Jump to content

Moto Zajednica

AliExpress

Recommended Posts

• Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Meni isto nije nikada stigla sitnica sa Alije a po trackingu piše da je stiglo u Srbiju, žalio se i ništa nisam uradio, odbili prigovor jer je paket navodno stogao u Srbiju.
Jbg, od sad ću samo da naručujem stvari sa trackingom do stana, jer ovaj običan način slanja bez praćenja do moje adrese nije pouzdan, možda ga je i neko u pošti marnuo, možda poštar, ko zna.
Uglavnom zaobilaziću Aliexpress

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4180 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Nisam mnogo poručivao sa ALI-a, ali mi je uvek stiglo i brzo i imao sam mogućnost trakinga. Ako je plaćena poštarina, onda ide doprema do stana. Isporučuje Pošta, i može da se prati preko https://www.posta.rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx
Plaćena poštarina valjda podrazumeva ID-ove paketa koji počinju sa LA********

• Svrati ponekad, 50 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Touring

Ja sam dosta toga poručivao sa AlieExpress-a i sve je stiglo. Pre se duže čekalo, ali sad nekako brže stiže. Prosek 15-20 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Meni juce stigla komunikacija u bgd-naizmenicna posta,I ide za carinu,videcemo kolko ce biti tamo.Islo je preko madjarske.

Promenio član Bobni

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Videcemo platio sam 6100,prodavac napisao 25 dolara,e sad dal ce gledati u bg ili salju za Nis na carinu nemam pojma kako ide,prvi put narucujem Tako nesto vrednije da kazem.

Promenio član Bobni

• Ih što volem testo s makom.., 585 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

S Alija u zadnje vreme sve jako sporo stiže...mada uvek mi odjednom stigne đumla paketa pa pretpostavljam da ovi iz pošte čekaju da se nakupi pa isporuče..

Znači, naša poštarska posla su u pitanju, kao i obično..

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: BMW F750GS

Danas mi je stigao sa Alija plafonski ventilator koji sam platio 140 eur i postar je uzeo 1200 din. Na carinskoj deklaraciji su uneli kao osnovicu 4300 dinara i ocarinili u vrednosti od 868 dinara (znaci da nema carine samo pdv 20%), razlika ide posti. Nekada su trazili za vece stvari da im se dostavi i dokaz o placanju (paypal ili izvod sa kartice) pa bi uzeli vecu cifru kao osnovicu. Brat kinez je napisao 42 USD kao vrednost posiljke (nisam mu trazio, sam je tako napisao) i to su stavili kao osnovicu. Ocigledno da vise ne ide carina + pdv vec samo pdv.

Promenio član vsasa
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1329 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
Pre 5 sati, vsasa je napisao:

Ocigledno da vise ne ide carina + pdv vec samo pdv.

E jeste sad, država će da odustane od carine. :)

Nije to, nego je do iznosa. Prosto si imao sreće. Inače bi platio oko ~45€ preko.

• U prolazu, 90 postova

Mislim da je preCednik dogovorio bezcarisnki uvoz is Kine ne sigurno zbog nas (naroda) ali cu videti ubuduce. Imam jos jedan od 160 eur cekam da stigne.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: HONDA NC700x

Pozdrav ekipi!

Probao sam dva tempomata sa Aliexpressa – jedan plastični (oko 2 €), drugi metalni (oko 10 €). Hteo sam da vidim da li ovako jeftini uređaji uopšte vrede nešto za duže vožnje.

Montirao sam oba, provozao se, uporedio ih i snimio video kako bih podelio iskustvo – možda nekom pomogne kod izbora.

Evo linka ka klipu ako vas zanima:
📽️

Ako je neko od vas koristio slične varijante – pišite kako su se pokazale kod vas.

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 1110 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ni jedno ni drugo ne bih stavljao na gas. Zaglavi se, zakaci, krizna situacija i ode glava. Bolje pauza od 20 min nego vecna lovista. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Nista na rucicu gasa osim ruke ne stavljam,kad se ruka umori stanem odmorim pa nastavim voznju dalje.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• U prolazu, 90 postova

Slazem se u globalu sa @Zarkela i @vojakis, ali sam koristio na prethodnom motoru onu plastiku sa Alija koja se montira na rucicu gasa i drzi se poddlanicom. image.png.e970b9aa8b96c3dfe7e79a34bb3382ad.png

Olaksala mi je put u Poljsku i nazad bas dosta. Nisam ni ja za montazu necega sto blokira gas iako sam i sam gledao obe te varijante. U sustini mislim da nema smrti dok ne dodje moj trenutak, ali nekako sam skeptik u vezi tih mehanickih tempomata, cisto me strah da se ne zaglave. Doduse na starom motoru nisam imao ni ABS ni kontrolu stabilnosti niti bilo sta od sigurnosnih sistema pa se vozilo. Cinjenica da se javi grc u ruci posle duge voznje, ali sto napisase ljudi napravite pauze to je zdravije nego razmisljati o tome da ne zaglavi rucica. Realno malo gde palim tempomat sem na autoputu i na magistralama gde su prave deonice. Posto ne volim autoputeve, bas retko idem sem kad moram. 

• Zainteresovan, 404 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Prijateljski savet:

Batalite ta kineska govna opasna po život. Ko nije u stanju da drži gas neka batali motor i vozi se kolima/busom/vozom.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 5

• Drug član, 2692 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Koristio sam sve tri varijante...i na novom motoru koristim ovaj poslednji grip, na njega sam navikao i mogu reći da se motor mnogo lakše kontroliše sa tim.

Što se tiče mehaničkih tempomata...nikakav problem na skoro 50.000km...rade sasvim dobro šta više potpuno je suprotno od navoda ovih kolega iznad. Pri putovanju dešava se nekad da od vibracije ručica gasa ''prokliza'' i motor uspori za nijansu a nikad mi se nije desilo da se zaglavi ili slično. Veći sam imao problem sa kablom grejača ručica koji je znao da zaglavi gas na ubrzavanju...pa je bio osećaj da motor nema snage.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 59 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Naručivao sam neke sitnice sa Alija,vecinom neke šminke i gluposti za kupatila,kuhinju,nesto i za motor,uvijek je stizalo,cak sve brze dolazi...zadnjih godinu dana, preuzeo je TEMU...te sa njega naručim stogod,ima dobrih stvari, zavisi kome sta treba,a isporuka gratis u roku 7-14 dana...

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: HONDA NC700x

Ljudi moji, koliko negativnih komentara za kineski nazovi "tempomat", ovaj test sam radio iz čiste znatiželje, a i s dozom ironije — jer sve češće viđam komentare kako nekim motorima „fali tempomat“.
Hteo sam da vidim kako ovi kineski „tempomati“ stvarno funkcionišu, bez ideje da ih promovišem kao neophodnu stvar.

Naravno, bezbednost je na prvom mestu i razumem oprez. Ali iskreno, ako se pravilno montiraju, gas se može lako ručno vratiti, čak i bez pritiskanja dugmeta.
Ne mislim da je ovo rešenje za svaki dan, više je kao pomoć kad ti se na duzoj turi umori ruka.

Nisam ni za ni protiv — svako bira kako mu prija. Ali realno, ovi Kinezi rade posao... makar za test i eksperiment.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 90 postova

Nismo (bar ja) kritikovali tvoj test niti imam nesto protiv tebe. I ja sam raazmisljao o tome na svakom duzem putovanju kad se ruka ukoci ali smo izneli svoja razmisljanja o tome. Hvala tebi na angazovanju i testiranju istih. Pozdravljam takav pristup jer si sve lepo prikazao. Svako moze da odluci da li uzeti i ugraditi ili ne. 

• Drug član, 1146 postova
  • Motocikl: Lep

Da li je nekome dugo stajalo nesto na carini (kod provere tracking numbera na postinom sajtu tako bas pise)? Desavalo mi se da mi carine, ali maksimum ako bude 10 dana, sada mi nesto stoji od 29.04 i ne mrda.

• U prolazu, 90 postova

Eo meni sada stoji vec 2 nedelje. Poslali su u zadnji cas da im dostavim dokaze koliko sam platio robu ili ce je kao vratiti. Poslao sam im dokaze i sada verovatno vecaju da li ce je ukrasti ili ce me osinuti sa porezom (carine ne bi trebalo da bude). Malopre sam gledao status i kao jos je na carini. Da ne gresim dusu, mozda im je guzva jer nisu radili za uskrs, prvi maj...

• Tužan 1

• Drug član, 1146 postova
  • Motocikl: Lep

Mene nisu jos ni kontaktirali. Placeno inace 50e (jakna/gladijator obican). Zvacu ih sutra, da ne bude da vrate, a nisu me ni kontaktirali.

• U prolazu, 90 postova
52 minutes ago, Abi said:

Mene nisu jos ni kontaktirali. Placeno inace 50e (jakna/gladijator obican). Zvacu ih sutra, da ne bude da vrate, a nisu me ni kontaktirali.

Meni su poslali dopis postom koji je stigao sa 2 dana zakasnjenja od roka. Napisao sam im da se ne igraju da vrate robu.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja