Jump to content

Moto Zajednica

Edukacija oko VFR 800

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Imam prijatelja koji planira da menja motor.Zeleo bi da kupi Hondu i to bas VFR 800,pa bi on,a i ja voleli da saznamo vise o toj masini.Ja kao sto vidite vozim VFR750 i njemu se jakom svidela ali ima vise para pa bi kupio nesto novije (2000-2005).Koje su razlike imedju ova dva modela i koje su novine kod osamstotice.

Cak ako imate nekog ko prodaje vfr javite,ove poznate trgovce znamo.

Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7537 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Mada, nikad mi nije bilo jasno zasto su ponovo stavili lance na bregaste, jer to je i bila glavna mana serije VF 750F, pa su onda 1986 godine na tada novoj VFR 750 stavili razvod preko zubcanika i sve je bilo ok, taj sistem se pokazao tokom godina kao jedan od najboljih jer je Honda VFR 750 u vise navrata birana kao MOTOR GODINE :)

I jos da dodam, kao sto rece kolega gore - KUPUUUJ!!! to su super masine, znam par ljudi koji ih voze i jako su zadovoljni...

Pa, da sam ja u Hondi i ja bi vratio lanac!

J...s masinu koju proizvodis a ne kvari se. ;D Kakva vajda od toga.

Ali niste mi jasni potpuno:

Ja imam vfr750,on ima zupcanike i to je u redu ,ali ako su vratili stvar koja ne valja na vfr 800 sto bi ga odmah kupio bez razmisljanja?

• Drug član, 1854 postova

ne znam što se ne javljaju vfr800 vozači ali evi da ja kažem ono što znam..  :D

honda nije vratila stari sietm koji ne valja (to bi bilo suludo, zar ne) već je smišljen novi sistem razvoda koji ako se ne varam kombinije i zupčanike i lanac. u odnosu na stari sitem sad mora da se malo obrati pažnje na stanje lanca kao i kod drugih motocikala.

po meni jako lep motocikl, uz odvratne fabričke izduve.

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

Mislim da je prva 800-ka i dalje imala zupcanike. VFR 800 Fi RC46 (1998 - 2001).

Tek RC46 II 2002 pa na dalje ima lanac, koji naravno nije isti onaj koji je ukinut 1986 :) Ipak je proslo 16 god. iskustva.

Jos jedna vrlo bitna promena je fuel injection. Nema karburatora, a rezultat je dosta manja potrosnja.

Mogao bi neko iz iskustva da nam kaze da li je resen problem pregrevanja reglera.

Kazi drugaru da juri model 98-01, nema lanca, nije Vtec i ustedece dosta evrica :)

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

A Vtec i nije baš nešto. ;)             Honda je to. :-X, nije to Kawasaki.

Posto sam i sam zainteresovan bas za V-tec model, vlasnici bi mogli uz malo manje pristrasnosti da nam prenesu iskustva.  :D  8)

Hvala unapred :)

• U prolazu, 28 postova

Izvinjavam se ako off-ujem u temi ali tema je odlicna pa moram da se umesam malo,a usput ja sam veoma zainteresovan za Vfr-a 800 koji se pravio od 98-2001 god.,cak i prodajem moj motor da bih nju kupio,tako da svaki podatak vezan za nju bi puno znacio!Ja sam nacuo da je to jedan od najpouzdanijih motora u toj klasi i da prelaze blizu 300 000 km bez otvaranja(ako je to tacno),ali bi vise voleo da cujem komentare iskusnijih ljudi i onih koji voze taj motor!

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Nemam pojma sta ima u masini ali sam ja moju koja je bila 99god. prodao sa 90000 i dalje je bila besumna!Predhodni vlasnik je nije nesto cuvao i stedeo ali je je i dalje bila savrsena!motor vuce linearno od 1000 obrtaja pa do kraja!ja sam je vozio 245km i cini mi se da moze jos!ima kratko osovinsko rastojanje pa je ekstra i za tockiranje ko voli!odlicna je i kao turer jer ima odlican polozaj za votaca iako sam ja 192cm i 115kg!to su neka moja iskustva!kupujte slobodno!

• Drug član, 1261 postova

Prošle godine je jedna došla iz Amerike u moju radionicu (bela verovatno se sećate sa foruma). Moje iskustvo sa tim motorom (nisam prešao mnogo kilometara ali su bili u test vožnji ;D ;D) je izuzetno. Motor je skoro bešuman, sve radi kako treba, nije sterilan kao ostale honde, što se mora zahvaliti V-tek razvodu koji pali druga dva ventila po cilindru kada se navrti na 4000 obrtaja. Integralni sistem kočenja savršeno radi posao (opcija je i ABS), jedino što je prednja viljuška klasična ali radi posao. Zadnja viljuška je već dobro poznati i priznati ELF patent, dakle jednoručna. E sada da predjemo na estetiku. Motor je jedan prokleto dobro dizajniran komad, sa jednim od najleših zadnjih krajeva (repova) u svetu motorciklizma, sa estetski sjajno ukomponovanim felnama i sa izuzetno lepom i efikasnom svetlosnom grupom i žmigavcima. Inače bije ga glas da je za servisere noćna mora, odnosno ne kvari se. Da ima lance ali to je bio način da se napravi kvazi Vtec. Zašto sam rekao kvazi. Nisu u pitanju verijabilne bregaste kao kod auto agregata, već se jednostavno motor od lera do 4000 obrtaja ponaša kao motor sa dva ventila po cilindru a posle 4000 uključi sva četri ventila. Inače motor je jako živahan i upravljiv , a položaj za vožnju je idealan ko želi da putuje većom brzinom (ne svetlosnom ali da se ne vuče ko Afrika). Moj savet je da ako imaš para kupiš motor, ali ćeg ga teško promeniti osim ako te nužda na to ne natera....

Hvala vam puno na ovim komentarima.Mnogo ce nam pomoci!!!

Ima jedna sitnica koju bih da razjasnimo...

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22667.0

Na ovom oglasu je vfr 800.Vlasnik kaze da ima lanac a 1999.

Dal su svi vfr 800 injektion?

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

a jel ne "pali" druga dva ventila na 8ooo?

google kaze 7200

google laze  ;D

• Zainteresovan, 981 postova

Ovaj promerak je isti kao i moj, cak i boja.

Hvala vam puno na ovim komentarima.Mnogo ce nam pomoci!!!

Ima jedna sitnica koju bih da razjasnimo...

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=22667.0

Na ovom oglasu je vfr 800.Vlasnik kaze da ima lanac a 1999.

Dal su svi vfr 800 injektion?

Da, ima lanac, ali samo pogonski, u mashini nema, sve do 2002-e godine.

Svi vfr800 ( i RC46 98-02 i Vtec 02-09) su sa FI sistemom ubrizgavanja goriva.

Glavna razlika je što su kod VFR 750F bregaste pogonjene zupčanicima, a kod 800 lancima.

Ima još dosta toga (izduv, V-tek sistem i.t.d.)

Netacno. VFR800 RC46 nema lance u mashini.

Lanci se vracaju tek sa V-tec modelom od 2002-e.

Jedina, po meni negativna stavka kod VFR 800 V-teck-a je kada ti se v-teck uključi u krivini.

Izvini jesi li ti nekada probao da vozis V-tec VFR-a? ili je ovo rekla kazala  ::)

Ja sam cuo i da GS zanosi zbog boxer motora pa jos nije niko omlatio zbog ove mane.

POz

• Drug član, 1261 postova

Jedina, po meni negativna stavka kod VFR 800 V-teck-a je kada ti se v-teck uključi u krivini.

Izvini jesi li ti nekada probao da vozis V-tec VFR-a? ili je ovo rekla kazala  ::)

Ja sam cuo i da GS zanosi zbog boxer motora pa jos nije niko omlatio zbog ove mane.

POz

Po mom iskustvu nema nikekve drastične promene, jednostavno motor lakše diše. Mnogo je veći efekat kod stari kawa gpz600r kada polude na nekom broju obrtaja. ;D ;D ;D

• Drug član, 2787 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Model 2006 i mladji uključuje druga dva ventila (po cilindru ) 1500 obrtaja ranije nego model 02-05 i osetno je prijatniji prelaz.

Nije rekla - kazala. ;)

Model 2006 i mladji uključuje druga dva ventila (po cilindru ) 1500 obrtaja ranije nego model 02-05 i osetno je prijatniji prelaz.

Nije rekla - kazala. ;)

Ninja i ti mora da si jedan od onih koji padaju zbog zanosenja boxera na gs-u!  ;D

Nego mi samo nije jasno kako se jednoj fabrici kao sto je HONDA dogodio takav propust?!?

Da li si im pisao na neki mail da ih upozoris shta su napravili??

Nemojte ljudi molim vas.... :o

Jedina mana je što se ne kvare pa nemaš prilike da u kafani pričaš kako je riknulo ovo ili ono,kako te zajebo majstor,kako si čekao delove itd.

Sedneš voziš pređeš jedno 200000 km pa onda prodaš jer je glupo da ceo život voziš isti motor.

I to su turing motori koji i ne treba da dižu adrenalin već da te sigurno i udobno odvezu do kraja sveta i nazad.

Osim reglera nemaju nekih posebnih mana,a i to je ispravljeno kasnijih godina.Doduše ko redovno menja akumulator čim malo oslabi neće ni menjati regler provereno.

• Drug član, 2787 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_vfr800_vtec%2006.htm 

Features & Benefits

New for 2006

- New ECU mapping engages VTEC at 6400 rpm to better match the four-valve power curve, producing a smoother power transition.

- New clear turn signal lenses front and rear provide a high-tech look.

- New gradient on windshield for cleaner, sharper styling.

- Styling on tachometer face makes numbers easier to read.

- Satin finish treatment on muffler covers and exhaust heat shield for distinctive styling.

- New silver finish on clutch and brake master cylinders.

- Front cowling center piece color matched to body for integrated styling.

- New colors are Pearl White and Pearl Black.

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_vfr800_vtec%2006.htm   

Features & Benefits

New for 2006

- New ECU mapping engages VTEC at 6400 rpm to better match the four-valve power curve, producing a smoother power transition.

- New clear turn signal lenses front and rear provide a high-tech look.

- New gradient on windshield for cleaner, sharper styling.

- Styling on tachometer face makes numbers easier to read.

- Satin finish treatment on muffler covers and exhaust heat shield for distinctive styling.

- New silver finish on clutch and brake master cylinders.

- Front cowling center piece color matched to body for integrated styling.

- New colors are Pearl White and Pearl Black.

Ninja meni ne moras da objasnjavas da je na novim modelima stavljeno da se v-tec otvara na manjem broju obrtaja.

Tvrdim da je glupost da zvog toga mozes doci u opasnost u krivini.

Zato poredim tu tvrdnju sa zanosenjem GS-a.  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja