Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Hvala thelord, nisam ja ni imao u planu da nabavljam zbog ustede, cisto me zaintrigirao buraz na konto ustede vremena i cimanja, ovde u Jagodini ima jedan servis ali ti traze sve moguce sifre sa motora i da te zovu kad stigne, pa sta stigne i koliko da kosta... Ja necu tako, hocu da vidim sta ima, da odaberem i uzmem odmah, zato sam malo sa tim skeptican bio ali rekoh ako moze sto da ne!

A i negde je Joska pomenuo da neki filter Unico (ako sam dobro zapamtio) pase na Trandzu, ne znam za koje vozilo, sem ako nema razlike izmedju njegove 650 i moje 600 pa to ne vazi i za mene, ali nebitno sad, kad vec narucujem ulje onda cu i filtere...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ,, 1032 postova

Odgovara uljni filter Unico oznake Li 665/1. To je taj filter koji je Joska pominjao. Ulje mozes naruciti da ti stigne brzom postom. Danas to radi vecina prodavnica. Lanac i lancanike pogledaj u POLO-u. Sada su na snizenju. Ako se odlucis za tu varijantu onda kontaktiraj clana Bera. Imas i u Luisu delove, a mozes se raspitati i po Beogradu. Ja sam na primer u Gevari pre dve godine nasao set lanca i lancanika povoljnije nego u Luisu.

• Podržavam 1

Jel ova marka poznata nekom, kakva su iskustva, samo 60€, plus 10€ postarine, ako stavi da je fizicko lice nema carine a izadje 50€ jeftinije od DID-a, vredi li rizikovati (ne znam koliko znaci 2 godine garancije)?

http://www.ebay.it/itm/KIT-TRASMISSIONE-CATENA-HONDA-XL-V-TRANSALP-600-89-00-520-PROMO-OGNIBENE-PBR-/300891367253?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item460e85e755

Sad vidim da pise da je za 89-00, zar nisu isti 87-89 skoro u svemu, tek posle 90 i neke krece disk, polozen CDI, sivi motor... ?

Pazite ovo (doduse jos 3 dana do kraja ali nema ponuda), membrana o kojoj se bajke pricaju koliko je skupa, tesko nabavljiva, pa se prave u domacoj radinosti, cak i da je postarina 10-15€ ovo se isplati i da ode cena 5-10 puta gore.

http://www.ebay.it/itm/Membrana-carbutatore-transalp-600-/321110802449?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item4ac3b20011

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Jel ova marka poznata nekom, kakva su iskustva, samo 60€, plus 10€ postarine, ako stavi da je fizicko lice nema carine a izadje 50€ jeftinije od DID-a, vredi li rizikovati (ne znam koliko znaci 2 godine garancije)?

http://www.ebay.it/itm/KIT-TRASMISSIONE-CATENA-HONDA-XL-V-TRANSALP-600-89-00-520-PROMO-OGNIBENE-PBR-/300891367253?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item460e85e755

Sad vidim da pise da je za 89-00, zar nisu isti 87-89 skoro u svemu, tek posle 90 i neke krece disk, polozen CDI, sivi motor... ?

Pazite ovo (doduse jos 3 dana do kraja ali nema ponuda), membrana o kojoj se bajke pricaju koliko je skupa, tesko nabavljiva, pa se prave u domacoj radinosti, cak i da je postarina 10-15€ ovo se isplati i da ode cena 5-10 puta gore.

http://www.ebay.it/itm/Membrana-carbutatore-transalp-600-/321110802449?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item4ac3b20011

Za lanac je najbolje da pitas prodavca sto ga prodaje tako jeftino.

S obzirom da je sa severa Italije iz Bolzana, ne izgleda mi kao neki prevarant. Mozda covek zatvara radnju ili mu je to zadnji komad.

Posto znam italijanski,sve sto sam procitao je korektno. Mozes da biras broj zuba na prednjem I zadnjem zupcaniku.

Posalji mu email I pitaj ga za postarinu, posto salje samo u Italiju robu, a ujedno I za cenu.

Samo da znas da sva roba na ebay mora da bude OK. Nema prevare, laziranja I zezanja. Cim se to dogodi dobijes suspenziju I negativne ocene I niko vise ne kupuje tvoju robu.

Moje iskustvo sa ebay-a je vrlo pozitivno.

OK, pitacu sigurno jer je sledeci po ceni 83,5€ a onda preko 90€ isti taj proizvodjac, ali koliko vidim pise "Spedicione in: Tutto il mondo", to znaci Worldwide po engleski, znaci slao bi i kod nas, tu smo preko bare...

Naisao sam i na Givi crash bar za 70-ak € i 6€ slanje, nek bude malo vise za nas ali Givi po ceni rucno radjenog kod nas...

I nalepnice za 60-ak € sa gratis slanjem, a neko negde napisa da je kod nas platio oko 85€...

Bili su brzi sa odgovorom, 15 minuta mozda, ali od svega pitanog odgovorili mi samo da koriste FedEx za slanje, sto mi ne odgovara jer podleze spediciji, a oni naplacuju fiksno oko 3500 samo sto provere paket i ispecate sta treba...

Potrebna pomoc nekog od Nis, trazim akumulator da kupim, Unibat mi skiknuo posle 2 godine, i ili nema nigde, ili na kraju Nisa sto sam nasao na jednom mestu samo Exide i neki LB, nesto, 14A je bezmalo 5 somica, to mi je previse, manje sam platio 53A za auto!

A ovaj od 12A je oko 3700-ak ali za okruglu klemu, kod mene su neke plocaste zbog kojih mora da se usrafi klema odozgo, kabal jedva ima dovoljnu duzinu i sve izgleda smesno i nategnuto, a pokrivaci klema nemogu da prekriju klemu...

Dakle gde ima u Nisu neki fin izbor, pozeljno Yuasa, Varta, ne znam kakav je ovaj Exide ali ako je OK moze i on, (samo sto je garancija pisljivu godinu dana), ne bih da menjam kleme i bacam toliko para na akumulator, kiselinski pogotovo...

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Potrebna pomoc nekog od Nis, trazim akumulator da kupim, Unibat mi skiknuo posle 2 godine, i ili nema nigde, ili na kraju Nisa sto sam nasao na jednom mestu samo Exide i neki LB, nesto, 14A je bezmalo 5 somica, to mi je previse, manje sam platio 53A za auto!

A ovaj od 12A je oko 3700-ak ali za okruglu klemu, kod mene su neke plocaste zbog kojih mora da se usrafi klema odozgo, kabal jedva ima dovoljnu duzinu i sve izgleda smesno i nategnuto, a pokrivaci klema nemogu da prekriju klemu...

Dakle gde ima u Nisu neki fin izbor, pozeljno Yuasa, Varta, ne znam kakav je ovaj Exide ali ako je OK moze i on, (samo sto je garancija pisljivu godinu dana), ne bih da menjam kleme i bacam toliko para na akumulator, kiselinski pogotovo...

http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-449.html

Salju postom

A ovo je servis u Nisu

NIŠ Akumulator Plus DOO

Knjaževačka 43. 018/211-700

Jagodina

JAGODINA Autoelektrika Slaviša1

Cara Dušana 17. - Ribare 035/274-243

• Svrati ponekad, 358 postova

Koliko razumem Lomnicu_city, poseduje TA600 87-88 god. Po specifikaciji, takav akumulator treba da bude od 14Ah i 140A. Odusak treba da je sa desne strane, a plus sa leve. Ako ne mozes da kupis yuasu ili vartu negde u Nisu, najbolje je da kupis taj exide jer sam ga imao na proslom motoru, lepo je radio i trajao.

Jos da dodam, ta garancija od godinu dana je kod svih akumulatora za motore. Kod automobila je to 3 godine ako se ne varam. Ja sam sada kupio Vartu za TA600 87' i garancija je isto godinu dana, 12 meseci.

:zdravo:

@Aleksandar:

Nije im neka cena, jos kad dodam postarinu izaci ce me slicno kao i ovde da udjem u prodavnicu da kupim odmah.

@Vacr:

Sve je to OK, verujem da su OK akumulatori, ali ako pogledas moju temu ja tek pravim od ruznog paceta obicnu pacetinu, budzet je ogranicen i jos nezaokruzen, a da samo na akumulator bacim skoro 5000 pa mozda ne uspem da sredim... bacanje para!

Bio mi je Unibat 14A unutra, (zamenio sam 12A od bivseg vlasnika, mislim Yuasa), jeeeedva ga uglavih u zastitnu gumu, rasirio sam je nekako na suncu pa silom guraj, i nije uslo skroz ni tad, ali eto kad samo on ima tu klemu polozenu gde se srafce odozgo srafi...

A ovaj od 12A je jeftiniji preko 1000 dinara ali klema je uspravna i ima useceno leziste za kruzne kleme motora, to pravi drugi problem, ne znam kako je to kad su kleme skroz obratne na akumulatorima, znaci treba mi ovakva: http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-266.html

A da je plus klema ovako okrenuta: http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-449.html

Mozda su nekad kleme menjane (ne bi im ni sad skodilo da se zamene), mada ne verujem, jel ima da se nadju po prodavnicama okrugle kleme koje bi uslo u ovaj prorez od 12A modela, ako ce malo zica i da bude nategnuta (i dalje stitnici klema nece moci da se montiraju)?

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

ja kupio unibat, vec peti put ga nosim na reklamaciju za pet meseci ... katastrofa, a cena 8200,,, batericentar zaobilaziti u sirokom luku

• Podržavam 1

Hvala na pomoci, evo nadjoh kod mene u Jagodini nekim cudom, beogradska filijala neke firme Velko, Varta za 4100 i uzimaju u reciklazu stare, izacice me nesto vise od 3900, za Vartu vredi dati skoro isto koliko za taj LP, za koji sad prvi put cujem...

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Kupio Michelin Anakee3-obe,ovih dana će biti montirane,pa prenosim utiske...

E baš me zanimaju kakve su Mišelinke... 1aha.gif

I koliko su kostale?

• Very Funny Rider, 1125 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Kupio Michelin Anakee3-obe,ovih dana će biti montirane,pa prenosim utiske...

E baš me zanimaju kakve su Mišelinke... 1aha.gif

I koliko su kostale?

Verovatno mnogo kumeee :P

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

problem je sledeci...kao da mi zvace zadnji tocak(on kao da koci negde) e sad nisam siguran da li je napred kod zupcanika ili je neki lezaj.Znaci samo cangrlja i lupa i ostah u Pancevu0stabre.gif

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

problem je sledeci...kao da mi zvace zadnji tocak(on kao da koci negde) e sad nisam siguran da li je napred kod zupcanika ili je neki lezaj.Znaci samo cangrlja i lupa i ostah u Pancevu0stabre.gif

A jel hoce da ide? Da nije frajlauf?

Jel lupa i na leru?

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

ide ali ga u jednoj tacki koci i lupa,cangrlja..bojim se da ce pokidati nesto.Sta ti je frajlauf?Na leru radi normalno,cim ga ubacim u brzinu pocinju muke.0ljut2.gif0ljut2.gif

• Very Funny Rider, 1125 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

ide ali ga u jednoj tacki koci i lupa,cangrlja..bojim se da ce pokidati nesto.Sta ti je frajlauf?Na leru radi normalno,cim ga ubacim u brzinu pocinju muke.0ljut2.gif0ljut2.gif

Aha...znaci verovatno lezaj zadnjeg tocka...cim kazes da u leru je ok ali cim krenes u jednoj tacki koci i lupa...proveri lezaj ili mozda ti se raspala jedna od gumica iza lancanika koje ublazavaju udar lancanika...

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

anake imam ja i preso sam nekih 10.000 km mogu reci da su ko iz radnje i da ce ladno preci jos toliko, za asvalt boli glava, a vozim ih dosta i po kamenju i van puta, normalno nisu za to al i to izdrzavaju, ja zadovoljan :takoje:

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Proveri lanac. Moguće da je neka karika "zaglavila" ili da je neka rolnica pukla (imam takav slučaj na mom lancu i tako vozim već par meseci). proveri i lančanike (pre svega prednji).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja