Disko Nindža 10465 Napisano Jun 12, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pola njih su gastosi garant. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 457 Napisano Jun 12, 2023 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Za laksu komunikaciju u buducnosti treba dodati slovo "w" u rec "biker", tako da se dobije rec "bwiker" i da se taj izraz u buduce koristi umesto izraza bajker. E sad kako se to izgovara jbm ga, mozda "bemvajker" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 557 Napisano Jun 12, 2023 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jun 12, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Djomla199 je napisao: I sad pitanje sa iskusnije bajkere ,motoriste ... koja je poenta momka na 4.21 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: ...i onda se loše živi u Srbiji... Примиш плату 500е а потрошиш 550е. То само код нас Срба има 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano Jun 12, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan @Немања Potpuno nepotrebno ku***nje. Momak je imao sreće. Sa ovakvom zaštitnom opremom (tj. bez nje), čak i pri ovako maloj brzini je mogao da se oljušti banana (a i sada je pitanje da li je i koliko oguljen). Dobro je što nije odmah skočio na motor i se vratio u kolonu. Uvek treba prvo pregledati motor, povrede i sačekati da adrenalin splasne. Da se razumemo, svakom se može desiti da padne. Cilj je da smanjimo rizik (predviđanje, prilagođenje uslovima puta, poštovanje propisa) i posledice (zaštitna oprema). Nadam se da će momak izvući neku pouku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3086 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 1058 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, MatorKonj je napisao: I sad pitanje sa iskusnije bajkere ,motoriste ... koja je poenta momka na 4.21 Možda i nije toliko on odalamio po gasu, obrati pažnju na motocikl prije, na istom tom mjestu da mu pobježe zadnji kraj.. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Jun 12, 2023 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan "Ja vragolan, i moj deda" na 5:11 ....a asfalt klizav samo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 12, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tamo oko 2000-te godine sam vozio GS1000G, popravljao nesto i onako iz dvorista (kod sadasnje Shell pumpe) odem da probam... Samo u sorcu. Zaustavi me policija, ne secam se jesu li kacige bile obavezne tada ali obuca vrv jeste! Pisao sam o tome, organ u cudu, kaze pa ti si bos?!? "Fila" su oprema u odnosu na neke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MatorKonj je napisao: I sad pitanje sa iskusnije bajkere ,motoriste ... koja je poenta momka na 4.21 Na prvu loptu bih rekao da je lik moron....mada moram priznati da jeste MORON što se tiče opreme koja na njemu ne postoji! Ipak bih rekao što se tiče pada da je odgovoran pre svega asfalt koji je očaj u Trebinju, bukvalno je kao mleko, bez ikakvog trenja...na to dodaj mast po ulici i kišu, eto recepta za pad. Motor ispred ovog što je pao je išao istom putanjom i zaneo se za trenutak...a obojica su išli sredinom trake gde je najveća prljavština a ne sa leve ili desne strane gde je čistije jer tuda idu tragovi guma automobila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7121 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, ulje i vangaš u koji točak povuče .. a asfalt je staklo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih bas tako olako napisao da je moron. Vrv je lokalac, pretpostavljam da je iz mesta. Pa opremu nije ni uzeo za dve ulice. Nije divljao, niti je bilo koga ugrozavao. Klizav asfalt i splet losih okolnosti. Dobro je nositi uvek opremu, al realno 99 nas a i 100 posto nije nekad nosila jer skokne tamo, skokne vamo. Manite me sad budalastina da se javčjaju pojedinci kako oni uvek nose opremu pa i u garazi. Desilo se, mala brzina, nadam se da je ok i tera dalje. Nosice sledeci put dugacko, naucio je lekciju. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Zarkela je napisao: Ne bih bas tako olako napisao da je moron. Vrv je lokalac, pretpostavljam da je iz mesta. Pa opremu nije ni uzeo za dve ulice. Nije divljao, niti je bilo koga ugrozavao. Klizav asfalt i splet losih okolnosti. Dobro je nositi uvek opremu, al realno 99 nas a i 100 posto nije nekad nosila jer skokne tamo, skokne vamo. Manite me sad budalastina da se javčjaju pojedinci kako oni uvek nose opremu pa i u garazi. Desilo se, mala brzina, nadam se da je ok i tera dalje. Nosice sledeci put dugacko, naucio je lekciju. Što se mene tiče opremu uvek koristim pa i do prodavnice...i na 100 stepeni duge nogavice i dug rukav idu i to nije budalaština već zdrav razum. Slobodan si da svratiš kod mene na posao pa da te odvedem do mojih na UC kad im dođe reanimacija sa oguljotinom i istranžiranom kožom koja visi sa mišića jer je eto desilo se da je bila mala brzina, mali pad a čovek izašao po hleb. Jbg...asfalt ne pita a voli da se ponaša kao šmirgla i na 5cm/h. Ovaj moron je imao sreće što je isklizao po ulju i vodi pa će proći samo sa izguljotinama inače bi imao liniju duž tela od malog prsta šake do skočnog zgloba doživotno za uspomenu i dugo sećanje. Ne bi ove stvari trebale da se banalizuju... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano Jun 12, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Navikao sam da motor uvek vozim sa moto jaknom, rukavicama i dugim pantalonama (makar običnim farmerkama). I po najvećim temperaturama. Kaciga se podrazumeva (u gradu džet, van grada ff). Dešavalo mi se da samo preparkiram motor, tj. pomerim ga 50m da bih nešto na njemu uradio bez toga, i osećam se neprijatno, kao da sam go. Isto mi se dešava ako uđem u auto i ne stavim odmah pojas. Kad ti ove stvari uđu u naviku, onda je to nešto prirodno što radiš automatski, bez razmišljanja i bez napora. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Jun 12, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan E ne vredi, mora uvek da se nadje jedan debil na 300 motora... Vidi se neiskustvo na kilometar, mislim da je hteo da potpiše ali je preterao jer nema osećaj pošto je šta, neiskusan. Drugo, vidi se kako pada, kao krpa, kao trece, ne zna ni motor da podigne kako treba. Vrlo moguće da ga je uzeo tu od nekoga da se ku*ci. O opremi necu ni da trošim reci... U ovoj situaciji realno mi je zao samo motora... Ne kažem da sam ja najpametniji i najiskusniji, ali ako ništa drugo, barem sam doktorirao doziranje gasa na ovim mojim cudovistima bez elektronike. Pa meni se ovo X puta desi po suvom, ne u prvoj vec u trećoj brzini, jos gore kada se desi na ispucavanju iz krivine, pogotovo ako malo nagazim belu, i dan danas se svaki put us*rem da cu da popijem hajsajd. Promenio Jun 12, 2023 član BokyBoy 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 4816 Napisano Jun 12, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 380 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Ne gresite dusu , ako ste primetili i momak pre njega je na bas tom mestu proklizao. . Tako da je ovo ipak ulje na asfaltu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chedo 150 Napisano Jun 12, 2023 U prolazu, 42 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kinroad xintian 250-16 Prijavi odgovor kao problematičan Da nije slučajno nekome od kolega ispalo nešto iz bočnog kofera sa BMW-a na putu kod Zvornika? [/url] https://www.facebook.com/groups/223005891613387/permalink/1358553674725264/?mibextid=Nif5oz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Jun 12, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, GR 46 je napisao: Ne gresite dusu , ako ste primetili i momak pre njega je na bas tom mestu proklizao. . Tako da je ovo ipak ulje na asfaltu... Da, ali je momak iskusniji i znao je da iskontrolise motor i gas, ovaj posle njega nije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, GR 46 je napisao: Ne gresite dusu , ako ste primetili i momak pre njega je na bas tom mestu proklizao. . Tako da je ovo ipak ulje na asfaltu... Ne grešimo...jasno se vidi da je usled uslova na putu, komentari su upućeni na konto majce i gaća koje nosi umesto opreme. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Chedo je napisao: Da nije slučajno nekome od kolega ispalo nešto iz bočnog kofera sa BMW-a na putu kod Zvornika? https://www.facebook.com/groups/223005891613387/permalink/1358553674725264/?mibextid=Nif5oz Šta ti je GS-ovac! Gaće mu ništa ne znače ali zato drugi kofer sa alatom ide na tri brave! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4572 Napisano Jun 12, 2023 (promenjeno) Drug član, 1173 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam na pumpi nagazila neku fleku od nafte, kad sam napravila korak umalo nisam napravila špagu (nosila sam moto patike). Mogu misliti da je isto kao led kad nagazi motor + mokro od kiše... Kad je mokar put pratim trag gume koji prave automobili, navodno je put tu za nijansu čistiji i bezbedniji za vožnju. Promenio Jun 12, 2023 član Alexandra995 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Alexandra995 je napisao: Kad je mokar put pratim trag gume koji prave automobili, navodno je put tu za nijansu čistiji i bezbedniji za vožnju. Tu je kod nas poseban problem jer vrlo često postoje kolotrazi koji su opasni koliko i klizav asfalt. Na žalost veliki broj kolega nema ni u naznakama razmišljanje o tim stvarima... A realno je pametnije voziti levom ili desnom stranom trake baš tamo gde je gazni put guma jer se gume troše i leti se lepe za asfalt pa se time koliko toliko pročišćava putna trasa a pri tome dobija se jače prianjanje za podlogu u odnosu na srednji deo trake, naravno brže se suši taj deo trase. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Jun 12, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Alexandra995 je napisao: Pre neki dan sam na pumpi nagazila neku fleku od nafte, kad sam napravila korak umalo nisam napravila špagu (nosila sam moto patike). Mogu misliti da je isto kao led kad nagazi motor + mokro od kiše... Kad je mokar put pratim trag od gume koji prave automobili, navodno je put tu za nijansu čistiji i bezbedniji za vožnju. Tako sam ja ispustio Kawu pre par godina u mestu, stajem na semaforu, spustam nogu, a noga ooooode u stranu...spaga! i ne uspem da zadrzim motor, uzalud moja sirova, nadljudska snaga i noge od celika, kada 230 kila predje kritican nagib...aj cao. 1 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy and slow 248 Napisano Jun 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: Ruma Motocikl: ...u potrazi za novim ljubimcem Prijavi odgovor kao problematičan Mala retrospektiva skupa u Trebinju. Danima pred polazak proveravamo prognozu na svakih pola sata ....svuda kaže kiša, 08. četvrtak krećemo iz Rume oko 05:00, vreme kao iz bajke...polako na Mali Zvornika pa dalje put Trebinja. Sve vreme pred nama sunce a sa leve i desne strane oblaci, kolovoz relativno mokar sa dosta rizle po krivinama. Uz laganu vožnji i pauze na svaka dva sata u sedlu u Trebinje stižemo oko 13:00, kod Platana na piće dobrodošlice pa u smeštaj. Skup, kao skup je prošao OK, da je po mom ukusu da se toliko zavrću motori u blokadu do te mere da muziku i ne čuješ.... nije, ali ko mene pita Ove godine je bilo zaista puno motora i mesto održavanja više definitivno nije prikladno tako da se nadam da su i organizatori to primetili...Lokali i smeštaji su bili puni, u samom centru se nije moglo ni peške ...pored svega toga neko je odlučio da tera motor u blokadu kod platana i desilo se....šta se desilo :( ko nije upoznat sa detaljima, neka gugla. Nedelja ujutro krećemo oko 10:00, vreme..onako. Kiša kreće već posle Bileće da bi se kod Sarajeva pretvorila u užasan pljusak i tako sve do Vlasenice..odatle nastavlja da pada do Šabca...prljavi i umorni stižemo u Rumu oko 20:00. Trebinje...pozdrav do sledeće godine... Promenio Jun 12, 2023 član easy and slow 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4572 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BokyBoy je napisao: Tako sam ja ispustio Kawu pre par godina u mestu, stajem na semaforu, spustam nogu, a noga ooooode u stranu...spaga! i ne uspem da zadrzim motor, uzalud moja sirova, nadljudska snaga i noge od celika, kada 230 kila predje kritican nagib...aj cao. Kako mi kažu kad sednu na moj motor, ee pa ne osećaju se tih 200 kila... Pa ne osete se dok ne krenu... Jednom nisam, a jednom sam uspela da je spasim, poslednji atom snage sam iskoristila dok nije pritrčao muž da ispravi motor, a ja uzela da obnovim gradivo dan pred polaganje, probala motor po dvorištu i nagazim neku mahovinu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...