ironhorse 1885 Napisano Maj 5, 2024 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mick je napisao: Pa gde si video da na novijim motorima pakuju ful turing vizir??? Pogledaj vizir novog stroma...Tenere 700? Afrika? GS 900? Tracer? Pa nigde (u duhu odgovora idu i znakovi usklika) !!!. Nisam ni gledo!!! Diskutujemo o motoru iz teme, koji pomalo vozim a deli garažu sa mojim motorom pa ga zagledam svaki dan. I koji ne napadam,čak suprotno. Motor je šou, u pozitivnom smislu. Čovek priča o motoru, i sve se slažem izuzev vizira - ne,nije dovoljan i to će i on shvatiti kako kilometri budu nailazili. Eto samo toliko. Ja kapiram da ljudi gaje predrasude prema kineskim motorima, ali tebi brate gard prešao u naviku, ne spuštaš ga nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 6, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, ironhorse je napisao: Pa nigde (u duhu odgovora idu i znakovi usklika) !!!. Nisam ni gledo!!! Diskutujemo o motoru iz teme, koji pomalo vozim a deli garažu sa mojim motorom pa ga zagledam svaki dan. I koji ne napadam,čak suprotno. Motor je šou, u pozitivnom smislu. Čovek priča o motoru, i sve se slažem izuzev vizira - ne,nije dovoljan i to će i on shvatiti kako kilometri budu nailazili. Eto samo toliko. Ja kapiram da ljudi gaje predrasude prema kineskim motorima, ali tebi brate gard prešao u naviku, ne spuštaš ga nikako. Hehe pazi..prva stavka koju menjam skoooro na svakom motoru je vizir! Pa tako i na SVT-u. Odmah ću ti reći da na mojih 191cm visine ni novi turing vizir makar meni ne pomaže u kompletu. Dizajn mu je takav da vetar probija gornji deo kacige i to je to. Zaštitio sam ramena i deo ruku ali je glava ostala na vetrometini… A što se tiče garda…ne znam zašto misliš da ga imam? Prosto sam postavio pitanje jer po pisanju vidim da nisi obratio pažnju na druge brendove, nekako normalno zapažanje. Kako sam mogao drugačije da ti skrenem pažnju na to ako ne normalnim rečima kroz pitanje? Evo daj mi neki primer… Ovih dana je baš teško komunicirati a da se čovek ne oseti kao da je u minskom polju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 654 Napisano Maj 6, 2024 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Majstori, kako ribate i podmazujete lanac na motorima bez centralnog stendera? Ja moju sklopociju stavim lepo na centralni stender i odradim pos'o bez problema. Vrtim nesto po glavi sta me ocekuje kada preuzmem svoj SVT. Hocu li morati da se bakcem sa aftermarket stenderom za zadnji tocak ili brisi pa pomeraj motor..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 6, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, estel je napisao: Majstori, kako ribate i podmazujete lanac na motorima bez centralnog stendera? Ja moju sklopociju stavim lepo na centralni stender i odradim pos'o bez problema. Vrtim nesto po glavi sta me ocekuje kada preuzmem svoj SVT. Hocu li morati da se bakcem sa aftermarket stenderom za zadnji tocak ili brisi pa pomeraj motor..... Prva solucija...korak po korak, podmetneš leđa pa polako Druga...kupovina padock stendera Treća opcija automatski podmazivač tipa Cobra Nemo ili slično... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano Maj 6, 2024 U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo Oxfordov štender za zadnji točak,to jest dobio ga jer sam već drugi motor uzeo od njih.Inače cena je 9900din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 6, 2024 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Može i ovako,a ja sam koristio kanap i uz drvo,ponekad. https://youtu.be/dGhwgfu8tHg?si=-p0KUs2KIoqgmFMN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 279 Napisano Maj 6, 2024 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Majstori, kako ribate i podmazujete lanac na motorima bez centralnog stendera? Ja moju sklopociju stavim lepo na centralni stender i odradim pos'o bez problema. Vrtim nesto po glavi sta me ocekuje kada preuzmem svoj SVT. Hocu li morati da se bakcem sa aftermarket stenderom za zadnji tocak ili brisi pa pomeraj motor.....Dizalica iz auta, postavis ispod zadnjeg amortizera. Motor na ravnom. Izbacis iz brzine. Bilo bi odlicno da imas traku (moze i za kosu) kojom stegnes prednju kocnicu. Polako dizes, i cekas da odvoji zadnji tocak od zemlje. Onda je motor oslonjen na 3 tacke i nema kud. Vec drugi put kad budes radio mnogo ces se manje plasiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 288 Napisano Maj 6, 2024 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Štender zadnjeg točka sa U nastavcima - Kompp .Co KOMPP.CO.RS Čelični zadnji štender za motocikl sa kukama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemke1706 91 Napisano Maj 7, 2024 (promenjeno) U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pored paddock stendera ja koristim i ovo. Radi adekvatan posao, a dovoljno je malo da moze da se nosi na ture. Ima na Alliju Promenio Maj 7, 2024 član Nemke1706 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Maj 7, 2024 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 1.5.2024. at 19:10, Motorcyclist je napisao: Taj freeplay na gasu mozes podesiti kako zelis. I mene to nervira ali treba da postoji u odredjenoj meri. Slobodan hod sajli mora da postoji i nije dobro podesiti gas tako da nema slobodnog hoda. Kod zakretanja kormana levo ili desno dolazi do zatezanja sajli i samim tim i do dodavanja gasa, što naravno nije poželjno. Zatim dolazi i do situacije da kod dodavanja i otpuštanja gasa ne dolazi do potpunog povrata gasa u ''ler'' položaj već gas ostaje blago ''dodat'' što u određenim situacijama može stvoriti veliki problem. Evo šta kaže Dave Moss na temu podešavanja slobodnog hoda: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Maj 7, 2024 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko koristio ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Maj 7, 2024 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Klasicni pravljeni stender sa KP 30e sa postarinom je bolji od ovih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22201 Napisano Maj 7, 2024 Integrisan, 9556 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dok ko V-Strom-a mora da se stiska jako poluga da bi čeljust "grizla" jače. Pumpa je manjeg prečnika Oko ovog moram da se umesam... Ako uzmemo ista kljesta i menjamo im promer klipa na kocionoj pumpi, manji klip ce jace kociti uz manju silu a duzi hod! Veci klip, trazi jacu silu i manji hod. Da ne ulazimo u raspodelu sile kod aksijalno ili radijalno postavljene pumpe. E sada, kod razlicith kljesta (razlicitog broja i velicine klipova) to se drugacije gleda! Ako je kociona pumpa npr. 20mm i "gura" dvoja kljesta sa po cetiri klipa promera 34mm, ona ima manji klip kocionog cilindra u odnosu na onu promera 18mm koji gura par dvoklipnih kljesta ciji je precnik 36mm. ( i ako je sam broj veci!) Ne guraju iste zapremine, tako da ce onaj od 20mm pogurati 8 kocionih klipova za po 2mm a onaj sa 18mm precnikom pogurati 4 klipa 4 mm. U ovom slucaju iznad, kocioni klip veceg promera je "manji" i za nega ce biti potrebna manja sila a veci hod rucice (progresivna kocnica, ona koja se lepo dozira). Ima i slucajeva gde ljudi stave trkacki 22mm radijalni klip na dvoklipna, plivajuca kljesta! Nema tu kocenja nista, poluga tvrda kao kamen, razlika u klipovima (klip pumpe i klip u kljestima) mala te se pomera kociona tecnost u razmeri koja zahteva mnooogo sile na rucici. Jbg, valjda sam jasan koliko toliko 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 450 Napisano Maj 8, 2024 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Jedno ozbiljno pitanje, Gde ste servisirali motor, mislim na prvi servis i koliko je koštao Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 8, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, vladmoll je napisao: Jedno ozbiljno pitanje, Gde ste servisirali motor, mislim na prvi servis i koliko je koštao Hvala AP u Beogradu skoro 12.000 dinra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 61 Napisano Maj 8, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan A da se okupimo negde malo, popijemo pice, divimo se jedni drugima? U Beogradu volim da odem do Luke, Doker i ostali kafici, bajker frendli okruzenje, veliki prostor... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krpa31 72 Napisano Maj 8, 2024 U prolazu, 28 postova Lokacija: Požarevac-Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX 600 F, QJ Motor SVT 650 X Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vladmoll said: Jedno ozbiljno pitanje, Gde ste servisirali motor, mislim na prvi servis i koliko je koštao Hvala Ja sam juče odradio prvi servis u AP u Beogradu i izasao me 9250din, sipali su 2.7l ulja tako da su one primedbe uvazili i sada ne sipaju 1l više. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1885 Napisano Maj 8, 2024 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pitam za ortaka koji vozi ovu vašu napravu. Znam da je bilo pomena oko nepreciznog merača goriva,ali njega laže totalno. Kaže mu da je pola rezervoara a njemu nestane goriva. I u tako prazan rezervoar mu stane malo preko 15 litara, a rezervoar je ... veći. Dečku je prvi motor a ja nisam bio tu, tako da vam prepričavam njegovo iskustvo,tako da nemojte da se ljutite. Šta ste vi utvrdili, koliki je rezervoar i da li je normalno da do te mere laže? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 450 Napisano Maj 8, 2024 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, ironhorse said: Drugari, pitam za ortaka koji vozi ovu vašu napravu. Znam da je bilo pomena oko nepreciznog merača goriva,ali njega laže totalno. Kaže mu da je pola rezervoara a njemu nestane goriva. I u tako prazan rezervoar mu stane malo preko 15 litara, a rezervoar je ... veći. Dečku je prvi motor a ja nisam bio tu, tako da vam prepričavam njegovo iskustvo,tako da nemojte da se ljutite. Šta ste vi utvrdili, koliki je rezervoar i da li je normalno da do te mere laže? tft ekran, ne laže, ali je spor. potrebno je da voziš motor recimo 1-2 minuta i onda pokaže pravo stanje svega. gume sam naduvao i tek posle 2-3 minuta pokaže pritisak kako treba.a što se tiče zapremine rezervoara i nestanka goriva to je meni uvek bila misterija....na kawi z750, nekoliko puta mi je nestalo goriva. kad sipam gorivo do vrha nije moglo da stane više od recimo 16l a zapremina je 18l. tako nekako, otprilike, tako da tvoj prijatelj možda i ne greši mnogo, sem što će uvek više sipati ako ispravi motor nego ga sipa na ćopavoj... pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6068 Napisano Maj 8, 2024 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Pogotovu ako rezervar ima pregrade zna u njemu, prilikom tankanja ostati zrak.Kod mog motora je to slučaj, otraga pritisnem, sabijem amortizer par puta dok iskoči taj mjehur i stanu još sigurno 1-2 litra benzina.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano Maj 8, 2024 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, ironhorse je napisao: I u tako prazan rezervoar mu stane malo preko 15 litara, a rezervoar je ... veći Pitanje je smo koliko je gorivo ostalo u rezervoaru kad se upali rezerva,i koliko motor može preći sa rezervom.Ako pređe još 100km,onda je 15litara koje je sipao i još oko 5lit u rezervoaru-OK Kad mi stignu koferi sipam u dvolitru benzin i ponesem sa sobom i voziću dok ne stane.Onda ću znati koliko još ima goriva kad upali rezervu. Promenio Maj 9, 2024 član Road Kings 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 654 Napisano Maj 8, 2024 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Road Kings said: Pitanje je smo koliko je gorivo ostalo u rezervoaru kad se upali rezerva,i koliko motor može preći sa rezervom.Ako pređe još 100km,onda je 15litara koje je sipao i još oko 5lit u rezervoaru-O Kad mi stignu koferi sipam u dvolitru benzin i ponesem sa sobom i voziću dok ne stane.Onda ću znati koliko još ima goriva kad upali rezervu. Evo sta kaze nas @Jovan Ristic koji je i radio recenziju ovog motora za BJ Bikers. Quote Ukoliko volite da putujete bez pauza, radovaće vas zapremina rezervoara od 20,5 litara. Na testu se rezerva goriva uključilava na oko 310 km, a kada nestanu sve crtice na skali nivo goriva o počne da treperi simbol benzinske pumpe na instrument tabli, tada vam ostaje još oko 3 litre goriva u rezervoaru. Čisto da znate ukoliko vam se zadesi da ste stigli do tog nivoa goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1885 Napisano Maj 8, 2024 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nisi razumeo, čoveku je počelo da nestaje gorivo sa pokazivačem na pola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 8, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ironhorse je napisao: Nisi razumeo, čoveku je počelo da nestaje gorivo sa pokazivačem na pola U servis na reklamaciiju...generalno rezerva krene da blinka na 5l, sledeći ''nivo'' je komplet bez crtica samo blinka benz pumpa tad ima oko 3-4l tako da uvek negde staje 15+l Moguće da ti drugar nije dobro pojasnio ali ako je tako kako kažeš mora u servis da ode...moguće da je poblesavio računar. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 8, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Krpa31 je napisao: Ja sam juče odradio prvi servis u AP u Beogradu i izasao me 9250din, sipali su 2.7l ulja tako da su one primedbe uvazili i sada ne sipaju 1l više. O tome govorim koliko vremena!!!! Hvala za info... @Jovan Ristic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...