Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Ja sam uzeo Barkbusters namenski za 450mt, i bas sam prezadovoljan. Vec sam ih i testirao na Prokletijama, doduse jeste bio pad u mestu, ali uspesno su odradili posao :) 

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Samo sto na ovo treba dodati jos 50e za plastike. Naravno, moze da se vozi i bez njih :D

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT
Pre 1 sat, knez.mladja je napisao:

@cikalaza450Mt

Montirao sam ja Acerbisove. Malo budzenja sa podloskama ali moze..7435285b82aa64d957d089ef53ce168e.jpg

Sent from my SM-F926B using Tapatalk

Hvala!

Koji su ovo Acerbis? Ima u Barelu X Factory. Ne znam jel isto kacenje kao ovi tvoji?

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: 450 MT

@cikalaza450Mt

ACERBIS RALLY PRO - 10990 u Barely
Sto se mene tice super rade posao za 94e

Morao sam da ubacim 2 podlsoke kako bih kocnica mogla da se aktivira do kraja a da ne dodiruje sam stitnik i istavio sam po 3 podloske sa strankako bi sam aluminijum lepo nalegao na originalni tegic. Eto to je jedino budzenje bilo..280aa6647103c614cd2cdc8b57afd7ad.jpgb31fba24730cc6db880be69c17873ab3.jpg

Sent from my SM-F926B using Tapatalk

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Svako danas nešto jaše!!

Ne mogu da komentarišem cene u ovlašćenim servisima jer ni sam ne održavam svoj tamo.

Ali ono što moram da napomenem je bahatost pojedinih servisa (koje ne bi imenovao), da naplate delove i radne sate a ništa ne urade.

Kolega je skoro preuzeo da servisira jedan motor nakon garantnog roka, ispustio ulje (crno kao katran), filter pravljav i star 5 godina nikad nije zamenjen a u servisnoj knjizi redovno upisano svake godine da je menjano.. motor za 5 godina prešao manje od 7 hiljada kilometara.

Znači nije problem cena već samo ophođenje prema kupcima!!

• U prolazu, 22 postova

@alexanto @Skittles nisam pročitao temu od prve stranice pa me interesuje čipovanje (ili ti skidanje blokade po srpski), koliko se realno poveća snaga motora, smanji potrošnja i sve ostalo?

Drugaru su rekli da to mogu odmah nakon prvih 1.000km da urade (cena 200 eura) i da će dobiti do max 15ks više. 🤔

Promenio član little_boy
  • Haha 5

• Advanced Member, 2121 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

He he, 15 konja više na postojećih 42-43. To je obećanje u rangu Dafininih kamata na deviznu štednju 😀

• Sviđa mi se 3
  • Haha 6
  • Podržavam 5

• Drug član, 2469 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Sve se kanim da napišem nešto na temu tuninga ovog motora, ali nikako da stignem.

Ali ukratko : moje iskustvo kaže da nije baš zahvalan za tuning, nažalost.

• Tužan 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Nikako da nađem vremena za neku opušteniju vožnju jutros ustao u 6h (doduše ubek tada ustajem), ispratio suprugu na posao u 06:50, odlučim da radim od kuće i u 07:00 vožnjica preko Vlasine do manastira Palja
Nekih 50km u jednom smeru...

Povišeni vizir stvarno dosta znači na otvorenom - i štiti i štiti kacigu od mušica

Prošli vikend smo sa lepšom polovinom otišli do manastira Prohor Pčinjski - definitivno je 450MT odlična mera za nas dvoje trenutno eb900877395ff68ae1b9c84984eeeb71.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

Samo mali info za sve koji voze off ili voze nazad nekoga da proveravaju zadnje ležajeve i semeringe u točku jer je upitan kvalitet.

Naravno o tome čovek počne da razmišlja tek kad se nešto desi. 

Malo vam zavidim što se vozate jer još uvek nisam popravio motor a sa ovlašćenim servisom Tago moto centar najverovatnije raskidam saradnju zbog mnogo nepravilnosti. 

Ispod je slika ležaja nakon 9963km. Proizvonja je C&U (nikad čuo). 

20250628_154731.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 4
  • Tužan 2

• U prolazu, 22 postova
45 minutes ago, Gliga said:

He he, 15 konja više na postojećih 42-43. To je obećanje u rangu Dafininih kamata na deviznu štednju 😀

I meni je to bilo čudno, ali mislim da na tu foru navuku nekog od potencijalnih kupaca 🙃

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 761 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Dobar tuning košta izmedju 4 i 5k eura, dobije se ovako nešto:

aprilia-tuareg-01-1.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4
  • Podržavam 2

• 8-bit, 1968 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
36 minutes ago, little_boy said:

I meni je to bilo čudno, ali mislim da na tu foru navuku nekog od potencijalnih kupaca 🙃

Konkretno može da se dobije 10-ak konja razlike na 6000 obr. (20hp / 30hp) što je 50% - poprilično. Ta razlika posle opadne na samo 2hp pri max snazi.

Na 3000 obr. snaga skoči sa 9hp na celih 12hp, 30% razlike :staa2:

Bar tako Coober kaže.

image.thumb.jpeg.a5a3d8553cfbb9240f5ee047538813f4.jpeg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6334 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@little_boy

Ja upravo dogovaram remap ali samo da se ispegla skroz trzanje gasa i dobije još ravnomerniji rad pri malim brzinama.

Za to neko budženje snage mora odžak da se dekatalizuje ili menja a meni je zvuk sa motora savršen, snage ima uvek taman koliko mi treba pa i više i ne vidim potrebu da to radim.

• Hvala 1

• U prolazu, 22 postova
4 hours ago, alexanto said:

@little_boy

Ja upravo dogovaram remap ali samo da se ispegla skroz trzanje gasa i dobije još ravnomerniji rad pri malim brzinama.

Za to neko budženje snage mora odžak da se dekatalizuje ili menja a meni je zvuk sa motora savršen, snage ima uvek taman koliko mi treba pa i više i ne vidim potrebu da to radim.

Pročitao sam vaše utiske sa vašeg putovanja do Slovenije i Trsta, vi i supruga, tri kofera, dodatne torbe i meni je to fascinantno kako sve to nosi bez ikakvih problema 🏆

• Malinar u pokusaju, 1794 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
Pre 9 sati, ivannadjalin je napisao:

Samo mali info za sve koji voze off ili voze nazad nekoga da proveravaju zadnje ležajeve i semeringe u točku jer je upitan kvalitet.

Naravno o tome čovek počne da razmišlja tek kad se nešto desi. 

Malo vam zavidim što se vozate jer još uvek nisam popravio motor a sa ovlašćenim servisom Tago moto centar najverovatnije raskidam saradnju zbog mnogo nepravilnosti. 

Ispod je slika ležaja nakon 9963km. Proizvonja je C&U (nikad čuo). 

20250628_154731.jpg

Vraćamo se na @Alekre-ovu priču gde dobar motor čine kvalitetni ležajevi, pouzdan agregat, instalacija, plastike, a ne lcd i podrška za apdejt. Jbg, još uvek je rano pričati, treba sačekati 10 godina da prodje.

Ja bih voleo da se Kinezi pokažu u dobrom svetlu i ne bih imao problem da vozim kineski motor, kao što već deset godina koristim isključivo kineske telefone.

@milomir22 našao sam cene na internetu tih C&U i takođe ih krste kao S&U (tako nešto, nisam zapamtio). Cena ležaja u indiji je 60 dinara. U kini su oko 1 dolar 😂 

Odlučio sam da kupim malo ozbiljnije pa sam završio sa Fag. U opticaju su bili još NSK i Koyo al ih nisam uspeo naći u Somboru niti su mogli da se naruče. 

• Podržavam 1

@Alekre sve sam komplet novo kupio. U sam točak idu 2 ležaja 6303 a na nosač lančanika 6205. Ne znam napamet dimenzije semeringa. Ništa staro neće ostati. 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1169 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Gledano stanje ležajeva deluje da je uzrok semering, ima puno prljavštine i vode rekao bih, ti ni jedan ležaj ne bi izdržao.

Realno obzirom koliko motor košta a šta nudi mora biti kompromisa . Verovatno ni ostali brendovi nisu imuni na rezanje troškova.

Pisao sam negde već, na mom KTM 790 su identični migavci kao na dosta raznih kineskih motora. On je sklapan u Austriji, ali verovatno cena od par dolara po motoru na tu količinu igra ulogu nekom menadžeru. Btw naravno da posle pranja uđe voda u migavce, loš kvalitet 

Opozitni primer nekadašnjeg kvaliteta, Suzuki DRZ 400, 2008 god, oko 45.000 km lomatanja po offroad, zadnji ležaji i dalje original, semerinzi dihtuju nema unutra ni vode ni prašine.

Realnost je da se više takvi motori ne prave....

Promenio član lemy

• Integrisan, 7931 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne sme da bude kompromisa oko takvih stvari koliko god motor da košta. Motor se posmatra kao celina, radi ili ne radi. Nema siva zona ala "za te pare". No dobro, kad se izmenja i prepakuje sa krštenim ležajevima biće okej. Pod uslovom da je sedište ležaja i semeringa mašinski dobro odrađeno. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja