boza_kg 4727 Napisano Octobar 30, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To je super! Ali opet da pretpostavim da je moguće da moraju bar da vrate delove Grcima, ako su oni distributeri, tj. ako je tu prva ruka. Niko ne daje robu na lepe oči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadMat 94 Napisano Octobar 31, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sr4max Prijavi odgovor kao problematičan Gle čuda , Zovem ja jutros čoveka sa kojim sam komunirao, odbije mi poziv . Ok , pomislih možda je čovek stvarno zauzet ili na nekom sastanku . Prošlo je tri sata ,i ja ostavim svoj posao i odvojimo vreme da sastavim mail. Dok sam kucao mail ,iznenadni poziv od osobe koju sam do sada samo ja zvao. Čovek mi kaže da im je stigao alat ,i da će po hitnom postupku rešiti problem i da postoji mogućnost da će mi već sutra isporučiti motor. Ček ček, kažem ja njemu , "alat za šta" . Kaže da je anaser i još nešto dodatno i da će to brzo rešiti , da ništa ne brinem i naravno , još malo strpljenja. Ljubazno se zahvalim. Ali čisto sumnjam da će to biti sutra. Svako planiram da im tražim potpuni izveštaj i dodatnu garanciju na to što je odradjeno. I nadam se da će se motor sijati kada ga isporuče. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Daj bože da se reši, al baš su neiskusni izgleda. Ne oštri se ražanj dok je zec još u šumi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Octobar 31, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, NenadMat je napisao: Čovek mi kaže da im je stigao alat ,i da će po hitnom postupku rešiti problem i da postoji mogućnost da će mi već sutra isporučiti motor. Ček ček, kažem ja njemu , "alat za šta" . Kaže da je anaser i još nešto dodatno i da će to brzo rešiti , da ništa ne brinem i naravno , još malo strpljenja. Rečeno ima smisla uz malu ispravku, ne anaser već anlaser.... što je manje važno. Čekali su alat za skidanje magneta sa osovine radilice. Iza magneta nalazi se frajlauf a to je u tvom slučaju "još nešto dodatno" a to dodatno uz anlaser direkt utiče na verglanje tj startovanje motora, zvuk koji si imao. Vidim ovakav scenario, mozda grešim a možda i ne. 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10989 Napisano Octobar 31, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ako taj alat nisu imali da skinu anlaser i oko njega,sta bi bilo da je nesto ozbiljnije?Radilica ,klip ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Novembar 1, 2023 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, obzirom da si sve obelodanio ovde na forumu, mislim da će im od rešavanja tvog problema zavisiti dalji opstanak 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10989 Napisano Novembar 1, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost tako je kod nas.Uvezu motore,servisna podrska slaba,a garancija puno toga odbija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Novembar 2, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Jel ga opraviše?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 2, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko reči o karakteristikama Fortress 350 modela: QJMOTOR Fort 350 - Όχημα υπεροχής! - Zougla WWW-ZOUGLA-GR.TRANSLATE.GOOG Οι σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης απαιτούν ολοκληρωμένες λύσεις οι οποίες οφείλουν να πληρούν υψηλά ποιοτικά στάνταρ όπως το νέο FORT 350 της QJMOTOR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadMat 94 Napisano Novembar 3, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sr4max Prijavi odgovor kao problematičan Kiša, Juče popodne su mi doterali motor . Dostavili radni nalog ,potpisao. Juče sam malo vozio motor ali je bio mrak i nisam mogao estetski da zagledam. To ću uraditi danas ili sutra. Prvo što sam primetio da je malčice drugačiji zvuk pri paljenju ( zvuk rada motora nakon toga je isti) bio njihov radnik tu , i odmah sam mu skrenuo pažnju na to . Odgovor je bio ,takav je zvuk pri paljenju jer je zamenjen anlaser. Slikaću Radni nalog za one koji se bolje razumeju u motore od mene . Ja ću se truditi da ga vozim što više ovih dana da bi se uverio da je sve ok. Svaki savet je dobrodošao Hvala dileru i zaposlenom na saradnji, nadam se da više neće biti ovakvih problema. Ovo je sastavni deo posla. Nadam se da su rešili problem kako treba. Hvala 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1630km si prešao do sada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @NenadMat zvuk može da bude drugačiji, a ko zna, možda stari anlaser nije dobro verglao od samog početka, pa sad ti nije reper za poređenje. Gledaj kako se ponaša, prijavi odmah eventualnu falinku ako je ima. Al mnogo mi je drago što se ovo dobro završilo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Novembar 3, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad ostaje da se prati situacija jer anlaser neće da ode za tako malo km predjenih. On je obično u problemu kad se cetkice potrose i ondak nema paljenja, samo se čuje tak (automat) i to je sve. Ono šta mogu pomoći je da svratiš neki dan do mene čisto da čujem zvuk. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pominje se zatezanje (šrafa) magneta na propisanu silu...što dovodi na razmišljanje da je bio u problemu i on. Ne znam kako je rešen sistem startovanja, ali me navodi na razmišljanje da su se komponente za startovanje jedno vreme "promašivale" dok nešto nije zaglavilo. Zbog popuštanja, loma ili čega već. Ako je bez zamene, sve vraćeno na svoje mesto (stegnuto), postoji verovatnoća da nešto od toga i dalje radi sa oštećenjem koje je nastalo prilikom kvara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji, al nećemo da mračimo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to omiljeni sport... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam šeficu koja je vazda nešto mračila, i još se prezivala Mračević. Ušlo nam je u naviku - a bre, nemoj da si Mračević A može i - nemoj da si pronto Promenio Novembar 3, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Haha. Toliko sam se sranja nagledao, mislim prvenstveno na šrafljenje...i raznih recepata naših (i ne samo naših) stručnjaka, da mi je to normalno stanje stvari. Vidiš, kod nas se muči muka i sa novim...o polovnom, bolje da se ne priča. Kažu, optimisti jednostavno ne barataju sa dovoljno informacija...što i nije loše stanje. Odavno se pokazalo kao jako blagotvorno, totalno ne znanje. Može od toga i karijera da se napravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa naravno. Nisu valjda ovi iz dognam-prodam firmi svesni sra*a koje ih sve očekuje. Da jesu, ne bi se u to ni upuštali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadMat 94 Napisano Novembar 3, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sr4max Prijavi odgovor kao problematičan Prešao ok 3300km , upisali su prvi broj ,a to je posle servisa hhaaha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10989 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, pronto said: Pominje se zatezanje (šrafa) magneta na propisanu silu...što dovodi na razmišljanje da je bio u problemu i on. Ne znam kako je rešen sistem startovanja, ali me navodi na razmišljanje da su se komponente za startovanje jedno vreme "promašivale" dok nešto nije zaglavilo. Zbog popuštanja, loma ili čega već. Ako je bez zamene, sve vraćeno na svoje mesto (stegnuto), postoji verovatnoća da nešto od toga i dalje radi sa oštećenjem koje je nastalo prilikom kvara. Ako je spao magnet,to moze da napravi probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6582 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 6513 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Teško da magnet može da spadne. Nema on gde. Međutim kada se dogodi da centralna matica, iz bilo kog razloga popusti, može da se dogodi čitav jedan niz problema. Ono što se prvo dogodi je da popusti veza sa radilicom, u smislu da magnet ne leži " tvrdo" na konusu i onda šta... Razvijamo mračne teorije... Desi se recimo da počne da kači o namotaje, prebija kajlu...gotovo sigurno. Na taj način i ako se još malo drži, pomera paljenje. Za to vreme, bendiks, koji se obično zupči sa spoljnim zupcima na magnetu (ima i drugih sistema), pošto nije više u idealnom naleganju promašuje., vozi ukrivo u spoju sa drugim zupčanikom. Nekada tu postoji i među zupčanik....svakako, stvari nisu na svom mestu, pa ne mogu da rade ono za šta su napravljene. Sedim čekam da slože pizzu, imam vremena da kuckam...ko ova kiša po krovu... Kod skutera (manjih) koji imaju paljenje preko nazubljene polutke varijatora, gotovo uvek stradaju zbog lošeg zupčenja sa bendiksom...iz raznih razloga, nećemo da širimo teoriju previše. Majstor Dare se ponudio da "baci uvce"...prilično sam siguran da če sa čuje šta se tu u stvari događa i jel' problematika zupčaničke prirode ili nešto drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Novembar 5, 2023 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako pogledamo radni nalog, ne treba biti profesor i videti da je anlaser zamenjen preventivno, a matica dotegnuta na proposanu silu, što znači da nije ni bila stegnuta, pitanje je samo kakve je to posledice ostavilo na radilici i kajli magneta.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10989 Napisano Novembar 6, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan To pricam,svoje vremeno dok sam vozio APN ugradjivala se 5. brzina.Majstor nije zategao maticu na magnetu .U radu se odvila,magnet spao i blokirao masinu.Posle sam utvrdio da magnet seta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Novembar 6, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Možemo mi da bajamo, ali samo oni znaju šta je bilo. Pritom, piše da je uočeno oštećenje anlasera, da je demontirana dekla i zupčanik. Za to su morali da skinu magnet (bar je tako kod većine skutera, ispravite me ako grešim). Dakle, magnet su morali i da dotegnu posle toga i to su uneli u radni nalog. Ne bih ja pravio paniku i razvijao teorije zavere... @NenadMat, iskoristi lepe dane i izvozaj ga, kreši (mislim, pali motor ) koliko god možeš i prati šta se dešava. Srećno! Promenio Novembar 6, 2023 član zhex 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...