RankoBg87 2682 Napisano Maj 20 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima fabricke nosace kofera, top, bocne? Imam Hondin centralni nosac i nesto gledam po netu kako izgleda nosac za bocne ali nesto ne nalazim. Da li mogu neki drugi bocni da se kace na fabricke nosace? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 20 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Braja24 je napisao: Evo i ja da se vratim kod moje braće NC-ovaca i da pustim koju sliku nove makine koja mi je stigla prošle nedelje i zamenila voljeni NC (koji je i dalje u srcu). Mrša sa DCT-om. Tako reći u krvnom srodstvu sa NC-om…samo na ozbiljnim steroidima po pitanju potezanja. Prešao nekih 300-350 km do danas. U odnosu na NC prvo mi je delovala zastrasujuce (ispaljuje kao metak), visoka, nestabilna, teška…Posle 24h vec malo lakse. Danas vec kao da se zabavljamo dugi niz godina Troši kao Kajen Turbo S. Dalji utisci slede. Kaze meni moja sestra Jelena, rekla Jovana da je Braja kupio neki drugi motor, kaze Jelena moj kosta 8k eura a da njegov bar 15k kako izgleda i tako saznam da je Braja na forumu i vozio NC pa kupio Afriku Da se provozas do nas kad budes na Umci da vidim Afriku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 35 Napisano Maj 20 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, RankoBg87 said: Kaze meni moja sestra Jelena, rekla Jovana da je Braja kupio neki drugi motor, kaze Jelena moj kosta 8k eura a da njegov bar 15k kako izgleda i tako saznam da je Braja na forumu i vozio NC pa kupio Afriku Da se provozas do nas kad budes na Umci da vidim Afriku obavezno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firmopisac 15 Napisano Maj 20 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Honda CRF1100L AfricaTwin Prijavi odgovor kao problematičan Zna čovek šta valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 20 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Braja24 je napisao: obavezno E tako, ocekujem. pre 9 minuta, Firmopisac je napisao: Zna čovek šta valja Znam i ja al ne ide 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1248 Napisano Maj 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 5. 2024. at 12:27, RankoBg87 je napisao: Da li neko ima fabricke nosace kofera, top, bocne? Imam Hondin centralni nosac i nesto gledam po netu kako izgleda nosac za bocne ali nesto ne nalazim. Da li mogu neki drugi bocni da se kace na fabricke nosace? Imam ja. Ovj gornji deo se prišrafi za nosač a donji za šasiju (obeleženo žuto). Kofer se oslanja u 3 tačke. Na gornji se odozgo okači i po sredini sa donje strane zabravi (obeleženo crveno). Treći oslonac je ovaj donji deo na šasiji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 21 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znaci teska prica da se stavi neki drugi kofer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1248 Napisano Maj 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 5. 2024. at 8:16, DarkoB je napisao: Realno, ja cim dam kontakt prebacim na sport, pa onda palim masinu Može da se našteluje na obrtaje, ja imam tako jer imam manuelni menjač. Kad voziš normalno u nižim obrtajima ne svetli. Kad digneš obrtaje pali se žuta pa crvena. To možeš sam da odabereš na kojim obrtajima se pali lampica. Ne sećam se kako beše ali ima objašnjeno u knjižici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1248 Napisano Maj 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, RankoBg87 je napisao: Znaci teska prica da se stavi neki drugi kofer? Pa ne znam, zavisi kako se montira nosač. Možda može ako se podudaraju šrafovi od tog glavnog nosača. Mene je privuko original zbog izgleda motora kada se skinu koferi. Ne volim one "gelendere", nikako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 21 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa ni ja, zato sam uzeo fabricki, gledao neki dan da uzmem i bocni fabricki, koliko su bili koferi i da li su ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Maj 21 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Uhh može biti svašta, samo bi lupio kad bi bilo šta napisao. Ako se pojavi ponovo lampica....pravac dijagnoza.Lampica se više nije palila ali je kum otisao do servisa, pogledali i rekli da je sve kako treba, i zakazali mu redovni servis za 2 nedelje, kažu to im je prvi slobodni termin, traje do sat vremena, košta 3000 din, vizuelno će ga pogledati i eventualno dotegnuti ako nešto ustreba I to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 22 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam, zavisi kako se montira nosač. Možda može ako se podudaraju šrafovi od tog glavnog nosača. Mene je privuko original zbog izgleda motora kada se skinu koferi. Ne volim one "gelendere", nikako!Givi pravi brzoskidajuće "gelendere", u par poteza se skidaju i stavljaju nosači.Kad su skinuti skoro da se ne primećuje da postoje nosači, na motoru ostanu samo mali prihvati za "gelendere".Imam takve na V-stromu i odlični su. MY MOTORCYCLE - HONDA NC750X-21--23 - 07RKIT - Givi WWW.GIVI.IT Discover the GIVI accessories that best suit your taste and your needs! Kompatibilan je sa ovim: MY MOTORCYCLE - HONDA NC750X-21--23 - PLO1192CAM - Givi WWW.GIVI.IT Discover the GIVI accessories that best suit your taste and your needs! I ovim MY MOTORCYCLE - HONDA NC750X-21--23 - PLX1192 - Givi WWW.GIVI.IT Discover the GIVI accessories that best suit your taste and your needs! Itd...Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 22 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E da, moji imaju i okce za katanac, zbog eventualne krađe, mnogo se lako i brzo skidaju.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 22 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nesto ne bih reko da se moze ovo na fabricki nosac i zato pitao jel ima neko i da zna sta i kako ide. Vecina tih nosaca se postavlja ispod fabrickog nosaca tako da bi mozda moglo ali ne bi uzimao napamet, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1248 Napisano Maj 22 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @vidakn Ovi Givi su ok ali nisam znao da postoji to brzo demontiranje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 22 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto ne bih reko da se moze ovo na fabricki nosac i zato pitao jel ima neko i da zna sta i kako ide. Vecina tih nosaca se postavlja ispod fabrickog nosaca tako da bi mozda moglo ali ne bi uzimao napamet,Nisam ulazio u detalje, na njihovom sajtu može da se skine uputstvo za montažu i tu se sve lepo vidi.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Neki od nas su vec mjenjali gume a neke (mene) to ceka kad tad. Shodno tome obradovao bih se ako ima dobrih i strucnih clanova da odgovore na sljedece Ovaj ventil se prilikom zamjene guma na mjenja? Nekako mi izgleda trajno?! Gdje pronaci ovakav teg i da li se isti moze razmontirati nekako pa ponovo staviti sa novom gumom? Jer ovdasnji vulkanizeri imaju samo one tegove na ljepljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Maj 24 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ventil ostaje, teg se lako demontira/montira. Kod mene su i dalje oem tegovi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Maj 30 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Sto se tice bocnih kofera mogu da predlozim, ko koristi Shad sh36 kofere, torbe koje sam uzeo preko aliexpresa. Vrlo elegantno resenje za putovanja a i lepo stane u kofer. https://www.aliexpress.com/item/1005002877349713.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.46.3fc61802H6uaMW Sto se tice guma, do pre mesec dana sam vozio Metzeler Roadtec Z8 Interact gume. Presao sa njima oko 9000 km. Pregazile Srbiju, CG, Albaniju, Grcku, Makedoniju..... I bio sam prezadovoljan gumama i odlicne su bile po svim vremenskim uslovima sve dok zadnja nije krenula da pusta negde.... tacnije na dva mesta.... Odem do vulkanizera, zakrpi je na dva mesta, ali po skoro celoj gumi su se mogle videti ovakve pukotine. Posto svaki dan vozim motor po gradu a i dosta cesto idem van grada i vozim se sa suprugom, nisam hteo da cackam mecku pa sam uzeo nove gume Dunlop roadsmart IV. Prosli vikend supruga i ja smo isli do Balatona i uletali u nekoliko ozbiljnih pljuskova i guma je za sada odlicna. Sto se tice duzih putovanja i udobnosti, ja nemam nekih vecih problema, dok smo problem udobnosti suvozaca resili sledecim dodatkom... Ima da se nadje na KP i radi radnju efikasno. Ali na zalost ima jedna stvar koja me muci. Znam da je NC poznat po maloj potrosnji goriva, a i kolege sa foruma su hvalile motor sto se tice male potrosnje. Kod mene, na zalost, to nije slucaj. Sa punim rezervoarom nema sanse da predjem preko 250 km. Sad na putu do Balatona i nazad, oko 750 km potrosio sam puna tri rezervoara. Racunam, nas dvoje, koferi, autoput do Backe Topole, posle sve magistrala. Nema jurnjave. Ali zbog "opterecenja" ce da trosi malo vise... Ali ovo nisam ocekivao. Testirao sam ga i posle puta u gradskoj voznji i na predjenih 250 km pali se rezerva. Pogledam prosecnu potrosnju stoji na 4.8l. Videcu da resetujem board pa da vidim nova ocitavanja. Da li neko ima ideju ili resenje sta bi mogao da bude uzrok tome. Inace ne divljam ni po gradu a kamoli na putovanjima obzirom da je nas dvoje na motoru. Zivi bili! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 30 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Paaaaa ima svega, mozda se vozi nisko pa mu ni to ne prija, ja imam 80 kg, vozim pola grad pola otvoreno pa to dosta utice na potrosnju a opet ne mazim ga, razvlačim ga izmedju semafora, drzim u visim ob kad znam da mi brzo treba da usporim, lezeci ili tako nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Maj 30 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad kad sam se vraćao kući autoputem od Autokomade do Zemuna, trenutna potrošnja na konstantnih 90 km/h, varira od 2.6 do 7.4 litara. Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Maj 30 (promenjeno) Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ako mucis agregat sestom na 100-110kmh jos natovaren, trosice vise nego ako ga spustis recimo u 5tu na nesto vise obrtaja gde pravi vise snage i lakse mu je da dise... Promenio Maj 30 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Maj 30 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pa koristim 6 tek preko 110. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Maj 31 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Magistrala ostro&mekano sam&sozius 3.2-3.5 Auto put konstanta 130kmh 3.5-4.0 Grad kreni&stani 3.8-4.2 Ako su vrijednosti potrosnje +/- 10% od navedenih jos je ok. Ako nisu - majstorski pretres, nesto nije ured. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Maj 31 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Limeni67 Auto put konstanta 130 km/h, nas dvoje i stvari 5,4 do 7,6 l. Da napomenem da je dct verzija kod mene. Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...