Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 1271 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R
4 hours ago, živke said:

Čekajte ljudi, iz salona čoveku dali motor sa ispumpanim gumama ?! 

@lemy Na kom motoru ? 390 ? 
p.s Nisi ga dodao u potpis 😎

Da, na 390. Posle 800km od prvog servida  i dve voznje u peščari, odem da operem motor i prekontrolišem sve (to radim manje više posle svake vožnje) . Dok sam kontorlisamo pritiska u prednjoj gumi vidim da mi fali žbica, ostao samo nipl. Prvo sam mislio da je pukla, a onda sam video sa vidi sa strane iz glavčine. Odmah proverim sve žbice, više od pola bilo otpušteno totalno, klimale se, a druga polovina nije stegnuta dovoljno. Slična situacija i na zadnjem.

Čovek više ne može ni u šta da se pouzda, nov motor, ovlašćeni servis, prvi servis gde se sve proverava a oni jedino što su uradili to je da naspu ulja u motor peko maximuma. Napušio sam ih sada u servisu, obećali su da će me zvati da doteram motor da sve ponovo provere, ali verijem da će me ispaliti kao i do sada. Sada me brine da točak nije iskrivljen. Odem na TET Bugarska i Grčka za 20 dana, hoću da sve bude tip top koliko može. Ako se na jave skinuću točak pa na balanserku  i komparater da proverim, mada ne mogu i popraviti.

Narvoučenije iz mog primera i kolege. Batalite servise, bitne stvari sami moramo kontrolisati, sve jedno da li je nov i li polovan motor

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5257 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Vidite, pravilo me je naučilo, sve proverite na prvoj pumpi!

Uvoznicima/dilerima je u interesu da mi daju što spremniji motor, a u praksi mi se dešavalo sledeće:

Gume na izuzetno niskom pritisku - najčešće
Nepodešena svetla - najčešće

Pretegnuta sajla kvačila - često

Od ređih stvari:

Prepunjen uljem - čak i za 30% od predviđene zapremine

Visi senzor ABS-a

Raznorazna oštećenja

I još stvari kojeh već ni ne mogu ni da se setim.

Moja preporuka svakom od vas koji uzimate nov motocikl. Proverite nivo ulja, proverite pritiske u gumama i probajte kočnice pri maloj brzini čim krenete iz salona. Proverite da li svi prekidači rade.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja