Cedo11 2460 Napisano Avgust 1, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovo: http://dx.com/p/motorcycle-bike-bicycle-mount-holder-for-gps-black-162676 Išao i u off sa njim, nisam imao problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Avgust 2, 2013 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm.. sad mi se desila cudna stvar, toliko sam se zbunio da nisam ni siguran sta je ustvari bilo. Sipam gorivo na pumpi, palim motor i krecem 10-tak metara do semafora, cujem odjednom neko zujanje sa desne strane kao verglanje motora ili okretanje necega. Pritiskam kill switch na off, iskljucujem kontakt motor se kao gasi ali i dalje kao da non-stop nesto vergla ili se vrti nesto?! Na semaforu mi naravno sviraju nervozni vozaci, vracam kontakt i prekidac na run i motor nastavlja sa radom, kao da je sve vreme verglao ? Vozim sve normalno 50-100 metara , stajem, palim gasim vise puta iposle toga vozim par kilometara, sve normalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 2, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Deluje kao da ti je bio "zalepio" automat za alnaser. Desilo mi se to prošle godine pa sam ga bio izbacio iz upotrebe na neko vreme (palio sam motor tako što sam "ručno" spajao alnaser). Ako ti se ponovo desi moraćeš da demontiraš automat i da ga rasklopiš. Ako ti bude trebalo "uputsvo" za rasklapanje i sklapanje automata slobodno pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Avgust 2, 2013 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ziko, jesi li sredio motor? Cekam da se vratis pa da mi kazes kako su ti se gume pokazale pa da ih i ja kupim ako su o.k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Avgust 2, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @VacrO Onaj nosac sto sam ti pokazao, moze ovako da se pricvrsti/namesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Avgust 2, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna ideja Boki, taman imas zastitu od kise zbog vizira 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Avgust 5, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da nabavim novu gumicu za glavni kočioni cilindar? Ona gumica oko klipa koji gura ručka od prednje kočnice kada stiskamo.. nadam se da me razumete na šta mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 5, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ziko, jesi li sredio motor? Cekam da se vratis pa da mi kazes kako su ti se gume pokazale pa da ih i ja kupim ako su o.k Još uvek nisam otvarao i sređivao motor. Definitivno je utvrđeno da kompresija "odlazi" kroz izduvni ventil (koji je očigledno oštećen). Da li ima oštećenja i na cilindru videću kad skinem glave. Promeniću i karike (kad već moram da otvaram mašinu). Što se guma tiče odličnose ponašaju u svim uslovima ("dopumpao" sam ih za 0,3 bara u odnosu na prethodno stanje i sada je motor mnogo "mirniji" u krivinama). Prednja je sada na 2,2 a zadnja na 2,6 bara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 6, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan U poslednjih par dana Transalp dobio dva "izlaza" po 12V (utičnica za auot upaljač). Jedna bočno kod akumulatora, jedna na upravljaču. Takođe sam na desnoj strani motora (na mestu gde je sa leve strane auspuh), ugradio aluminijumsku cev (prečnika 110mm i dužine 470mm), u koju može da stane komplet alata i pribora potrebnog za duža putovanja, kao i par unutrašnjih guma.Vrlo praktično, a i ne izgleda loše. (Powered by frubar.net) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Avgust 6, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se si osmislio i sistem da ta kutija za alat moze da se skine. Mislim da bi bilo lakse da se istrese sadrzina, nego da se "roni" za ono sto ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 6, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se si osmislio i sistem da ta kutija za alat moze da se skine. Mislim da bi bilo lakse da se istrese sadrzina, nego da se "roni" za ono sto ti treba. Pa kutija može prilično brzo da se demontira, ali nema potrebe za tim. Alat je smešten u jednoj planenoj vrećici, pribor i delovi u drugoj, .... i vrećice se za par sekundi jednostavno izvade iz kutije i isto tako brzo vrate nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan jel zna neko gde mogu da nadjem ispravan cdi za trandzu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Avgust 7, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj Arakisa, 063269759 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se popravi..probali smo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se popravi..probali smo Znaci nista od voznje dok se ne resi problem? Jel ti crko onaj sto je vec otvaran ili drugi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Drugi je crko i on ne moze se opravi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Avgust 7, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan jel zna neko gde mogu da nadjem ispravan cdi za trandzu ??? ebay.de Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo nadjoh u oglasima http://www.moto-berza.com/polovni-motori/honda-transalp-600-xlv-1989g--oglas-20230/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Na vreme sam se razleteo i nasao u Rumuniji,sutra se salje iz Kladova u petak je kod mene,bajkeri iz Rumunije mi nasli brzo i uvece je vec bio u Srbiji,hocu da se zahvalim momcima iz Moto Sapiens-a i momcima iz MK.Kladovo na brzoj pomoci.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Avgust 9, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi jel stigao CDI? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 11, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja juče i noćas na svom Transalpu odradih gotovo kompletnu "generalku". S obzirom da sam morao da otvaram glavu na jednomcilindru (za šta mora da se skida mašina), rešio sam da kompletno pregledam mašinu i zamenim i karike. Cilindar u koji mi je bio upao osgurač opruge ventila imao je malu ogrebotinu na zidu i mislim da to neće da ima neke posledice na rad mašine. Izduvni ventil je bio iskrivljen i zamenjen je. Svi ventili su "prošlajfovani" pastom i sada savršeno dihtuju. Kada sam uporedio karike koje sam skinuo i one nove utvrdio sam (merenjem) da nema nikakve razlike između starih i novih. Jednostavno karike su bile u izvanrednom stanju. Motor je sklopljen i naštelovan i kresnuo je od prve. Vozio sam ga danas dvadestak kilometara i deluje mi da dosta bolje povlači nego ranije. A onda sam izmerio kompresiju i ustanovio da je na oba cilindra jedva oko pet bara?! dakle manja nego pre zamene karika i iskrivljenog izduvnog ventila. Neki majstori tvrde da tako mora da bude dok nove karike ne "legnu", međutim meni tu nešto ipak sumnjivo? Voziću ovih dana malo više pa.ću da pratim situaciju. U petak bih trebalo da krenem za Sevastopolj i Volgograd, pa ne bih baš da guram motor usput. Ima li neko iskustva sa ovakvom pojavom nakon zamene karika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 11, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @Žika56 Aj ti prvo proveri motometar (pritiskomerač) A sad ozbiljno, da li si merio prečnik i ovalnost cilindara? Ono, subitor, mikrometar, talon za subitor, nulovanje subitora pa merenje u tri nivoa na "sve četiri strane sveta"? Da li si merio koliko ti zeva karika kad je utneš u cilindar bez klipa? Za početak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 11, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam i očekivao da se ti javiš. Merenje kompresije obavljeno sa dva instrumenta i razlika bila oko 0,3 bara. Od ostalog što si pobrojao nije odrađeno ništa jer je sve urađeno potpuno neplanirano odnosno ovi radovi su bili iznuđeni i moral je ovako da ispadne. Smatraš li ti da će ove karike ipak da za par hiljada kilomeara prilegnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 12, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam i očekivao da se ti javiš. Merenje kompresije obavljeno sa dva instrumenta i razlika bila oko 0,3 bara. Od ostalog što si pobrojao nije odrađeno ništa jer je sve urađeno potpuno neplanirano odnosno ovi radovi su bili iznuđeni i moral je ovako da ispadne. Smatraš li ti da će ove karike ipak da za par hiljada kilomeara prilegnu? Možda oće ali nemoj se iznenaditi ako ne bude bolje. Jbg, kad si već otvarao agregat, kud ne izmeri sve što treba? Da si barem honovao cilindar bilo bi možda malo bolje. Ovako... jebiga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Avgust 12, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam i očekivao da se ti javiš. Merenje kompresije obavljeno sa dva instrumenta i razlika bila oko 0,3 bara. Od ostalog što si pobrojao nije odrađeno ništa jer je sve urađeno potpuno neplanirano odnosno ovi radovi su bili iznuđeni i moral je ovako da ispadne. Smatraš li ti da će ove karike ipak da za par hiljada kilomeara prilegnu? Možda oće ali nemoj se iznenaditi ako ne bude bolje. Jbg, kad si već otvarao agregat, kud ne izmeri sve što treba? Da si barem honovao cilindar bilo bi možda malo bolje. Ovako... jebiga Danas sam prevezao oko 150 km i situacija se popravlja. Motor sve bolje i bolje povlaci (posebno na niskim obrtajima), a i potrosnja goriva je osetno niza (ispod 6l plina na 100km mesovite voznje). Osamdesetak kilometara po lokalnim putevima, pedesetak kilometara grad i dvadesetak kilometara autoput sa brzinom od oko 130km/h. Ranije mi je na toj kilometrazi bilo potroseno i oko 100-150 ml ulja, a sada nema potrosnje ulja. Ponovo sam izmerio kompresiju i sada je vec oko 6 bara. Stanje se dakle popravlja, mada znam da je trebalo da se sve ovo ozbiljnije odradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...