriranje, valjda se nece dogoditi BSOD Javljam se sa utiscima nekad nakon 14h 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novakpg 17 Napisano Octobar 7, 2024 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF 450MT Prijavi odgovor kao problematičan E i ja to moram u PG da uradim, dali su im ovi iz Guevere mapu samo moram ja da se organizujem sa vremenom da odem i ostavim motor sat dva. A u nedoumici sam da li da skinem 15T i vratim 14? Istina da ide brze ali ili se ja tripujem ili osjetno losije ubrzava i vise mi cima kad idem drugom i trecom brzinom konstantan gas u rasponu od 2500-3500 obrtaja. Ima li jos ko takvo iskustvo ili sam samog sebe ubijedio? I isto sam primijetio da se na 15T nekako lanac vise cuje, nekako kao da grebe u neke obrtaje nekad po malo? Promenio Octobar 7, 2024 član novakpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 81 Napisano Octobar 9, 2024 U prolazu, 46 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Juče završio servis, ali nisu uspeli da učitaju mapu tako da to ostaje za neki drugi put, verovatno sledeće sezoneStavljeni i gornji crash barovi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novakpg 17 Napisano Octobar 10, 2024 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Vratih juce stari lancanik, ovako.... sa 15t je nestao onaj zvuk vuuu vuuu vuuu u nekim obrtajima ali se opet culo grebanje, moguće lancanika koji je siri u drugim obrtajima. Takodje je razlika sto sa 15t nema onog cimanja pri pustanju gasa, ali je vise izrazeno cimanje kad idete 2-3 brzinom od 2500-3500 konstantnim gasom. Osjecaj jeste da slkabije malo povlaci i da losije ubrzava ali je dosta sporiji na brzini, cini mi se po 10kmh u istoj brzini na istim obrtajima. Stvarno je 15t ljepsa stvar za touring ali za neku voznju van asfalta i gradsko stani kreni i 1-2-3 msm da je 14t mnogo bolji. Ostao je i 15t kuci pa kad mi bude opet trebao mozda se montira Promenio Octobar 10, 2024 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6295 Napisano Octobar 10, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam stavio 15t da probam tako, a imam 140-80 gumu. Napraviću jedan video sa poređenjem ako budem imao vremena. A u suštini, juče mi je trebalo više vremena jer prvi put menjam, ali mislim da mi neće trebati više od 15 minuta da zamenim lančanik kad se uigram . Hoću da kažem neće mi biti teško da ga menjam po potrebi ako ima osetne razlike. 14t standardno, a 15t stavim kad planiram duže vožnje asfaltom i auto putem. Promenio Octobar 10, 2024 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1104 Napisano Octobar 10, 2024 Drug član, 1098 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moje neko dosadašnje iskustvo sa ovakvim eksperimentima je da gomila inženjera sigurno bolje zna od bilo kog nas pojedinačno. Što se tiče lančanika jedino mi ima smisla stavljati manji lančanik da bi motor bio sposobniji na terenu, veći nisamo još čuo ni probao da valja, ali naravno ostavljam prostor za neke izuzetke. Ono što ovde treba voditi računa, to je u kom režimu motor radi u najčešćoj upotrebi (obično neki otvoren put). Velika je zabluda da manji obrtaji rasterećuju motor i da mu to prija, a ljudi zato rade ove eksperimente. Motor najboje radi u području maksimalnog obrtnog momenta, a to je kod ovog motora 6,250 obrtaja. Ovo u principu znači da će motoru najviše prijati da se vrti na 6,000-6,500 obrtaja na putnoj brzini. Tu će da troši i najmanje goriva. Obzirom na tip motora i snagu, ne bih rekao da je neka putna brzina na duže staze veća od raspona 90-110km/h, toliko su nekad išle 600stotke, ako se tada vrti u ovom obrtajima to ne treba dirati jer nećete dobiti ništa, naprotim. Ovo je sa tehničke strane osvrt, a ko želli može da eksperimentiše u praksi 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...