Jump to content

Moto Zajednica

Veselo, kamere

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova
  • Motocikl: -

Nije nepošteno to raditi bez upozorenja, već je nepošteno što to nije stalna praksa :) 

Po meni je veća problematika zakonitosti.

Ja sam od onih nenormalnih - kad za nešto znam da je zabranjeno, ja to ne radim, pa makar 100 drugih radilo to isto. Neproprisno parkiranje je tu odličan primer. Ako ja znam da po ZOBSU negde ne kršim propise, a komunalci izmisle svoje propise/odluke koji propisno parkiranje pretvaraju u nepropisno, i imaju zakonsko pravo na to, onda sam u problemu :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1376 postova
  • Motocikl: SMC 300
1 hour ago, zaludan said:

Nije nepošteno to raditi bez upozorenja, već je nepošteno što to nije stalna praksa :) 

Po meni je veća problematika zakonitosti.

Ja sam od onih nenormalnih - kad za nešto znam da je zabranjeno, ja to ne radim, pa makar 100 drugih radilo to isto. Neproprisno parkiranje je tu odličan primer. Ako ja znam da po ZOBSU negde ne kršim propise, a komunalci izmisle svoje propise/odluke koji propisno parkiranje pretvaraju u nepropisno, i imaju zakonsko pravo na to, onda sam u problemu :) 

Nepropisno parkiranje nije , osim kad je odredjenim saobracajnim ili drugim znakom zabranjeno. U BG su prvo postavili znakove, upozorili stanare tih ulica, nekoliko dana bez kazni, pa tk onda je pocelo kaznjavanje.

Ovde komunalna milicija krsi zobs internom odlukom. Pa i to radi pod okriljem noci, bez upozorenja i znaka.

Po meni je to podmuklo i neposteno. Ako znak postave to je ok, ali onda nema novca za njih.

pre 12 minuta, slave74 je napisao:

Nepropisno parkiranje nije , osim kad je odredjenim saobracajnim ili drugim znakom zabranjeno.

Bez ulaženja u detalje konkretnog slučaja - ne znam kakve su javne površine/uličice u pitanju, ali, za ovo, prema onome što si napisao, nisi u pravu, jer ZOBS propisuje uslove pod kojima je zabranjeno parkiranje i bez znakova, a konkretno:

Član 66

Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:

.

.

.

16) na pristupnoj saobraćajnici, kolskom prolazu između stambenih zgrada, odnosno prolazima u blokovima naselja,

17) na saobraćajnicima van uličnih parkirališta koje povezuju parking prostore i stambene zgrade sa drugim saobraćajnicama,

.

.

.

E sad, tu se javlja pitanje prirode javne površine koju su slikali, tj. da li spada pod ovo što je opisano u ZOBS-u, pa ako jeste, opet, komunalci ne bi trebalo da mogu da pišu kazne za prekršaje na putevima po ZOBS-u...

Međutim, jedina mesta u kojima se u ZOBS-u spominju saobraćajnice su ovi članovi koje sam citirao - nema ih u definicijama, ni bilo gde drugo u zakonu, tako da komunalci možda mogu da tvrde da to nisu putevi, a po ZOBS-u, to onda više nije ograničeno na MUP...i jbg...

Živela Srbija! :) 

• Drug član, 3005 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
5 hours ago, slave74 said:

U svakom slucaju je neposteno bez upozorenja to raditi. Da je njima cilj da urede nesto, nije. Cilj su im lake pare kad im zatreba.

Kako i gde ljudi parkiraju kad i sa ulicnim parkiranjem nema dovoljno mesta za parkiranje vozila.

Ja imam garazu, i uvek parkiram tamo. Medjutim tih dana mi je jedan auto u garazi bio repariran, pa sam privremeno stavio drugi auto na ulicu, ili parking ukoliko je bilo praznih u datom momentu.

Jedan taksista mi kaze da svakih mesecak dana nalete , snime , posalju kazne...

Uskoro ce poceti da otimaju garaze, posto su stanove na dobrim mestima vec odavno na meti lopina.

Drugar sa Telepa pre koji dan kaže isto ovo svi u ulici dobili...

...ali vidim niko se ne buni...

• Podržavam 1

3 hours ago, zaludan said:

Bez ulaženja u detalje konkretnog slučaja - ne znam kakve su javne površine/uličice u pitanju, ali, za ovo, prema onome što si napisao, nisi u pravu, jer ZOBS propisuje uslove pod kojima je zabranjeno parkiranje i bez znakova, a konkretno:

Član 66

Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:

.

.

.

16) na pristupnoj saobraćajnici, kolskom prolazu između stambenih zgrada, odnosno prolazima u blokovima naselja,

17) na saobraćajnicima van uličnih parkirališta koje povezuju parking prostore i stambene zgrade sa drugim saobraćajnicama,

.

.

.

E sad, tu se javlja pitanje prirode javne površine koju su slikali, tj. da li spada pod ovo što je opisano u ZOBS-u, pa ako jeste, opet, komunalci ne bi trebalo da mogu da pišu kazne za prekršaje na putevima po ZOBS-u...

Međutim, jedina mesta u kojima se u ZOBS-u spominju saobraćajnice su ovi članovi koje sam citirao - nema ih u definicijama, ni bilo gde drugo u zakonu, tako da komunalci možda mogu da tvrde da to nisu putevi, a po ZOBS-u, to onda više nije ograničeno na MUP...i jbg...

Živela Srbija! :) 

Nije to sto si naveo, vec sam rekao. Evo i kolega se javlja sa Telepa, verovatno je to slucaj i u drugim naseljima NS.

Ovo je saobracajnica, gradska, sa imenom i prezimenom. Nema znaka zabrane, po zobsu ne kaznjavaju.

Komunalci to proglase javnom povrsinom i kaznjavaju po svome. Naravno cute i pecaju. Znaci nije im cilj da ulica bude oslobodjena od parkiranih vozila.

Sve u svemu pokvareno, podl. I dalje nastavljaju da kaznjavaju, a vozaci nisu uopste upozoreni. Jedino s kolena na koleno da pripovedaju jedni drugima dok ih ovi harace. Jbg ko nam je kriv sto ne citamosluzbeni glasnik, pa onda da izvedemo vestaka da proceni je li to ulica ili javna povrsina itd.

Bice i drukcijih haraca, ne sumnjam.

Nikad nisam imao problema da platim zasluzenu kaznu, i u ovim godinama vrlo dobro znam kad nisam u pravu. I uopste mi nije krivo sto sam im dao pare. Krivo mi je gde su te pare otisle.

2 hours ago, cezarpa said:

Ako nije asfalt,lako moze da se proglasi zelenom povrsinom,znaci zabranjeno.

Za tu foru znam, ali nije to slucaj.

• Drug član, 1873 postova
On 5/26/2023 at 11:15 AM, ser said:

Pa mogu jer su upisane u te odluke. Evo ti primer:

20230526_105710.thumb.jpg.35c5d189955d1e8d58015486bf4a8671.jpg

A clan 66 t.21 zobs-a kaze to isto...

Saobracajac po tom osnovu moze da te uz kaznu najuri odatle, a ovaj moze samo da ti pise nalog.

Znaci, da je posle slikanja komunalca naisla patrola, pozvali bi pauka da ukloni vozilo, a vozac bi platio komunalnu kaznu, saobracajnu kaznu i odnosenje vozila :D

Ovo nije tačno, tj ukoliko se podnese zahtev za sudsko odlučivanje platila bi se kazna samo za jedan prekršaj jer - ne bis in idem

Pre 6 sati, Bojan82 je napisao:

Pitam se, kad danju recimo u Bg nemaš nigde parking, gde stanu svi noću:lol3:

Zavisi koji deo grada.

Negde imaš po danu, a posle 6, katastrofa.

Uglavnom, oko poslovnih zgrada, zgrada vlade, ambasada, trgovina (raznih, osim tržnih centara) nema mesta do 6.

Ali zato, recimo Banovo brdo, deo iznad Požeške, ja se pitam gde ti ljudi parkiraju kad dođu kući - imam drugara koji tamo živi, i ja kad dođem kod njega uvek parkiram pred njegovu kapiju, ali dok su imali tri automobila u kući, pa je jedan stajao ispred, nisam dolazio kod njega u to vreme :D 

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova

Ako nije za ovde neka administratori prebace gde treba.

Danas u Pancevu autom ulazim u raskrsnicu u traci za pravo i desno (ja idem pravo) ispred mene dva vozila skrecu desno i staju da propuste pesake,stojim i ja nisam mogao da prodjem.

U medjuvremenu se valjda upalilo crveno meni se oslobadja put(ta dva auta odlaze) i ja nastavljam,vozilo iz suprotnog smera skrece levo i sece mi put dok ja stizem do poprecnog puta vozila odatle vec krecu,ja uspem da predjem poprecni put i stajem kod pesackog(iz unutrasnjeg dela raskrsnice) posto pesaci vec prolaze i tu cekam da mi se upali zeleno.

Cemu da se nadam,koliko kaznenih poena i koliko novcane kazne?

I kako sam trebao da postupim,da li sam trebao da ostanem gde sam se zatekao mada mislim da je jos trajalo zeleno svetlo posto mi je onaj iz suprotnog smera presekao put?

Da kamera ima na sve 4 strane raskrsnice,samo ne znam sta snimaju.

Promenio član Alex74

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2329 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Budi srećan ako ne dobiješ za prolazak kroz crveno... ako snimaju uopste. :( 

Što zuris u raskrsnicu, predvidi šta se dešava ispred tebe i ako vidiš da ne prolaziš,

sačekaj još jedan interval semafora, neka sviraju, boli te uvo.

Svejedno i da si ostao u raskrsnici, treba objasniti sliku, da li stojiš ili se krećeš kroz nju na crveno.

A možda ja i gresim. 

Promenio član BokyBoy

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Forza 350

Da, ovo sto kaze Boki, zakon kaze da ne smes da udjes u raskrsnicu ako se ne uveris da mozes da prodjes. E sad, prvi put kad bih to postovao, mozda bi me samo psovali, a mozda i tukli :)

• Haha 1

• Drug član, 958 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Jel rade one kamere za brzinu, kad se sidje sa autoputa kod Batočine, oa prema Kragujevcu? 

Jel zna neko za ulaz u NS iz pravca Zrenjanina, koliko je ogranicenje brzine na duplim trakama pre ogranicenja na 80 i kruznog toka?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja