Jump to content

Moto Zajednica

CarPlay/Android Auto navigacutoije za motor

Recommended Posts

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: TDM 900

@R3MAX1989 druže što ti je ekran povezan preko wi fi? Pisao sam i tamo u komentarima na video a evo i ovde. Meni se i ekran i interkom povežu na telefon preko bt. Probao danas i sve radi savršeno,kad me neko zove zvuk zvona ide u slušalice interkoma i još dodatno zvoni i telefon i vibrira. Poziv ako ne kliknem dugme na interkomu se automatski uključi t.j.sam telefon odgovori. Ako hoću da odbijem,odbijem na dugme na interkomu. Jel imaš opciju da povežeš oba uređaja na telefon preko bluetooth?

Promenio član igogitar

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 1 sat, igogitar je napisao:

Ako hoću da odbijem,odbijem na dugme na interkomu

A moze i na displeju carplay-a. Cak mi izlista i poruku sa vibera  sto mi se ne svidja, jednom krenuo mahinalno da citam, i mogao da se zakucam negde :) ne obracam vise paznju na poruke

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: HONDA NC750X DCT
9 hours ago, igogitar said:

@R3MAX1989 druže što ti je ekran povezan preko wi fi? Pisao sam i tamo u komentarima na video a evo i ovde. Meni se i ekran i interkom povežu na telefon preko bt. Probao danas i sve radi savršeno,kad me neko zove zvuk zvona ide u slušalice interkoma i još dodatno zvoni i telefon i vibrira. Poziv ako ne kliknem dugme na interkomu se automatski uključi t.j.sam telefon odgovori. Ako hoću da odbijem,odbijem na dugme na interkomu. Jel imaš opciju da povežeš oba uređaja na telefon preko bluetooth?

Sve isto kod mene tako radi osim sto zvoni na komunikaciji, ranije dok nisam imao carplay zvonioo je normalno.

Probacu kao sto kazes da povezem oba na bluetoth.

• Podržavam 1

• Drug član, 1046 postova
  • Motocikl: cf moto 700mt

imaš pp

3 hours ago, Motorcyclist said:

Ako neko ima pirat verziju za Android moze na pp.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 333 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
On 7. 6. 2026. at 9:54, R3MAX1989 je napisao:

Sve isto kod mene tako radi osim sto zvoni na komunikaciji, ranije dok nisam imao carplay zvonioo je normalno.

Probacu kao sto kazes da povezem oba na bluetoth.

Tek sad vidim problem koji imas ili si imao, jdr neznam da li si resio. 

Kod mene komunikacija ide preko BT a carplay ide preko wi-fi, imao sam slican problem, kod mene zvonio na komunikaciji ali nikoga nisam cuo niti je mene ko cuo. To se desavalo zato sto prilikom povezivanja carplay preuzme kontrolu nad komunikacijama i zvuk ide preko njega. 

Problem sam resio tako sto sam na svom telefonu otisao u BT, zatim izabrao uredja komunikacije, i u njihovom meniju izabrao da one budu prioritetne za pozive. Na taj nacin sam resio problem. Cak imam i opciju da izaberem da zvuk bude konstantan bez smanjivanja. 

I ja sam isto povezan preko blutut na komunikaciji a na wifi sa carplay, samo vidim kad me zove neko na carplay dok zvuka nema, tj ne zvoni na komunikaciji kao ranije dok nisam imao carplay.

Nisam resio, hvala na savetu uradicu tako prvom prilikom.

Da li imas savet kad vec pricamo o ovim stvarima kako pricvratiti carplay za onaj nosac navigacije, jer ovaj nosac sto sam dobio uz carplay je ocajan i klati mi se diaplej dol vozim.

Gledao sam one RAM nosace koji su kao za jahte i brodove ali mi se ne daju 4-5000 za njih iako bi zavrsili posao sigurno…

• Integrisan, 8683 postova
  • Motocikl: TDM 900

RAM je izuzetno kvalitetan i modularan. Meni nosi Garmin Zumo, kako sam ga podesio nije mrdno milimetar godinama, ni korodirao, izbledeo, ništa. Kvalitetetan proizvod.

