Jump to content

Moto Zajednica

Kružni tok (čista filozofija, znam)

Recommended Posts

• Drug član, 1121 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Ja kad sam 2007. polagao za B kategoriju, pravilo je bilo da ulaziš u kružni sa upaljenim levim žmigavcem sve dok ne poželiš da se isključiš i tad pališ desni. Ja kad sam 2018. polagao za A kategoriju, instruktor je hteo da mi odseče palac što sam dao levi žmigavac pri ulasku u kružni sa napomenom da ću tako da poginem (na motoru). Oduvek, pa i od tad, uvek dajem desni pri isključivanju, a levi ni sam više ne znam kad dajem, a kad ne. Posle Jasminkovog posta, msm da ga neću više davati uopšte. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

Nelogicno. Ako se ukljucujemo na put sa prvenstvom prolaza, nebitno da li ide u krug ili u pravac, zasto ne ukljuciti zmigavac? I meni su instruktori govorili razlicito, a najlogicnije mi je da treba levi na ukljucenju dok se ne udje u traku kojom nastavljamo, i voleo bih da vidim po kom pravilu ili izuzetku ne treba, gde to pise.

Promenio član enaB

• Ne silazi, 2424 postova
  • Motocikl: Benelli

Sta ce ti migavac kad se ukljucujes u kruzni tok?Kruzni tok ima samo jedan smer,obicno kontra kazaljki na satu.obicno stoji obrnut trougao na ulazu.I sta nije jasno?Kad ulazis propustis sve u toku,mozes da vozis samo u odredjenom smeru.Kad dodjes do izlaska das desni migavac ,prestrois se i izadjes.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 2 postova

Zasto da ne. Ukljucivanje na put na prvenstvom prolaza, moguce i menjanje saobracajne trake ako se ne ostaje u krajnjoj desnoj. U cemu je razlika u odnosu na ovu situaciju gde se ne polemise treba li ili ne?

image.thumb.png.cc891eef061563d93bc7b2b3cf52e4c4.png

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

@jasminko VIR kako komentarišeš ovaj fatamorgana znak za kružni tok u Ivana Ribara ulici na NBG? :)

20230817_173010.jpg

A posebna je fatamorgana što nam tom kružnom toku ni nema obeleženih traka. :)

20230817_173022.jpg

• Haha 1

• I N S T R U K T O R, 1214 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Taj znak je odličan i postavljen na pravom mestu.

Taman da pokaže vozačima kako da se prestroje, koju traku da zauzmu, u zavisnosti u kom pravcu misle da nastave posle prolaska kroz sledeći kružni tok.

Ko hoće da skrene levo na ovaj novi izlaz na "Velikog Miloša" mora da zauzme levu traku ispred raskrsnice a i da se kroz kružni tok kreće levom trakom.

Ko želi da nastavi pravo prema Surčinu drži se srednje trake i ispred raskrsnice a i pri prolasku kroz nju, stim što može i da nastavi ka "Milošu velikom ali da se isključi u desnu traku na ulazu u "velikog".

Krajnja desna traka je za sve one koji skreću desno ka BG ili Zemunu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• -, 1789 postova
  • Motocikl: /

E prave izlaz za JG (sad ne znam dal je prvi ili drugi semafor iz pravca Nbgd.

A krivuda jer su zvanicno pratili dalekovode, nezvanicno verovatno zbog toga cije su njive na trasi :)

To je trebalo da izlazi gore pored groblja na kvantas, al projektanti iz 80tih nisu racunali radiklale na vlasti koji ce da naprave divlje naselje na sred trase!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Slavija pred NG... Nego, autobusima koji uđu u unutrašnja 3 prstena treba glave otkinuti. Imaju svoju traku, a ponašaju se kao da žure negde...

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08

Ja se pred kruzni ponasam kao i pred svaku raskrsnicu: ako idem desno desni migavac, ako idem pravo bez migavca, ako idem levo ili polukruzno levi i naravno pred iskljucenje iz kruznog desni. Lakse meni da znaju drugi gde cu iako nije skroz ispravno. Bolje da dajem visak informacija nego da ih ne bude dovoljno.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: X8

Mislim da ima razlike kada su trake nacrtane u kruznom toku i kada nema nacrtanih traka. 

Autobus moze da vozi gde hoce i kako hoce, jer je tako u mogucnosti.

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 417 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...

Код мене је просто , сваки пут кад улазим или ти укључујем у кружни ток урадим то са стилом уз узвик:  This is Spartaaaaaaaaa !!!!!

:lol3:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Solo Rider, 3264 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
  On 20. 8. 2023. at 10:46, GR 46 je napisao:

Код мене је просто , сваки пут кад улазим или ти укључујем у кружни ток урадим то са стилом уз узвик:  This is Spartaaaaaaaaa !!!!!

:lol3:

Raširi  

A ja......Bože pomozi :lol:

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2210 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
  On 18. 8. 2023. at 10:05, Mali Ika je napisao:

Ja se pred kruzni ponasam kao i pred svaku raskrsnicu: ako idem desno desni migavac, ako idem pravo bez migavca, ako idem levo ili polukruzno levi i naravno pred iskljucenje iz kruznog desni. Lakse meni da znaju drugi gde cu iako nije skroz ispravno. Bolje da dajem visak informacija nego da ih ne bude dovoljno.

Raširi  

Isto ovako i ja radim.
Prvenstveno jer mislim da se tako ubrzava saobraćaj, i da znači onima koji čekaju da se uključe u kružni. Zapravo je isto tako i na raskrsnicama.
Kod mene u kraju ima jedan nezgodan kružni, gde često bude prava kolona iz jednog pravca, a dugo se čeka na uključenje iz smera odakle ja dolazim. Kad uviđajni  vozači iz te kolone daju desni žmigavac kada izlaze na prvom izlazu - ja imam taman vremena da uđem u kružni i idem levo, ne ometajući nikoga. A ako isto tako skreće, ali ne da žmigavac - dok ja shvatim da izlazi iz kružnog - već je kasno da se ja uključim, i onda čekanje još minut dva :)

• Sviđa mi se 2

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2551 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)

Ja samo gledam levo i ulecem pun gas, onda izvedem tripl klackalicu kao na GP-ju, desno-levo-desno koleno i pun gas iz raskrsnice...:jee:

• Haha 2

• Drug član, 2210 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
  On 20. 8. 2023. at 10:47, BaneVuk58 je napisao:

A ja......Bože pomozi :lol:

Raširi  

Ovo nije šala, ja onu vašu Slaviju samo tako mogu da prođem, plus uposlim sve u kolima da gledaju sa strane i iza :D :D :D

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja