Braja24 35 Napisano Subota u 16:10 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan NC i Strom su za mene ultimativni motori u klasi do 10K. Što kaže kolega, strom je mnogo komforniji i bolje se sedi. NC ima draž DCT-a. Bolji je za grad. E sad, mišljenja sam da NC ima smisla samo ako je DCT verzija. Ko gleda manuelni bolje je Stroma da pazari. ko hoće malo da preskoči 10k, onda Strom 800DE. Nema bolje za 10-11k. Motor ima neviđenu ciklistiku. Kao bicikl je. Zaštita od vetra nije sjajna ali sve ostalo je barem egal ako ne i bolje od mnogo skupljih motora. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Subota u 21:25 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sta ono bese za bocne Hondine kofere, jesu dobri, skupi. Imam centralni fabricki i onda imam bas malo opcija da bi uzeo neke druge marke a uzeo bi bocne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Nedelja u 11:09 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, bbocko said: Evo moja neka zapazanja jer vozim nc750 dct skoro 5 godina. Sve sto cu reci, zao mi da ga zamenim za neki jaci motor... ... X-ADV sporije ide od NC-a iako imaju iste agregate (drugaciji je prenos podesen kod X-ADV) i zato sto je tezi, i plus X-ADV trosi pola litre vise od NC-a i ima manji rezervoar. Tako da je autonomija manja kod X-ADV-a. Hvala, već tih 5 godina dovoljno govore uz ostalo što si naveo. Kako to da nikada nešto (meni) lepše ne bude i jeftinije, X-ADV je 50% skuplji od NC-a , čak je i Transalp negde između (mada sam i ja od onih kojima ne odgovara ta njegova unutrašnja guma). Honda mami na brend NC-om, a X-ADV izgleda gađa kuce T-MAX-a koji su navikli na 15K cene za te maksi-maksi skutere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Nedelja u 11:40 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po meni X-ADV ne vredi toliko koliko kosta nov. Za taj novac moze se uzeti daleko ozbiljniji motor NT1100, Tracer 9...i utiska sam pricam iz perspektive Beograda X-ADV mi se nekako pretvorio u japijevski motor za od kafica do kafica. Tipa kao Mini Moris automobili.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Nedelja u 18:35 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Do vozača, čoveka, je kako će da koristi vozilo. Neko "ne silazi sa motora" pa ide i do kafića, na posao, na put... To je lični izbor... Mene zanima da li X-ADV ima neka tehnička rešenja koja su skupa, koja nema NC ili je naprosto do marketinga, namerno guraju i jeftin i skup sličan motor. Jer znam za primer da je firma, da je ne imenujem, koja pravi propratne materijale u građevinarstvu, prodavala jedno pakovanje po ceni 100, a isto to pakovala u druge džakove po ceni 50, pa neki kupovali po 50, a neki mislili ako plate 100 da će dobiti bolje/kvalitetnije... a ovi imaju zaradu i na 50, a na 100 deru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Nedelja u 19:29 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa x-adv ima drugo vesanje, kocnice, razlikju se al ni ja ne vidim da kosta oko 6k vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braja24 35 Napisano Nedelja u 20:00 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF1100 Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, RankoBg87 said: Pa x-adv ima drugo vesanje, kocnice, razlikju se al ni ja ne vidim da kosta oko 6k vise. Ima suspenziju od Afrike, 6 axis IMU, bolje kočnice, tempomat, bolju tablu, bluetooth povezivanje…. Najveća razlika je u kvalitetu suspenzije. Mnogo je bolji X ADV od NC-a. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Nedelja u 20:08 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Svasta ima drugo ali nesto ne verujem da to sve kosta 6k vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 42 Napisano pre 14 sati U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekom pomogne Honda | Owner's manual/Parts catalogue | Find the model | Accessory Manual WWW.HONDAMOTOPUB.COM Find Honda motorcycle service documents such as owner's manual / parts catalogue here Accessory Manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano pre 13 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ne branim X-ADV, ali osim agregata i menjača dosta toga se razlikuje u korist X-a. Takođe se slažem da to ne vredi tih para, ali na kraju i ja završih na njemu i nisam zažalio. Ne postoji drugi mix i bolji "motor za sve" od njega i tačka. Po gradu praktičan kao skuter ali sa vešanjem motora koje stvarno znači po neravninama, ležećim, ivičnjacima i dovoljno snage za sve zamisli. Na magistrali je uživancija za vožnju u manuelnom modu, kočnice su baš dobre. Sa odgovarajućim gumama može i dalje od makadama da ide bez problema. Autoput isto ne oseća ali nije baš putna krstarica... NC mi se oduvek dopadao, iako izgleda kako motor treba da izgleda, dosta toga je ipak "osnovno" na njemu, što ne sprečava da se sa njim uživa u putovanjima i svakodnevnoj vožnji. Nismo svi potpali pod trend da "ispod 1000cc nije za van grada". 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano pre 13 sati Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Samo kazem da po meni ne vredi te pare al da ima razlika ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12506 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za tu razliku u ceni, tj. za 1500 eur kupiš ketridže i zadnji amort za sopstvenu kilažu i imaš sto puta bolje rešenje od fabrike. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano pre 13 sati U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, QmBGD said: Ne branim X-ADV, ali osim agregata i menjača dosta toga se razlikuje u korist X-a. Takođe se slažem da to ne vredi tih para, ali na kraju i ja završih na njemu i nisam zažalio. Ne postoji drugi mix i bolji "motor za sve" od njega i tačka. Po gradu praktičan kao skuter ali sa vešanjem motora koje stvarno znači po neravninama, ležećim, ivičnjacima i dovoljno snage za sve zamisli. Na magistrali je uživancija za vožnju u manuelnom modu, kočnice su baš dobre. Sa odgovarajućim gumama može i dalje od makadama da ide bez problema. Autoput isto ne oseća ali nije baš putna krstarica... Isto bih želeo motor sa grad, za svaki dan, a da opet nije inferioran na magistrali, za put/autoput. Plus koliko vidim X-ADV može, ko se usudi, i u neki (lakši) offroad (ne mislim na noroad). Pitao sam za razlike u odnosu na NC da bih pred sobom imao opravdanje za toliku doplatu ako se odlučim za njega . A sada konkretno pitanje, ovo što sam boldovao, pa ako te ne mrzi da napišeš, šta u stvari donosi korišćenje manuelnog moda, da li kasni automatika ili šta? Za kraj, negde kao da sam čitao da bi ti sledeće prešao na Afriku, pa eto, baš me zanima da li će to biti dobar potez, čitaćemo možda jednog dana da uporediš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mauelni mode jer tako sam kontrolišeš brzine, kočenje motorom i ostalo, nema iznenađenja. Da ne gušimo temu sa drugim motorom, evo linkovi gde ima moj lagani off-road: https://forum.bjbikers.com/topic/115318-honda-x-adv-750/page/52/#comments https://forum.bjbikers.com/topic/115318-honda-x-adv-750/page/49/#comments Nemogu da nađem gde sam kačio slike, bio sam i na Jankovom kamenu (Golija), na Jahorini sam se skoro do vrha popeo ski stazom, koja je bila mekana sa pomalo snega još, ali sam bio sam pa nisam se usudio da idem dalje... Promenio pre 12 sati član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 31 Napisano pre 12 sati U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno mislim da ova dva vozila nisu za porodjenje, jer NC je motor a X-ADV je skuter. X-ADV po meni super izgleda, ali ja nisam hteo skuter, nisam zeleo tu poziciju sedenja sa nogama gurnutim napred. Zeleo sam motor, da ga "obgrlim" nogama, zeleo sam manuelni menjac da ga ja presaltam u nizu pred krivinu i sl, a da bude upotrebljiv u gradu i izabrao sam NCa. Potencijalni kupac treba da prati svoje zelje, potrebe..... i da izabere sta misli da mu vise prija . 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano pre 12 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan To šaltanje svi potenciraju kao nešto jako bitno što ne može da se radi sa DCT, što je totalno pogrešno - mauelni mod menjanja i sve sam kontrolišeš. Jedino kada menjač sam promeni stepen prenosa je kada prebaci u 1. brzinu je kada se zaustaviš. Osim razlike u ceni nabavke, manuelni menjač nema nijednu prednost u odnosu na DCT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 31 Napisano pre 11 sati U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Kao što rekoh stvar ukusa i zelja Vozim automobil automatik, vozio sam gomilu manuelaca. Automatik "gospodski" samo teras, lagano, salta odlicno..... ali, uvek ima ali , ali ako hoces da vozis malo ostrije, da sam kocis motorm pred krivinu, da izlazis iz krivine u brzini kojoj zelis, cak i kod preticanja mozes brze nastimovati manuelni jer znas koji obrtaji mu trebaju da bi najvise vukao. Manuleni mod na automatiku, realno ne moze da se poredi sa pravim manuelcem, sve je do stila voznje i sta zapravo volis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano pre 11 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kada si ti uporan biću i ja - probaj prvo NC sa DCT pa nam reci šta ne možeš sa njim što radiš sa klasičnim menjačem. Čak verujem da je menjanje više brzina odjednom brže sa DCT. Kod auta sa menjačem sa dva kvačila takođe ne vidim prednost klasičnog menjača, sve je osetno brže... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 31 Napisano pre 11 sati U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uporan, samo iznosim svoje misljenje. NCa sa DTC sam probao, salta super. Moras da shvatis da smo svi razliciti, nekom NC trosi 2.5L a nekom 4.5 a isti motor, znaci nemaju svi isti stil voznje, potrebe, nacin na koji vide i dozivljavaju voznju. Postujem svaciji izbor, ali ja recimo nikada ne bih dao za skuter 13k+ , vec bih se razmisljao izmedju Transalpa, Ktm 790 i BMW GS 800. To ne znaci da je to bolje, jednostavno meni se to svidja vise i prija mom stilu voznje vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano pre 11 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Šoomi je napisao: ali, uvek ima ali , ali ako hoces da vozis malo ostrije, da sam kocis motorm pred krivinu, da izlazis iz krivine u brzini kojoj zelis, cak i kod preticanja mozes brze nastimovati manuelni jer znas koji obrtaji mu trebaju da bi najvise vukao. Manuleni mod na automatiku, realno ne moze da se poredi sa pravim manuelcem, sve je do stila voznje i sta zapravo volis. Ne pričamo o skuteru, pričamo o DCT menjaču za koji tvrdiš da ne može nešto što manuelni može, što nije tačno. Ništa više, ništa drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 31 Napisano pre 11 sati U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve moze DTC ili bilo koji noviji automatik u kolima. Ne znam za motore nisam vozio, zato sam i pomenuo automatske menjace na automobilima novije generacije sa kojima imam iskustva. Sve moze da pruzi, ne moze nikada MENI LIČNO da pruzi isti osecaj pri dinamicnijoj voznji. Znaci moje misljnje, moj osecaj.... nadam se da je OK i prihvatljivo da neko misli i oseca drugacije. Ne bih dalje, nema potrebe da ja kvarim ovako lepu i korisnu temu beskorisnim prepiskama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano pre 10 sati Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da zabiberim Nek je DTC na prvom mestu pa 10 prazno pa manuelni izabrao bi manuelni, tako volim i to je to, da sam hteo nesto da mi radi samo vozio bi skuter davnih dana, prosto volim kvacilo 1 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano pre 10 sati Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Šoomi Ali i DCT možeš manuelno voziti. To je cela poenta ovoga o čemu @QmBGD piše. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano pre 3 sati BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Tako je... DCT mozes voziti manuelno plus sto i kad je u D ili S,opet na - mozes dobiti ono sto ti treba,a to su obrtaji za izvlacenje ili ulazak u krivinu,preticanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 96 Napisano pre 2 sati U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo još jedna informacija ukoliko neko gleda Transalp i NC750X: NC750 ima tako nisko težište da sam sa mojih 170cm bez problema mogao da ga držim, sećam se da sam baš imao subjektivan osećaj stabilnosti dok sam sedeo na njemu. Sa Transalp-om koji sada vozim je skroz druga priča, svako rangiranje po gradu iziskuje koncentraciju i to nije samo visina sedišta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...