AnteK 597 Napisano Februar 26, 2014 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kvari se ciklistika motora ako ne koristite fabricki propisane dimenzije guma. Odnosno u prevodu to znaci da se kvari tangnenta na oba tocka prilikom naleganja u krivini i proporcionalno tome smanjujete povrsinsko prijanjane pneumatika u krivini zbog promene ugla naleganja. Za odredjen raspon tockova i tezinu motora vazi i odredjen pneumatik koiji se koristi, jer nije isto da li u krivinu ulazite sa fabrickih 30kg vise ili manje, vec je najbitnije da se koristi maksimalna dodirna povrsina bocne strane pneumatika. To sve što si napisao najviše ovisi o obliku gume i pritisku, puno više nego o dimenziji, jer razlika između 130 i 120 je dosta malena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 26, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kvari se ciklistika motora ako ne koristite fabricki propisane dimenzije guma. Odnosno u prevodu to znaci da se kvari tangnenta na oba tocka prilikom naleganja u krivini i proporcionalno tome smanjujete povrsinsko prijanjane pneumatika u krivini zbog promene ugla naleganja. Za odredjen raspon tockova i tezinu motora vazi i odredjen pneumatik koiji se koristi, jer nije isto da li u krivinu ulazite sa fabrickih 30kg vise ili manje, vec je najbitnije da se koristi maksimalna dodirna povrsina bocne strane pneumatika. To sve što si napisao najviše ovisi o obliku gume i pritisku, puno više nego o dimenziji, jer razlika između 130 i 120 je dosta malena. Hehe da je tako onda bi u svakom korisnickom uputstvu svakog motocikla koji koristi gumu 130 pisalo da moze i 120 i 140 ako ti se ne svidja 130... Da si inzenjer shvatio bi da nije ni priblizno isto.. kao sto nije isto sto kad uperis teleskop na jednu zvezdu i pomeris teleskop za ugaoni milimetar ulevo ili udesno, i onda shvatis da si promasio celu zvezdu...i potom ukapiras da si morao da pomeras za hiljadite delove milimetra jer u protivnom gadjas u potpuno drugu galaksiju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 26, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima da se uzme klizač lanca za naše mašine, a da nije preko? Malopre došao sa vožnje, gde sam negde u off-u ostavio klizač... Ustvari, da li to uopšte ima da se kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 26, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima da se uzme klizač lanca za naše mašine, a da nije preko? Malopre došao sa vožnje, gde sam negde u off-u ostavio klizač... Ustvari, da li to uopšte ima da se kupi? Ima..zovi Centar S...ili Delta Automoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 26, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e ja se slazem sa ovima sto kazu sto je fabrika propisala da je to tako zasto probooooo pa se vratio na fabricko, ipak su to pametni ljudi poracunali, stvarno bolje lezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Februar 26, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan e ja se slazem sa ovima sto kazu sto je fabrika propisala da je to tako zasto probooooo pa se vratio na fabricko, ipak su to pametni ljudi poracunali, stvarno bolje lezi Pa da, ali fabrika za isti motor proizveden jedne godine kaze jednu dimenziju a druge godine drugu dimenziju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 26, 2014 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Inžinjeri u fabrici su 97-e videli da 130 guma pri ekstremnom radu zadnje viljuške može da zakači tamo neki deo ispod sedišta i od onda je preporuka da se stavi 120. Ja sam vozio i 120 i 140 umesto propisanih 130. Nisam imao većih problema ni sa jednim. Jeste da 120 gumu motor žvaće u krivinama kada si pretovaren, a 140 guma poprimi malo čudniji oblik na felni. Bude onako malo oblija pošto je predviđena za širu felnu. U krivinama sa 140 gumom posle određenog ugla motor pada sam od sebe odnosno ima neki prelom, ali se naviknes na to i teras bez problema. Kada bih kupovao nove gume, tada bih uzimao 130. Ovu 140 sam dobio na poklon pa nemarim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 597 Napisano Februar 26, 2014 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hehe da je tako onda bi u svakom korisnickom uputstvu svakog motocikla koji koristi gumu 130 pisalo da moze i 120 i 140 ako ti se ne svidja 130... Da si inzenjer shvatio bi da nije ni priblizno isto.. kao sto nije isto sto kad uperis teleskop na jednu zvezdu i pomeris teleskop za ugaoni milimetar ulevo ili udesno, i onda shvatis da si promasio celu zvezdu...i potom ukapiras da si morao da pomeras za hiljadite delove milimetra jer u protivnom gadjas u potpuno drugu galaksiju... Usporedba sa teleskopom nije dobra jer to nema veze jedno sa drugim. Inače po struci jesam dipl. inžinjer strojarstva, a bome i sa gumama imam iskustva i to prilično. To što ti pričaš je točno, ali ponavljam da je ta razlika u konkretnom slučaju vrlo mala, tako da se mogu koristiti i 120/90-17 i 130/80-17. 140/80-17 nije za preporuku jer zadnja felga je malo preuska za tu širinu i pri montaži se guma malo deformira u odnosu kako bi trebalo biti, iako su mnogi i tako vozili.... Inžinjeri u fabrici su 97-e videli da 130 guma pri ekstremnom radu zadnje viljuške može da zakači tamo neki deo ispod sedišta i od onda je preporuka da se stavi 120. Čisto da znaš, 120/90-17 je veća u promjeru od 130/80-17, ne puno ali par mm... Jedino ako tih nekoliko mm širine smeta, ali ja to da sada nisam primjetio... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 26, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima da se uzme klizač lanca za naše mašine, a da nije preko? Malopre došao sa vožnje, gde sam negde u off-u ostavio klizač... Ustvari, da li to uopšte ima da se kupi? Ima..zovi Centar S...ili Delta Automoto Hvala Marre! Zovem ih sutra, mada je kod njih cena verovatno pooovelika, al´ šta da radim. Rek´o da pitam ovde, možda je neko negde uzeo, napravio, pa da vidim šta mi je činiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 26, 2014 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hehe da je tako onda bi u svakom korisnickom uputstvu svakog motocikla koji koristi gumu 130 pisalo da moze i 120 i 140 ako ti se ne svidja 130... Da si inzenjer shvatio bi da nije ni priblizno isto.. kao sto nije isto sto kad uperis teleskop na jednu zvezdu i pomeris teleskop za ugaoni milimetar ulevo ili udesno, i onda shvatis da si promasio celu zvezdu...i potom ukapiras da si morao da pomeras za hiljadite delove milimetra jer u protivnom gadjas u potpuno drugu galaksiju... Usporedba sa teleskopom nije dobra jer to nema veze jedno sa drugim. Inače po struci jesam dipl. inžinjer strojarstva, a bome i sa gumama imam iskustva i to prilično. To što ti pričaš je točno, ali ponavljam da je ta razlika u konkretnom slučaju vrlo mala, tako da se mogu koristiti i 120/90-17 i 130/80-17. 140/80-17 nije za preporuku jer zadnja felga je malo preuska za tu širinu i pri montaži se guma malo deformira u odnosu kako bi trebalo biti, iako su mnogi i tako vozili.... Inžinjeri u fabrici su 97-e videli da 130 guma pri ekstremnom radu zadnje viljuške može da zakači tamo neki deo ispod sedišta i od onda je preporuka da se stavi 120. Čisto da znaš, 120/90-17 je veća u promjeru od 130/80-17, ne puno ali par mm... Jedino ako tih nekoliko mm širine smeta, ali ja to da sada nisam primjetio... Kako sam čitao tako i ja prenosim. I naravno da je 120/90-17 veća odnosno višlja od 130/80-17. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 27, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e za gumu ne znam ali znam da mi drug clan PetarPan namestio tocak i da sam odgulio posle 20.000 a tocak i dalje prav ko strela jest da ovo nije emisija cestitke i pozdravi al moram da pozdravim coveka i da mu se zahvalim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 27, 2014 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da je sve u redu i da si zadovoljan. Da se sit navozas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 27, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan ma peglam ja to nema da brines evo sad se vratio iz njiva bio malo na oranju volim trandzu sto moze da ide po svim mogucim terenima ovo neke polukramponi gume idu dobro i po blatu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan ma peglam ja to nema da brines evo sad se vratio iz njiva bio malo na oranju volim trandzu sto moze da ide po svim mogucim terenima ovo neke polukramponi gume idu dobro i po blatu Kad smo kod oranja, koliko plugova moze da potegne...... Kazu da Hayabusa moze do 7 komada da vuce pez problema....