Jump to content

Moto Zajednica

HONDA NC750X 2023

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: CRF1100 Africa Twin

NC i Strom su za mene ultimativni motori u klasi do 10K. Što kaže kolega, strom je mnogo komforniji i bolje se sedi. NC ima draž DCT-a. Bolji je za grad.

E sad, mišljenja sam da NC ima smisla samo ako je DCT verzija. Ko gleda manuelni bolje je Stroma da pazari. 

ko hoće malo da preskoči 10k, onda Strom 800DE. Nema bolje za 10-11k. Motor ima neviđenu ciklistiku. Kao bicikl je. Zaštita od vetra nije sjajna ali sve ostalo je barem egal ako ne i bolje od mnogo skupljih motora. 

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1618 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sta ono bese za bocne Hondine kofere, jesu dobri, skupi. 

Imam centralni fabricki i onda imam bas malo opcija da bi uzeo neke druge marke a uzeo bi bocne. 

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
21 hours ago, bbocko said:

Evo moja neka zapazanja jer vozim nc750 dct skoro 5 godina. Sve sto cu reci, zao mi da ga zamenim za neki jaci motor...

...
X-ADV sporije ide od NC-a iako imaju iste agregate (drugaciji je prenos podesen kod X-ADV) i zato sto je tezi, i plus X-ADV trosi pola litre vise od NC-a i ima manji rezervoar. Tako da je autonomija manja kod X-ADV-a.

Hvala, već tih 5 godina dovoljno govore 😉 uz ostalo što si naveo.

Kako to da nikada nešto (meni) lepše ne bude i jeftinije, X-ADV je 50% skuplji od NC-a 🙃, čak je i Transalp negde između (mada sam i ja od onih kojima ne odgovara ta njegova unutrašnja guma).
Honda mami na brend NC-om, a X-ADV izgleda gađa kuce T-MAX-a koji su navikli na 15K cene za te maksi-maksi skutere 😉

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Honda NC 750XD

Po meni X-ADV ne vredi toliko koliko kosta nov. Za taj novac moze se uzeti daleko ozbiljniji motor NT1100, Tracer 9...i utiska sam pricam iz perspektive Beograda X-ADV mi se nekako pretvorio u japijevski motor za od kafica do kafica. Tipa kao Mini Moris automobili.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja