Jump to content

Moto Zajednica

Veselo, kamere

Recommended Posts

• Drug član, 1106 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV
Pre 6 sati, ske je napisao:

Meni je vrlo uznemiravajuce da neka zena vozi prosecnu brzinu 150km/h

Moju majku pre x godina zaustavio presretač pred Zagreb - 186kmh. Kaže dosadan put (što jeste) samo je pritiskala "+" na tempomatu svako malo...😅

• Sviđa mi se 3
  • Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 355 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX
1 hour ago, ser said:

Da, sad mi pade na pamet...

Drugar, posle mosta na Adi smer ka Nbgd, onde gde kopaju raskrsnica... Na eUpravi, 10 komada...

Sve u januaru i sve preko 80. Kao ogranicenje 50, naseljeno mesto.

3 prihvatio na sebe, 3 da je vozio brat i 4 cale. 

Kaze, uzece i advokata.

Da li se na eUpravi kazne pojavljuju u onom eSanducetu, ili mora da se pokrene onaj servis "saobracajni prekrsaji"? Trazi mi citac licne karte za taj servis, mrzi me to da nabavljam ako stize u sanduce.

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Stižu kazne u eSanduče. A ona usluga je da pregledaš sve prekršaje na jednom mestu. Inače ne mora čitač kartice, može i Consent aplikacija (koju istina treba aktivirati).

• Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 904 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 2 sati, QmBGD je napisao:

Moju majku pre x godina zaustavio presretač pred Zagreb - 186kmh. Kaže dosadan put (što jeste) samo je pritiskala "+" na tempomatu svako malo...😅

To se strucno zove "minimizacija rizika" ! Naviknes se na brzinu od 80 pa dignes na 90, nije velika razlika pa ti brzo dosadi - i ti tako dizes , dizes, dizes, navikavas se, podizes jos .......  a ono  .....

• Podržavam 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3360 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 6 sati, ser je napisao:

Da, sad mi pade na pamet...

Drugar, posle mosta na Adi smer ka Nbgd, onde gde kopaju raskrsnica... Na eUpravi, 10 komada...

Sve u januaru i sve preko 80. Kao ogranicenje 50, naseljeno mesto.

3 prihvatio na sebe, 3 da je vozio brat i 4 cale. 

Kaze, uzece i advokata.

Ja tu uvek oko 60. 

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Kad smo kod izvlačenja suštine - ili vam majke, sestre, žene, ćerke ne voze pa ste hrabri na izjavama ili ste ubedjeni da ne dolaze na forum (kakav zajeb u nastajanju). Bilo kakvo uopštavanje nije fer, posebno prema manjinskom delu foruma koji je sada u dilemi - prećutati jer vam je izjava "tupava" ili braniti čast onih koje znaju da voze ako ne bolje od 90% muške populacije onda bar svakako bolje od "napaćenih" hvalisavaca koji su valjda rodjeni za volanom (ne odnosi se na vas, da ne bude nesporazuma). Reče mi jednom jedan iskusan forumaš da ili ćutim ili prihvatim da me zajebavate pa eto - možete da se durite i pljujete. Dovoljno često se ovde pojavljuju pojedinci koji imaju negativne komentare prema ženama vozačima (i automobila i motocikala) da stvore otužan utisak ali vas spašavaju forumaši koji su stvarno super i podržavaju ravnopravnost na ispravan način. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 1587 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre sat vremena, Peppermint je napisao:

Kad smo kod izvlačenja suštine - ili vam majke, sestre, žene, ćerke ne voze pa ste hrabri na izjavama ili ste ubedjeni da ne dolaze na forum (kakav zajeb u nastajanju). Bilo kakvo uopštavanje nije fer, posebno prema manjinskom delu foruma koji je sada u dilemi - prećutati jer vam je izjava "tupava" ili braniti čast onih koje znaju da voze ako ne bolje od 90% muške populacije onda bar svakako bolje od "napaćenih" hvalisavaca koji su valjda rodjeni za volanom (ne odnosi se na vas, da ne bude nesporazuma). Reče mi jednom jedan iskusan forumaš da ili ćutim ili prihvatim da me zajebavate pa eto - možete da se durite i pljujete. Dovoljno često se ovde pojavljuju pojedinci koji imaju negativne komentare prema ženama vozačima (i automobila i motocikala) da stvore otužan utisak ali vas spašavaju forumaši koji su stvarno super i podržavaju ravnopravnost na ispravan način. 

Čekala sam da se neka koleginica oglasi... :moto3:

Ja se kao žena plašim drugih žena u saobraćaju, ali tu mislim na one što sedištem uđu u volan.

Ima nas dosta koje se odlično snalazimo sa svim tim mašinerijama bolje nego muškarci. Stvarno je bezveze generalizovati.

U mojoj familiji ima odličnih vozača, kamiondžija, instruktora, pilota aviona, bilo bi glupo da kod mene bude drugačije. 😉

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2485 postova
  • Motocikl: -

Ja ne mislim da su žene generalno loši vozači, ali, ako vidim da neko radi nešto nelogično, očekujem da je žensko.

I to isto kaže i moja žena :D 

• Haha 1

• Drug član, 593 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 4 sati, Peppermint je napisao:

Što ste uvredjeni? 90% ženskih vozača je .... Kad ih vidim ,pobeleli prsti, grudi(jadne) na volan u, telefon ispred kucka poruke, centralni retrovizor za snimku....

Voze mi i žena i majka 

30 godina i 500 hkm na putu

Promenio član vex
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Nismo uvredjene ali gledajući tvoju širu porodicu i tvojih 90% ispade da su ti sve strine, tetke, sestričine, bratanice, obe babe, kume, kumice,... opisane u tvom postu. Ili možda i nije 90% kad pogledaš one za koje znaš da voze. Ali samo napred, lakše je reći da mi ne znamo da vozimo nego prihvatiti da vozači (i tu ne ukazujem na njihov pol nego samo na aktivnost) ne gledaju, piju, ne vezuju  pojaseve, ne stavljaju decu u auto sedišta, skreću bez migavca, obilaze kolone i one koji su već u preticanju, čačkaju nos, traže papuču ispod papučice za gas, ne održavaju automobile, ne nose zaštitne kacige, divljaju trotinetima,... sigurno su to sve žene...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1314 postova
  • Motocikl: Lep

Dzabe i dronovi i sve kada i dalje oni koji prave najvise sranja nece biti kaznjavani niti bilo kako sankcionisani.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1314 postova
  • Motocikl: Lep
23 minutes ago, Peppermint said:

Nismo uvredjene ali gledajući tvoju širu porodicu i tvojih 90% ispade da su ti sve strine, tetke, sestričine, bratanice, obe babe, kume, kumice,... opisane u tvom postu. Ili možda i nije 90% kad pogledaš one za koje znaš da voze. Ali samo napred, lakše je reći da mi ne znamo da vozimo nego prihvatiti da vozači (i tu ne ukazujem na njihov pol nego samo na aktivnost) ne gledaju, piju, ne vezuju  pojaseve, ne stavljaju decu u auto sedišta, skreću bez migavca, obilaze kolone i one koji su već u preticanju, čačkaju nos, traže papuču ispod papučice za gas, ne održavaju automobile, ne nose zaštitne kacige, divljaju trotinetima,... sigurno su to sve žene...

Hej, "mi" smo uvredjeni!

Pogotovu jedan komsija koji zatim otvori prozor i obrise o krov! 🤢😅

Prodjose godine i jos me proganja ta scena...

Promenio član Abi
  • Haha 3

• Drug član, 548 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Stvarno mislim da je rodna podela rezervisana za prošli vek, to je potpuno besmisleno porediti u bilo kom kontekstu pa i u vozačkim sposobnostima.

Ima jako dobrih/loših vozača među oba pola.

Mene brinu nove generacije, koliko vidim iz mog okruženja, a poprilično sam okružen novopečenim vozačima, svi do jednog su totalno van nadzora iskusnih vozača. U mogućnosti su da sami sebi kupe automobil i plate obuku. Roditelje totalno isključuju, oni su smarači, i sa njima ne može da se vozi. Nijedan roditelj od njih 5-6 koliko ih imam u okruženju nije učestvovao pri kupovini automobila, upisivanju Auto škole ili pružio obuku.

Sve plate sami i ne ostavljaju prostora roditeljima da se uključe. Mislite na to, pričajte i edukujte dok možete.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3141 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Drage zene vozaci sa foruma,svaka cast zenama koje voze motocikl i auto i znaju da voze.Takvih je malo.

Kao profesionalac vozac prvenstveno srecem zene sa ,sponzoruse,sa dobrim autom.Naocari za sunce,telefon i mozda kuce koje viri kroz prozor.Zamislite manevrise po putu ,prica telefonom,i izuzetno bezobrazne ako im skrenes paznju na nesto.One supravi multipraktik.Udaraju po gasu,i jako mali procenat je spreman da zakoci.Dodju na raskrsnicu i stanu,nezna kuda ce.

O nekolegijalnosti na putu da ne govorim.Ako je guzva na putu nece da se pomere,sporazumno propuste.Ako joj javim za radar,ona ne konstantuje i biva uhvacena.Da blicne ako postoji radar,jos nijedna.

Nemam ja podelu po rodovima,nego po ponasanju i sposobnostima.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 4

pre 3 minuta, cezarpa je napisao:

Drage zene vozaci sa foruma,svaka cast zenama koje voze motocikl i auto i znaju da voze.Takvih je malo.

Kao profesionalac vozac prvenstveno srecem zene sa ,sponzoruse,sa dobrim autom.Naocari za sunce,telefon i mozda kuce koje viri kroz prozor.Zamislite manevrise po putu ,prica telefonom,i izuzetno bezobrazne ako im skrenes paznju na nesto.One supravi multipraktik.Udaraju po gasu,i jako mali procenat je spreman da zakoci.Dodju na raskrsnicu i stanu,nezna kuda ce.

O nekolegijalnosti na putu da ne govorim.Ako je guzva na putu nece da se pomere,sporazumno propuste.Ako joj javim za radar,ona ne konstantuje i biva uhvacena.Da blicne ako postoji radar,jos nijedna.

Nemam ja podelu po rodovima,nego po ponasanju i sposobnostima.

Ne znam na koliko ljudi sam mahala i blicala kad smo se vraćali sa Kopa, video me @Bobni, kilometrima posle postavljenog radara. 😁

Što kažeš, saobraćaj nam je nula, ne znaš da li su gori muškarci ili žene.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 593 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 2 sati, Peppermint je napisao:

Ta politička korektnost, ali samo sa druge strane vodi u propast. Evo ja se ne ljutim kada kažu 90% bahatih su muškarci, da smo štrokavi, podrigujemo, prdimo, bez osećajni .... Jer jesmo!!!!:popovanje: Budite uzdignute, prosvećene, emancipovane jer je to lepo i korisno ali budite i realne. Ako kritikujemo radimo sa razlogom. Žena me pokupi motorom, radila polukružno da pogrešnim žmigavcem, razvali kombi jer nije videla stop a ležećeg policajca preletela. Svaki dan nabadaju kočnicu do potpunog zaustavljanja pa onda žmigavac pred prodavnicu, na AP kreću u obilaženje šlepera barem 500 Met dalje uz brzinu max 10 kmh od istog....

Promenio član vex
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 584 postova
  • Motocikl: k9

Zene misle da su dobri vozaci ako uspeju da stignu od A do B. 

Ja jos uvek nisam upoznao zenu za koju bih mogao da kazem da je dobar vozac. 

• Zbunjen 1

pre 5 minuta, ske je napisao:

Zene misle da su dobri vozaci ako uspeju da stignu od A do B. 

Ja jos uvek nisam upoznao zenu za koju bih mogao da kazem da je dobar vozac. 

A dokle treba da se stigne? 

• Haha 1
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja