muljaz 1975 Napisano Jun 14, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima nekoliko tema sa raznim pitanjima o Runneru pa cu nekad prebaciti sve postove u ovu jednu temu. Izvadili smo iz magacina jedan Runner 50. 2005. bi trebalo da bude. Stajao je sigurno jedno 6-7 godina. Fabricke gume nosi. Presao… Pukla prelivna boca od benzina. Na njoj stoji slavina goriva. Koliko sam razumeo sluzi da gorivo pre stigne do karburatora. U to vreme nije imala da se kupi druga, pa je ova krpljena, pa je svake zime pucala nanovo. Napravili smo od aluminijuma gotovo identicnu. Bio je malo problem ugraditi slavinu, moralo je grejanje i nacukavanje pa da se zalije tecnim metalom. Dok se tecni metal susi ide na pranje pa da se krene redom. Karburator ide napolje. Suv, bez kapi goriva, stanje unutra isto kao spolja. Dok se krcka u ultrazvucnoj kadi, da vidimo sta je sa kocnicama. Prednja se lose ponasa. Isto ko preradjeno motorno ulje + fali dosta Karburacija gotova. Filter vazduha samo pipnuo prstom i prosao kroz njega. Fabricki, verovatno nikad skidan Blokada na auspuhu skinuta kad je imao oko 3000km. Na varijatoru (ako me secanje dobro sluzi da je to ovaj prsten) stoji jos uvek. Kais se sav izkoritio, valjda nije izlazio do kraja nego stalno u tom jednom rezimu Porucen drugi, pa cemo da teramo dalje Promenio Jun 14, 2023 član muljaz 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1975 Napisano Jun 16, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E sad. Motor upalio kao mina, cim je dobio gorivo. Radi kao sat. Jedino sto slabo ide. Jedva uzbrdo krene iz mesta. Sa novim kaisem. Vratim stari malo bolje. Izvadio onaj prsten od blokade, probao i jedva 60 ide. Setim se pa skinem sajlu gasa i podignem iglicu za dva zuba (ostao jos jedan) i malo vazduh zavrnem. Sad bolje prima gas, manje pusi, izadje na blahoj nizbrdici 70. Da l da dizem iglicu za jos onaj jedan zub? Svecica sad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6765 Napisano Jun 16, 2023 Ne silazi, 6584 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je glavna dizna 79....to je svakako već menjano, jer original bude čini mi se 65. Ako je karburator 17.5 (ima i sa manjim) njemu treba drugi auspuh da bi se ponašao bitno bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1323 Napisano Jun 20, 2023 Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan SC08 pun pogodak za Piaggio HiPer 2 agregate, povlaci od malih obrtaja pa sve do 9k rpm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1975 Napisano Jun 20, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije li to hiper sa ubrizgavanjem? Popravio se malo sa ovako podignutom iglom. Vozice se neko vreme pa ako bide vlasnik hteo da se igra dalje, predocio sam mu sta bi sve valjalo. Moja Gilera ista ovakva je isla po navigaciji preko 90. Ali dosta toga je bilo uradjeno, a auspuh standard. Cilindar 70, karburator sa vecom diznom, multivar i pozadi oprugice…ne secam se vise ima skoro 20 godina proslo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1323 Napisano Jun 21, 2023 Drug član, 867 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam ima HiPer 2 sa ubrizgavanjem i karb varijanta. Moja Aprilia SR nosi takav agregat, bila je na ubrizgavanju, kad je pocelo da zeza nisam vise imao zivaca da se njakam sa tim sistemom i prebacio na karb, ide podjednako dobro i izgura do 90km/h po satu(digitalni sat btw, sa senzorom brzine). Ima samo Multivar i to je to... Imam u rezervi Leo Vince ZXR, mozda bude na prodaju, će vidimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1975 Napisano Septembar 26, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Makina konacno sklopljena. Sad samo da se vozi da se malo razradjuje. Mozda u nekom trenutku resimo da je malo friziramo, ali za sad neka ga ovako. Pali kao mina, ne gusi se, svaka lampica radi, kocnice sad ubijaju… Promenio Septembar 26, 2023 član muljaz 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2251 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ufff, zlatno doba pedesetica Ovo valja čuvati, sad je raritet u ovakvom stanju...Послато са ŽaoMi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Septembar 26, 2023 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi su skuteri bili u tom periodu, Runner, Aerox, Dragster, NRG, SR... Sećam se kad sam se ložio na Runner 180. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2251 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Meni neostvarena želja Runner ili Nrg... tad su bili skupi,sad još skuplji.Na kraju se zadovoljio Kymcom Super9 LC, takođe raritet, ne mogu da prežalim što prodadoh komšiji za 550€.Baš me obradovaše ove slike ovako lepog Runnera Послато са ŽaoMi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1975 Napisano Septembar 26, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam relativno rano poceo da vozim motorcice sa ortacima iz komsiluka. Tomos automatike, apence, MZejce… U 21. godini kupim prvi svoj motor. Moji nikad nisu hteli da cuju za motor, a kamo li da neko ucestvuje u kupovini. Bila je to crvena Gilera Runner. Vozio dve godine i prodao, pa kupio Leonardo 250. Iako sam se sa tim Leonardom navozio vise nego sa bilo cim drugim, ta Gilera mi je nekako ostala u srcu bas, bas. Voleo bih sad jednu zelju iz onih vremena da ostvarim, jedan 180 2t. Samo da nadjem pristojan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 313 Napisano Septembar 27, 2023 Svrati ponekad, 389 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Prekrasna Gilera. Svaka čast. Odmah se sjetim moje i turpijanja. Evo kako je to nekad izgledalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4920 Napisano Septembar 27, 2023 Drug član, 3731 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega vozi neku narandžasto-crnu. Baš je simpa mala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...