malitomic 1733 Napisano Novembar 19, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. cela zima je pred nama i neće biti mnogo prilike za voznju, ali za ono malo "tu po kraju"ce uvek biti. Javljam i ja jedva čekam. Cene gore su prilično jake i jedina mogućnost da se nešto povoljno uzme je na licitacijama koje kreću od -1chf, ili sa nekim manjim iznosom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2428 Napisano Novembar 19, 2022 Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Napuni rezervoar, valja se, kažu ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 20, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, srbac je napisao: Napuni rezervoar, valja se, kažu ljudi Rezervoar je skoro pun, skidao sam ga juce nekoliko puta. Taj njihov benzin grozno mirise moram reci. Volim miris ovog naseg, ali taj stipa za nos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 20, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan I tako juce je bilo i prvo prckanje oko motora i malo malo, ostade ja u garazi puno radno vreme. Menjao sam akumulator. Kupio sam BS jer je jedini dostupan za normalan novac. Jurio sam Unibat, ali ga vise niko nema, svi imaju BS. Cim sam skinuo rezervoar i video stari akumulator u oko mi upade kabl sto je na njega nakacen, ali ne zavrsava nigde, odnosno presecen je. Krajevi neizolovani i verovatno su bili u spoju i ubili akumulator. To je bivsi vlasnik skinuo nekakav punjac sto je stajao na volanu i samo secnuo kabl. Jbg, glavom ne platio aku. Zagledam malo onaj ABS modul za koji bivsi vlasnik kaze da je zamenjen, a i imam neku dokumentaciju. Gle stvarno, datum na nalepnici 6.2020. RH electonics, to je valjda firma koja popravlja/remontuje te module posto su jako kvarljivi Iskoristio sam priliku da razvucem instalaciju za maglenke, na kraju sam nesto napravio, pa i njih montirao, ali nisam bas zadovoljan i to cu morati da doradim Dok je sve na tanjiru zamenio sam i filter vazduha. Cep za sipanje ulja sam resio uspevsi da nadjem prilicno nestandardan O ring koji je nedostajao 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 20, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, shoyyka je napisao: Pitanje je da li se isplati mogućih gubitaka nervnih završetaka,s obzirom koje si drndanje imao sa prethodnim,pretpostavljam da si i njega uzeo na liciitaciji? Ali naravno,sa srećom i da nema ničega iz gornjeg pitanja. Nadam se i ja da neće biti problema. Vise me brine hoće li mi leci ovoliki motor, ali ajd sad... Auto koji sam tamo uzeo mi se izuzetno pokazao, vozim ga na taxiju, znači top. Plavi Bmw je takodje odande došao, tu je već mali zajeb nastao, ali ok, nisam razočaran. Eno ga u garazi spreman da uskoci kao zamena ako nešto sa ovim krene loše. Za ovaj sad cu samo reci TREĆA SREĆA 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Novembar 20, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je aku sad nov, ali nije loša opcija, kad je već dostupno, na plus klemu dodati jedan kablić sa izolovanom buksnom na kraju. Izvuče se da bude na dohvat ruke a ispod oklopa. Ne smeta, ne vidi se a ne daj bože da treba da se dopuni aku samo se na njega nakači punjač, minus bilo gde na šasiju i nema rasturanja, skidanja sedišta... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 20, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan @VLAD81 potpuno si u pravu. Moram reći da sam o tome razmišljao ali samo kao opciju za paljenje na kablove. Bmw ima izvucenu din uticnicu sa strane preko koje može da se dopunjava akumulator. Uspeo sam da nadjem i adekvatan utikač i preko njega punio stari aku koji i posle visesatnog punjenja nije davao znake zivota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Novembar 20, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio nemac i na nas. Svakako nije loše uraditi da ima a da nikad ne zatreba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Novembar 21, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, malitomic je napisao: Moram reći da sam o tome razmišljao ali samo kao opciju za paljenje na kablove. Ako se odlučiš za ovo nemoj zaboraviti da je anlaser najveći potrošač, doduše trenutni, na vozilu i da taj kabal mora biti adekvatnog preseka a to malo komplikuje opcije za spajanje, izolovanje i na kraju "sakrivanje" (ne ide na tako lep motor da visi neki kabal) . Opcija sa nekim kablićem može samo da dovede do topljenja ili ne daj bože do