gox 1864 Napisano Maj 12, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Koja je oznaka boje za ovu kolor šemu u saobraćajnoj? Ovo je navodnono originalna šema za moj motor, pa da čisto znam, ako se jednom odlučim da ga prefarbam u fabričke boje... Imam ja ali imam novu saobracajnu na kojoj pojma nemam sta mu dodje ta sifra boje.Sve je u siframa p.1,P.2 itd.Recicu ti samo se raspitaj sta da gledam Uh, ne gledah u saobraćajnu kad sam napisao ovo. Kad se ubaci u čitač kartice i odštampa, onda se vidi. Znam da sam video na tehničkom pregledu da mi je oznaka 9M po katalogu boja, a meni je motor skroz crn, obična lak boja, nije metalik. Ne znam kako se motor vodi ako ima dve boje, u ovom slučaju crnu i tamno sivu... Prema OVOM (katalog boja), deveta i deseta oznaka bi trebala da je 0, jer se ne zna koja je osnovna boja... A možda se isto vodi kao 9M, jer je crna preovlađujuća. Nebitno skroz, ne treba se opterećivati, nego mi palo na pamet nešto, čisto iz znatiželje. I meni je motor u dve boje a u saobraćajnoj piše - Boja: 6B zelena svetla metalizirana I da, transalp može kroz vodu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 12, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan http://akumulatori-desulfatizatori.blogspot.com/2013/11/vrste-akumulatora-i-njihova-namena-i.html AGM ima staklenu vunu koja upije kiselinu i tako nema mućkanja i curenja kiseline. Gel baterijama se dodaje silikatna prašina da bi oformila želatinastu kiselinu koja opet ne teče slobodno. Poenta tih zatvorenih baterija je da se ne otvaraju jer hidrogen i kiseonik koji se oslobadja u procesu punjenja i pražnjenja ponovo stvaraju vodu i zato im nikad ne treba dodavati vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 12, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je oznaka boje za ovu kolor šemu u saobraćajnoj? Ovo je navodnono originalna šema za moj motor, pa da čisto znam, ako se jednom odlučim da ga prefarbam u fabričke boje... Imam ja ali imam novu saobracajnu na kojoj pojma nemam sta mu dodje ta sifra boje.Sve je u siframa p.1,P.2 itd.Recicu ti samo se raspitaj sta da gledam Uh, ne gledah u saobraćajnu kad sam napisao ovo. Kad se ubaci u čitač kartice i odštampa, onda se vidi. Znam da sam video na tehničkom pregledu da mi je oznaka 9M po katalogu boja, a meni je motor skroz crn, obična lak boja, nije metalik. Ne znam kako se motor vodi ako ima dve boje, u ovom slučaju crnu i tamno sivu... Prema OVOM (katalog boja), deveta i deseta oznaka bi trebala da je 0, jer se ne zna koja je osnovna boja... A možda se isto vodi kao 9M, jer je crna preovlađujuća. Nebitno skroz, ne treba se opterećivati, nego mi palo na pamet nešto, čisto iz znatiželje. I meni je motor u dve boje a u saobraćajnoj piše - Boja: 6B zelena svetla metalizirana I da, transalp može kroz vodu Znam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 12, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je oznaka boje za ovu kolor šemu u saobraćajnoj? Ovo je navodnono originalna šema za moj motor, pa da čisto znam, ako se jednom odlučim da ga prefarbam u fabričke boje... Imam ja ali imam novu saobracajnu na kojoj pojma nemam sta mu dodje ta sifra boje.Sve je u siframa p.1,P.2 itd.Recicu ti samo se raspitaj sta da gledam Uh, ne gledah u saobraćajnu kad sam napisao ovo. Kad se ubaci u čitač kartice i odštampa, onda se vidi. Znam da sam video na tehničkom pregledu da mi je oznaka 9M po katalogu boja, a meni je motor skroz crn, obična lak boja, nije metalik. Ne znam kako se motor vodi ako ima dve boje, u ovom slučaju crnu i tamno sivu... Prema OVOM (katalog boja), deveta i deseta oznaka bi trebala da je 0, jer se ne zna koja je osnovna boja... A možda se isto vodi kao 9M, jer je crna preovlađujuća. Nebitno skroz, ne treba se opterećivati, nego mi palo na pamet nešto, čisto iz znatiželje. Jutros gledah nešto po novčaniku i videh da na polisi osiguranja piše oznaka boje, pa kad budeš mogao, pogledaj pa javni, kad smo već razvili polemiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 12, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Koja je oznaka boje za ovu kolor šemu u saobraćajnoj? Ovo je navodnono originalna šema za moj motor, pa da čisto znam, ako se jednom odlučim da ga prefarbam u fabričke boje... Imam ja ali imam novu saobracajnu na kojoj pojma nemam sta mu dodje ta sifra boje.Sve je u siframa p.1,P.2 itd.Recicu ti samo se raspitaj sta da gledam Uh, ne gledah u saobraćajnu kad sam napisao ovo. Kad se ubaci u čitač kartice i odštampa, onda se vidi. Znam da sam video na tehničkom pregledu da mi je oznaka 9M po katalogu boja, a meni je motor skroz crn, obična lak boja, nije metalik. Ne znam kako se motor vodi ako ima dve boje, u ovom slučaju crnu i tamno sivu... Prema OVOM (katalog boja), deveta i deseta oznaka bi trebala da je 0, jer se ne zna koja je osnovna boja... A možda se isto vodi kao 9M, jer je crna preovlađujuća. Nebitno skroz, ne treba se opterećivati, nego mi palo na pamet nešto, čisto iz znatiželje. I meni je motor u dve boje a u saobraćajnoj piše - Boja: 6B zelena svetla metalizirana I da, transalp može kroz vodu Znam. Bravo majstore, to nije voda, to je more 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 13, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan jes ti to kreno na pecanje jel zna neko u novom sadu gde da nabavim spojku za lanac za trandzu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 15, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Šta će ti spojka? Kupuj čamac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 16, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan pa nabavio sam lanac i lancanike, ali nema onu kopcu sto se spaja lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Maj 18, 2014 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ideju šta ne valja. Kada sam kupio trandzu odmah sam menjao disk, pločćice i kočionu tečnost.Medjutim, ručica dosta propada pa tek onda počne da koči.Kao da ima dva diska napred a ne jedan.Tako je bilo odmah po montaži.Dobro je sve montirano i izluftirano.Koči ona kako koči, ali me malo nervira to i bojim se da jednom ne propadne skroz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Maj 18, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije je nepravilno izlufitran vazduh u sistemu, jer ako nije dobro izluftirano, oce da propada poluga kocnice. Ne znam kod kog si majstora radio luftiranje vazduha kod promene kocione tecnosti pa da znas da je to ok, jer vecini majstora vise ne verujem i radim sve sam po servisnom uputstvu, tacno i kvalitetno. Drugo moze biti, da je crevo kocnice previse istegljeno i trazi zamenu, ali po ovim navedenim simptomima sto si naveo je sigurno vazduh u sistemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Zakis Spojnicu mozes da nadjes kod Mileta u Motobike house u Tosinom Bunaru ili u Guevari. Imas i da biras na snalu ili na zakivanje. @Nemus Moze da se desi da onaj ko je ozracivao kocnicu nije pazio na nivo ulja pa mu povukao vazduh gore u cantri na klipu. To ume da se manifestuje malom promenom propadanja rucice kocnice. I najcesce je vrlo dug proces ozraciti sistem kada vazduh udje u gornji deo sistema, ali nije komplikovano i neresivo. Moje misljenje ovako na nevidjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vacro kako sluzi auspuh?? Meni je ovaj opet previse tih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan Lukabx samo jedno pitanje kad trazim spojnicu za trandzu jel ona ima neku posebnu oznaku ili meru ...ili jednostavno trazim spojnicu za trandzu za lanac? sta da uzmem na snalu ili zakivanje i puno zahvaljujem na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1435 Napisano Maj 19, 2014 Drug član, 1952 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Na zakivanje obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je proluftirano više puta, i gore i dole, naginjali smo motor čak sam na kraju i od dole sipao ulje i uvek isto hvata.Crevo je obično, gumeno i sigurno se širi ali mislim da bi bar neki otpor morao da pruži prilikom propadanja. Jel moguće da nešto ne valja u glavnom kočionom cilindru, gumice? Na kočionim klipovima su menjane gumice i dole kod pločica ništa ne curi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 19, 2014 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sajla to je najbolje. Zamenis sajlu i miran si. A ako je puz treba prvo naci problem zasto je puz al o tom vise ako ustanovis da je puz. Heh jbg. nije puz crkao, jos gore Kad sam skinuo sajlu sa tocka vidim da se ovaj pipak na koji dolazi sajla okrece ali da je polomljen na pola.. Nije mi jasno kako se polomio, prvo sam pomislio da sam ga ja polomio nekako kad sam skidao, ali to je nemoguce, vukao