Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Malo sam

zagledao.. izgleda da moras skinuti celu desnu stranu.. auspuh koji je iz jednog dela.. znaci granu vadis.. onda viljusku koja se drzi valjda na ramu motora.. a mozda se i varam. jel

neko menjao zadnju gumu pa je prosao vec ovo 😂

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3585 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 16 sati, nikmih je napisao:

jel neko menjao zadnju gumu pa je prosao vec ovo 😂

Nemam Zontes, al na mom Kimku svašta mora da se skine prilikom montiranja zadnjeg točka, pa pretpostavljam da je nešto slično i na tvom skuteru.

viber-slika-2024-02-26-14-38-29-706.jpg

A inače, zamena guma nije baš trivijalna stvar, zato sam ja zamolio našeg Nešu @N.F.S. da to uradi kako valja. Zamenio je gume, balansirao, proverio ležajeve, podmazao osovine da ne zapeknu... svašta nešto.

A često to smandrljaju vulkanizeri. Na ranijim skuterima mi se dešavalo i da izgrebu felne (to pod obavezno), pretegnu matice prilikom nameštanja... svašta zeznu. Bude skuplja dara nego mera, pogotovo u živcima mereno. Ovaj put nisam hteo da rizikujem :)

Što se guma tiče, ja glasam za Michelin City Grip2, odlične su.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav narode, njuskam vec neko vreme skutere i mogu vam reci da sam poprilicno zainteresovan za kupovinu Zontesa 350e. Prvobitno sam snimio hondu forzu 350, ali detaljnijim istrazivanjem ipak mi se cini da malo vise naginjem na ovu kinesku varijantu. Jos uvek nisam isao da probam kako se u voznji ponasa( sto uskoro planiram da uradim), ali citajuci vase komentare, kapiram da ce i moji utisci biti tu i tamo slicni. Bio sam u salonu u Novom Sadu i uzivo mi se motor jos vise dopada nego na slikama. Ono sto sam zaista zeleo da vas pitam, to je da sam video na polovnim automobilima oglas od AP da prodaju njihovo test vozilo. Motor je navodno presao 1000km i nekih je 500,600e jeftiniji. Nisam u fazonu da moram prvi da “prdnem” na to sediste, ali me ipak zanima vase misljenje. Da li je pametno to uzeti s obzirom na razradu samog motora itd. Hvala vam unapred i lep pozdrav.

Promenio član Djenergy

Prvo, dobre su šanse da je taj skuter već kaparisan. Oglas traje mesec dana, a često ga ne brišu ručno kada se motorin proda.

A drugo, mene samo brine kod test vozila da li je neko sa njim možda pao, nešto pokrivio, što ne možeš da vidiš na prvi pogled. Mekano je sve kod skutera, očas se izvitoperi, pa posle bude belaja.

Ako nisi kratak sa paricama, bolje ipak skroz novo, mislim. Ako si kratak, ebiga, onda zažmuri i skoči :)

• Hvala 1

• U prolazu, 4 postova
Pre 4 sati, boza_kg je napisao:

Prvo, dobre su šanse da je taj skuter već kaparisan. Oglas traje mesec dana, a često ga ne brišu ručno kada se motorin proda.

A drugo, mene samo brine kod test vozila da li je neko sa njim možda pao, nešto pokrivio, što ne možeš da vidiš na prvi pogled. Mekano je sve kod skutera, očas se izvitoperi, pa posle bude belaja.

Ako nisi kratak sa paricama, bolje ipak skroz novo, mislim. Ako si kratak, ebiga, onda zažmuri i skoči :)

Najverovatnije ce i pasti nova masina, ali reko ajde da pitam za svaki slucaj. 

• U prolazu, 95 postova

Mali servis odradjen i zamenjene prednje i zadnje plocice na 13500km.. racun samo 22000dinara. Dobro da nema napred dva diska 😂 Dok sam cekao da zavrse.. provozan QJ SRT 550SX... odvikao sam se

od šaltanja.. vizir mali.. malo

sediste... lep zvuk.. lepo vuče.. sve u svemu za te pare ok za takav motor. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 95 postova

Pa isto kao i prednje.. uvek kočim sa obe.. a stalno kreni stani po gradu.. znam da moze to sve duze da traje ali nekad nemas vremena i zivaca u špicu na 50stepeni 😂

• Integrisan, 9274 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Kad se setim prve zamene pločica na Satelidzi, tu negde 45.000km beše a mogle su još ćerati.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Drug član, 2959 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, nikmih said:

Postao sam poznat, Zontes rules 😂

https://youtu.be/-jaGEevYIa0?si=OuCoUWgGiyLhd7wS

Lepo. Uživao sam gledajući. 

PS. 

Ne mogu da verujem da niko ne hvali SEDIŠTE na tom motoru. 

Meni je to sedište verovatno najbolje i najudobnije OE sedište na koje sam seo. 

Posle mog PCX koji je bio KRIMINAL kolko je neudobno, zontes mi je došao kao tajlandska masažica

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 2

Što se tiče komentara koji je @CuleBG rekao za osetljivost ručice gasa... na svakom skuteru to može da se našteluje, i piše u svakom manualu. Ja sam sebi smanjio na max 2mm lufta, pisao sam već u svojoj temi. Skroz je drugačiji, živahniji osećaj, pogotovu ako voziš po gradu. Samo malo upozorenje za one koji su navikli da gurnu upaljen skuter sa štandera pri polasku, da budu oprezni. Kad smanjiš prazan hod, osetljiva je onda ručica samo tako, mora da se pazi!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 101 postova
On 8/26/2024 at 10:53 AM, boza_kg said:

Što se tiče komentara koji je @CuleBG rekao za osetljivost ručice gasa... na svakom skuteru to može da se našteluje, i piše u svakom manualu. Ja sam sebi smanjio na max 2mm lufta, pisao sam već u svojoj temi. Skroz je drugačiji, živahniji osećaj, pogotovu ako voziš po gradu. Samo malo upozorenje za one koji su navikli da gurnu upaljen skuter sa štandera pri polasku, da budu oprezni. Kad smanjiš prazan hod, osetljiva je onda ručica samo tako, mora da se pazi!

Hvala ti Bozo...sutra idem na servis zbog amortizera pa cu sve to spomenem da mi naprave kao na 2024. modelu...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 101 postova
On 8/26/2024 at 10:01 AM, slobasuper9 said:

Dobar je kanal. Ima potencijala. Samo da prebaci prvu hiljadu da malo to krene.

Hvala Slobo :) prebacio 1,000 valjda ce se zakotrljati...vidimo se uskoro

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Da li je neko uspeo da napravi pristojno elegantan nosac za telefon koji koristi postojecu rupu na kormanu?

• U prolazu, 95 postova

Imam ovakav i radi posao 🥳 Samo ti treba nastavak koji se šrafi u tu dole rupu do koje dodjes kada skines onu plastiku. IMG_5548.thumb.jpeg.7ee00909514cde156ccff7aa2fa7d8c8.jpeg

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i, Zontes e350

Ево моје варијанте, одлично се показала. На предходном скутеру је била варијанта на ретровизору. Одлично фиксирана, нису потребни никакви додатци, сам носач штити телефон од кише и има отвор за кабал за пуњење.

Поздрав

20240902_151022.jpg

20240902_151052.jpg

20240902_151106.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 5 postova

Za par dana stiže ovaj zeleni kao Nikolin, bila je opcija da čekam još dva mjeseca turu direktno iz Kine, ali ipak sam se odlučio na prvu turu koja stiže od dilera iz Grčke. Jedina loša stvar je što je vremenska prognoza do kraja septembra užasna. Ali svakako jedva se čeka! 

Još jedna stvar, trebam da pazarim nosač kofera, mislim da je shad opcija kod mog prodavca, imate li iskustava sa nosačima fabričkim ili možda shad/givi?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Kymco downtown 300i, Zontes e350

Што се тиче носача, ја сам монтирао шедов, читао сам још неке форуме од преко пре постављања и шедов је много чвршћи и стабилнији, шрафи се на 5 тачака, по 2 на оба држача за сувозача и један централни шраф изнад позиционог светла. Много боље решење него оригинал који се шрафи на три тачке... на њему ми је гиви кофер и све је ок, не мрда, не шкрипи и врло је ставилно... поздрав

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja