Dr.Mracni 196 Napisano Januar 23, 2009 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ja ne kazem da su benzinci losi, naprotiv... ali dok god me brine cijena goriva... dizel me interesuje kako ce to izgledati na motoru, ne znam... ali karakteristike su obecavajuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 23, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Radi se o odnosu potrosnja/performanse. Dizel iste konjaze (i sigurno minimum duplo veceg obrtnog momenta) ce trositi duplo manje goriva koje je jeftinije od benzina... I nije sve u konjima...ima nesto i u obrtnom momentu (kako rece Nicolas: "konjske snage prodaju auto, obrtni moment dobija trke" ). Ja bih radije vozio dizel od 200ks nego benzinac od 200ks, jer bolje IDE (ko razume o cemu pricam znace). Cinjenica je da se i dizel moze nabrijati vise (pomenuo sam kruzne trke (BMW i VW), kao i 24h Le Mans-a...dakle, nije to maximum, sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 23, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radi se o odnosu potrosnja/performanse. Dizel iste konjaze (i sigurno minimum duplo veceg obrtnog momenta) ce trositi duplo manje goriva koje je jeftinije od benzina... I nije sve u konjima...ima nesto i u obrtnom momentu (kako rece Nicolas: "konjske snage prodaju auto, obrtni moment dobija trke" ). Ja bih radije vozio dizel od 200ks nego benzinac od 200ks, jer bolje IDE (ko razume o cemu pricam znace). Cinjenica je da se i dizel moze nabrijati vise (pomenuo sam kruzne trke (BMW i VW), kao i 24h Le Mans-a...dakle, nije to maximum, sigurno. Moj kolega (mladjahni) je svog Seata Toleda 1.9 TDI (1999) nabrijao na 250 konja i nekih 480 Nm. Jedino sto mu mjenjac nije dirao, pa em rikava, em smjesan prenos. Dodje do 200 dok si reko keks, a onda ga svi oderu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan Benzinci nisu skoro isti neo se ne prave maksimalno nabrijani za ulicu... Neko je spomenuo jaguara i Audija, u pravu je, ali iz Jaguara je izvucen maksimum, ne moze vise ni konja dobiti...A audijev motor je prigusen, da bi manje trosio i mogao se normalno voziti. Iz tog Audijevog motora mozes izvuci 700ks glat... Oko 1000 ako se malo potrudis, sto ljudi i rade... Ne moze se to porediti, Toyota supra 3000ccm, 330KS, serijski model... Znaci ima tih automobila koliko hoces. Ali ako poredimo ta dva modela jeste Jaguar bolji, ali nije to to. Stvaraju se predrasude da su benzinci slabi, a nisu. to je istina donekle ali i dizel fabricki uz neke prepravke moze da se nabrije itekako, ali iz dana u dan izlaze sve jaci diseli koji sve manje trose ,sto kod benzinaca nije moguce ,skoro da nema pomaka ,benzinac prije 10 godina i sada veoma mala razlika u potrosnji a i u performansama (pricam za obicna auta porodicna ne neka trkacka nabrijana) su slicni,dok diseli u odnosu na starije su mnogo jaci ako ne i vise nego udplo a trose manje za minimum 30% u odnosu na stare disele. neko je pomenuo da se ulje cesce mijenja kod disela nego kod benzinca ,mislim da to nema nikakve veze ,i da to zavisi na od ulja ,ja u mogi disela sipam mobil polu sintetiku i mijenjam na 10 hiljada km i tako sam presao sa njim vec malo vise od 100 hiljada,za nepune 3 godine i sve radi ekstra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...