nikmih 134 Napisano Decembar 24, 2023 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Koga zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2579 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1138 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro "peva" ,ali je ružan top.. a.k.a. Marija Šerifović. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7355 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 3057 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, nikmih said: Koga zanima Užas. Ne postoji motor sa 1 cilindrom koji ima lep zvuk. Ja bi za menjanje auspuha na skuterima ljude slao na robiju. Kad mi prođe xmax i metne na njega "akrap" sa AliExpressa i onda ga gasira pa pusti pa gas pa pusti pa tako jedno 5x u 100m... Vidi... Mlatio bi ga lopatom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Da...da..pogotovo sa tim fake Akrapima... Muka mi je tih par sekundi dok ne prodje kraj mene.... Lep je zvuk sa nekim krstenim auspuhom, ali bez skidanja db killera...bez njega se cuju kao cekic koji udara u serpu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15886 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije što je moj bio nekad ali za ove godine nisam čuo lepši zvuk. Velika šteta što niko nije nasledi Roberta. Maxi sa 2cil čuju se lepo, umereno, duboko. 1cil blagi užas za uši. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 25, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem svima na odgovorima! Na zalost ni dalje nisam mnogo pametniji jer ima i pro i kontra misljenja. Možda je bolje da sačekaš 500cm.Na njemu je otklonjeno sve što su uočili na 350cm.I automatski ima bolje vešanje,duple diskove napred i mnogo bolji motor za vikend izlete.Registracija ostaje ista kao za 350cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To su nas naučili softveraši, a moto i auto industrija sve više liči na to - svaka nova verzija ispravlja stare bagove, a donosi nove. Koje opet, jelte, rešava novo sledeće izdanje (i pravi nove bagove)... Kad model dođe do nivoa da je skroz skockan, bez mana, onda je već zastareo I tako u krug. Važno je da se okreće. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 248 Napisano Decembar 25, 2023 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Dva diska ne koce uvek bolje nego jedan, ali je trosak dupli 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To jeste tačno. Sve u zavisnosti od rešenja, modela, težine, veličine točka... Tako imamo i velike razlike u kočenju i između single disk modela. Ali generalno, dva diska jesu u prednosti, i bolje koče nego jedan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno izgleda da na motorima većinom od 35 KS i više i veće težine prave duple troškove na prednjim kočnicama radi izgleda i marketinga.Bolja je simetrija,lakši pritisci po disku,trenje raspoređeno na veću površinu kao i manja temperatura i sl.Dupli diskovi ,duple pločice ,dupli nosači , veći pritisak u potisnom cilindru,zatim nosači svega toga,pa klizači sve radi izgleda ,marketinga i sl.Pa samo uštedom na jednom modelu od 100 e u proizvodnji oni imaju ogromnu dobit na 100.000 komada.Pa kad sipaju gorivo u nove automobile proračunavaju kao da je trka F1. Brena je Brena,ali dvaput je dvaput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 27, 2023 (promenjeno) Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se skroz složio da je sve marketing. I sam si rekao, lakši su pritisci po disku, manje trenja po jednom disku i pločicama, pa kočioni sistem onda duže i traje. Jeste, platiš duplo jednom kad menjaš, ali zato menjaš diskove i pločice ređe. Pa mu u zbiru dođe na slično. Ima po temama, mrzi me sad da butam, rezultati testova skutera, između ostalog i kolika je zaustavna dužina sa jednim vozačem, kao i kad je tu i suvozač. Najbolje rezultate ipak postižu modeli sa dva diska napred, a pogotovo u dvoje. Obrni, okreni, tako mu je. Promenio Decembar 27, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pojam ,,marketing,, je bio u ironičnom smislu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan I seti se za cenu QJ fort 350 da li sam bio veoma blizu,pa sam dao primer cene honde .Suvišno je razmatrati i porediti hondu i bilo koji kinez u vezi kvaliteta i cene kao polovnog i sl. ako su cenovno blizu.Ali za razliku od oko 2000 evra prednost honde se drastično topi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 27, 2023 Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Honda ima ime, ali ja lično i nisam ubeđen da su tajlanđani nešto mnogo bolji u kvalitetu od kineza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Decembar 27, 2023 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi i ko kako vozi/odrzava... Imao