galebgd 12 Napisano Avgust 3 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, srbac said: Ima na Aliju da se naruči termo zaštita amortizera za male pare Ja sam to porucio i prilicno kvalitetno deluje, a i lepo se uklopilo estetski. Ali naravno glavni razlog je bio da se zastiti zadnji amortizer od toplote. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Avgust 3 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno kako im je to promaklo. Nedovoljno testiranja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Avgust 12 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Što je najgore nije od toplote, ljudima je crkavao i nakon stavljanja zaštite koja ne radi ništa. Defektan amort, treba KTM da zameni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Avgust 12 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Paprene komponente a opet losa kontrola kvaliteta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Avgust 12 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: Paprene komponente a opet losa kontrola kvaliteta. Bar su menjali džabe ovlašćeni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Avgust 12 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Just now, h0use said: Bar su menjali džabe ovlašćeni Bilo bi lepo da je tako i kod nas, mislim kontam da jeste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1025 Napisano Avgust 13 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi probah ja ovo na Maljenu i u Peščari sa 790. Track na Maljenu je bio oko 70km a uključivao je standardne stvari, kamenje, malo livada, poneki potok, i kao šlag na tortu uspon na Kamalj . Peščara, istočna strana, od Kajtasova preko Zagajičkih brda do Šušare. Temperatura 35+, čist mazohizam. Utisci, svugde sam prošao, jedini manji problem je bio Kamalja, ali rešiv iz 3 pokušaja. Mogao sam iz prve ali agresivnije, što nisam smeo jer mi je prvi put na njemu i ovom terenu. Bila je relativno spora vožnja, motor se nije pregrevao jedva je u ponekim trenucima dodao jednu kockicu na displeju, dok se recimo 701 pregrejao na jednom zeznutom usponu. Probao sam i 701 i nekako mi je bilo prijatnije voziti 790, pitomije, šta znam, elekronika dobro radi u offroad režimu. Peščara, to je bila ozbiljna doza mazohizma dok sam vozio kroz dubok pesak. Kada sam izbio na malo trave i atarske puteve koje su traktori utabali, druga priča. Realno peščara nije da se vozi u ovo vreme ali sam morao probati. Mane, težina očekivano, posebno nizbrdo i gubljenje prednjeg točka vrlo lako na rastresitom terenu. Nisu gume dorasle ovome, a da se stave agresivnije onda će da utiče na vožnju na asfaltu. Vešanje malo tvrđe za moj ukus za vožnju po dzombama jer nije R pa nema podesivo vešanje. Da sumiram, fantastičan motor, prosto neverovatno kako se dobro snalazi gde god ga baciš. Balans fenomenalan R verzija sa nekim agresivnim gumama je pravi pogodak za offroad a da opet može i na asfalt. Pravi adventure motocikl. Sa druge strane, verovatno ga neću zadržati još dugo, videću sledeće godine kako budem raspoložen, dok DRZ 400 ostaje u garaži sigurno. Ako budem nastavio da vozim većinom off, drz je u velikoj prednosti, ne samo u pogledu prohodnosti (što i nije osim u blatu) nego ako se sa ovim negde prostrem eto štete od par hiljada eur i nekog slomljnog rebra, a to mi je previsoka cena. Najbolje bi bilo zadržati oba, jer posle 10ak raznih motora ovo je jedini koji me svaki put oduševi kada ga provozam 9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galebgd 12 Napisano Avgust 19 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima, Juce sam iz ciste znatizelje resio da isprobam originalni vetrobran od 890 Adv R, posto sam ja uz motor narucio onaj sa standardnog modela + onaj difuzer koji se kaci na njega. Podsecam da sam visok 2m pa nisam uopste imao dilemu da li ce mi trebati visi vetrobran. Ali ljudi koja razlika. Sa ovim originalnim sam imao utisak kao da sve vreme vozim iza avionskog motora, bukvalno kao da ni nema nikakve prepreke koja zaustavlja vazduh. Tek sam juce postao svestan koliko me dobro stiti kombinacija sa standardnog + difuzer. Ako neko ovde koristi originalni R vetrobran, moja najtoplija preporuka da odmah zameni, osim ako je fan naked motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Septembar 9 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pominje se i cf 800mt i kove 800x. Navodno KTM kaze da je broj motora sa problemom izuzetno mali, tj. dize se fama medju vlasnicima bez preteranog razloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1471 Napisano Septembar 9 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Prosipa se lik. Traži da mu neko rastavi motor zato što "možda" ima problem i onda ako je sve u redu neko drugi treba to da plati. Ne znam za Kove, ali CF je redizajnirao blok. Jača pumpa i veći uljni kanali. Još niko nije prijavio problem na CF motorima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Septembar 9 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Jedino zbog cega bih delimicno razumeo to sto je on rekao u videu je jer moze biti da je garancija pred istek, a kilometraza idalje relativno mala. Istekne garancija, a bregasta naceta vec od ranije, u tom nekom pravcu razmisljam... Zanimljivo kako je CF redizajnirao blok, a oni su taj agregat i pravili prvenstveno za KTM... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima info koliko kosta zamena bregaste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7121 Napisano Septembar 9 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Rider000 said: Pominje se i cf 800mt i kove 800x. Navodno KTM kaze da je broj motora sa problemom izuzetno mali, tj. dize se fama medju vlasnicima bez preteranog razloga. A ko će reći da je kurvin sin? A nek iznesu tačan broj, mi ćemo da kažemo šta je puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Rider000 said: Pominje se i cf 800mt i kove 800x. Navodno KTM kaze da je broj motora sa problemom izuzetno mali, tj. dize se fama medju vlasnicima bez preteranog razloga. Treba da uđete u grupu na FB KTM 790/890 failed camshafts i ostale KTM grupe. Neko se javi da motor neće da mu upali, vidi se da je voltaža 12 volta, oni mu pišu da je bregasta. Toliko su se svi usrali od toga, a uopšte nije toliko česta ta havaraija. Ne branim KTM, apsolutno svi proizvođači će da nas lažu, mažu, itd Ljudi ih ne voze iz straha i stoje im u garažama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1471 Napisano Septembar 9 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, h0use je napisao: Treba da uđete u grupu na FB KTM 790/890 failed camshafts i ostale KTM grupe. Neko se javi da motor neće da mu upali, vidi se da je voltaža 12 volta, oni mu pišu da je bregasta. Toliko su se svi usrali od toga, a uopšte nije toliko česta ta havaraija. Ne branim KTM, apsolutno svi proizvođači će da nas lažu, mažu, itd Ljudi ih ne voze iz straha i stoje im u garažama. Ne znam ni šta bi im rekao. KTM do nedavno nije to priznavao u garanciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1025 Napisano Septembar 9 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/19/2024 at 10:39 AM, galebgd said: Cao svima, Juce sam iz ciste znatizelje resio da isprobam originalni vetrobran od 890 Adv R, posto sam ja uz motor narucio onaj sa standardnog modela + onaj difuzer koji se kaci na njega. Podsecam da sam visok 2m pa nisam uopste imao dilemu da li ce mi trebati visi vetrobran. Ali ljudi koja razlika. Sa ovim originalnim sam imao utisak kao da sve vreme vozim iza avionskog motora, bukvalno kao da ni nema nikakve prepreke koja zaustavlja vazduh. Tek sam juce postao svestan koliko me dobro stiti kombinacija sa standardnog + difuzer. Ako neko ovde koristi originalni R vetrobran, moja najtoplija preporuka da odmah zameni, osim ako je fan naked motora... To zavisi i od vozača. Kod mene je bila obična, normalna verzija i ja nešto gore u životu nisam vozio, toliko je turbulencija bilo da nisam mogao da vozim preko 90-100km/h. Dodao sam i difuzor, popravilo se stanje, ali tako je nemoguće voziti na off-roud-u. Sve sam to skunuo i napravio priručno rešenje po uzoru na R. Druga priča, nema turbulencija i sl, ali zato duva, ali to mi manje smeta nego turbulencije. Ja sam visok 1,78 pa je tako, kod nekog ko je 2m, onda drugačije, mora da se proba. Moram naručiti kratki, verovatno Puig sport, ovaj je sada ružan, malo me sramota :). Ako ti je taj katki višak i na prodaju, piši... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, lemy said: To zavisi i od vozača. Kod mene je bila obična, normalna verzija i ja nešto gore u životu nisam vozio, toliko je turbulencija bilo da nisam mogao da vozim preko 90-100km/h. Dodao sam i difuzor, popravilo se stanje, ali tako je nemoguće voziti na off-roud-u. Sve sam to skunuo i napravio priručno rešenje po uzoru na R. Druga priča, nema turbulencija i sl, ali zato duva, ali to mi manje smeta nego turbulencije. Ja sam visok 1,78 pa je tako, kod nekog ko je 2m, onda drugačije, mora da se proba. Moram naručiti kratki, verovatno Puig sport, ovaj je sada ružan, malo me sramota :). Ako ti je taj katki višak i na prodaju, piši... Meni je sa 183cm zlo bilo sve dok nisam 3d printao neki adapter da malo ispravi fabrički vizir, ogromna razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galebgd 12 Napisano Septembar 9 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, lemy said: To zavisi i od vozača. Kod mene je bila obična, normalna verzija i ja nešto gore u životu nisam vozio, toliko je turbulencija bilo da nisam mogao da vozim preko 90-100km/h. Dodao sam i difuzor, popravilo se stanje, ali tako je nemoguće voziti na off-roud-u. Sve sam to skunuo i napravio priručno rešenje po uzoru na R. Druga priča, nema turbulencija i sl, ali zato duva, ali to mi manje smeta nego turbulencije. Ja sam visok 1,78 pa je tako, kod nekog ko je 2m, onda drugačije, mora da se proba. Moram naručiti kratki, verovatno Puig sport, ovaj je sada ružan, malo me sramota :). Ako ti je taj katki višak i na prodaju, piši... Jeste mi visak, eno ga stoji dakle samo jedanput koristen, nekih 100ak km. Ako se odlucis, dacu ti ga u pola cene koliko nov inace kosta, da ne kopam sad tamo po konfiguratorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galebgd 12 Napisano Septembar 9 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, admiki said: Ne znam ni šta bi im rekao. KTM do nedavno nije to priznavao u garanciji. Nisam siguran da bi nam to u Srbiji priznali u garanciji...kad sam pitao u salonu eskivirali su pricu, mozda jos nemaju jasne instrukcije iz fabrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, galebgd said: Nisam siguran da bi nam to u Srbiji priznali u garanciji...kad sam pitao u salonu eskivirali su pricu, mozda jos nemaju jasne instrukcije iz fabrike. Nema problema verovatno, kontaktira se KTM Austria. Ja im tražio delivery certificate, mrzelo ih da traže, odjebali me. Kontaktiram direktno KTM, javili mi se posle 3-4 dana iz Srbije sami i poslali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Septembar 18 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3271 Napisano Septembar 21 Drug član, 285 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 8. 2024. at 13:26, lemy je napisao: svaki put oduševi kada ga provozam Mile, isto tvrdim. Pogotovo od kada sam skinuo Mitas i stavio ponovo pirelli str. Kao da sam zamenio motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 12 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo koliko su loši motori, to su ovi stariji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 23 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan What’s The Deal With KTM Camshafts? | Motorcycle.com WWW.MOTORCYCLE.COM You can’t read anything about KTM anymore without someone mentioning issues with camshafts. We dig for the truth behind the issue. Zanimljiv tekst jako što se tiče bregastih. "It seems simple: the internet has gone overboard with KTM’s camshaft failures. On a global level we’re talking about less than 0.1% of 790s affected. More to the point, KTM has owned up to the fact that, yes, some camshafts on 790 models are defective. If anything, the internet uproar has shed light on this fact, but it seems like the backlash is overblown. And as mentioned throughout this piece, KTM is doing right to its affected customers (and dealers) by covering the fix. Even if they aren’t the original owner." Oko 0.1% ima problem i KTM će platiti sve popravke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7121 Napisano Octobar 23 (promenjeno) Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, h0use said: What’s The Deal With KTM Camshafts? | Motorcycle.com WWW.MOTORCYCLE.COM You can’t read anything about KTM anymore without someone mentioning issues with camshafts. We dig for the truth behind the issue. Zanimljiv tekst jako što se tiče bregastih. "It seems simple: the internet has gone overboard with KTM’s camshaft failures. On a global level we’re talking about less than 0.1% of 790s affected. More to the point, KTM has owned up to the fact that, yes, some camshafts on 790 models are defective. If anything, the internet uproar has shed light on this fact, but it seems like the backlash is overblown. And as mentioned throughout this piece, KTM is doing right to its affected customers (and dealers) by covering the fix. Even if they aren’t the original owner." Oko 0.1% ima problem i KTM će platiti sve popravke. ... Pa" malo" lažu i oni... Nema trika da je 0.1%.. A hidrošpaner ne spominju? A to što stavljaju 10w50? Promenio Octobar 23 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...