Jump to content

Moto Zajednica

Trening bezbedne vožnje - Niš - tema za organizaciju i realizaciju

Recommended Posts

• Drug član, 1178 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

E pa drugari,

Da ne bismo švrljali po drugim temama, ova je predviđena za sve vas koji ste zainteresovani za trening bezbedne vožnje na jugu, neka ideja je da se to u Nišu održi. 

@antir3ality će se raspitati za detalje u školama koje se nude kod nas. 

@DRCvetko je izrazio želju da učestvuje ove godine.

Slobodno pišite ako imate bilo kakvu ideju, predlog, pitanje... 

Ne bi bilo loše da krenemo već da pravimo preliminarni spisak, pa sa tim brojem zatražimo ponudu.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1961 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Evo jedan kratak update. Na sajmu sam razgovarao sa Vitom iz MK bezbednost, i meni se dopalo kako on pristupa svom poslu i ovoj obuci. Kao što sam u drugoj temi rekao, trenutno nas ima trojica koji bi sigurno išli na trening, a verovatno još dvojica drugara, dakle 5.

Za trening je potrebno minimum 10 ljudi a maksimalno 12.

Ako dve nedelje pre termina nema 10 uplaćenih - otkazuje se.
Potencijalni termin je tada bio jedan od prva tri vikenda juna, trebalo bi da preciziramo.

E sad ...

Dok smo mi diskutovali da li je 12 hiljada previše para za ovaj kurs - cena je , u skladu sa svim ostalim - povećana. Sada je cena kursa 15 hiljada :(
Ja sam kroz onu prethodnu diskusiju dobio ideju da probam da kontaktiram lokalnu agenciju za bezbednost i da probam da ih ubedim da podrže ovaj događaj, da pokriju deo troškova ili tako nešto - ali mi je Vita ispričao svoje vrlo loše iskustvo vezano za tu temu i spustio me, što se kaže, na zemlju. Mada verovatno bih pokušao, ne košta me ništa, ali -

najveći problem za nas je zapravo prostor. Vita traži pomoć tj da da mi predložimo prostor od minimum 50 x 100 m za izvođenje kursa. Ja sam se od tada aktivno bacio na traženje prostora i verovali ili ne - nisam uspeo da u Nišu nađem bilo šta slično! Postoje možda neki manji prostori, ali oni su ili urasli i propali, ili privatni pa to dodatno komplikuje stvar.

Ako imate bilo kakvu ideju - pišite. Ne mora da bude Niš, ali da je u blizini - Pk, Le itd.

Vita je rekao da njemu najviše odgovara da radi kurs u Bg, i da bi spustio cenu da pokrije deo troškova puta ako dođemo sa juga. Meni to nije bila zanimljiva opcija pa ga nisam ni pitao za detalje, ali kako stvari stoje verovatno će se na kraju to i desiti. Odemo petak uveče u Bg, teorija, subota kurs i nedelja neka lepa vožnja, recimo dunavskom magistralom nazad. Ostaje samo da se snađemo za smeštaj.

To je to od mene za sada.

Ja mogu za taj ostatak žene da skupim, ljudi nisu problem. Nema ni kod nas da se nađe prostor tih dimenzija. Proveriću kakva je situacija sa ABM-om pa javljam.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

ABM planira da organizuje trening negde na jugu, nisam dobila precizne informacije, uskoro ću.

Tako da ću ovde da javim čim budem saznala. :takoje:

Inače mi odlazak za BG kao opcija ne pije vodu, put i smeštaj bi koštali više nego trening. Ostaću pri tome da oni ovde dođu. :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1515 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
On 7. 4. 2023. at 13:24, antir3ality je napisao:

najveći problem za nas je zapravo prostor. Vita traži pomoć tj da da mi predložimo prostor od minimum 50 x 100 m za izvođenje kursa. Ja sam se od tada aktivno bacio na traženje prostora i verovali ili ne - nisam uspeo da u Nišu nađem bilo šta slično! Postoje možda neki manji prostori, ali oni su ili urasli i propali,

Ajd' da lupim, 

Autopijaca, prostor kod vrezinskog bazena, pijaca medijana, ili, mozda da se ode na visu instancu i trazi pomoc nekog maxi marketa i da dodeli prostor, a on dobije medijsku paznju... 

@MaxiS potreban je prostor 50 x 100m što je baš veliko. A i pored toga - kod vrežinskog je asfalt loš i pun rupa, a kvantaš uvek radi i uvek je prljav.
Jedino što sam ja našao je ovo, koliko vidim to je magacinski prostor Idee i možda još nekih firmi. Provozao sam se u nedelju i bilo je skroz prazno i mirno, jer ne rade nedeljom - samo je pitanje koga kontaktirati i dobiti dozvolu.

GOO.GL

Niš, Serbien

Sad ću kontaktirati Vitu da vidim šta on kaže .

edit:
Čuli smo se, prosledio sam mu dva predloga za lokaciju, pa će on videti šta može da se uradi.
Opcija za termin je i dalje jedan od prva tri vikenda Juna.
Pomenuo je da postoji zainteresovanost  za trening u Ćupriji ili Kg - opet je za nas i to bolje nego Bg .

Promenio član antir3ality
  • Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
On 7.4.2023. at 13:24, antir3ality je napisao:

Evo jedan kratak update. Na sajmu sam razgovarao sa Vitom iz MK bezbednost, i meni se dopalo kako on pristupa svom poslu i ovoj obuci. Kao što sam u drugoj temi rekao, trenutno nas ima trojica koji bi sigurno išli na trening, a verovatno još dvojica drugara, dakle 5.

Za trening je potrebno minimum 10 ljudi a maksimalno 12.

Ako dve nedelje pre termina nema 10 uplaćenih - otkazuje se.
Potencijalni termin je tada bio jedan od prva tri vikenda juna, trebalo bi da preciziramo.

E sad ...

Dok smo mi diskutovali da li je 12 hiljada previše para za ovaj kurs - cena je , u skladu sa svim ostalim - povećana. Sada je cena kursa 15 hiljada :(
Ja sam kroz onu prethodnu diskusiju dobio ideju da probam da kontaktiram lokalnu agenciju za bezbednost i da probam da ih ubedim da podrže ovaj događaj, da pokriju deo troškova ili tako nešto - ali mi je Vita ispričao svoje vrlo loše iskustvo vezano za tu temu i spustio me, što se kaže, na zemlju. Mada verovatno bih pokušao, ne košta me ništa, ali -

najveći problem za nas je zapravo prostor. Vita traži pomoć tj da da mi predložimo prostor od minimum 50 x 100 m za izvođenje kursa. Ja sam se od tada aktivno bacio na traženje prostora i verovali ili ne - nisam uspeo da u Nišu nađem bilo šta slično! Postoje možda neki manji prostori, ali oni su ili urasli i propali, ili privatni pa to dodatno komplikuje stvar.

Ako imate bilo kakvu ideju - pišite. Ne mora da bude Niš, ali da je u blizini - Pk, Le itd.

Vita je rekao da njemu najviše odgovara da radi kurs u Bg, i da bi spustio cenu da pokrije deo troškova puta ako dođemo sa juga. Meni to nije bila zanimljiva opcija pa ga nisam ni pitao za detalje, ali kako stvari stoje verovatno će se na kraju to i desiti. Odemo petak uveče u Bg, teorija, subota kurs i nedelja neka lepa vožnja, recimo dunavskom magistralom nazad. Ostaje samo da se snađemo za smeštaj.

To je to od mene za sada.

Ima u Aleksincu veliki (100x100 metara) parking-heliodrom iza restorana Bosphorus (pored auto puta iz pravca Beograda).

Otići ću sutra da pogledam prostor i da se eventualno raspitam postoji li mogućnost da nam na jedan dan ustupe taj prostor iza restorana (pošto ispred restorana takođe postoji veliki parking).

Screenshot_2023-04-10-16-47-47-804_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.2dcd31307bcc9488c19b79958410ed9d.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure

Da vam kazem koju rec u vezi treninga i Vite. Ako imate bilo kakvu mogucnost,nemojte da se dvoumite. Trening je prava stvar,Vita je odlican predavac i instruktor,ma veliko znanje i sertifikovan je da obucava instruktore . 

Clan sam moto kluba Bezbednost,prosao sam kurs,vredi svaki dinar. Vrlo je naporan dan prakticne obuke ali znanje i vestine kojima ce te ovladati za taj jedan dan,vrede svih upala misica. Retko ko od nas,bez obzira koliko dugo vozimo,umemo da vladamo motorom onako kako treba,kocenje,fokus,pogled....

Mesecima nakog treninga ce te na svakoj voznji ,u svakoj krivini...u podsvesti cuti Vitin glas. Nisam imao pojma sta sam u stanju da izvedem sa krmacom od Varadera.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ošacovao sam ga dobro par puta (uglavnom je prazan), ali zaposleni u restoranu ne mogu (ili neće) da mi kažu kome da se obratim radi eventualnog dogovora.

Poslednjih desetak dana nisam išao zbog problema sa kičmom.

Otići ću sutra ponovo.

• Hvala 2

Društvo ovakva je situacija: nismo uspeli do sada da nađemo dobar prostor na jugu (mada nije da smo se potrudili baš 100%), a i ekipi iz Mk Bezbednost je trenutno mnogo lakše da organizuju trening u BG.

Zato su ponudili da simbolično umanje cenu 10% za nas koji bi na trening otišli sa juga, tako da je cena 13.5 umesto 15 hiljada. Vreme brzo prolazi, teško je i uklopiti sve, a kamo li organizovati - tako da smo nas trojica iz Niša prihvatili ovo.
Teorija je u petak, 14.7, u 19h, ne znam još tačno gde, a trening u subotu, 15.7 . Za smeštaj se snalazimo sami. Naš plan je da prespavamo i u subotu, pa da zdravlje bože izvezemo neku vožnjicu u nedelju, vrv dunavska magistrala i istočna Srbija. Svako je dobrodošao da se pridruži.

Zainteresovani neka se jave Ivani iz MK bezbednost: +381641373178

Pozdrav!

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6

Javljam se sutra ili prekosutra, posto mora da vidim za slobodan dan za petak.

Promenio član Pedja96
  • Sviđa mi se 2

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure
On 4. 7. 2023. at 12:57, antir3ality je napisao:

Teorija je u petak, 14.7, u 19h, ne znam još tačno gde, a trening u subotu, 15.7 .

Teorija je u prostorijama kluba,ispod Pancevackog mosta, a trening 99% Beogradski sajam. 

Djerdapdka magistrala je idealna posle treninga,u svakoj krivini ce ti se vracati sve sto si ucio. Bravo,srecno,bicete zadovoljni.

• Hvala 1

Utisci su izuzetno pozitivni, i ja bih preporučio svima, pogotovo početnicima, da prođu kurs bezbedne vožnje. Pisaću detaljnije u temi sa iskustvima čim nađem malo vremena.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja