boza_kg 5189 Napisano Jun 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, bez alata nema ni zanata Nema potrebe improvizovati, postoje već adekvatne alatke koje nisu skupe, ni da se kupe, ni da se naprave. Doduše, imao sam prvo ovaj Buzzetti blokator, pa se polomio zubac, odnosno bio loš var izgleda: Pa onda ovakvu spravicu, vršila posao, al nije sa njom nešto komforno Pa onda nabavio ovu fensi multipraktik alatku, ujedno je i blokator, stega za kvačilo, ključ za veliku maticu... Ali sa udarnim odvijačem je sasvim druga pesma, a i ja sam se u međuvremenu izveštio. Rasturim i sastavim CVT do kažeš keks Promenio Jun 3, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Jun 3, 2023 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako i sama reč kaže, ovaj alat je udarni ODVIJAČ...i trebalo bi izbegavati zavijanje matica ovim alatom. Postoji velika verovatnoća da se ošteti navoj na radilici, a nisu retki ni slučajevi kada se zbog brzine, nepažnje i jačine stezanja upropasti spoljni disk varijatora. Ima gde to može da se koristi (na točkovima recimo). Što kaže jedan moj prijatelj šumadinac, "slušaj mene, a radi kako 'očeš" , pa s'tijem u vezi...slobodni ste i da ga kirnerujete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5189 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, odvijač koristim za odvijanje, moment ključ za zavijanje. Doduše, priznajem, koristio sam ga i da zavijem maticu kvačila, uz adapter. Ali prvo obeležim markerom gde je bilo fabrički zavijena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radoslav 5 Napisano Jun 8, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Peugeot Ludix Blaster RS12 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da rizikujem ništa. Presao sam od tada blizu 100 km, skuter ide odlično, osim sto za sam start i dalje treba popriličan gas. Ono sto mi se ne svidja je potrosnja. Prvo merenje prosek je bio 7 litara, a drugo 6,5. Mereno i racunato na uzorku od po 4 litre goriva, oba puta. Ja imam oko 110 kg, ne manijacim se na bilo koji način, vozim maximalno 45-50 km/h. Mišljenja sam da je bas mnogo. Bio kod dvojice majstora, oba su u fazonu, staro je to, prešlo Bog zna koliko, možda bi trebalo ovo, možda ono, hladno je vreme, težak si…. Ja sam odlucio da pokušam sam da rešim stvar, kao i obično. Pre bilo čega, potrebni su mi mišljenja i saveti iskusnijih ljudi, koji su sve ovo prošli, i imaju znanje iza kojeg stoji iskustvo, a ne neato drugo. Daklem, odakle poceti? Karburator? Air box….? Air box sam otvarao, i onaj šund jer sto stoji unutra je prljav toliko da ne znam d ali vazduh može da prolazi kroz njega….??! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...