sam pre par godina no name skuter (150ccm, kineski), da mi uz motor sluzi za po gradu... Nije proslo puno, 90% sam njega vozio Tri godine bez problema, i leti i zimi! Prodam ga drugaru, crkao je kod njega u prvom mesecu upotrebe. Sa moje tacke gledista on je super i kvalitetan, sa njegove i nije bas tako Ja sam ga vozio do 60kmh, menjao 0.7l ulja bar jednom mesecno, podmazivao i proveravao, on je seo i gaaaas, tamo negde ka Kraljevu mu je zakucao, bukvalno u drugoj voznji. E tu je razlika izmedju ovih kinescica i jedne Honde, ona ce (honda) trpeti i mene i njega, ovi prvi samo mene To sto oni cenom prate jednog giganta nije garant kvaliteta, ne kazem da su krs ali tek se trebaju dokazati a bez da ih titramo i prevremeno servisiramo... Tu je Bozo preko puta tvoje zgrade salon Orionov bio, dva sam skutera kupio nova, u celofanu, "cupidon 125" i "oziris 250", tako pre jedno 20god... Slatko sam se navozio ali oni posle mene ne. Zontes, qj, pede, trte mrte... Ne staju u istu recenicu sa jednom Hondom, Yamahom, Suzukijem....(Moje misljenje dok se ne pokaze drugacije, nov zontes u klasi SW400 mora da bude jeftiniji od 10god stare honde da bih ga uopste u razmatranje uzeo) P.S. Moje misljenje, nikako pravilo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 27, 2023 Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Niti je ovaj Zontes isto što i nekadašnji noname kineski skuter, niti je tajlandska Forza isto što i japanski SilverWing, koji je kao nov koštao kao nekretnina. Stvari su se promenile, ali predrasude ostaju izgleda. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7355 Napisano Decembar 27, 2023 (promenjeno) Drug član, 3057 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš da porediš te kineze od pre 20 godina i Zontes, QJ... Davno je to bilo... Isto kao što ni Honda nije više što je nekad bila. Panta rei EDIT : Ahahahhaa isti odgovor u isto vreme Promenio Decembar 27, 2023 član Andrej_Hotstepper 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 131 Napisano Decembar 27, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Delim mišljenje. Svet se menja. Kinezi menjaju budućnost. Jedini na svetu prave baterije za električne automobile, jedna Toyota ne može bez Kineza. A skuteri su im sve bolji. Promenio Decembar 27, 2023 član Zinda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Toyota je priča za sebe.Oni komplet elektroniku proizvode u Japanu.I ubedljivo su najpouzdaniji japanski i koreanski automobili i pored nemačke industrije a kamoli u poređenju sa kinezima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Decembar 27, 2023 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ipak sam upotrebljavao i kineza i japanca (i italijana i nemca, o kakvim predrasudama pricamo?).Ovo je kao sto moj drugar drzi predavanje o iphone-u a koristio samo samsung. Napisah da je to moje misljenje, vasa takodje postujem i uvazavam ( bila ona pretpostavka ili fakat)Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan QJ,zontes i sl.proizvođači dižu kvalitet ,a ostali stagniraju ili opadaju sa istim.Ali kinezi se probijaju sa cenom i opremom.Ipak pojedinci su tvrdili da će fort 350 imati cenu blizu 7000 evra.Logičko sam odgovorio koja će biti cena istog i promašio sam za 100 evra. Samo sam napravio poređenje u vezi cene sa hondom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4939 Napisano Decembar 27, 2023 Drug član, 3736 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, N.F.S. je napisao: Ipak sam upotrebljavao i kineza i japanca (i italijana i nemca, o kakvim predrasudama pricamo?). Pa nisi recimo poredio Zontes E350 i Forzu 350. To bih voleo od tebe da čujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Decembar 27, 2023 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .. a ja bih voleo da probam! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokss 14 Napisano Decembar 27, 2023 (promenjeno) U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemam ništa protiv kineza.Sam vozim od 2011 godine japanski skuter koji mislim da menjam za nov kineski.Ipak na kratkoročnom plani dobijam više za mnogo manje para.Najprodavaniji automobili u evropi za 2023. godinu su sandero i tesla y. Pored japanaca ,nemaca,francuza i sl.Pogledi kupaca se menjaju. Promenio Decembar 27, 2023 član zokss 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22178 Napisano Decembar 27, 2023 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nista nemam protiv, naprotiv!Nego od kako su se pojavili ide poredjenje sa Hondom, od onih no name "to je kopija Hondine masine gy6". I ja pisem napamet i pretpostavke kao i vecina, takodje i ja bih voleo jeftiniji kvalitet!Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...