PremieRacing 3043 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Odličan tekst koji je pokrenuo lavinu mišljenja... a mišljenje je kao dupe, svako ga ima i svakome tuđe smrdi. Al' da ne mislite da hejtujem, forum je ovo, diskusije, pa ću i ja da dam dupe. Ovaj mišljenje! Sve što smo napisali važi, al' pretežno važi za evropu... Mislim da su na globalnom nivou karte malo drugačije podeljene i da Suzuki, kao i ostali japanerosi, znaju šta rade. U stvari ne mislim - nadam se. Sumnjam da je Suzuki nepromišljeno odlučio da se ne bori sa euro normama i da će zbog toga da nestane sa svetske scene. Sumnjam da Honda i Kawa ne znaju šta rade. Iako već duže vreme vozim i obožavam evropljane, cenim i poštujem japance i nekako mislim da 'borba' na svim frontovima ipak postoji. Niko još nije posustao... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Februar 9, 2023 Integrisan, 4988 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kawasakiju verovatno i dalje ide dobro na USA trzistu, i dalje se drze turera. Honda na azijskom sigurno i dalje najveci igrac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, milomir22 je napisao: A zašto je bitno da se nose performansama sa evropljanima, koga zabole za performanse sem profi rejsere. Šta, cbr 1000 rr slab, anemičan, novi gsxr 1000 nije dovoljno jak ili zx10r? Ja sam tip osobe, a poznajem još puno njih kao što sam ja, koji će uvek pre pohrliti za japancem nego li evropljaninom. Razlog, pa jednostavan, smatram da daju više za date novce, tj. daju manje, ali ne toliko manje koliko manje koštaju. E sad, meni, estetski, trenutno Honda pravi najnezanimljivije motore, ali se zna ko pravi najbolje medju japancima. Od honde mi se dopada africa twin i to je to. Od Kawe versys 1000, ovaj novi, kiklop nikako, od suze gsxs 1000 gt, a od yamahe, tracer 900. Od evropskih modela mi se mnogi svidjaju, ali bi ih zaobišao. Da li suza pravi best buy motocikle, po meni ubedljivo, kinezi će je možda svrgnuti sa trona, ali za to ipak treba da prodje period dokazivanja (tj. da se dokažu kao pouzdani), u čemu ako i budu uspešni, treba da zadrže i povoljnu cenu, a to im neće biti lako. Prvo ne znam gde si procitao performanse. Drugo ako uzimas licni stav i stav poznanika kao reper onda bilo kakva polemika nema smisla. Sustinski je poenta da su nekada japanci bili inovatori i trend seteri a drugi ih pratili a sada je obrnuto. Kada spominjes R motore pogledaj cene novih motora mozda ces se iznenaditi. Suzukija nema on je bio "jeftin". Kawasaki, Yamaha i Honda nisu nista jeftiniji od BMW, malo su skuplji od Aprilije i malo jeftiniji od Ducatija 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, PremieRacing je napisao: Odličan tekst koji je pokrenuo lavinu mišljenja... a mišljenje je kao dupe, svako ga ima i svakome tuđe smrdi. Al' da ne mislite da hejtujem, forum je ovo, diskusije, pa ću i ja da dam dupe. Ovaj mišljenje! Sve što smo napisali važi, al' pretežno važi za evropu... Mislim da su na globalnom nivou karte malo drugačije podeljene i da Suzuki, kao i ostali japanerosi, znaju šta rade. U stvari ne mislim - nadam se. Sumnjam da je Suzuki nepromišljeno odlučio da se ne bori sa euro normama i da će zbog toga da nestane sa svetske scene. Sumnjam da Honda i Kawa ne znaju šta rade. Iako već duže vreme vozim i obožavam evropljane, cenim i poštujem japance i nekako mislim da 'borba' na svim frontovima ipak postoji. Niko još nije posustao... Gube bitku i na USA trzistu. Iz pojedinih segmenata su potpuno nestali prakticno. Brojeve prave na skuterima 125 ccm (Honda i Yamaha) koje prodaju po Indiji i takvim trzistima. Na kraju krajeva ista prica kao sa automobilima. Bili su krajem proslog veka odlicna alternativa skupim nemackim kolima pa su se priblizili cenom, stigli Koreanci i trka na Evropskom i USA trzistu polako izgubljena. Kinezi kupuju brendove, placaju Evropske dizajnere, ugrade malo brembo malo showa ili ohlins zapakuju sa nekom kloniranom starom masinom i ponude ispod cene suzukija zato ce oni prvi o stradati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Motorcyclist je napisao: Kawasakiju verovatno i dalje ide dobro na USA trzistu, i dalje se drze turera. Honda na azijskom sigurno i dalje najveci igrac. Honda je globalno najveci igrac prati je Yamaha i svima je jasno zasto i sa kojim modelima. To nije tema mog pisanja 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3043 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Amin. Ja sam romantičar, ti si realista. Suština je da tebe interesuje i pratiš a ja ih sve posmatram kroz staru slavu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1592 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 999 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan По овим текстовима вашим што прочитах, испадне да ће у мото свету остати кинези и бмв, а у ауто свету опет немци и кореанци и кинези. Нешто ми ту нема логике. Кинези тек треба да се покажу и докажу, то што ће да ми упакују за мале паре и склопе од других делове не значи пуно, довољно је да само један сегмент не одраде како ваља у агрегату или било чему другом, да се покаже као лошији производ. Покушавам да заузмем неутралан став и да немам предрасуде по питању кинеза, индијаца... ал кад ми неко понуди нешто много повољно а као добро, ту већ се зна да се уштедело. Прича о бренду је једно, а друго је дебата о квалитетним деловима. Тај исти Брембо сигуран сам има класе производа као и сви други, па спрам класе и квалитет. По мени су кинези попут Лидла, нуде производ за фине паре ал се зна зашто и како је тај производ јефтинији. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3259 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam pre neki dan prašak i omekšivač u Lidlu. Neću ponovo. Kineski odnos prema biznisu je prodaj više ne mareći za kvalitet, dok Japanci obraćaju pažnju na detalje i standarde u proizvodnji. Nemci su prevaranti, to znamo. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hajde ko se seca Sony, Panasonic, JVC ili NEC ili bilje receno ko je u poslednjih 15 godina kupio nesto od Japanske tehnike. S tim da je JVC prodat kao brend Kinezima samo da se zna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Zarkela je napisao: По овим текстовима вашим што прочитах, испадне да ће у мото свету остати кинези и бмв, а у ауто свету опет немци и кореанци и кинези. Нешто ми ту нема логике. Кинези тек треба да се покажу и докажу, то што ће да ми упакују за мале паре и склопе од других делове не значи пуно, довољно је да само један сегмент не одраде како ваља у агрегату или било чему другом, да се покаже као лошији производ. Покушавам да заузмем неутралан став и да немам предрасуде по питању кинеза, индијаца... ал кад ми неко понуди нешто много повољно а као добро, ту већ се зна да се уштедело. Прича о бренду је једно, а друго је дебата о квалитетним деловима. Тај исти Брембо сигуран сам има класе производа као и сви други, па спрам класе и квалитет. По мени су кинези попут Лидла, нуде производ за фине паре ал се зна зашто и како је тај производ јефтинији. Apsolutno si u pravu da Brembo ima klase i istu najjeftiniju klasu kao prvu ugradnju su stavljali i BMW i Suzuki. Ali i dalje dokle god pise Brembo oni stoje iza tog proizvoda zar ne? Uostalom tacno se zna koji Brembo proizvod imas nema tu mnogo filozofije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Februar 9, 2023 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kinezi imaju šansu da zadaju solidan udarac Japancima, ali mislim da ima velike šanse da bude promašaj jer su se jako zaleteli sa cenama, a to neće proći, jer niko neće kupiti kineza pre nego Japanca koji je sinonim za kvalitet, a Kinez se još uvek nije otarasio svog sinonima "fušeraj" iako su podigli kvalitet proizvoda, ali moraju da budu svesni da JOŠ nisu u položaju da traže te pare, s Brembom ili bez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3576 Napisano Februar 9, 2023 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dvlns said: Kinezi kupuju brendove, placaju Evropske dizajnere, ugrade malo brembo malo showa ili ohlins zapakuju sa nekom kloniranom starom masinom i ponude ispod cene suzukija zato ce oni prvi o stradati. Ovo bi bilo realno kada bi 100% kupaca novih motora bili početnici koji tek ulaze u moto svet. Neko ko je veliki broj kilometara prešao na japancu, neće tako lako kupiti kineski motor, makar dok se ne dokažu, a za to je potreban vremenski period od makar 20-ak godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 302 Napisano Februar 9, 2023 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je njima (Kina i Indija) sada najbitnija cijela Azija kao tržište sa preko 4 milijarde ljudi. Tu prodaju na tone manjih motora. Evropa sa 500 miliona ne toliko, ali se trude da se probiju i poremete tržište. To im čak u određenim segmentima i uspijeva, a stisnit će oni i jače. Za par godina, kako i dvlns spominje tehničke uređaje, bit će svašta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 9, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, milomir22 said: Ovo bi bilo realno kada bi 100% kupaca novih motora bili početnici koji tek ulaze u moto svet. Neko ko je veliki broj kilometara prešao na japancu, neće tako lako kupiti kineski motor, makar dok se ne dokažu, a za to je potreban vremenski period od makar 20-ak godina. Upravo to. Realno po sadasnjem stanju (videcemo za ubuduce), kinezima jedino i mogu da budu ciljna grupa pocetnici, ali i oni koji imaju manje vozacke prohteve a zele nesto novo iz salona sa plicim dzepom. Ujedno, neko ko je presao na japancu veliki broj kilometara a koga ne zanima pomodarstvo i trendovi, nece se tako lako odluciti ni za evropske proizvodjace na celu sa BMW industrijom (bez obzira na ovo pomodarstvo nastalo zadnjih par godina) jer je i njima jasno da nije savrsen svaki BMW motocikl samo jer je BMW brend. Zna se koji se BMW, koje godiste i za koju svrhu se kupuje i kada. Danas se kupuje svasta od tog brenda i svasta se uvozi, a mnogi od tih motora nemaju uopste visok kvalitet prakticne namene i odrzavanja kao sto to imaju mnogi japanski. Sve ovo kad citate treba uzeti u obzir i cinjenicu da srednja klasa nestaje. Svet se polako i sigurno deli na bogatije (manjinu) i siromasne (vecinu). U toj konstalaciji stvari stoji i ono u buducnosti "vozice se samo evropski i kineski motori". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sustina price ako sam je ja razumeo je kupovina novog motora. Sad ako pricamo o nekom ko 20 godina vozi japance i kupice opet polovan motor on nije tema ove price. Ako ce taj posle 20 godina da kupi nov motor onda ce da sagleda sve ove aspekte o kojima pisemo. Cene u EU su okvirno ovakve (nasi kriju cene ali mozete proveriti). Osnovni modeli R motora: Aprilija rsv4 - 20.000 EUR, Yamaha R1 - 21.000 EUR, Kawasaki ZX10 - 21.000 EUR, Honda CBR 1000 RR - 22.000 EUR, BMW S1000RR 22.000 EUR, Ducati V4 24.000 EUR. Manje vise sam zaokruzio ali to su cene. Znaci japanci su vrlo slicni sa cemana. GSXR M0 poslednji koji je bio u prodaji je bio 15.000 EUR i to je bila razlika ovo sada je vrlo slicno. Da ga je i inflacija pogurala na 17.000 opet bi bilo za razmisljanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3576 Napisano Februar 9, 2023 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan O novim motorima i pričamo, taj ko je vozio dugo Japance, a kupuje nov motor, teško da će kupiti beneli ili Royal Enfield. Sad nisu svi motori R klasa. Npr gsxs 1000 gt, strom 650 još koji dan, strom 800, strom 1050 i još brdo motora proizvedenih od strane suzukija su, i verovatno će još neko vreme biti, dosta motora za dati novac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6668 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Deliće se ljudi na klanove..k'o što su i do sada...ali Suzuki će UVEK biti dobra kupovina. Naročito nov. Sva ta kinezarija, može da pravi šta joj volja... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, milomir22 je napisao: O novim motorima i pričamo, taj ko je vozio dugo Japance, a kupuje nov motor, teško da će kupiti beneli ili Royal Enfield. Sad nisu svi motori R klasa. Npr gsxs 1000 gt, strom 650 još koji dan, strom 800, strom 1050 i još brdo motora proizvedenih od strane suzukija su, i verovatno će još neko vreme biti, dosta motora za dati novac. Pa iskreno ti si potegao pricu oko R a kako sam ja sada kupovao R onda znam cene. Ako gledas GSXS 1000 GT ili Kawasakijev SX1000 (kako se vec zove) primetices da su odlicni motori ali da ta klasa umire. Jednostavno ili ljudi kupuju putni enduro ili kupuju neki nejked za grad. Znas kako to ti je kao karavan klasa kod automobila, jedno vreme izgledala perspektivno i onda je pojeli SUV i ti neki modeli potpuno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je iko kada se ovo smece pojavilo mogao da zamisli gde ce biti KIA 25 godina kasnije 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3576 Napisano Februar 9, 2023 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je krenulo sa ovim eko normama i forsiranjem električnih vozila, pitanje je još koliko će se uopšte proizvoditi automobili i motocikli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Mislim da će sve to da zameni neki vid savršenijeg električnog trotineta ili nekog sličnog govneta za lični prevoz. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1592 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 999 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se i svodi na to da u evropi radnicka klasa da se vozi strujom (trotinet i trola) a burzoazija ce voziti SUS. Mi cemo biti prezadovoljni kako cuvamo zivotnu sredinu i zgrozavacemo se na kapitalisticko rasipnistvo i nemafnost... Jescemo gmo mleko i genetski uzgajano meso, krave cemo drzati kao svetu zivotinju u dvoristu. A neki tamo siroti bogatasic ce jesti biftek od domace proizvodnje rukama kao primitivac, fuj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Februar 9, 2023 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nema ništa od toga, džaba svo to proseravanje o električnim vozilima i ekologiji kada tu istu struju proizvodimo na vRLo neekološki način, termoelektrane, nuklearke... a o proizvodnji i kasnije odlaganju tih usranih baterija da ne govorim, tek je to jedan jako prljav i antiekološki proces, tako da nabijem na kardan i njih i njihove Tesle i sva ta električna govna na točkovima.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9841 Napisano Februar 9, 2023 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mene priča o japanskoj velikoj četvorci u motociklizmu, podseća na razne diskusije koje sam imao na nekim horološkim forumima, o satovima japanske proizvodnje i ostalima ( švajcarcima, rusima, kinezima... ) i odnosu cene i toga što pružaju. Kako sam zakleti Seikoholičar jasno je koju sam stranu držao. Kao i ovde priča je bila o odnosu cene, imidža i onog što nude. Zna se šta je fensi ( Dukati, BMW, KTM... Omega, Longines... ) a šta je radni konj. Nikada neko ko želi fensi stvar neće naći zadovoljstvo u radnom konju. U svojoj kolekciji satova imam Seiko primeraka sa početka 70-tih godina koji i danas savršeno precizno i lepo rade a da pouzdano znam da do sada, ne da nisu popravljani nego im nije rađen ni redovan servis. Meni su oni savršenstvo u svakom pogledu i malo šta me osim njihovih modela nešto dotiče. Slično posmatram i japansku moto industriju i njihov specifičan kult koji vam se može sviđati ili ne. Meni je sve gde piše "Made in Japan" do jaja a nekome je to oznaka radnog konja u kome ne vidi ništa eskluzivno. Teško će tu neko nekome promeniti mišljenje... Suzuki je od japanske četvorke najkonzervativniji pa nije slučajno da je baš on tema ove debate. Te slaba kočnica ( meni dobra ), težak ram ( ne znam nikoga da mu je takav ram pukao ), zaostao agregat sa nedovoljno snage ( meni dovoljno a ne znam za neke specifične kvarove i mane tih agregata ), nekima su ružni, meni lepi. Na Banditu sam jedno prilikom pri 200 km/h pustio obe ruke i kraće vreme vozio upravljajući blagim naginjanjem, vobling - šta je to? Pretežak, pa jeste tu puno gvožđurije ali je stabilan pri većim brzinama i teži u manjim krivinama... Jbg sve ima svoje. Nekome je dosadno da decenijama vozi jedan motocikl i samo sipa gorivo i menja ulje. Vremenom pomisli da je to normalno i poželi nešto više pa šutne svog radnog konja i uzme nešto "bolje, brže, jače, modernije". Dešava se da to bude pun pogodak a neretko pređe u agoniju sa raznoraznim gremlinima, preskupim i prečestim servisima... Nisam trkač i osnovni kriterijum mi je da motocikl bude pouzdan, da je lep i da mi je pristupačan a od ostalih vrlina, svaka je dobrodošla. To je moje viđenje stvari. Naravno da kapiram ljude koji sve to gledaju sa nekog drugog stanovišta i da na ovu moju ragu ne bi seli. Bolje voze pa im je sve to sporo i ne radi ih. Vozačima je danas jedan od osnovnih kriterijuma za kupovinu podugačak spisak dodatnih elektronskih pomagala, ekrana sa raznim grafikama, monitori, navigacije, nekih grejača... Koliko mogu da pročitam, kao i nekada, Suzuki pomalo kaska sa tim inovacijama pa trpi kritike zbog svog konzervativnog pristupa. Pokvareni evropljani ih dodatno koče strogim eko normama i ako znamo da im nije do ekologije nego do profita. Našli način kako da ih diskvalifikuju iz trke. Kao što krajem prošlog veka u nekim zemljama Evrope nisi mogao da registruješ motocikl jači od 100 ks zbog brige o bezbednosti a zapravo je razlog što BMW ali i ostali nisu bili u stanju da naprave nešto jače od toga. GSXR ih je sve jeo za doručak... I sada mi srce zaigra kada vidim starog GSXR-a i ako nema sva ona čuda - muda tipa, ride by wire, quick shifter i ostale "neophodne" sisteme koje kad posle nekoliko godinica krenu da jebu, ne znaju ni oni u ovlašćenom servisu šta je... 3 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Februar 9, 2023 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Realno, sve te govnarije tipa: sega mega displeji u boji, quick šifteri, ride by wire i ostale pičke materine, milion modova snage, razna podešavanja (koje 90% vozača ni ne koristi)... to samo diže cenu motoru i automatski ga komplikuje i čine ga drastično manje pouzdanim i težim za dijagnozu i popravku... niđe logike, sve jebeno pomodarstvo i fenseraj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Februar 9, 2023 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko tacno motora sa svim tim si vozio i izveo zakljucak? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...