Jump to content

Moto Zajednica

Koljena smetaju da se ručke potpuno okrenu

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Pozdrav, 

Imam problem svih visokih ljudi (198cm) - pronalaženje maksi skutera na koji mogu komotno da vozim. Danas sam sjeo na Kymco ak550, i mnogo mi se dopada, prostran je, ali ne mogu okrenuti ručke potpuno ako ne sklonim koljeno. Dealer (koji je poznanik, ne znam da li me samo masti da kupim) kaže da to nije problem, jer realno samo ću ih toliko okretati na parkingu. Od svih 500+cc skutera nema nijedan na kome mogu da ih okrenem, bmw c400gt je ok ali on ima 350cc.

Iskustva sa nogama na putu ručki? Da li ću se pokajati ako uzmem Kymco i da li je generalno ok voziti skuter gdje smetaju noge ruckama pri okretanju?

Hvala unaprijed.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 380 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

U raznim temama je obrađena ova problematika. Ukratko ukoliko ti u toku vožnje kolena ne udaraju u korman, po meni si okej, jer svakako kada okrećeš pun neće ti noge biti podignute na nogostupe, nego spuštene na zemlju u većini slučajeva...

Drugo nemoj biti u zabludi oko c400, jako jepo ide, lepo se vozi iako je slabiji od pomenutog kymca. Dvojica forumaša imaju ovaj model i u temi o istom su pisali zbog čega su baš njega izabrali, pored ostalih maksi skutera (AK550, T max). Pročitaj malo, baci sve na papir +/- i onda preseci.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 971 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pozdrav, 

Imam problem svih visokih ljudi (198cm) - pronalaženje maksi skutera na koji mogu komotno da vozim. Danas sam sjeo na Kymco ak550, i mnogo mi se dopada, prostran je, ali ne mogu okrenuti ručke potpuno ako ne sklonim koljeno. Dealer (koji je poznanik, ne znam da li me samo masti da kupim) kaže da to nije problem, jer realno samo ću ih toliko okretati na parkingu. Od svih 500+cc skutera nema nijedan na kome mogu da ih okrenem, bmw c400gt je ok ali on ima 350cc.

Iskustva sa nogama na putu ručki? Da li ću se pokajati ako uzmem Kymco i da li je generalno ok voziti skuter gdje smetaju noge ruckama pri okretanju?

Hvala unaprijed.
Koliko dugo voziš motore?

Послато са 21091116UG помоћу Тапатока

• U prolazu, 6 postova
pre 24 minuta, slobasuper9 je napisao:

Koliko dugo voziš motore?

Tek polažem :lol2:. Samo ne bih da dam 10 000 eura pa posle godinu dana da sam nezadovoljan (to mi se desilo sa prvim autom koje je imalo 75ks)

• Drug član, 3641 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

U vožnji neće smetati to što pri ti pri punom okretu ručka udara u noge. Bitno je da noge nisu blizu plastika ispod volana, da ne udaraju kolena pri kočenju i slično, to zna da bude neprijatno a i bolno.

Na mom skuteru meni ne udaraju noge ni pri punom zaokretu, mada nisam visok koliko ti, ali zato što motorin ima visok korman. To mi znači zbog komfora, jer su mi ruke u opuštenom položaju, ne grbim se... Generalno, za krakate je dobro kad su nogostupi nisko, a da je korman viši, da ne sediš kao žaba na lokvanju, i da nema prevelikog pritiska na trticu. Ali, opet čovek mora da ima nekog iskustva da bi sebi našao šta mu zapravo odgovara, ne važi za svakog isto.

AK550 je svakako sjajna makina, mada mislim da je to ipak malko prejako za prvi skuter.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 971 postova

Dobro, pretpostavio sam,al morao sam da postavim retoričko pitanje da ne krećem od pretpostavke. 99% kupaca (koji su početnici) koji mi uđu u salon to nalaze kao manu na skuterima. Međutim kad priupitam koliko često u vožnji (dok su noge na skuteru) motaju pun, zamisle se. Odgovor znam i sam, skoro pa nikad. Kažem skoro jer i ja sam vrlo retko sa 5kmh dok su mi obe noge na skuteru motam pun i provlačim se između nečega, ali jako,jako,jako retko, možda na prste ruke da nabrojim da sam to uradio za života, a ne vozim od juče.

Tako da nemoj to da ti bude reper. Ako motaš pun levi recimo, leva noga ti je 100% na zemlji, ako ne i obe, tako da ti korman neće udarati u koleno gok voziš.

• Podržavam 2

Eh vi prodavci, da imate modele kojima ne udara korman u noge, to bi vam onda bio glavni argument pri prodaji ;)

Šalim se, generalno se slažem sa rečenim, ali mi i dalje nije jasno zašto koji q ne prave skutere sa nešto većim prostorom za noge. Nije to tako teško majku mu:)

• Podržavam 1

• Drug član, 971 postova

Dođi probaj ADX da vidiš da li udara korman u kolena :).

Nisam ja prodavac, ja sam prodajni savetnik i zadatak mi je (moj lični) da klijent izađe iz salona zadovoljan jer je kupio tačno onaj proizvod koji mu treba. Verovao ili ne, često ne znaju šta im treba.