Pa verovatno cu njega ako ranije ne nadjem neko jeftinije resenje jer jer fabricki onaj nosac je toliko los da bas mrda displej i od najmanjih vibracija.

Ako ima jos neko resenje dajte predloge…

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 333 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 7 sati, R3MAX1989 je napisao:

Pa verovatno cu njega ako ranije ne nadjem neko jeftinije resenje jer jer fabricki onaj nosac je toliko los da bas mrda displej i od najmanjih vibracija.

Ako ima jos neko resenje dajte predloge…

Kakav si nosac dobio uz carplay? Kod mene je sa onim kuglicama koje se stezu... Kod mene stoji ne mrda. 

A sto se tice podesavanja, probaj idi na tel u BT i izaberi komunikaciju i kad udjes u podesavanja za taj uredjaj u tvom slucaju za komunikaciju, pogledaj za sta je podesena, verovatno nije za pozive dok ti ne zvoni, jer carplay fabricki preuzima sve kao glavni kontrolor... I ne moras se povezivati sa komunikacijom, odes samo na tel. 

I meni je sa tim kuglicama kao na slici dole ali problem je sto su plasticne i proklizavaju koliko god da stegnes, probao sam izorlirku da izlepim da ona lepljiva strana bude sa spoljne strane i malo sam ih kao fiksirao ali idalje se pomera od vibracija.

Probacu u blutut opcijama da promenim za poziv da mi zvoni, hvala na savetu.

IMG_2426.jpeg

Promenio član R3MAX1989

5 hours ago, Bobni said:

Probaj da stavis gumu neku tanku npr.od unutraanje od nekog bajsa.

Da, to mi je bila pomisao nego nikako da pridjem ovih dana motoru zbog drugih obaveza.

4 minutes ago, nuk said:

Samo zameni šapu, ona pravi problem jer je loša. Nabavi ovako nešto i rešio si problem 

https://a.aliexpress.com/_ExWRYUI

Da na to sam i mislio, samo da li uzeti ovaj sa alija koji je dosta jeftiniji ili RAM koji je kvalitetniji a mnogo a skuplji??

• Svrati ponekad, 376 postova
  • Motocikl: FJR1300A
43 minutes ago, R3MAX1989 said:

ovaj sa alija

Meni takvi sa alija služe godinama za kamere, a sa jednim sam rešio i problem kao tvoj

Edit: jedino što sam sa mojom dobio drugačiju šapu, baš jadnu plastičnu, kod tebe više liči na ovu sa alija 

image.png.a32f8f6b7662a08aaeedb9cc17007518.png

Promenio član Robi

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: QJ MOTOR SRT 700

Srnubi 7-Zoll-Motorrad, tragbare Navigation, GPS, kabelloses Carplay, Android Auto, IP67, wasserdichtes Motorrad-Touchscreen-Display

Ko želi neka proba ovaj android, mene služi fantastično, video sam pre 3-4 meseca od nekog lika iz Francuske na youtube i poručio, za te pare mislim da nema ništa bolje, sve radi perfektno, povezan mi je i na telefon i na moj cardo, dobra stvarčica.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

4 hours ago, Robi said:

Meni takvi sa alija služe godinama za kamere, a sa jednim sam rešio i problem kao tvoj

Edit: jedino što sam sa mojom dobio drugačiju šapu, baš jadnu plastičnu, kod tebe više liči na ovu sa alija 

image.png.a32f8f6b7662a08aaeedb9cc17007518.png

Problem je u ovim kuglama koje su plasticne i klizaju kolko god stego ovaj drzac (bracket 2).

Sto rece neko jedino gumu neku da probam pa da ga fiksiram ali mislim da i ova kugla mrda jer ima sraf koji kad stegnes do kraja opet ima lufta…

Promenio član R3MAX1989

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja