Zigi011 216 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 339 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan CuleBG, rekao si za zadnji tocak da je vesanje udobno. Meni je to najveci nedostatak recimo, zadnje vesanje je na losijem putu bas tvrdo i neudobno, udobno sediste to donekle kompenzuje ali je previse tvrdo za moj ukus, a namestio sam ga na najmekse. Btw ja sam te startovao prosle nedelje na Bulevaru kod Gradjevinskog faksa, GSR sam vozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Maj 18 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i na svakom novom skuteru, treba nešto vremena i kilometara da amortizeri omeknu, pretpostavjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Maj 18 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte ići na najmekse jer tad amort preuzima veće opterećenje, kraće će trajati. Optimalno su podešeni za vozače presečne težine 75kg. Često se ne primeti kad je procureo (uljni, kod gasnog nema se sta videti) i ondak ostane da radi samo na opruzi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Maj 19 Svrati ponekad, 339 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Korisna informacija, hvala Dare! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 10 Napisano Maj 19 (promenjeno) U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/DBR4JauPvtg?si=cs6aufs2UKxUTCeu Zontes skuteri parkirani jedan pored srugog. Nos se vidi malo bolje na ovom snimku Promenio Maj 19 član zokss Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Maj 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan On 5/17/2024 at 10:14 PM, Zigi011 said: CuleBG, rekao si za zadnji tocak da je vesanje udobno. Meni je to najveci nedostatak recimo, zadnje vesanje je na losijem putu bas tvrdo i neudobno, udobno sediste to donekle kompenzuje ali je previse tvrdo za moj ukus, a namestio sam ga na najmekse. Btw ja sam te startovao prosle nedelje na Bulevaru kod Gradjevinskog faksa, GSR sam vozio. cao druze verujem da svako ima drugaciji osecaj sto se tice udobnosti. Izgleda da je meni trtica meksa pa dodatno ublazava osecaj neudobnosti Voznja na auto putu je sasvim druga stvar, sve ranije receno u mom videu pada u vodu... Promenio Maj 20 član CuleBG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1032 Napisano Maj 24 (promenjeno) Drug član, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Probao Zontesa Zamfirovog danas, fino to ide, ima snage, plastike su mu korektne, tft vidljiv i po suncu, ogibljenje mu je tvrđe pozadi, da budem iskren nisam ni obratio pažnju na koliko je klikova naštelovan zadnji amort. Isporuka u septembru, tako da ništa od mene Promenio Maj 24 član vucko23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćax 1 Napisano Maj 28 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam i dugo razmisljao koji skuter da uzmem,mislim gledao ko najvise nudi u smislu komfora,prostora za sedenje,prostor za stvari,jacinu,brzinu itd itd.za neku srednju/nizu cenu. Odluka je pala na Zontes 350e ali upravo gledam da izlazi Zontes 368E koji je za 15tak kila laksi,blago duzi wheel-base ,2hp vise i sa blagim izmenama u odnosu na 350e. https://youtu.be/2dT0-JhzRVA?si=eHovNsU0zV4i-htN 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Ćax said: Gledao sam i dugo razmisljao koji skuter da uzmem,mislim gledao ko najvise nudi u smislu komfora,prostora za sedenje,prostor za stvari,jacinu,brzinu itd itd.za neku srednju/nizu cenu. Odluka je pala na Zontes 350e ali upravo gledam da izlazi Zontes 368E koji je za 15tak kila laksi,blago duzi wheel-base ,2hp vise i sa blagim izmenama u odnosu na 350e. https://youtu.be/2dT0-JhzRVA?si=eHovNsU0zV4i-htN ako ti se ne zuri, to moze biti odlicna kupovina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Maj 29 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Što više snimaka izlazi za 368E sve je lepši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CuleBG 136 Napisano Maj 29 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, Zinda said: Što više snimaka izlazi za 368E sve je lepši. nos mu je savrsen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Maj 29 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan J...