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Aleksandar67 i kad se vidimo idemo na pivo... ne znam koliko moze da potegne al znam da moze da nosi magare od 130 kg i to 130km/h proslu sezonu bas sam se navozo presao ukupno 25.000 km ove godine ako predjem i pola od toga ihaaa srece neopisaneeee ne sumljam da ce trandza da izdrzi al mi nesto komsije nedadu e konstatovo sam da kad vozim na 6.500 obrtaja trosi 6.5 litara na 5.000 obrtaja 5 litara, bice da su obrtaji proporcionalno srazmerni potrosnji goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 28, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Zakis Ako ti je za utehu..imam 84kg i potrosnja mi je ista Doduse ispod mene je 600cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan jel sutra neko voza dupe po vencu i fruskoj gori ja sam sutra tamo pa ako neko ide nek ostavi poruku a ako ne ide ne mora ostavljati poruku ovo bas i nisam nesto dobro srocio al nema veze nasi smo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 1, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ne naručujte ove prašinarke...Stigle mi i nisu za transalpa nego za neki traktor...širina mnogo veća,dužina da se odseče 15 cm... upravo to i odradio...legle nekako i vršiće posao,dobar kvalitet ali velike http://www.amazon.de/dp/B00ABHD7RU?tag=syn_api_dfu1_bd-21&ascsubtag=ZGYtZGVfREUtbGFifGhVSXFlamtaRWxnQmd3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 2, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan meni trebaju,,, ako neko naleti na neke po meri nek javi a ti si mogao ovo da preseces na pola pa da imamo obojica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Mart 2, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte ovde vrlo su kvalitetne. http://www.3t-racing.com/ariete.php?kat=Mandzetne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 2, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte ovde vrlo su kvalitetne. http://www.3t-racing.com/ariete.php?kat=Mandzetne Ima godina,dve kad smo ovde pričali o tome. Upravo su se te nudile. Pitao tada koje da uzmem jer ih ima više dimenzija...preporuče mi jedne, malo su uže ali legnu samo tako..Kupim ja te i ? Kvalitet je bio nula,guma je krta i posle 100-injak kilometra su popucale i pocepale se... Zato sam hteo original i kao što rekoh, lepo video ove na ebay.de da su za transalpa, naručio, dobio i : kvalitet je odličan ali ogromne su, odsekao 15 cm. Budem slikao pa ćete videti. Mada i ovako ogromne nisu loše. Bude neko strahopoštovanje Zakis: skoro da je moglo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Mart 2, 2014 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Gox,zar ti nisi imao one Acerbis-ove? Zasto si ih zamenio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 2, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Gox,zar ti nisi imao one Acerbis-ove? Zasto si ih zamenio? Nisam imao Acerbis. Evo, izvinjavam se zbog prethodnog mog komentara. Sada sam pronašao stranicu gde smo razmenjivali mišljenja. Nisam kupio Ariete iz 3T racing-a nego ove iz Louisa koje su bile skroz loše,uske i odmah se pocepale: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr&artnr=10045810 A evo i stranice gde smo pričali o tome: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__3180 Nakon ove stranice je pala odluka da uzmem te iz Louisa: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__3200 Izvinjavam se zbog mog komentara i 3T racingu i Ariete-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Mart 3, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Gox,zar ti nisi imao one Acerbis-ove? Zasto si ih zamenio? Nisam imao Acerbis. Evo, izvinjavam se zbog prethodnog mog komentara. Sada sam pronašao stranicu gde smo razmenjivali mišljenja. Nisam kupio Ariete iz 3T racing-a nego ove iz Louisa koje su bile skroz loše,uske i odmah se pocepale: http://www.louis.de/...&artnr=10045810 A evo i stranice gde smo pričali o tome: http://forum.bjbiker.../page__st__3180 Nakon ove stranice je pala odluka da uzmem te iz Louisa: http://forum.bjbiker.../page__st__3200 Izvinjavam se zbog mog komentara i 3T racingu i Ariete-u jbg ja sam kriv.. meni su se raspale posle 3 meseca... nisu ni za q..... trebao sam prvo testirati na duze pa se tek onda pohvaliti da sam usro motku....bas mi krivo gox inace... kod mene su na motoru jos uvek... u polu raspalom stanju... i ja sam u ptorazi za boljim.. Plastika sa skrgama za disanje je zakon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 3, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo OVE u crnoj boji, ok su za sada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...