Jokics 40 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ti je star motor? Pitam posto moj ima godinu dana i treba da idem na servis pa cisto da nemas iskustva sta se radi i koliko kesha? Presao sam 4000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano April 23, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Oktobar 22 1400km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se otkacio jedan dzek prve nedelje kad sam ga uzeo i gasio se kad skrecem u levo i to je to. Sreca pred kucom. Dosao covek napravio za par minuta i to je to. Sad sipam,vozim i cistim lanac. Vozio u CG,autoputem,otvorenim putem,seoskim putevima,isterivao i uterivao na strmini itd. Potrosnja 2,25-3l. Deluje robustan i klasik sto mi se bas svidja. Treba da probam sa suvozacem i sa bisagama kako se ponasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano April 23, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa osim ove iritantne check engine lampice, ponaša se sve normalno i kad se desi samo nervira..... Nisam siguran kako se ostali čuju, ''tripujem'' da čujem zveckanje ventila kad se duže vozi. Dal je to tako ili je moj stil vožnje ili da sumnjam u verodostojnost radova prvog servisa...ovo kažem jer je ulje na `````800km kad sam ga kupio bilo užasnog izgleda a prvi servis rađen na 500km. Ja sam svojevoljno zamenio odmah ulje (isto koje su i sipali u servisu) i filter ulja kad sam ga uzeo, prosto ja sam takav kad uzmem "polovno'' vozilo odmah zamenim osnovne stvari, ali stvarno je bilo užasno i jako mi je čudno za 300+km da se tako zaprlja, imam slike. Potrošnja isto kao i što je kolega napisao, prosek 2.6l Promenio April 23, 2023 član zZavarivach Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mozda tripujem ali da na leru zvecka. A i valjda se steluju ventili svaki 5000km (u uputstvu stoji cak 10000) pa je to u pitanju. Uglavnom idealan je za mene i dugo ce biti u mom vlasnistvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 20, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ubi me psihički ovo zveckanje ventila, najviše se čuju na 60km/h u 4 brzini, čujem ih preko kacige, baš sam postao skeptičan da su ih štelovali na 500km. Inače sve ostalo ok, fantastičan motor, troši ko upaljač baš mi je čučnuo. Razmišljam se da li da uradim ventile sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1494 Napisano Maj 21, 2023 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj. Ako misliš da štelovanje ventila nije odrađeno kako treba na servisu, reklamiraj. U suprotnom, bespotrebno rizikuješ gubitak prava na garanciju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Moj nastelovan pre desetak dana radi ko sat.Uradio servis 11,5 crvenih. Rece mi covek zbog goriva mi se palio check engine ili zbog jos necega (znao sam ali ubih se ne mogu da se setim). Kao bez brige samo vozi nista ozbiljno. Ne znam da li ima veze sto je pose drugog servisa ali uspeo sam da ga poteram tacno do 120 kmh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1494 Napisano Maj 23, 2023 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Jokics je napisao: Ne znam da li ima veze sto je pose drugog servisa ali uspeo sam da ga poteram tacno do 120 kmh. Možda je do nizbrdice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Planina nizbrdica haha. Nije,posteno sam ga terao po ravnici jedino sam “varao” tako sto sam legao na volan hehe. Vetar je bio onako osrednji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1494 Napisano Maj 23, 2023 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Šalim se samo. To bi trebalo da mu je maksimalna brzina, s tim je 100 optimalna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta je, ja ni kola ne vozim brze. I brzinomer je prilicno tacan,proveravao sam ga krade mozda 1 kmh. Indijski harly sto bi rekao moj drug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Jokics je napisao: Moj nastelovan pre desetak dana radi ko sat.Uradio servis 11,5 crvenih. Rece mi covek zbog goriva mi se palio check engine ili zbog jos necega (znao sam ali ubih se ne mogu da se setim). Kao bez brige samo vozi nista ozbiljno. Ne znam da li ima veze sto je pose drugog servisa ali uspeo sam da ga poteram tacno do 120 kmh. Drago mi je da radi kako treba, utešno , gde si radio servis, u Beogradu? Možda je samo do mene, ja sam tehničko lice iz druge sfere, ali kad čujem do goriva je a upali se check engine zbog npr temperature ulja, tačno ne znam šta bi odgovorio......činjenica da je ''setpoint'' iliti normalna temperatura ulja softverski upisana, i činjenica je da je motor proizveden tamo gde je drugačija klima, i tamo i testiran. Mnooooooogo slučajeva po forumima raznim za dva-tri problema koji se ponavljaju i najčešće okidaju check engine lampicu (temperatura ulja, MAP senzor). Ne pravim se pametan ali ne volim da me serviser maže nekom pričom a nisu u stanju da reše ili nisu povezani/obučeni da urade softverski to što treba. Kao što Lone Rider reče jednom, ako treba insistiraću da zamene ECU ili senzor ili oba ili šta već Uskoro ću i ja na servis pa ću videti šta će mi reći. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1494 Napisano Maj 23, 2023 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @zZavarivach Da li motor održavaš u Tago Moto Centru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Na Novom Beogradu je servis tamo gde sam ga i uzeo. Ja razmisljam dok je pod garancijom ne diram nista pa videcemo za dalje. Ako ne steti motoru meni lampica ne smeta samo da znam da je nesto “nebitno”. Naravno da je bio šok kad se pojavilo ali na kraju krajeva zovem ih i kazem ovo vam ne radi nesto haha. Samo kad bi sam radio servis kostao bi me 3500 din. Dzabe. Ali kao garancija ovo,ono. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam da sam u decembru sipao stabilizator goriva po propisu jedan litar jedan cm kubni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan @Lone rider Tamo planiram, da podsetim kupljen je od VladoGrcic sa oko 800-900km, sad ima skoro 2000. Prvi servis je rađen u BG na 500km. Imam samo uvid po papirima. Nije vreme po kilometraži, ali bi uradio kako piše kao na 6 meseci, čisto zbog sebe pa koja god kilometraža bila u tom momentu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Jokics je napisao: Na Novom Beogradu je servis tamo gde sam ga i uzeo. Ja razmisljam dok je pod garancijom ne diram nista pa videcemo za dalje. Ako ne steti motoru meni lampica ne smeta samo da znam da je nesto “nebitno”. Naravno da je bio šok kad se pojavilo ali na kraju krajeva zovem ih i kazem ovo vam ne radi nesto haha. Samo kad bi sam radio servis kostao bi me 3500 din. Dzabe. Ali kao garancija ovo,ono. Sve se slažem, naravno da treba poštovanti uslove garancije, što bi brljavio, samo recimo eto ulje da promeniš sam stvarno je lako a znači mašini mnogo, pogotovo u razrađivanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam da sam u decembru sipao stabilizator goriva po propisu jedan litar jedan cm kubni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me kad saltas iz 4-te u 5-tu brzinu na ravnom? Nije mi jasna ova over drive peta brzina. Kazu max brzina se postize četvrtom! Indij(an)ci ubacuju na 50 u petu. A opet s druge strane preporucuju petom od 70 kmh. Ja licno saltam na 60 kao neka sredina i lepo ide. Cak i uz brdo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga isto na 60kmh menjam u 5-u, još se zvanično razrađuje pa se malo stiskam, probao sam par puta pun gas, meni to dosta Moram priznati da u tih par puta kada sam probao pun gas, 4 -> 5 ne osetiš sad neku kao WOW razliku u obrtajima, možda se navikavam još na zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 23, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Neki Englez sto vozi 2 godine meteor na pitanje o saltanju mi rece racunaj da ovaj motor ima 4 a ne 5 brzina. Kaze u 5-tu ubacujem samo preko 70-75 i to ako je ravno i pravo. Uglavnom sve ide na osecaj na kraju,ne gledam indikator brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Maj 24, 2023 U prolazu, 82 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje je bas lako da se zameni. A oni naplacuju 1litar 1800 din dok je u prodaji 1200 plus sto ti naplate 2 litra a treba 1,7. A za ruke uzmu vise nego za ulje i filtere. Ali to je cena garancije. Da li je normalno da mi nisu zamenili filter vazduha? Ne pise u specifikaciji. Bila guuzva pa me zbrzali. Mozda se cisti filter ili ona fora svaki drugi put se menja?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Maj 24, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan U uputstvu piše da se čisti prva dva servisa, menja na trećem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1494 Napisano Maj 24, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam pogledao Owner's manual za Interceptora i tekst koji se odnosi na poništavanje garancije se razlikuje u štampanoj verziji (za evropsko tržište) i online (za indijsko). U štampanoj verziji koju sam dobio uz motor, druga stavka jasno ukazuje na to da garancija neće važiti u slučaju kvarova izazvanih "neovlašćenim popravkama" odnosno u neovlašćenim servisnim centrima (unauthorized repairs), dok u PDF verziji piše: u slučaju održavanja ili popravki u neovlašćenim servisnim centrima (stavka i) i mislim da je čitava zabuna izazvana pogrešnim tumačenjem uslova garancije od strane uvoznika. Donekle mogu da razumem takav stav jer bi u slučaju aktivacije garancije od strane korisnika teret dokazivanja da je kvar izazvan nestručnom popravkom bio na njima, ali mislim da malo preteruju u tome. Ne postoji osnov za poništavanje garancije na agregat zbog toga što nisi kod njih ugradio crash bar ili zbog ugradnje custom ručica kvačila i kočnice npr. (kao što su to meni predstavili, ili sam ih ja pogrešno razumeo). Promenio Maj 24, 2023 član Lone rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...