Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

@živke tebi su odradili to u Nisu? Idem u utorak na servis, da zapisem da im napomenem za to - evo vec sam zaboravio

Takodje trazicu i novu mapu, nadam se da je imaju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2141 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@batica87 da, u Nišu. Hajde pozovi i pitaj za mapu, treba valjda samo da im je pošalju iz Guevare. Evo i ja ću poslati mail sada, pa možda i nabave do utorka. U koje vreme ideš u servis ? Ako je posle 10h i imaš vremena možemo da odemo na kafu. Jel preko Zaplanja dolaziš :)

Promenio član živke

• U prolazu, 46 postova

Hvala @živke Da trebalo bi preko Zaplanja i da se spustim u Nis iz pravca Gadzinog Hana - po prognozi utorak bi trebao biti lep dan
Imam zakazan servis u 12:00, ali cu biti ujutru vec u Nisu (jer mi je kancelarija u Nisu) - pa mozemo na kafu  ili pre/posle servisa (saljem ti broj na PM)
Pozvacu ih sasvim sigurno sutra ujutru

92e47c4efa1b4b7ef0fb424941fdab7b.jpg

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT
7 hours ago, živke said:

@zagor-te-nei lep video. Ali da, čak je bio opoziv, promaklo ti je verovatno. Na servisu su bušili rupe dole nisko u tom delu da bi voda mogla da izađe, nisu ni skidali sa motora.
U suštini pored toga, planiram da kad imam vremena očistim to antirostom, i naspem nešto da zaštitim. Kako ti planiraš da rešiš ?

Hvala jeste mi promakao. Izbušio sam rupice 5mm i tretirao sa Würth Rost of base, takođe planiram da zatvorim one dve rupice pri vrhu  plastičnim/ silikonskim čepićima

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova

Za one koji su menjali ručicu kočnice, kako se ono čudo od šrafa skida. Nisam mnogo vičan majstorisanju (pa se unapred izvinjavam ako je pitanje glupo), ali nisam se do sada susretao sa ovim tipom vijka. Skinem maticu odozdo koji drži onaj vijak, ali ne uspevam da skinem isti. Pokušao sam polako, gumenim čekićem da udarim odozdo - ali ništa

Jel ima neka fora ili trebam primeniti jaču silu :) ? Ili mozda klasičnim čekićem i drvetom da "udaram" odozdo i izbijem vijak

Gledao sam neke YT snimke, ali tamo odozgo ima klasičan inbus ili zavrtanj odozgo - ovo deluje kao "torban vijak" (to nalazim na netu)

• Drug član, 1586 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Ima navoj i u nosaču ručice, i kao što teče kolega, moraš da odviješ šraf. Matica ispod služi da osigura šraf od samoodvijanja pošto se ne steže jako da ne bi ručica išla teško.

• U prolazu, 46 postova

Jedino kleštima da uhvatim odozdo i da tako pokušam da odvijem, jer je nemoguće odviti odozgo (ili je ono metalni poklopac?)

Hvala puno na savetima!

Društvo, ako je neko zainteresovan za fabričke CST gume - prodao bih svoje. 1000 km su prešle. Cena dogovor.

Promenio član živke

140 70 18. Dot iz ove godine. Ne znam, jel ok cena 10.000 ?

IMG_20241005_141010.jpg

Promenio član živke

• U prolazu, 46 postova
On 5. 10. 2024. at 13:47, riderOfTheStorm je napisao:
Inace preporuka za kratke rucice UNCLEWANG.NET
We only provide high-quality and cost-effective products.  

Pffff... Ja pravim bolje - oriđinale
3e427b9ca1cd518edaa7cfac74365128.jpg

Promenio član batica87
  • Tužan 1

Završavao danas nešto po gradu - trojica su me iscimala da pitaju o motoru za kratko vreme.

