Jump to content

Moto Zajednica

Kove 800X Super Adventure

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V, WooGii 800

Videh jednog danas u Boru. Bio u grupi sa nekim bajkerima. Da li je kolega na forumu, da javi kako je voziti po ovoj zimi? Mislim na zastitu od vetra.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Ako se ne varam ti beše si imao ili imaš još Kove 450? Zanimljiv transfer za offroad, moglo bi neko poređenje da padne?

• Podržavam 1

• Ne silazi, 4315 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Jest, moje sjećanje mi govori isto.
Daj usporedbu, ako Boga znaš.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Podržavam 1

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 800x pro

450 Rally sam prodao i uzeo ovo "Čudo"
Još sumiram utiske, jer sam ga uzeo krajem oktobra i tek sam na prvom servisu. 
Biće prilike da se raspišem kao što umem kad ga još malo izgustiram.

Za sada vam mogu navesti samo par razlika u odnosu na 450 Rally koje vidim:

800x pro je motor kojim se ide gde god hoćeš, dok je 450 samo za vožnju van asfalta. Ograđujem se da je ovo samo moje mišljenje i da mnogi po netu tvrde da je 450 idealan "light adv" bike, ali to, po meni, jednostavno ne pije vodu.

U saobraćaju je patnja, nikad nisi u pravoj brzini, ne sarađuje, šaltaš dve niže da obiđeš običnog Jugića, borba, muka i konstantno zavrtanje gasa da bi održao ikakvu putnu brzinu... Stvarno mu se vibracije smanjuju kako se brzina povećava, uprkos držanju na velikim obrtajima, međutim, i dalje tvrdim da su sve duže asfaltne deonice, na ovom motoru, muke Tantalove...

I ovo dolazi od mene koji zadnjih 15 godina kao turing motor vozim stare Ducatije 900ccm sa suvim kvaćilom :DNervoza i karakter su njihova druga imena... Ali, ovo je druga priča i nikako nije dobra... Osim kad se uhvatiš prašnjave lenije i kreneš da glumiš Tobi Prajsa, onda je Rally svoj na svome i tek onda pokazuje svoju pravu narav i namenu. Ciklistika, geometrija i ogibljenje su vrh, dozvoljavaju da letnjim putem ideš 160kmh uz vetar u leđa, naravno, dok je sa frontalim vetrom priča skroooz drugaćija :D 

A tu stižemo, odnosno, vraćamo se na jedinu manu koju 450 ima... Mašina... Jer, 450 je sjajan motocikl u svakom pogledu, ali ta mašina je uštrojena da bi trajala i to je prosto to... Nekome ne smeta, ali meni uštrojen rally motor sam po sebi gubi smisao.  A na stranu što sam, jednom prilikom, nakon vožnje svog Kove-a, morao par kilometara u atar da dovezem Exc 450 six days sa koga je drug pao i iščasio rame. Majko moja, razlike, a tek kad sedneš na Fe501, 525, Te510... 

Još malo o 800 x pro i njegovoj prednosti za moje potrebe. Uzeo sam ga jer je plan da bude jedini motor u garaži.

Mogu da potvrdim da je izuzetno lak. Lak za vožnju, lak za manevrisanje po garaži i dvorištu. Okretan i saradljiv u vožnji, udoban, sposoban, jak, bla bla bla... Većina onog što je već svaki na netu napisao. One on-of gas priče, nervoza pri malim obrtajima meni su neprimetne, ali, jbg, ja sam navikao na takve mašine...
Kolege sa foruma i grupa po fejsbuku su me već naučile da ovo što se mi vozamo po ravnim lenijama Vojvodine, pašnjacima, dolmama i malo priobalne šume u najboljem slučaju može nazvati neki Cross County, a nikako Off road ili Enduro, te ja tek sad vidim da mi i motor treba da bude spram toga, a 800 x pro mi za sada deluje kao pun pogodak. Osim ako ne počne da se raspada od štruckanja i udara u vagaše i korenje :D Ili da se kvari... 
 Drugačije se ponaša u rastresitom ili tehnički zahtevnijem terenu u odnosu na 450, sve se dešava ranije, te za agresivan ulaz u bilo koju situaciju moraš biti unapred spreman i sa položajem tela i sa kontrolom gasa i kvačila... Ali to je valjda i generalna razlika u odnosu na manje jednocilondraše i ove tzv adventure motore, ne možeš biti baš opušten i verovati da će te izuzetno spreman motor izvaditi iz situacija u koje si dospeo vozačkim neznanjem...

Ne znam da li je ovo preopširno, ili preusko objašnjeno, ali toliko imam za sada.

Kako sezona ode dalje, napisaću i dublje utiske

Nekome će pomoći... 

Ostanite mi zdravi i bezbedni :D

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 5
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 588 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

"Kako sezona ode dalje, napisaću i dublje utiske"?

Ово је као кратко, па би ти дубљу анализу? 

Па шта планираш? 

"Злочин и казну"? "Рат и мир"?

Шалим се, наравно. ово је један од (мени) најконкретнијих и најквалитетнијих постова на овом форуму (који сам ја прочитао - не кажем да нема и других).

Орочитао сам обе горе наведене књиге, и за разлику од "инстант" генерације "з" могу да прочитам више од 3 реченице и да ми пажња не одлута...

Пиши, Бароне, до у детаље.

П.С. - драго ми је што ти је ник "Барон-Чуруг" а не барон Минхаузен...

• Haha 1

• Drug član, 815 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000
pre 12 minuta, p0peye je napisao:

...

П.С. - драго ми је што ти је ник "Барон-Чуруг" а не барон Минхаузен...

😁

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja