cezarpa 11824 Napisano Jun 8 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vladu investa uvoznika Pede je mrzelo da napise knjizicu. Za Mustang XRS 125 koji IMA manual u pdfu ,pise isto 110ml gl4 ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 8 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A i to uputstvo za Mustang ti je siguracija u pm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 8 (promenjeno) Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bar nesto pise,a ovaj kao da je mutav. Isto ulja u masinu 0,9l,menjac 110ml Secam se Beverly 300 u menjac manje od 2dcl. Promenio Jun 8 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 8 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U kinesko sokoćalo može da ide od 110-150 ml, sve zavisi od modela. Koliko tačno, verujem da ni u servisu ne znaju, nego sipaju otprilike. Da pitaš njih 5 različitih, dali bi ti različite odgovore garant. Tako da @Vuja036 sipaj i ti otprilike, ali nemoj prepunjavati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 8 (promenjeno) Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vuja neka sipa,i kad se ocedi sa gornje rupe,to je to. Vujo zar tvoj motor nije u garanciji? Promenio Jun 8 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3160 Napisano Jun 8 Ne silazi, 5237 postova Prijavi odgovor kao problematičan Вујо, дај сликај где је та горња рупа па да питамо куглуSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja036 5 Napisano Jun 8 U prolazu, 23 postova Lokacija: VB Motocikl: Peda Connect 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, cezarpa je napisao: Evo druze Vujo: Uputstvo je opsteg karaktera,mislim da moze da bude i neke razlike. Hvala druze moj imam i ja istu tu knjizicu ali sam mislio da se to odnosi samo na 50cc skutere.. videcu da pozovem neki servis da pitam da li znaju koliko ulja ide u diferencijal pa cemo da vidimo. Hvala svakako pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 8 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko bi moglo da se ocekuje da predje kilometara od kineske kopije GY6,pa i Pede 125cc?Normalno odrzavanje i voznja. Neki dan sam kod drugara sreo svoj bivsi Baotian 125ccm 26000 presao.Kaze da ne trosi ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 9 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo šta kaže kineski DeepSeek bot : Očekivana kilometraža koju kineski skuter od **125cc** može preći pre nego što bude potrebna **generalna popravka** varira u zavisnosti od sledećih faktora: ### **1. Prosečni opseg kilometraže** - **30.000 – 50.000 km** – Kvalitetniji kineski skuteri (npr. **Loncin, Zontes, Lexmoto**) mogu izdržati do **50.000 km** uz redovno održavanje. - **20.000 – 30.000 km** – Jeftiniji modeli (npr. neki **no-name brendovi**) često zahtevaju ozbiljnije popravke već nakon **20-30.000 km**. ### **2. Faktori koji utiču na trajnost** **Redovno održavanje** (ulje, filteri, zupčasti remen, podmazivanje ležajeva) produžava vek trajanja. **Kvalitet delova** – Originalni ili OEM delovi pružaju bolju izdržljivost. **Loša vožnja** (preopterećenje, česte full-gas startove) skraćuje životni vek. **Jeftino ulje i neodržavanje** – Ubrzava habanje motora. ### **3. Šta se obično menja tokom generalne popravke?** - **Zupčasti remen i roleri** (ako je varijator) - **Klip, klipnjača i cilindar** (ako dođe do trošenja ili zagorevanja) - **Ležajevi točkova i radilice** - **Sve usne brtvi i jastučići** ### **4. Kako produžiti životni vek?** ✔ **Menjajte ulje na vreme** (svakih **2.000–3.000 km**) ✔ **Čistite i zamenjujte vazdušni filter** ✔ **Koristite kvalitetno gorivo i aditive** (npr. za čišćenje injektora) ✔ **Izbegavajte preopterećenje** (duge vožnje pod punim gasom) ### **Zaključak** Ako je skuter dobro održavan, može preći **40.000+ km** pre generalne popravke. Ako je zanemaren, problemi mogu početi već nakon **15.000–20.000 km**. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 9 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Isto pitanje za Kymco i SYM, pa uporedi: Za Kymco i SYM skutere od 125cc, očekivana kilometraža pre generalne popravke je značajno veća u poređenju sa jeftinijim kineskim brendovima. Oba proizvođača su tajvanska i poznata po pouzdanijim motorima i boljoj izgradnji. 1. Očekivana kilometraža pre generalne popravke Brend Minimalno (loše održavanje) Prosečno (redovno održavanje) Maksimalno (idealno održavanje) Kymco 40.000 km 60.000 – 80.000 km 100.000+ km SYM 35.000 km 50.000 – 70.000 km 90.000+ km Objašnjenje: Kymco ima malo izdržljivije motore (posebno modeli sa 4-ventilnim glavama). SYM je takođe pouzdan, ali neki stariji modeli mogu imati jeftinije ležajeve i remenice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 9 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno ocekujem 30-35k kod kineza.uz rdovno odrzavanje i normalnu voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 9 Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo zavisi od nivoa kvaliteta, jer nisu ni svi kinezi isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2988 Napisano Jun 9 Drug član, 1656 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gle sad... treba videti sta kupac zeli. Najjeftiniji kymco 125... 3030e Najjeftiniji sym 125... 2.400e Peda connect 125... 1750e Trio travis, pise da je efi 1600e Kokkina fegaria ga opisuje kao "ragu" stim, sto je u grckoj poznat kao dytona travis. I 10-tak god je na.njihovom trzistu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2988 Napisano Jun 9 Drug član, 1656 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan E sad. Koliko bi kostala generalna kod kineza posle 30k km? Da li bi dostiglo cenu sym-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 9 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan opisuje kao ragu?u negativnom smislu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5846 Napisano Jun 9 (promenjeno) Ne silazi, 4368 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan 650€ je samo skuplji najjeftiniji SYM, a bar minimum je duplo izdržljiviji i pouzdaniji, da ne pričamo o svemu ostalom. Normalan brend, ima podršku i rezervne delove, dokumentaciju... ovom kinezu ne mogu da razluče ni koliko ulja ide u diferencijal, a kamoli šta drugo. OK, kad fali para, ništa drugo ne može to da nadomesti, jasno je i to, al je računica je očigledna šta je bolji izbor. I da, što se tiče grčkog tržišta, drugačije je kod njih. I tamo se prodaju kinezi pod raznim imenima, ali, prvo pitanje da li su to isti modeli, jer kvalitet može biti drugačiji, iako izgledaju isto, a drugo, imaju dugu tradiciju vožnje skutera, veliku konkurenciju koja čini svoje, servisni uslovi su im bolji. Uglavnom je sve jeftinije tamo, a bolja usluga. Promenio Jun 9 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 9 (promenjeno) Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sve to stoji.Koliko para toliko muzike.Servisna podrska je najvaznija.Prvo sam gledao sym sr vazdusara tad je bio 2500.Ubedjivali su me da je bolji st model.Drugo servis na 50km i na 3 coska nije isto. Recimo danas sam za Benelli zakazao redovan servis za 26 jun ,50km udaljen.pod losim uslovima radni dan,pre podne.Za 17 dana moze svasta da se iskomplikuje.Nevreme,izlazak sa posla itd. Jos nesto motori mi ne stoje dugo u garazi.Dve godine i promena.Nesto me ne drzi. Promenio Jun 9 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2988 Napisano Jun 9 Drug član, 1656 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, cezarpa je napisao: opisuje kao ragu?u negativnom smislu? U najpozitivnijem. Ja razmisljam o 125-250ccm skuteru. Necu da palim motor do posla. A ne bih dao puno para. Cak i da ga uzmem (Pedu), ne bih ga servisirao u ovlascenom. Radio bih servise sam. Ako je kinez, kao svaki drugi kinez, ja odradih bar 3 generalke na 50ccm skutere. Pa i povecanje stubline i cilindra. Tako da... Bitno mi je da ima rezervnih delova u nabavci. Zato i pratim temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 9 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mene ohrabruje da za kineze imaju delova,ako zatreba. Servis koji mi odrzava ,radi kineze godinama.I Baotian 125 mi popravljao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3160 Napisano Jun 9 Ne silazi, 5237 postova Prijavi odgovor kao problematičan E sad. Koliko bi kostala generalna kod kineza posle 30k km? Da li bi dostiglo cenu sym-a?Ма јок, ни приближно.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja036 5 Napisano Jun 22 U prolazu, 23 postova Lokacija: VB Motocikl: Peda Connect 125 Prijavi odgovor kao problematičan Imam oko 500km na satu, stavio sam kofer kapin sta mislite kako se uklopio? i da, imam pitanje sta mislite koliko bih mogo da ga cenim sad ? Placen 1750 nov, koliko bi bilo realno da trazim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11824 Napisano Jun 22 Ne silazi, 2705 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koliko ti treba.I kakva je potraznja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 103 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta je sve bilo potrebno da bi se postavio ovaj kofer?Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja036 5 Napisano Jun 25 U prolazu, 23 postova Lokacija: VB Motocikl: Peda Connect 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam morao da stavim na fabricki nosac, pa sam u ovaj lim izbusio rupe prema nosacu kofera i stavio onda kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 103 Napisano Jun 25 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...