paljenja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 21, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, VLAD81 je napisao: Ako se odlučiš za ovo nemoj zaboraviti da je anlaser najveći potrošač, doduše trenutni, na vozilu i da taj kabal mora biti adekvatnog preseka a to malo komplikuje opcije za spajanje, izolovanje i na kraju "sakrivanje" (ne ide na tako lep motor da visi neki kabal) . Opcija sa nekim kablićem može samo da dovede do topljenja ili ne daj bože do paljenja. Da naravno. Adekvatan kabl nisam u tom trenutku imao pri ruci, ali cu pri nekom drugom prilikom sigurno da ga stavim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam lagano sa zamenom ulja, sto u motoru, to i u menjacu i diferencijalu. Vozio ga malo juce i danas pa rekoh dok je vruc da pustim ulje da istece. I tako dok se sve to cedilo gledam sta mi je ciniti jer sam jos neke poslove oko motora zamislio. Kao sto rekoh vozikao sam se malo pa sam i osluskivao i pratio rad motora i uopste ponasanje motora. Primecujem da motor dok je hladan, posle prvog paljenja,cakce kod klapne levog cilindra, ali da cim se malo ugreje, zvuk nestaje i radi super. Al'zamalo. Dakle, vrlo brzo, vec posle par minuta pocinje neko klaparanje koje nema veze sa leptirom vec dolazi negde iz motora. Procesljavanjem neta, a i naseg foruma, sumnja pada na hidro spaner lanca levog cilindra. Pokazao se kao slaba tacka na ovom motoru i ubrzo je sam Bmw uradio poboljsan dizajn, te se takav samo i prodaje. Porucio sam jedan levi i oprugu desnog(on nije izmenjen, ali opruga moze da oslabi). Uz jos par sitnica ocekujem da stigne mozda vec sutra. Taj desni me je bacio u dodatan posao jer da bih ga skinuo morao sam da demontiram auspuh grane. Srecom, sve je proslo dobro i nema zalomljenih srafova 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Motorno ulje je bilo sasvim korektne boje i mirisa dok me je boja menjackog ulja za trenutak prepala. Kako je ulje i u diferencijalu iste boje jasno je da je ulju dodat Liqui Moli ili neki slican aditiv. Nedavno sam to sipao u menjac automobila, i samo jedna tubica od 20ml potpuno zamuti 1l cistog ulja. To ulje jos nisam kupio ali po dobrim iskustvima kolega sa foruma izbir ce pasti na Castrol MTX 75w-140. Motorno sam uzeo Silkolene Comp4 15w-50 za 1030din po litri(Delmax). Letos sam od njega odustao jer sam ga kod auto Mike nasao za po 1600din/lit 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Novembar 26, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto tu meni al samo teraj, polako jedno po jedno, malo vožnje, malo kontrole i biće ful. Kakva mašina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, VLAD81 je napisao: Nešto tu meni al samo teraj, polako jedno po jedno, malo vožnje, malo kontrole i biće ful. Kakva mašina Šta te brine više nego mene, zvuk masine ili boja ulja. Biće to sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Novembar 26, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi se to ulje ne sviđa al verovatno su ti aditivi u pitanju. Što se tiče tih zvukova iz motora, svakako nije dobro, al locirano je, biće sređeno i na tome da se završi a onda samo kilometri. Jako mi je zanimljiv motor i sa znatiželjom pratim radove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Novembar 26, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, VLAD81 je napisao: Nešto mi se to ulje ne sviđa al verovatno su ti aditivi u pitanju. Što se tiče tih zvukova iz motora, svakako nije dobro, al locirano je, biće sređeno i na tome da se završi a onda samo kilometri. Jako mi je zanimljiv motor i sa znatiželjom pratim radove Ma da, biće sve ok. Da nisam pre manje od mesec dana lično taj aditiv sipao menjacko ulje u kolima, već bi bio na infuziji negde. Klaparanje iz motora je samo moja pretpostavka i lako može da bude bas to 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo opisa radova koji su zavrseni. Sve sam se nesto ustezao da pocnem sa radom misleci da ce to trajati ne znam koliko, pa kao da cekam vikend, tad sam slobodan itd..Delovi su stigli jos pocetkom nedelje(spaner i jos par sitnica), ulje za menjac takodje, samo ja da se nakanim. Uglavnom, sve je zavrseno u 2-3 sata efektivnog rada Auspuh grane koje sam skinuo, sam ocistio i uglancao. Krajnje bi mi bilo glupo da sam ih onakve vratio, a imao ih u rukama. Iako su opet poplavele posle rada motora, nije mi krivo. Zamena spanera je jako jednostavna, odvrnes