Nije što je naš, al mnogo je lep :D

IMG_20241006_133615.thumb.jpg.fcbc854a9438277a3ed3b89d6a1705b7.jpg

#zzz#

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 4

• U prolazu, 46 postova

Sutra sam prvi kome ce u Nisu ucitati novu mapu :D Kazu da do sada nikome na CF-u nisu radili azuriranje, valjda se nece dogoditi BSOD 🤣

Javljam se sa utiscima nekad nakon 14h ;)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: CF 450MT

E i ja to moram u PG da uradim, dali su im ovi iz Guevere mapu samo moram ja da se organizujem sa vremenom da odem i ostavim motor sat dva.

A u nedoumici sam da li da skinem 15T i vratim 14? Istina da ide brze ali ili se ja tripujem ili osjetno losije ubrzava i vise mi cima  kad idem drugom i trecom brzinom konstantan gas u rasponu od 2500-3500 obrtaja.

Ima li jos ko takvo iskustvo ili sam samog sebe ubijedio?

I isto sam primijetio da se na 15T nekako lanac vise cuje, nekako kao da grebe u neke obrtaje nekad po malo?

Promenio član novakpg

• U prolazu, 46 postova

Juče završio servis, ali nisu uspeli da učitaju mapu tako da to ostaje za neki drugi put, verovatno sledeće sezone

Stavljeni i gornji crash barovi
d2803d633bd68f7e846c3d69ca868055.jpg

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: CF 450MT

Vratih juce stari lancanik, ovako.... sa 15t je nestao onaj zvuk vuuu vuuu vuuu u nekim obrtajima ali se opet culo grebanje, moguće lancanika koji je siri u drugim obrtajima.

Takodje je razlika sto sa 15t nema onog cimanja pri pustanju gasa, ali je vise izrazeno cimanje kad idete 2-3 brzinom od 2500-3500 konstantnim gasom.

Osjecaj jeste da slkabije malo povlaci i da losije ubrzava ali je dosta sporiji na brzini, cini mi se po 10kmh u istoj brzini na istim obrtajima.

Stvarno je 15t ljepsa stvar za touring ali za neku voznju van asfalta i gradsko stani kreni i 1-2-3 msm da je 14t mnogo bolji.

Ostao je i 15t kuci pa kad mi bude opet trebao mozda se montira :D

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad

Juče sam stavio 15t da probam tako, a imam 140-80 gumu. Napraviću jedan video sa poređenjem ako budem imao vremena.

A u suštini, juče mi je trebalo više vremena jer prvi put menjam, ali mislim da mi neće trebati više od 15 minuta da zamenim lančanik kad se uigram :) . Hoću da kažem neće mi biti teško da ga menjam po potrebi ako ima osetne razlike. 14t standardno, a 15t stavim kad planiram duže vožnje asfaltom i auto putem.

Promenio član živke
  • Podržavam 1

• Drug član, 1098 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Moje neko dosadašnje iskustvo sa ovakvim eksperimentima je da gomila inženjera sigurno bolje zna od bilo kog nas pojedinačno. Što se tiče lančanika jedino mi ima smisla stavljati manji lančanik da bi motor bio sposobniji na terenu, veći nisamo još čuo ni probao da valja, ali naravno ostavljam prostor za neke izuzetke.

Ono što ovde treba voditi računa, to je u kom režimu motor radi  u najčešćoj upotrebi (obično neki otvoren put). Velika je zabluda da manji obrtaji rasterećuju motor i da mu to prija, a ljudi zato rade ove eksperimente. Motor najboje radi u području maksimalnog obrtnog momenta, a to je kod ovog motora 6,250 obrtaja. Ovo u principu znači da će motoru najviše prijati da se vrti na 6,000-6,500 obrtaja na putnoj brzini. Tu će da troši i najmanje goriva. Obzirom na tip motora i snagu, ne bih rekao da je neka putna brzina na duže staze veća od raspona 90-110km/h, toliko su nekad išle 600stotke, ako se tada vrti u ovom obrtajima to ne treba dirati jer nećete dobiti ništa, naprotim.

Ovo je sa tehničke strane osvrt, a ko želli može da eksperimentiše u praksi

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja