Jump to content

Moto Zajednica

AliExpress

Recommended Posts

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: BMW F750GS
8 hours ago, Abi said:

56$, izaslo me je 2050din. preko, ali unutra je glupost koju nisam narucio...

Narucio sam jos pre 2+ meseca ovo (Gladijator jakna 5XL), stajalo na carini preko 3 nedelje, juce se cuo sa njima i danas stize ovo... Ne verujem bas da bi neko zamenio ili mozda spakovao greskom iz drugog paketa, mada me buni sto pise 1.300kg, jer ovaj gornji i donji termo deo nema ni 200grama.

Nekada se desava da i sami kinezi zamene u pakovanju. Otvoris spor na Aliju i cekas odgovor prodavca. Najcesce se oni ponude da ti posalju drugi paket uz izvinjenje, ali svakako carinu moras ponovo platiti. Ako je prosao rok za dostavu najverovatnije pare nece vratiti.

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2539 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Da li je neko naručivao booster za paljenje, ono kad crkne aku da vrati iz mrtvih? Video sam na Temu ili AliExpress, svejedno, ima od tri hiljade i nesto pa na gore. Da li taj jeftini radi posao ili je bacanje para? 

• Drug član, 1153 postova
  • Motocikl: Lep
2 hours ago, vsasa said:

Nekada se desava da i sami kinezi zamene u pakovanju. Otvoris spor na Aliju i cekas odgovor prodavca. Najcesce se oni ponude da ti posalju drugi paket uz izvinjenje, ali svakako carinu moras ponovo platiti. Ako je prosao rok za dostavu najverovatnije pare nece vratiti.

Kontaktirao sam prodavca i nece da salju drugi, kao aliexpress da sredi oko refund-a. Tako da su dobili review da su scammeri i ako verovatno nisu, mogli su da posalju drugu uz dogovor, pogotovu jer nije bio pogresan broj, nego skroz druga stvar, pri tome dosta jeftinija.

• Drug član, 1169 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Pisao sam u temi V Strom. Pisem i ovde.

Svi koji ste kao i ja stavili podizace kormana sa aliexpressa. 

SKIDAJTE to kinesko govno i bacite u djubre. Mogao sam izginuti. Drugar seo na moj motor, naslonio se na korman, pade korman dole. Momentalno sam skinuo i vratio fabricki sve. Metal nikakav, mekan, pojeo se. 

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: BMW F750GS
2 hours ago, Rider000 said:

SKIDAJTE to kinesko govno i bacite u djubre. Mogao sam izginuti. Drugar seo na moj motor, naslonio se na korman, pade korman dole. Momentalno sam skinuo i vratio fabricki sve. Metal nikakav, mekan, pojeo se. 

Ja sve metalno kupujem iskljucivo evropsko, probao sam jednom fazastere kineske i nema sanse vise. Iz nike moze plastika i elektronika.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@BobniUh kad vidim na nakedima i R-ovima te sarene rucice, najezim se. 

Ovi podizaci su mi delovali skroz okej u fazonu komad metala, sta moze da se desi?? A ustvari je neki aluminijum najgrdjeg kvaliteta...

Lekcija naucena.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
Pre 3 sati, Rider000 je napisao:

Samo kod strugara ako se nema za kvalitetan deo

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: cb500x
On 26. 5. 2025. at 19:57, Rider000 je napisao:

Ja sam razmišljao u jednom momentu ali sam odustao upravo iz straha da se može ovako nešto desiti.

Ok mi je naručiti neke maske, naljepnice, komunikaciju, zaštite za radijator i sl. ali sam podizače uzeo od sw-motech.

50€ izgleda skupo ali za sigurnost apsolutno nije

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2393 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 5/26/2025 at 7:57 PM, Rider000 said:

Hvala što pišeš. Skoro smo pisali za ručice u 450mt temi. Možda ne bi bilo loše da se otvori posebna tema za ove stvari, bitno je.
Nego, možeš li da daš link, ili da slikaš - koji su to podizači ?

• Sviđa mi se 2

pre 57 minuta, dug_pohlepi je napisao:

Ja sam razmišljao u jednom momentu ali sam odustao upravo iz straha da se može ovako nešto desiti.

Ok mi je naručiti neke maske, naljepnice, komunikaciju, zaštite za radijator i sl. ali sam podizače uzeo od sw-motech.

50€ izgleda skupo ali za sigurnost apsolutno nije

Veruj mi da nije skupo, ovi na aliju placeni 20eur cini mi se...

pre 42 minuta, živke je napisao:

Hvala što pišeš. Skoro smo pisali za ručice u 450mt temi. Možda ne bi bilo loše da se otvori posebna tema za ove stvari, bitno je.
Nego, možeš li da daš link, ili da slikaš - koji su to podizači ?

To su ovi "fsadv" mislim da ih samo rebrendiraju po aliju i temuu. 

20241003_090039.thumb.jpg.b9f24b2386fb32bb4b375d4932875846.jpg

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1153 postova
  • Motocikl: Lep

I jos jedna JAKO bitna stavku koju nikako ne treba stavljati kinesku su - fuzasteri!

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2103 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

@Rider000 ako sam dobro razumeo podizac nije pukao nego se korman okrenuo u njemu na dole?

Sa slike se vidi da nije dobro konstruisan, izmedju “poklopca” i tela kad stegnes mora da ima lufta, kad nalegnu skroz jedan na drugi i stegnes srafove a rupa za korman ista ili za delic milimetra od kormana desi se to sto se tebi desilo

IMG_8556.jpeg

@Sharky - AlexDa da nije pukao, korman se okrenuo na dole, mislili smo da su se srafovi otpustili. Stegnuti su bili bas dobro.  

Stojalo je dobro 6000km i eto popustio odjednom, srecom ne u voznji. Da se okrenuo u voznji u krivini ili na nekoj rupi, vrlo verovatno da bi izgubio kontrolu.

20250526_191617.thumb.jpg.4dee1d9972ea682b3fe7832f9473a43a.jpg

ovo su tragovi na kormanu, a unutrasnji deo na podizacima je sav u risevima, vise nije mogao da "uhvati" korman. 

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: SV650A
3 hours ago, Sharky - Alex said:

IMG_8556.jpeg

Moje neko iskustvo, kod pravilno montiranog upravljaca, izgled crvenih krugova treba da je obrnut ("zalepljeno" na gornjem strafu, procep na donjem).

Promenio član Petre
  • Podržavam 2

@PetreDa bas tako treba da bude. Ja ih nisam montirao prvobitno pa nisam obratio paznju, proverio sam da li je sve ok i cvrsto i bilo je. Vrv da su bili falicni od pocetka i vremenom se pojelo, metal na metal.

Promenio član Rider000
  • Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: HONDA NC700x

Po meni korisna stvar sa aliexpressa je mini prenosivi kompresor i set za cepovanje gume ako se nadjete u situaciji da vam se usred nicega iscepa guma, te dobro sluzi kao prva pomoc do vulkanizera :D

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Ja kupio pre 15 tak dana... Nije isti, ali slicno... Kupio set za krpljenje guma i kompresor💪😎

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja