Arakis 5927 Napisano Septembar 8, 2010 Svakom po zasluzi, 12418 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Vlado, duplo si pametniji posao napravio od onog tvog akcijaša ;D Daće Bog da te još dugo služi i da uživaš na TA kao i svi mi ostali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Septembar 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan raportira novi i ponosni vlasnik Kochinog TA! Eeeeeeee..... BRAVO majstore! Pravi potez!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @Vlada Pošto sam ti već čestitao iz ličnog iskustva ti savetujem da isčitaš ovu temu od korica do korica, ima VRLO korisnih stvari, za opštu kulturu jednog TA-ovca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan @Vlada Pošto sam ti već čestitao iz ličnog iskustva ti savetujem da isčitaš ovu temu od korica do korica, ima VRLO korisnih stvari, za opštu kulturu jednog TA-ovca Razumem! I ni mi je tesko!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Septembar 8, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cestitao sam ti vec u drugoj temi, ali da ti i ovde pozelim sve najbolje sa novim motorcetom! Izmeni ili dopuni avatar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @Vlada Pošto sam ti već čestitao iz ličnog iskustva ti savetujem da isčitaš ovu temu od korica do korica, ima VRLO korisnih stvari, za opštu kulturu jednog TA-ovca Razumem! I ni mi je tesko!! Hahaha, pravi vojnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan svako ko uzima TA je kultivisan,jer je u startu doneo kulturnu odluku!!! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Septembar 9, 2010 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi vlasnici Transalpa imam jedno pitanje. Posle slusanja mnogih oprecnih misljenja, ostala je dilema da li se za Transalpom moze opusteno ici na duza putovanja? Naravno, samo ime sugrerise da moze gde 'oces sa njom, ali opet misljenja kazu da se ne snalazi najbolje u voznji autoputem u smislu niske krstarece brzine i sl. Sta Vi kazete na to pitanje i kakva je razlika odnosu na kubikazu od 600 ili 650 ccm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5927 Napisano Septembar 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12418 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nemaš nikakvih ograničenja da kreneš na put gde hoćeš sa Transalpom. Nije za velike brzine na autoputu ali neka krstareća brzina od oko 120 - 130 km/h mu odgovara. Odlično se snalazi po krivinama, lošem putu tako da je baš univerzalan motor. Nisam vozio model od 650 kubika ali mislim da nema nikakve razlike, osim estetske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od toga sta tebi odgovara. Takodje je relativna stvar "niska krstareca brzina", nekom je nisko 90-100, nekome 120-130, a nekome 150-160km/h. razmisli koje su tvoje potrebe i mogucnosti, pa u skladu sa tim i biraj motocikl. TA je dobar, izdrzljiv i pouzdan motocikl koji moze mnogo da ponese. Sto se tice brzine ima ih koji su ga terali i 170km/h nekoliko sati, medjutim opsteprihvaceno je da mu je krstareca brzina od oko 120-130km/h, odnosno oko 6000 rpm, to je moje iskustvo. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slažem sa kolegama Arakisom i imenjakom. Uistinu, auto put me ne poznaje puno ali za ovo vreme koliko vozim TA sam vrlo zadovoljan. Lako se vozi i do 120 km/h je vrlo veseo Jedino što meni smeta preko 80 km/h je loša zaštita od vetra za grudi i glavu, sa fabričkim vizirom (visok sam 190 cm). Ali to će rešiti viši vizir by Ivan. Ipak, najbitnije je šta ti očekuješ od motora. Ako se uklapaš u gore navedeno verovatno ćeš biti zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16990 Napisano Septembar 9, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Dragi vlasnici Transalpa imam jedno pitanje. Posle slusanja mnogih oprecnih misljenja, ostala je dilema da li se za Transalpom moze opusteno ici na duza putovanja? Naravno, samo ime sugrerise da moze gde 'oces sa njom, ali opet misljenja kazu da se ne snalazi najbolje u voznji autoputem u smislu niske krstarece brzine i sl. Sta Vi kazete na to pitanje i kakva je razlika odnosu na kubikazu od 600 ili 650 ccm? Da pokušam da odgovorim na ovo navodno "jedno" pitanje. Transalp sam aktivno počeo da vozim pre oko šest meseci i prešao sam njime oko devet hiljada km. Uglavnom sa saputnikom/saputnicom i sa ostalim "teretom" (koferi, torbe, vreće ...). Na dužem putu uglavnom vozim 90-110km/h. Povremeno ga "produvam" i do 150-160. Pređem i više stotina kilometara bez pauze i bez bitnijeg zamora. A prilično sam mator i "ruiniran". Autoputem ne volim da vozim jer mi u tom slučaju "propada" uživanje u razgledanju predela gde prolazim. A što se tiče snage motora, ubrzanja, brzine ... stvari stoje ovako: Bez obzira na motor koji si nabavio i voziš ga, posle nekog vremena primetiš da mu fali još par stotina kubika i dvadesetak "konja"!. I to će uvek i sa svakim motorom da bude "manjkavost". A evo mog "leka" za tu pojavu: Pre par dana sam sa drugarom (od stodeset kila) i sa alatom i nekakvim delovima (težine oko 70 kg smeštenim bočnim koferima), putovao od Aleksinca do Uroševca i nazad. I to dva puta u tri dana. Motor sve to lepo podnosi i ide dobro, ali ... . Pri povratku drugara i alat ostavim u Niš a ja "solo" produžim još tridesetak km. I koja "drastična" razlika. Motor ide ko "mećava". I tako si zadovoljan performansama par dana. A onda ga ponovo natovariš pa rastovariš ... Bez šale. Transalp je odličan motor za sve namene, (osim za ozbiljan off-road). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 9, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan TA sam vozio 2 godine... verziju 600... presao sam sa njim oko 55000km... * svakodnevno krace relacije na posao * kraci izleti i putovanja sam ili sa suvozacem sa topcaseom ili sa sva tri kofera * putovanja od 2000-4000km natovaren kao mazga, top, bocni koferi i "kobasica" na zadnjem sedistu vozio sam lokalnim putevima, autoputem (koji zaista ne volim), planinskim krivinama, alpima, cak i off u sloveniji natovaren maksimalno taj motor moze svogde u svakom momentu kako god ga natovario, veoma zahvalan motor za sve uslove a zaista trazi jako malo od odrzavanja meni je posle nekoliko duzih putovanja zafalilo 5-10 konja za varijante kada sam sa suvozacem, natovaren, kada treba negde bas uzbrdo ili ako treba brze nesto obici i slicno. Inace sasvim udoban cak i za suvozaca na duge staze. Zbog tog razloga sam uzeo malu afriku. To mi taman daje to malo vise snage i obrtnog momenta koji su mi nedostajali na TA. Ako imas mogucnosti i dobru kombinaciju za TA, ne razmisljaj, nego uzimaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Septembar 9, 2010 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan medjutim opsteprihvaceno je da mu je krstareca brzina od oko 120-130km/h, odnosno oko 6000 rpm, to je moje iskustvo. Pozdrav 120-130km/h je pretpostavljam sasvim u redu da odes i na kraj sveta. Voleo bih da mi pojasnis jos neke stvari, ali o tom po tom, uostalom i onako ste mi bas ti i g.Arakis napunili glavu Vasim mocnim motorinima pa mi moj skuter vise uopste ne izgleda tako lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Septembar 9, 2010 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi vlasnici Transalpa imam jedno pitanje. Posle slusanja mnogih oprecnih misljenja, ostala je dilema da li se za Transalpom moze opusteno ici na duza putovanja? Naravno, samo ime sugrerise da moze gde 'oces sa njom, ali opet misljenja kazu da se ne snalazi najbolje u voznji autoputem u smislu niske krstarece brzine i sl. Sta Vi kazete na to pitanje i kakva je razlika odnosu na kubikazu od 600 ili 650 ccm? Da pokušam da odgovorim na ovo navodno "jedno" pitanje. Transalp sam aktivno počeo da vozim pre oko šest meseci i prešao sam njime oko devet hiljada km. Uglavnom sa saputnikom/saputnicom i sa ostalim "teretom" (koferi, torbe, vreće ...). Na dužem putu uglavnom vozim 90-110km/h. Povremeno ga "produvam" i do 150-160. Pređem i više stotina kilometara bez pauze i bez bitnijeg zamora. A prilično sam mator i "ruiniran". Autoputem ne volim da vozim jer mi u tom slučaju "propada" uživanje u razgledanju predela gde prolazim. A što se tiče snage motora, ubrzanja, brzine ... stvari stoje ovako: Bez obzira na motor koji si nabavio i voziš ga, posle nekog vremena primetiš da mu fali još par stotina kubika i dvadesetak "konja"!. I to će uvek i sa svakim motorom da bude "manjkavost". A evo mog "leka" za tu pojavu: Pre par dana sam sa drugarom (od stodeset kila) i sa alatom i nekakvim delovima (težine oko 70 kg smeštenim bočnim koferima), putovao od Aleksinca do Uroševca i nazad. I to dva puta u tri dana. Motor sve to lepo podnosi i ide dobro, ali ... . Pri povratku drugara i alat ostavim u Niš a ja "solo" produžim još tridesetak km. I koja "drastična" razlika. Motor ide ko "mećava". I tako si zadovoljan performansama par dana. A onda ga ponovo natovariš pa rastovariš ... Bez šale. Transalp je odličan motor za sve namene, (osim za ozbiljan off-road). Da, izvinjavam se, ipak je to vise pitanja...srecom vidim da Vam je svima zadovoljstvo da odgovorite, pa tim i bolje. Ova prica sa Aleksincem me podseca na onaj vic sa Mujom koji bezi od lava i kad ga ovaj stigne, on baci nakovanj i trci brze...mozda cu i ja tako sa zenom, vozim je , vozim i kad mi dosadi, ostavim je i vozim jos brze. U sustini tvoj odgovor je ono sto me je i zanimalo (naravno i ostali), dakle, moze se sa TA gde hoces, i u Afriku i na more, a naravno i do posla preko pola grada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @robbief Hehe, vidimo li mi to novog sektaš u najavi? Nemoj puno da se dvoumis, ako je cena korektna a motor ispravan nećeš pogrešiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Septembar 9, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja jedan na prodaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 9, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja jedan na prodaju! Sta ja to vidim komsija :o Da nije neka zaraza zavladala po Mirijevu, ne daj Boze ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, naime par puta sam motor prao kompresorom i posle pranja kada dam kontakt ili ga upalim cuje mi se kao relej od zmigavaca da skljocka, isto kao i zmigavci da rade samo duplo brze, kada upalim zmigavac, nebitno levi ili desni on uspori i radi normalno, ali kad ugasim zmigavce pocne opet brzo da cvaka. Dal' je neko mozda imao iskustva sa tim? I drugo pitanje, jel' zna neko dal' se na TA spanuju lanci bregaste i kako (posto ima 2) i posle koliko bi trebali da se menjaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja jedan na prodaju! Sta ja to vidim komsija :o Da nije neka zaraza zavladala po Mirijevu, ne daj Boze ;D Ma kakva zaraza komso. Ukazala mi se neka Africa za lepe pare, a od ovoga mi se ne odvaja. Taman je kao slag na tortu leglo Touring sediste. Vidis da ga nema ni u oglasima. Ne dam ga svakome, samo nekom ko ce stvarno da ga pazi. Dobra je to raga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Septembar 13, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Jeli sektaši, jel neko menjao ležajeve u točkovima? Nešto bih, kada menjam gume kod Mate, da promenim i ležajeve. Na netu sam video da napred idu dva 6202, pozadi dva 6203 i na zupčaniku 6204. Pitanje je da li su ove dimenzije. Zvao sam i Astrid i imaju sve za sitnu lovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Septembar 13, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan oce neko da menja TA za cruzera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan oce neko da menja TA za cruzera? sta ti se desilo Pedja? dosadilo uzivanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli sektaši, jel neko menjao ležajeve u točkovima? Nešto bih, kada menjam gume kod Mate, da promenim i ležajeve. Na netu sam video da napred idu dva 6202, pozadi dva 6203 i na zupčaniku 6204. Pitanje je da li su ove dimenzije. Zvao sam i Astrid i imaju sve za sitnu lovu. Dobro proveri koji je lezaj na zupcaniku ali mislim da nije taj vec 62/33 mada nisam siguran! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Septembar 17, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan na koliko pumpate zadnju i prednju gumu? zvuci banalno ali ja ne mogu da se setim, nego sve pumpan nesto odoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...