vazlan 292 Napisano Maj 13, 2023 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Planiram putovanje u više zemalja okruženja ove sezone pa me interesuju iskustva sa plaćanjem putarine(ili vinjete)za motocikle. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Maj 13, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Odlična ideja da se na jednom mestu obradi tema plaćanja ili ne plaćanja putarine za motore u zemljama u okruženju. Moj doprinos: Bugarska - Ne plaća se putarina za motore. Takođe se ne plaća mostarina na mostu Vidin - Kalafat između Bugarske i Rumunije Rumunija - Ne plaća se putarna za motore. Promenio Maj 13, 2023 član ekozelj 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Maj 13, 2023 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Хрватска-плаћа сеСловенија - плаћа сеАустрија- 10 дана 5.5е плус тунели као кола (два комада 13.5 и 7.5 (тако некако) Немачка не плаћа сеАко некоме требају прецизно нека каже, негде у џеповима од јакне су ми рачуни. Послато са 2109119DG помоћу Тапатока 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 2103 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neke promene sto se tice ENP za motorcikle u Srbiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2675 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1623 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Bruno 68 je napisao: Ima li neke promene sto se tice ENP za motorcikle u Srbiji? Jok, pitao skoro, preko taga se placa kao za auto a ovako je duplo jeftinije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gejmer 16 Napisano Maj 14, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Suzuki Bandit 600N Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Bruno 68 je napisao: Ima li neke promene sto se tice ENP za motorcikle u Srbiji? Nije moguće imati ENP za motor zato što uređaj koji određuje koje je kategorije vozilo to radi tako što meri visinu vozila i broji osovine na njemu. Tako da po tom kriterijumu motor pripada kategoriji za automobile. Do promene može da dođe ako promene te uređaje, a mislim da nismo te sreće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Maj 14, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo bi znacio tag za motor. Ovako dok stanem, skinem rukavicu, ili obe, izvucem tag iz dzepa, izvadim novcanik, novac, vratim kusur (poceo da placam karticom u zadnje vreme zbog toga.), navucem rukavicu... Vec se unerzvozi onaj iza mene. jos ako mi padne rukavica pa moram da silazim sa motora... 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1394 Napisano Maj 14, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Gejmer je napisao: Nije moguće imati ENP za motor zato što uređaj koji određuje koje je kategorije vozilo to radi tako što meri visinu vozila i broji osovine na njemu. Tako da po tom kriterijumu motor pripada kategoriji za automobile. Do promene može da dođe ako promene te uređaje, a mislim da nismo te sreće Određivanje kategorije vozila nema veze sa ENP tagom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1763 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne postoji tag za motor zato sto bi se nas narod odmah dosetio i uzeo tag za motor i stavio u auto, duplo jeftiniji autoput i bog da te vidi. A ovi iz puteva i policije ne znaju kako to da rese i mrzi ih da se cimaju pa im najlakse da kazu nema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gejmer 16 Napisano Maj 14, 2023 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Suzuki Bandit 600N Prijavi odgovor kao problematičan @Lone rider Kako nema? Mislim da je kod nas problem to što je cena putarine za motor sa tagom ista kao i za auto, a ne jeftinija Promenio Maj 14, 2023 član Gejmer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gejmer 16 Napisano Maj 14, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Suzuki Bandit 600N Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Sharky - Alex je napisao: Mislim da ne postoji tag za motor zato sto bi se nas narod odmah dosetio i uzeo tag za motor i stavio u auto, duplo jeftiniji autoput i bog da te vidi. A ovi iz puteva i policije ne znaju kako to da rese i mrzi ih da se cimaju pa im najlakse da kazu nema. Zloupotreba i jeste razlog zašto nema posebne kategorije za motor. Jer uređaj koji se nalazi na naplatnoj rampi i koji proverava koja je kategorija vozila prošla(gleda da li se poklapa kategorija vozila sa kategorijom na koju se vodi tag) ne može da napravi razliku između automobila i motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 14, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, JoeD je napisao: Mnogo bi znacio tag za motor. Ovako dok stanem, skinem rukavicu, ili obe, izvucem tag iz dzepa, izvadim novcanik, novac, vratim kusur (poceo da placam karticom u zadnje vreme zbog toga.), navucem rukavicu... Vec se unerzvozi onaj iza mene. jos ako mi padne rukavica pa moram da silazim sa motora... a ako padneš sa motora.Naročito je opasno leti kad rade klime od auta pa curi dole tačno gde stojiš nogom oslonjen.Uvek ima i ulja i ta mešavina je izuzetno opasna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Maj 14, 2023 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Kakva su iskustva sa Mađarskom, Slovačkom, Češkom,Poljskom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Zloupotreba i jeste razlog zašto nema posebne kategorije za motor. Jer uređaj koji se nalazi na naplatnoj rampi i koji proverava koja je kategorija vozila prošla(gleda da li se poklapa kategorija vozila sa kategorijom na koju se vodi tag) ne može da napravi razliku između automobila i motoraA kako napravi razliku između kamiona i automobila ili kombija ili vozila sa prikolicom?Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1394 Napisano Maj 14, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gejmer je napisao: @Lone rider Kako nema? Mislim da je kod nas problem to što je cena putarine za motor sa tagom ista kao i za auto, a ne jeftinija Nema jer su u pitanju dva odvojena sistema. Obrati pažnju na kategoriju sledeći put kada uzmeš tiket prilikom ulaska na auto-put pa će ti biti jasnije zašto ENP nema veze sa detekcijom kategorije vozila. Inače koliko ja znam, ENP tag može da se koristi na motoru. Ne znam da li je moguće koristiti isti tag za različite kategorije vozila, ali poneću sledeći put svoj tag iz auta pa ću proveriti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1763 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne moras da proveravas, ja vec koristio i radi ok, jedino sto ti naplati kao da si kolima, na onom displeju izbaci tablicu auta na koji je registrovan tag, zato mislim da bi trebalo i paziti na prosecnu brzinu od rampe do rampe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1394 Napisano Maj 14, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Sharky - Alex je napisao: Ne moras da proveravas, ja vec koristio i radi ok, jedino sto ti naplati kao da si kolima, na onom displeju izbaci tablicu auta na koji je registrovan tag, zato mislim da bi trebalo i paziti na prosecnu brzinu od rampe do rampe Da li imaš prepaid ili postpaid? O prosečnoj brzini moraš svejedno da vodiš računa jer se vreme ulaska i izlaska vidi i na tiketima, a uz to se sada prosečna brzina meri i na više deonica između dve naplatne rampe. Promenio Maj 14, 2023 član Lone rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano Maj 14, 2023 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, DzOkS je napisao: Хрватска-плаћа се Možda se sada ne plaća. Prošle godine sam platio od Novske do granice sa Srbijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Maj 14, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kako tipično za ovaj forum, čovek postavi temu i pita kakvo je stanje sa plaćanjem putarine u zemljama u okruženju a dobije diskusiju vezanu za način funkconisanja nacionalnog sistema naplate. Niste od pomoći drugari. Otvorite temu "ENP sistem naplate u Srbiji i njegove mane" pa se raspišite tamo. Pun forum belosvetskih putnika ali ih mrzi da napišu i saberu iskustva sa plaćanjem putarine u zemljama u okruženju u jednoj temi koja je imala perspektivu da bude korisna! 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Maj 14, 2023 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Možda se sada ne plaća. Prošle godine sam platio od Novske do granice sa Srbijom.Плаћа се.Све што написах, прођох мотором пре седам дана. Зато сам и рекао да имам у јакни рачуне.... Па ако треба детаљно извадићу...сликаћу... Послато са 2109119DG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano Maj 14, 2023 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Haha, moja greška, nisam dobro pročitao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 151 Napisano Maj 14, 2023 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Realno, odeš na sajt naplate putarine zemlje koju misliš da voziš i vidiš sve informacije. Bez rekla-kazala i mogućnosti da dobiješ pogrešnu ili zastarelu informaciju.Na www.tolls.eu se mogu naći osnovne informacije i linkovi ka sajtovima pojedinačnih zemalja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Maj 14, 2023 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Вињета Аустрија - 5.8$ плус сваки тунел, ако идеш тунелима.Вињета Словенија 7. 5$И рачун од горива које кошта на аутопуту 2.09$ по литруНађох по џеповима.... Вероватно има нешто и у танк торби али нема шансе да сад тражим....Прошли викенд отишао.... Вратио се у четвртак. Нови Сад- Минхен преко Љубљане и Салзбурга.Ако има још питања ту сам Послато са 2109119DG помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1512 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Nema jer su u pitanju dva odvojena sistema. Obrati pažnju na kategoriju sledeći put kada uzmeš tiket prilikom ulaska na auto-put pa će ti biti jasnije zašto ENP nema veze sa detekcijom kategorije vozila. Inače koliko ja znam, ENP tag može da se koristi na motoru. Ne znam da li je moguće koristiti isti tag za različite kategorije vozila, ali poneću sledeći put svoj tag iz auta pa ću proveriti.Tag uređaj prve kategorije (Putnička Vozila) je moguće prebacivati u drugo vozilo iste (prve) kategorije i nije neophodno da se tablice vozila poklapaju sa tablicama za koje je izdat tag uređaj. Tag uređaj prve kategorije nije moguće koristiti za vozila veće kategorije.Za vozila druge, treće i četvrte kategorije, neophodno je da se tablice na vozilu poklapaju sa tablicama za koje je izdat tag uređaj.Radim u putevima, ako nekoga nešto zanima, pitajte.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3994 Napisano Maj 15, 2023 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Nenadbg88 zašto nema tag za motore, da li će ikada biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...