Kadezi 1436 Napisano Januar 11 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Zemun, Srbija, Jugoslavija Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @midnightdkpre dve godine smo supruga i ja napravili turu do Atine preko CG i Albanije u odlasku i preko Makedonije u povratku. Nas dvoje i svi koferi. Bez problema. Redosled nocenja je bio: Beograd - Danilovgrad - Valona - Parga - Patras - Atina - Larisa - Skoplje - Beograd. Sto se tice putarine, ja sam tag narucio za kola, a za motor karticu, slicnu onoj koja se koristila/koristi u Makedoniji za placanje putarine. Prepaid kartica koju mozes online da dopunis pre puta. Srecno planiranje i zivi bili. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1728 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko vadio iz kormana ovaj deo za pričvršćivanje tega? Nisam hteo ništa na silu pre nekog saveta. Namontirao sam štitnike za ruke u jednoj tački ali se okreću. Šta uraditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 11 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pomeri malo gumenu rucicu, ima rupa u koju treba da upadne osigurac od tog dela, bilo price da fabricki nisu ubacili kako treba pa se okrece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1728 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 a jesi vadio ovaj deo iz cevke? Ako se vadi mogo bi da vidim u čemu je problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 11 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Može, opet vidi osigurač gde je, zavi vijak od tega i vuci, samo pazi da nekog ne udaris ili da ne povuces motor, naprskaj neki silikon sprej, nemoj mnogo da zavijes posto siri gumu na kraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1728 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Probaću. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17497 Napisano Januar 12 Integrisan, 9709 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vadio ja kod mene davno....ima slika u drugoj NC temi al ko će naći. Gumu ručke presavi da nadjes rupe na šipci kormana. Zavi duži M6 sraf, stisni osigurač tu gde je rupa i kleštima vuci unutrašnji teg ka vani. Ako tako neće, trebaće ti papagajke, čekić i jos jedan par ruku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8696 Napisano Januar 12 (promenjeno) Ne silazi, 3540 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis..koje ulje ide u njih? 10w30? Podrazumeva se da ću full sint, mada po meni mislim da je 10w40 više za naše podneblje. Pošto uzimam dct, gledao sam koji filter ide, jer ima neku posebnu proceduru nakon menjanja? HF117 ako se ne varam. 2024, garancija je do juna, ali neće me videti ovlašćeni.. Promenio Januar 12 član Andrej_Hotstepper 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 12 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mozes 10-40, to sipamo, hf204 je za ulje, ne znam koji je za menjac, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1695 Napisano Januar 12 prisutan, 1284 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 1. 2026. at 22:31, Andrej_Hotstepper je napisao: A ne ne.. Ne to.. Imam prinovu... Omacio ti se Versys?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8696 Napisano Januar 12 Ne silazi, 3540 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, mali_zmaj said: Omacio ti se Versys?? A ne ne... Ostaje u krugu porodice.. Njega ne dam. A sve je počelo sa "joj fali mi skuter za po gradu" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 12 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A da nije skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17497 Napisano Januar 12 Integrisan, 9709 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: @Satelis..koje ulje ide u njih? 10w30? Podrazumeva se da ću full sint, mada po meni mislim da je 10w40 više za naše podneblje. Pošto uzimam dct, gledao sam koji filter ide, jer ima neku posebnu proceduru nakon menjanja? HF117 ako se ne varam. 2024, garancija je do juna, ali neće me videti ovlašćeni.. Oem ta gradacija ide, sipam /40. Nema posebne procedure kod zamene f menjača, 117 ide. Povedi računa poklopac kad vracas, na njemu imaš veliku o-ring gumicu koju ako ukosis hoće zid da cvikne....curne ulje kad upalis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1728 Napisano Januar 12 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Satelis je napisao: Gumu ručke presavi Znači da ih grejem ili da čekam sunce Hvala na savetu i detaljima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17497 Napisano Januar 12 Integrisan, 9709 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema grejanja, nema čekanja, rupa je odmah na početku kormana. Sad se setih.....idi u Forza 750 temu i videćeš zbivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 243 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Neozbiljni ste, niko ne komentarise koliko traje garancija za nov motor jer ne videh nigde da pise i da li je neko menjao top pa isao u deltu-stojanov na servis, jel bilo problema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 73 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, midnightdk said: Neozbiljni ste, niko ne komentarise koliko traje garancija za nov motor jer ne videh nigde da pise i da li je neko menjao top pa isao u deltu-stojanov na servis, jel bilo problema? Ja u Carbox u Nisu uzeo motor, 2 godine garancija… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 13 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dve godine je garancija, kako znam nikog nisu vratili a da je imao neke dodatke, ja sam imao maglenke, vizir, zastite ruku, kres bar, zadnji blatobran i niko nista nije rekao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 175 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Motocikl: NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, RankoBg87 said: Dve godine je garancija, kako znam nikog nisu vratili a da je imao neke dodatke, ja sam imao maglenke, vizir, zastite ruku, kres bar, zadnji blatobran i niko nista nije rekao. Cena malog servisa u ovlascenom je skoro obesmislila garanciju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6510 Napisano Januar 13 Drug član, 2969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sreca nisam vozio pa sam imao dva, prvi na 1k i na 6k. Realno delovi su ni 50e a oni naplate 150e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 73 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: HONDA NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam pitao sta smem da radim da ne izgubim garanciju, rekli sve kaci sta zelis samo oko struje da ne diram. Zadnji put kad sam pricao sa covekom koji je glavni za prodaju reko mi ma kaci i maglenke slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 204 Napisano Januar 13 Svrati ponekad, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan To sto oni zovu garancija nije nikakva garancija, vec njihova obaveza u pogledu saobraznosti. Obaveza saobraznosti traje dve godine, regulisana je Zakonom o zastiti potrosaca. Nesto sasvim drugo, slicno ali ipak razlicito je garancija. Ona obicno daje duzi garantni rok ili daje veca prava u odnosu na saobraznost. Da ne ulazim u detalje i pravne finese, garancija se dobija u pisanom obliku, sadrzi uslove pod kojima se ostvaruje, i obavezno je prati garantni list. ja nikakvu garanciju niti garantni list nisam dobio kada sam kupovao moped, tako da me stiti saobraznost iz Zakona o zastiti potrosaca. Kada se procitaju odredbe koje regulisu saobraznost, necete naci da li potrosac sme ovo ili ne sme ono. U slucaju nekog kvara, ako se ne varam , pretpostavka je da je prodavac isporucio neispravnu stvar ako se kvar desi u roku od 6 meseci od predaje. Posle 6 meseci, teret dokazivanja je na kupcu. Dakle, ako se desi neki kvar u prvih 6 meseci od predaje, a vlasnik je na pr kacio nesto na moped, prodavac to moze da koristi, ali mora i da dokaze da je upravo to nesto sto smo zakacili bilo uzrok kvara. Prodavci su cesto neuki, ali su ipak mislim vise neuki kupci pa to prodavci koriste. Ne treba im verovati na rec, vec uvek proveriti kakva prava imamo. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8696 Napisano Januar 13 Ne silazi, 3540 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 58 minutes ago, Milomir83 said: To sto oni zovu garancija nije nikakva garancija, vec njihova obaveza u pogledu saobraznosti. Obaveza saobraznosti traje dve godine, regulisana je Zakonom o zastiti potrosaca. Nesto sasvim drugo, slicno ali ipak razlicito je garancija. Ona obicno daje duzi garantni rok ili daje veca prava u odnosu na saobraznost. Da ne ulazim u detalje i pravne finese, garancija se dobija u pisanom obliku, sadrzi uslove pod kojima se ostvaruje, i obavezno je prati garantni list. ja nikakvu garanciju niti garantni list nisam dobio kada sam kupovao moped, tako da me stiti saobraznost iz Zakona o zastiti potrosaca. Kada se procitaju odredbe koje regulisu saobraznost, necete naci da li potrosac sme ovo ili ne sme ono. U slucaju nekog kvara, ako se ne varam , pretpostavka je da je prodavac isporucio neispravnu stvar ako se kvar desi u roku od 6 meseci od predaje. Posle 6 meseci, teret dokazivanja je na kupcu. Dakle, ako se desi neki kvar u prvih 6 meseci od predaje, a vlasnik je na pr kacio nesto na moped, prodavac to moze da koristi, ali mora i da dokaze da je upravo to nesto sto smo zakacili bilo uzrok kvara. Prodavci su cesto neuki, ali su ipak mislim vise neuki kupci pa to prodavci koriste. Ne treba im verovati na rec, vec uvek proveriti kakva prava imamo. Tako je. E sad, jako je diskutabilno šta može da uzrokuje koji kvar. ... onomad sam išao da probam himalayan pa sam pred prodavcem prokomentarisao da bi mu samo preradio sedište i stavio drugi oblik kormana - na šta mi je prodavac rekao "ali onda gubite garanciju". Pošto nemam snage generalno da se prepirem sa prodavcima samo sam se nasmejao.. Pošto sam "pomalo" i sam u toj tematici (ovlašćeni servis) samo sam se nasmejao... Ne ide sine to baš tako. Ja presvučem sedište a crkne pumpa goriva - a vi mi kažete da sam ja nešto to uzrokovao - Onda vi to meni lepo pismeno i vidimo se na sudu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 243 Napisano Januar 13 (promenjeno) Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Garanciju valjda daje proizvodjac a ne zastupnik. Sto znaci da Honda daje garanciju. Pri kupovini nisu rekli kolika je niti sam ja pitao ali pitam vas jer sam tokom proucavanja kako povezati maglenke "upoznao" coveka koji zivi u norveskoj i tamo su mu rekli da je garancija 5 godina i sad mu otklanjaju neki kvar u garantnom roku. Motor je 2021 god. Promenio Januar 13 član midnightdk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8696 Napisano Januar 13 Ne silazi, 3540 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...kod kamiona imaš više delova garancija.. Na nešto je 2 godine na nešto duže, a neke stvari "unapređenje proizvoda" se rade i nakon isteka garancije, neke su čak i "opozivi" pa ako je tvoj broj šasije uvršten onda te čak i poziva neko ili kad prvi put dođeš u servis ti kažu, a neki opozivi su bezbednosni pa čak servis mora da dostavi obaveštenje ministarstvu saobraćaja da je urađeno otklanjanje nedostatka (zna se npr. Da je 10 vozila prodato u Srbiji od tog do tog broja šasije pa Ministarstvo vodi brigu i da se to sprovede). 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...