š nos, sve ostalo je lepše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 189 Napisano Maj 29 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo jel neko ispratio koja je konkretno poenta sad ovih 368 agregata? Ajd ono sto su najavili od 500cc mi ima smisla skroz kad bi bilo jos 2 cilindra onda bi pokidali totalno... al ovo sa 350 na 368 zaista ne razumem tj ne vidim poentu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 10 Napisano Maj 29 (promenjeno) U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Osluškuju tržište,ispravljaju i dograđuju proizvode.Prosto rečeno osvajaju tržište.Bili su sa oznakama 310, pa 350 i na kraju prešli na sledeći nivo.Isti motor ugrađuju u desetak tipova,podvrsta motocikala,skutera i sl mi.Zato je bitno da je kvalitetan i bez mnogo fabričkih mana.Na njihovom sajtu su u nekim zemljama povukli 350 i imaju u ponudi 368.Mislim da će otići preko 6000 e kad stigne kod nas. Promenio Maj 29 član zokss 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 90 Napisano Maj 29 (promenjeno) U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan 501 agregati ce imati dva cilindra jer nisu zadovoljni balansom i vibracijama jednocilindricnog agregata. Zbog toga ce kasniti njihov izlazak na trziste. Kako bi popunili gap s obzirom da su vec najavili novi model koji nije spreman, odlucili su da unaprede malo postojeci i kupe vreme. Tako sad 368e ima 15kg manje od 350e, 2 konja vise, 2 Nm vise, metalnu oplatu auspuha, veci i bolji displej, elektro vizir koji funkcionise na brzinama manjim od 100km/h, prednju i zadnju kameru sa DVR-om u serijskoj opremi... U Kini je 368 zamenio 350 po istoj ceni, tako da je realno ocekivati da tako bude i na ostalim trzistima Promenio Maj 29 član sgolub 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Maj 29 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je sve to, ali ne sviđa mi se da što tako brzo izbacuju nove modele, pogotovo ako time gase prethodne. Biće time teže sutra za nabavku delova, i demotivišuće je za proizvodnju zamenskih, od strane aftermarket proizvođača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 10 Napisano Maj 29 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si.Pre 6 meseci samo 501 g se pominjao,a kasnije i 501 E, 501 D.Odjedno na testovima samo 368 koga niko nije pominjao .Realno je da 500cm ima dva redna cilindra.Nadam se da neće 501g izaći sa doradama na jednocilindričnom motoru već dvocilindraš.Sa 703 su napravili pravi bum .Tri cilindra i ima čak sa fabričkim izduvom lep zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 90 Napisano Maj 29 (promenjeno) U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sve tako funkcionise, od mobilnih telefona do automobila. Svake godine neke minorne promene, taman toliko da ih odrzavaju na povrsini. Ko redje inovira propada, ko cesce inovira ostavlja dojam tehnoloskog lidera. Delova ce biti za nekoliko godina eksploatacije onda mozda ponude staro za novo ili nesto slicno i sve u krug Promenio Maj 29 član sgolub 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sgolub 90 Napisano Maj 29 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym cruisym 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3-4 nedelje dvocilindricni 501 agregat bio je na nivou crteza. Sada je mozda na nivou modela, eventualno prototipa. Svakako mu predstoji gomila testova i dorada. Cisto sumnjam da cemo ga videti komercijalno do kraja ove godine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Maj 29 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, sgolub je napisao: Delova ce biti za nekoliko godina eksploatacije Setih se ove vesti, neke stvari sad idu i u obrnutom smeru. U EU su usvojili direktivu, koja treba da se usvoji u zakonodavstvima pojedinačnih država, zarad dužeg životnog ciklusa uređaja. Da ne više bude bacanja aparata nakon isteka garancije. EP usvojio direktivu koja će omogućiti jeftiniju popravku uređaja N1INFO.RS Evropski Parlament usvojio je direktivu o pravu na jednostavniju i jeftiniju popravku uređaja, koja će omogućiti građanima EU da ih duže koriste, umesto da ih bacaju i... Ne znam da li to važi i za vozila, nadam se da da, pa ako se kinezima isplati da svake godine prave novi model, a pri tome obezbede dugoročnu podršku i rezervne delove, što da ne. Pozdravljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 189 Napisano Maj 30 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan @sgolub pobratime al si me obradovao nemas pojma... godinama prizeljkujem da neko izbaci krsten dvocilindras kao sto je bio SW! Nadam se da ti je info proveren i da ce ga gurnuti na trziste dok mi je 350E u garanciji, sad kad odem na servis odmah se prijavljujem da kupujem prvi sto stigne, to ne propustam nikako! SLAVA KINEZIMA! Dominacija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Maj 31 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Najjeftiniji novi skuter dvocilindraš danas je Sym Maxsym TL 508, koji kod nas košta oko 9.000€ Sve i da Zontes uspe u dogledno vreme izbaci svoj dvocilintrični model i da taj bude dobar, koliko može da košta? 8.500-8.000? Manje, više? Nisam baš siguran koliko bi takav imao prođu na našem tržištu. Ima motocikala za te i slične pare, ixaxa, da biraš. A SW je fenomen koji se neće ponoviti. Kod nas je (bio) popularan pre svega što su se kupovali polovni, godinama nakon izlaska, a Honda superiorni kvalitet je omogućavao da se voze još dugo dugo, a sve po ceni koja je drastično manja nego što je koštao nov. Prošla su ta vremena. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 189 Napisano Jun 1 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Ne bih se slozio sa tobom, tj iskreno se nadam da nece biti tako. TL 508 ili Tmax su sportski skuteri ciji polozaj sedenja ili ti jahanje meni licno ne odgovara niti bi ih razmatrao zbog cene i komplikacija oko duplog odrzavanja odnosno pored cvt-a da odrzavam i lanac-lancanike ili jos jedan kais a na kraju ne bi ih ni poredio sa SW. Kako god bilo to su neke napumpane price kako tehnoloski tako i cenovno i time se dice-ponose i kao odskacu od drugih. Kombinacija u kojoj 350E dobia novi agregat i te neke sitne izmene tipa upside down viljuske, duple prednje kocnice... ne verujem da ce sa sobom povuci bas cifru od 8+ soma. Hocu da kazem da u kombinaciji da urade upgrade na 350E nema prostora za neku cenovno izivljavanje e sad ako izbace neki potpuno nov model sa tim agregatom i jos ne daj boze da je neki "sportski" onda mozda ode mast u propast... Al sudeci po tome kako igraju za sad nema razloga da sumnjamo u bracu kineze da ce biti neki dobar potez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jun 1 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će biti tako. Prvi bih stao u red da pazarim neki fini GT dvocilindraš, koji ima bar 15\14 točkove, u A2 kategoriji, da nije pretežak, a ni i preskup. Videćemo šta će uraditi Zontes, pa ćemo onda da sudimo. Za sad, imam razloga da budem skeptičan, pošto niko od proizvođača takav ne nudi. Kao što ne nude ni 500cc Euro5 jednocilindrični agregat, koji je Zontes obećavao i reklamirao, pa ispade ništa od toga. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 189 Napisano Jun 1 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 179 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, boza_kg said: Prvi bih stao u red da pazarim neki fini GT dvocilindraš, koji ima bar 15\14 točkove, u A2 kategoriji, da nije pretežak, a ni i preskup. Sa ovim se ne mogu vise sloziti, srocio si savrseno, bukvalno se tome nadam. A zaista ne razumem zasto niko to ne potencira i ne nudi, da li je moguce da je toliko mala potraznja i da ce pre kupovati motore ljudi nego to... Iskreno sam se iznenadio i da je bmw batalio c650gt... Al opet i njega su zakomlikovali, bas cudno da niko ne tresne jednostavno gt masinu u a2 a da ima samo cvt i caooooo opet i neverovatno da niko ne izbacuje njihove verzije "dct" menjaca... Bas ima dosta rupa i mesta za popunjavanje a zasto ih niko ne popunjava je enigma... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...