sam pravo nisam nikako mogao da ga povucem na stranu. a i sajla kad sam je skinuo samo je iskliznula na zemlju, otkacila se ili otkinula gore na km satu sta sad, traziti ceo ovaj kompletan deo ili da dignem ruke i stavim brzinomer sa bicikle Na kraju je ipak samo ovaj pipak polomljen, ostalo je sve o.k, zamenio sam ceo ovaj deo, ostala je stara je sajla i plasticni puz i sad radi, videcemo dokle Jel ovo prvi slucaj da nije crkao plasticni puz nego ovaj metalni deo na koji ide sajla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Maj 19, 2014 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Taj deo sto ti je pukao si mogao da izvadis i zavaris ekser i njega posle brusilicom dovedes na isto kao fabricki. Radio ja drugaru na starijem TA.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 19, 2014 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan sto ne rece pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Maj 19, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vacro kako sluzi auspuh?? Meni je ovaj opet previse tih Hehe, odlicno me sluzi, a ti onda vozi bez auspuha ako ti nije dovoljno glsno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stivog 75 Napisano Maj 20, 2014 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sajla to je najbolje. Zamenis sajlu i miran si. A ako je puz treba prvo naci problem zasto je puz al o tom vise ako ustanovis da je puz. Heh jbg. nije puz crkao, jos gore Kad sam skinuo sajlu sa tocka vidim da se ovaj pipak na koji dolazi sajla okrece ali da je polomljen na pola.. Nije mi jasno kako se polomio, prvo sam pomislio da sam ga ja polomio nekako kad sam skidao, ali to je nemoguce, vukao sam pravo nisam nikako mogao da ga povucem na stranu. a i sajla kad sam je skinuo samo je iskliznula na zemlju, otkacila se ili otkinula gore na km satu sta sad, traziti ceo ovaj kompletan deo ili da dignem ruke i stavim brzinomer sa bicikle Na kraju je ipak samo ovaj pipak polomljen, ostalo je sve o.k, zamenio sam ceo ovaj deo, ostala je stara je sajla i plasticni puz i sad radi, videcemo dokle Jel ovo prvi slucaj da nije crkao plasticni puz nego ovaj metalni deo na koji ide sajla? Meni se desilo isto prošle jeseni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 22, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @ Zakis Trazis po lancu koji si kupio, ne secam se sta si pisao, ako si uzeo DID trazis spojnicu za DID 525 vx(verovatno, bar bi taj trebao) Korak je sigurno 525, sad zavisi koja je slovna oznaka. Dobices spojnicu, spojnu plocicu, i 4 gumice koje treba da postavis kao na originalnom lancu. Ja se vozim sa spojnicom na snalu vec godinu dana i nikad problem s njom, a vozim motor skoro cele godine, i po kisi i suncu, sve do nekih 3-4 stepena C. Ali se slazem da uzmes na zakivanje ako imas od koga da pozajmis alat za spajanje. @ Vacro Bez auspuha se na leru cuje identicno kao VW buba Pravim novi auspuh, ovaj put sa akcentom na estetici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1061 Napisano Maj 24, 2014 Drug član, 1081 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel probao neko transalpa sa originalnim vizirom i povisenim ? Ja sa Givi povisenim imam jake turbulencije posle 80-90km/h. Stavio sam i ono krilo i potpuno isto. Razmišljam da probam da stavim fabrički, nisu ludi oni Japanci, ali posto ga nemam bila bi skupa zajebancija da se samo proba. btw ako nekom skuplja prasinu fabrički vizir za PD06, a raspolozen je da ga da na probu, bio bih zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Maj 25, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko da podesim obim tocka za merenje kilometraze i brzine,na onim meracima za bicikle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano Maj 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uh, ja merio pre jedno dve godine, mislim da je 2020 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Maj 25, 2014 Zainteresovan, 922 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko da podesim obim tocka za merenje kilometraze i brzine,na onim meracima za bicikle? Kolega Gox kaze : . Poluprečnik prednjeg točka je 35 cm x 2 x 3,14 = 2198. Ja sam stavio toliko pre neki dan i za sat je kilometraza ista kao na fabrickom brzinomeru, mada sam presao samo 50-60km videcemo dalje kako ce biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...