stari i stavis novi, jel da. Za desni sam vec rekao da grane moraju dole, dok za levi mora da se smakne kompletan throtlle body (TB), ili ti klapna sto ja kazem. Tad se stvara prostor da se malo modifikovanim kljucem 17mm ,stari odvrne, i kljucem 15mm novi zavrne Posao zavrsen, ja zadovoljan. Rezultat ce biti prikazan u video klipu , sad malo slika 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je zvuk potpuno hladnog motora. Čim se malko prigreje više ne klepece Ovde je motor vruć i čuje se spaner kako zvekece I današnji snimak posle ugradje novog spanera. Takodje vruć motor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Decembar 3, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sad imaš i specijalne ključeve za BMW-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, VLAD81 je napisao: Sad imaš i specijalne ključeve za BMW-a Rado cu ih ustupiti nekom ko planira ovo isto da radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Decembar 3, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moras da promenis biksne-lezajeve klapne. Rumun Dan Cata prodaje odlicne setove za zamenu, sa sve srafovima i gumicama. Oko 50e po strani, plus 20e shipping za Srbiju. Vidim da baratas mehanikom, pogledaj na youtube fimove o zameni, nece ti biti problem da to uradis. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1596 Napisano Decembar 3, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, malitomic je napisao: Rado cu ih ustupiti nekom ko planira ovo isto da radi Lako ću ja za ključeve, šta ću za BMW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Decembar 3, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, lalajko je napisao: Moras da promenis biksne-lezajeve klapne. Rumun Dan Cata prodaje odlicne setove za zamenu, sa sve srafovima i gumicama. Oko 50e po strani, plus 20e shipping za Srbiju. Vidim da baratas mehanikom, pogledaj na youtube fimove o zameni, nece ti biti problem da to uradis. Srecno! Hvala drug. Moram priznati da su tvoji i Djuntini majstorluci oko boxera koje sam ovde iscitao, nama pocetnicima, veoma pomogli da se latimo alata i nesto sami uradimo na motoru. Sto se ove klapne tice, nisam potpuno siguran ali mislim da u osovinici nema lifta kako sam isprva mislio. Pipajuci tamo iza osetim, a I vidi se, da to cuka onaj 'štel šraf' po onom 'nakovnju' ispod. Praktično prst stavim između njih i normalno nema čukanja. Pretpostavljam da bi to moglo nekakvim stelovanjem i sinhronizacijom usisa da se reguliše. Dalek je još put za mene da se latim manometra i srafcigera, ali polako, skupljam hrabrost i znanje pa će i to jednog dana doći na red. Pogledacu svakako šta to Rumun ima u ponudi. Hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Decembar 6, 2022 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da čestitam na novoj mašini i da poželim da te lepo služi, a sigurno hoće. Slučajno sam video temu, sve više apsciniram sa foruma, al da se malo umešam kad si me već spomenuo. Postoji tema o reparaciji osovina i leptira, to što nema lufta pd rukom, ne znači da ne lupaju i da neće. Pored pohabanosti, uzrok je i loše referisan bazni protok, odnosno, nepodešenost, ili razdešenost. BMW navodi da se nikako ne diraju stop pozicije, a ako se dira, da se moraju ajnšprici poslati proizvođaču na podešavanje. Rumunuve osovinice imaju nadodate matice, što je em povećanje zaslona, em uzrokuju kavitaciju u usisovodu, plus, ne postoji uputstvo za podešavanje protoka, već samo kako da se zanatski uradi zamena, naknadna sinhronizacije nije isto što i referentni protok. Naravno, kad je ajnšpric debelo pohaban, prosta zamena daje osetan rezultat, ali ne koliko bi trebalo i moglo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @đunta na čestitkama. Uopšte nisam nikakav Bmw fanatik, ali evo kako sam ih već nekoliko imao, red je da jedan boxer dodje do mene. Tek se upoznajemo, uspevam da ukacim kako sta funkcionise i do proleca ce biti fit. Oko ovih usisa sam čitao dosta tvojih postova, a I odgledao dosta klipova, između ostalih i o Rumunovom kitu za reparaciju. Za mene je još uvek rano da tu ista diram, ali mogu da svratim do tebe, nekad, kad bude lepo vreme, da ga ti čisto poslusas. Kapiram da ces odmah znati da li je po sredi istrosenost osovinica ili samo rastelovanost usisa. Do tad, već sam locirao sledeću kritičnu tačku koju ću da napadnem sa uzivanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...