Ja često kažem ljudima otvoreno (na osnovu onoga što ih ispitam) da neki od skutera ili kola nije za njih.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
pre 13 minuta, slobasuper9 je napisao:

Dobro, pretpostavio sam,al morao sam da postavim retoričko pitanje da ne krećem od pretpostavke. 99% kupaca (koji su početnici) koji mi uđu u salon to nalaze kao manu na skuterima. Međutim kad priupitam koliko često u vožnji (dok su noge na skuteru) motaju pun, zamisle se. Odgovor znam i sam, skoro pa nikad. Kažem skoro jer i ja sam vrlo retko sa 5kmh dok su mi obe noge na skuteru motam pun i provlačim se između nečega, ali jako,jako,jako retko, možda na prste ruke da nabrojim da sam to uradio za života, a ne vozim od juče.

Tako da nemoj to da ti bude reper. Ako motaš pun levi recimo, leva noga ti je 100% na zemlji, ako ne i obe, tako da ti korman neće udarati u koleno gok voziš.

Da, to mi je upravo rekao i ovaj drug koji radi u salonu. Isto sam stekao utisak iz safe riding videa koje gutam zadnje 2 godine. Ali eto opet reko da pitam iskusne ljude koji imaju istu sitiaciju :D

• U prolazu, 6 postova
pre 6 minuta, slobasuper9 je napisao:

Dođi probaj ADX da vidiš da li udara korman u kolena :).

Nisam ja prodavac, ja sam prodajni savetnik i zadatak mi je (moj lični) da klijent izađe iz salona zadovoljan jer je kupio tačno onaj proizvod koji mu treba. Verovao ili ne, često ne znaju šta im treba.

Ja često kažem ljudima otvoreno (na osnovu onoga što ih ispitam) da neki od skutera ili kola nije za njih.

On mi se ne svidja na oko.. Ako bih išao sa 350cc uzeo bih bmw c400gt, na njemu mi ne smetaju koljena. Ali se vagam izmedju toga da li ce mi faliti snage posle godinu-dvije kad prodje ta pocetna euforija voznje.. Nazalost bmw c650 se više ne proizvodi, a polovne stvari izbjegavam :D

• Drug član, 971 postova

Ovo za ADX je bilo za Božu :)

Neće ti faliti snage. Ima ti da se navozaš lepo dok prerasteš 300-400 kubika.

Prijateljski savet. Nemoj da ulaziš u priču od samog starta da ti je 25-30 konja malo, lako ćeš optimistično ući u celu priču i (ne daj bože) se preceniti kad se najmanje budeš nadao. Ne želim da dođeš u situaciju da spoznaš kolike su 3 sekunde u kriznim momentima ili da moraš hitno da kočiš i izbegavaš nešto a voziš preko 120kmh...što ćeš sa 30 konja uhvatiti od semafora do semafora.

• U prolazu, 6 postova
pre 13 minuta, boza_kg je napisao:

Eh vi prodavci, da imate modele kojima ne udara korman u noge, to bi vam onda bio glavni argument pri prodaji ;)

Šalim se, generalno se slažem sa rečenim, ali mi i dalje nije jasno zašto koji q ne prave skutere sa nešto većim prostorom za noge. Nije to tako teško majku mu:)

Zato sto ih boli uvo za nas šačicu ljudi premo 185cm u poredjenju sa milijardom Indijaca visokih 160 haha.. Patnja nesstandarnih ljudi 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
Upravo sada, slobasuper9 je napisao:

Ovo za ADX je bilo za Božu :)

Neće ti faliti snage. Ima ti da se navozaš lepo dok prerasteš 300-400 kubika.

Prijateljski savet. Nemoj da ulaziš u priču od samog starta da ti je 25-30 konja malo, lako ćeš optimistično ući u celu priču i (ne daj bože) se preceniti kad se najmanje budeš nadao. Ne želim da dođeš u situaciju da spoznaš kolike su 3 sekunde u kriznim momentima ili da moraš hitno da kočiš i izbegavaš nešto a voziš preko 120kmh...što ćeš sa 30 konja uhvatiti od semafora do semafora.

A ne ne, nijesam od tih ljudi... imam 39 godina, auto vozim lagano i normalno, ne jurim.. ali volim kad potegne. Imam tirbo benzinca koga vozim normalno, samo sa semafora odletim ili na pravcu potegnem koju sekundu, i onda spustim brzinu. Tako da brzina me ne zanima koliko obrtni momenat. Hvala na savjetu :D

pre 41 minuta, slobasuper9 je napisao:

Nisam ja prodavac, ja sam prodajni savetnik

Dobro Sale, donesi jedno pivo. :)

(aluzija na vic:

- alo konobar

- nisam ja konobar, nego šef sale)

• Sviđa mi se 2

Meni ta osmica uvek ličila na onu dečiju igru "pod je lava" :)

A inače, sve može. Vozio sam ovako krakat i 50cc skuter. Kad skrećem pod oštrim uglom, morao sam da se raskrečim, dizvinete, odnosno raširim kolena. To nije često, ali svakako je bolje kad toga nema i kad je komotnije.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1082 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750
Pre 3 sati, slobasuper9 je napisao:

ćeš sa 30 konja

Kmhhh..kmhhh..34 konja ,molim lepo:lol2:

@RadojeA

Nije sve u nominalnoj snazi,tome što piše na papiru.Veoma je bitni kako se i da li se celokupna snaga sa papira prenosi na točkove i asfalt.

Veruj mi isto sam razmišljao(da li ću se brzo smoriti sa c400gt),hoćeš nekad sigurno(kao i sa 750cc)ali ne tako brzo kao što misliš,tu je "keč".Ide baš dobro i udoban je,upotrebljiv.

A moze i da se pojača softverski kao i fizički (stage 2)ali ja nisam trenutno raspolozen za to..ne vidim preteranu svrhu.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja