Arakis 5850 Napisano Avgust 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sve sa spiska: - balansiranje prednje i zadnje gume - Ležaj upravljača - Zategnutost žbica na oba točka - Ulje u štapovima - Pritisak vazduha u gumama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 30, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sve sa spiska: - balansiranje prednje i zadnje gume - Ležaj upravljača - Zategnutost žbica na oba točka - Ulje u štapovima - Pritisak vazduha u gumama! samo te gledam ;D ;D ;D kad ćemo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5850 Napisano Avgust 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tražio u Savskoj u SKF prodavnici ...i nema. A sinoć se vratio sa grupne vožnje od Bgda pa preko Valjeva, Milogošća, Kosjerića, KPJ "Grad" ;D, Tare, Zaovinskog jezera, Perućca, Malog Zvornika, Šapca...588 km...divota Božija Ima onaj "klak" u sredini ali ko zna, zna... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Avgust 30, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno gde nabaviti taj lezaj i meni to treba? Inace kod mene promena guma (obe), sa balansiranjem istih nista nije resila mada verovatno svaki od pobrojanih delova sam za sebe moze da dovede do ljuljanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Avgust 30, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://bikers.in.rs/forum/viewtopic.php?f=8&t=146 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Proveri sve sa spiska: - balansiranje prednje i zadnje gume - Ležaj upravljača - Zategnutost žbica na oba točka - Ulje u štapovima - Pritisak vazduha u gumama! samo te gledam ;D ;D ;D kad ćemo ;D Isto kad i svi mi posto lezajeva i dalje nema u Srbiji ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan POGRESNO sam napisao. Nisu to valjci vec CAURE zadnje viljuske. Kako da proverim da li je do toga? @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Lezaji zadnje viljuske. Kada odu hoce motor cijeli lelujeti od toga. Podigni zadnji kraj u zrak na centralni stender ili nesto slicno da zadnji tocak bude u zraku i cimaj vilicu lijevo-desno. Ne smije imati lufta. Ako ima, lezaji su bleknili. Provjeri i lezaje zadnjeg tocka. Sistem je isti samo umjesto vilice cimaj tocak. Na Anakee TA mora biti savrseno miran do 140. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan MENI JE LJULJAO MOTOR KADA SU GUME BILE IZDUVANE NA POLA OD NORMALNIH VREDNOSTI,A NE VIDI SE GOLIM OKOM.KADA SAM IH NAPUMPAO,SVE JE PRESTALO I NISAM MOGAO DA VERUJEM DA SE TO DESILO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Lezaji zadnje viljuske. Kada odu hoce motor cijeli lelujeti od toga. Podigni zadnji kraj u zrak na centralni stender ili nesto slicno da zadnji tocak bude u zraku i cimaj vilicu lijevo-desno. Ne smije imati lufta. Ako ima, lezaji su bleknili. Provjeri i lezaje zadnjeg tocka. Sistem je isti samo umjesto vilice cimaj tocak. Na Anakee TA mora biti savrseno miran do 140. Hvala kolega to i hocu da proverim i mislim da su ti lezaji isto sto i ja zovem caure. Probacu pa cu javiti. Inace te caure imaju u Centru S po 1200din a idu dve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 30, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan MENI JE LJULJAO MOTOR KADA SU GUME BILE IZDUVANE NA POLA OD NORMALNIH VREDNOSTI,A NE VIDI SE GOLIM OKOM.KADA SAM IH NAPUMPAO,SVE JE PRESTALO I NISAM MOGAO DA VERUJEM DA SE TO DESILO. Ovo se i meni desilo. Prednji točak je bio na 1.6, a ceo motor je polako počeo da se ljulja na većim brzinama (preko 120). Gume nove, a nakon naduvavanja, problem k'o rukom odnešen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 31, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan MENI JE LJULJAO MOTOR KADA SU GUME BILE IZDUVANE NA POLA OD NORMALNIH VREDNOSTI,A NE VIDI SE GOLIM OKOM.KADA SAM IH NAPUMPAO,SVE JE PRESTALO I NISAM MOGAO DA VERUJEM DA SE TO DESILO. Ovo se i meni desilo. Prednji točak je bio na 1.6, a ceo motor je polako počeo da se ljulja na većim brzinama (preko 120). Gume nove, a nakon naduvavanja, problem k'o rukom odnešen Сад оћеш да кажеш да твој мотор може преко 120 . . . . страшно :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 31, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Сад оћеш да кажеш да твој мотор може преко 120 . . . . страшно :P Tu tvoju kangrbu ću da sašijem kad god hoćeš ;D No, o tome u nekoj drugoj temi, da ne offujemo ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Septembar 1, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan novi problemchic pa mi treba savet... zaglavljuje mi se ruchica gasa, ne vraca se a i teshko ide... da li je prost problem, samo da se ochisti i podmaze ? Ili je neko smaranje u najavi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Septembar 1, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan najverovatnije su ti sajle prljave. Ocisti i podmazi sajle i ocisti korman ispod rucice tj one plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Septembar 2, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Demontiraj sklop kod ručice prednje kočnice. Tu postoje dve sajle za davanje i oduzimanje gasa ( kružni sistem ). Podmaži sajle i radi lakše montaže skini sajle sa leptira za gas na karburatoru. Najveći problem je dovesti obe sajle u svoje ležište zbog plastičnig dela koji ih razdvaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Septembar 2, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to ne vredi podmazivati - ubrzo ce poceti ista prica. Ja sam podmazivao sajle, ali iskreno, to je samo gasenje pozara. Nekoliko dana bude ok. Sajle nisu skupe, naruci iz Louisa i promeni. Godinama ces biti miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Septembar 2, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan probao sam da rasklopim ali se shraf raspao tj. glava shrafa je bila nekako mekana :-\ Da ne bi razvalio oba shrafa odustao sam i WDom dooobro nashpricao ruchicu i pochela je da se vraca sama Ali svakako cu danas/sutra probati da odshrafim pa da vidim shta ce biti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Septembar 6, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi je izduv malo garaviji nego pre. Da li je to od prebogate smeše ili od trošenja ulja? Potrošnja mi je u granicama normale. Do 100 km/h oko 4,5 l, preko 100 od 5 do 5,5 l. Primetio sam isto da preko 120 km/h hoće da pijucne ulje ( vidim na meraču da padne par milimetara ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Septembar 6, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi je izduv malo garaviji nego pre. Da li je to od prebogate smeše ili od trošenja ulja? Potrošnja mi je u granicama normale. Do 100 km/h oko 4,5 l, preko 100 od 5 do 5,5 l. Primetio sam isto da preko 120 km/h hoće da pijucne ulje ( vidim na meraču da padne par milimetara ). Najbolje ti je da izduv, odneses na spektrogramsku analizu! ;D Salim se, naravno. Meni po gradu trosi i 6L, ali doduse nisam mazio izduv, pa ne znam jel garav ili nije (bilo mi malo vruce). :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Septembar 7, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi je izduv malo garaviji nego pre. Da li je to od prebogate smeše ili od trošenja ulja? Potrošnja mi je u granicama normale. Do 100 km/h oko 4,5 l, preko 100 od 5 do 5,5 l. Primetio sam isto da preko 120 km/h hoće da pijucne ulje ( vidim na meraču da padne par milimetara ). Imam isti problem i kad sam ispricao drugaru sto mi odrzava motor rekao mi je da malo zavrnem gas,a ne da ga vozim kao baba I sta cu ja sad zavrcem,probaj i ti Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Septembar 7, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan U manualu piše da se motor zagreje, zavrnu vijci za smešu, našteluje ler gas, da se odvću polako vijci za smešu sve dok ler gas ne bude najviši. Tada se podesi ler gas na normalu i to je to. Zimi imam zanimaciju! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Septembar 7, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi je izduv malo garaviji nego pre. Da li je to od prebogate smeše ili od trošenja ulja? Potrošnja mi je u granicama normale. Do 100 km/h oko 4,5 l, preko 100 od 5 do 5,5 l. Primetio sam isto da preko 120 km/h hoće da pijucne ulje ( vidim na meraču da padne par milimetara ). Kod mene je takodje garav izduv, ali samo kad sipam bezolovni benzin. Kad sipam obican (olovni) benzin, izduv posivi i isusi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! e, pa da se prijavim i ovde... raportira novi i ponosni vlasnik Kochinog TA! joooj, kako cu da vas udavim sa pitanjima.... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Septembar 8, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao u ekipu. Pitaj šta god te interesuje, od nekog ćeš sigurno da dobiješ odgovor. Uživaj u vožnji ali polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...