Jump to content

Moto Zajednica

Zanimljivi primerci iz oglasa

Recommended Posts

• Ne silazi, 6680 postova
  • Motocikl: konzerviran

Našao sam. Blaža je pisao uslužno za nekoga. Na kraju je motor prodat...u pravu je Disko...Kawa GPX750R.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8145 postova
  • Motocikl: TDM 900

Meni je i dalje enigma zašto VFR i dalje ima patosiranu cenu. Izgleda da je to toliko kvalitetan motocikl da još uvek ima puno primeraka koji su potpuno funkcionalni. Nisu retki.

• Svrati ponekad, 353 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Mislim da nisi pogresio sa technodromom,moj drugar je kod njih kupio fazer1000,sve je bilo kako su mu rekli,prezadovoljan je motorom.

• Ne silazi, 3100 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao:

Sećam se da je neko na forumu prodavao jako lepu Kawu GPX 750R za neke smešne pare, hiljadu i nešto evra

Taj sam, tj. motor od kolege sa posla. Bio baš dobar primerak, otišao u Šabac.

@jazznrolla

Čestitke !!!

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova

Priča, izgleda, nije gotova sa Sevenfiftijem. Doterao mi ga pre sat i po' taj Aleksandar, i kaže ,,Nemoj da ga voziš hladnog, neće da primi gas zbog tog možda, pusti ga da radi 3-4 minuta. Rekkh sebi ,,Što mi to ne reče za vikend kad me je uveravao da je motor gotovo savršen?"

Ja ga, sve na štenderu, uključim hladnog i spustim sauh posle 4-5 minuta, motor radi ali još ne prima gas najbolje iznad 3000 obrtaja, kad ga držim na 2000, kazaljka malo pleše, a pride indikator za ler baguje pa onda u narednih pola sata totalno prestaje da radi. Aleksandar preko telefona kaže otprilike da samo treba da se vozi.

Svakako se sutra vidim opet s njim jer mi je danas zaboravio retrovizore nakon procedure u AMS, a ugovor i ostatak papira isto sutra iako sam sav novac dao danas. Računam da su poznata firma i da ne bi sebi dozvolili koješta.

Iskreno, malo mi je poverenje poljuljano u Tehnodrom jer mi je pomenuti čovek, nazvavši me da mi kaže kako mu je žao da ne kupim motor za 100 evra za koje sam juče bio kratak počeo da govori o zdravstvenom stanju gazde Tehnodroma. I dalje ne shvatam kakve je to veze imalo s tim što sam se juče sa 2400 evra u džepu zahvalio i otišao kući.

Verovatno je samo moj propust što, verujući njihovom ugledu, nisam poveo majstora sa sobom. Mislim da nije opcija da sutra tražim pare nazad i vratim motor kad prodavac dođe, ali me privlači ideja da pitam za to i vidim njegovu reakciju.

A možda i ne biva drugačije kad kupiš motor koji ti je vršnjak, kako god da izgleda estetski. 

Promenio član jazznrolla

• Drug član, 1337 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Ja sam zbog toga i bezao od starih motora kad sam prodao bandita. A za oko mi zapao zephyr 1100 i to mi je ogromna zelja bila. Ali sta je fazon. Dovuki ih od preko, tamo ih uzmu za malo para. Ne uzmu ih sigurno za 2000 evra plus vec manje. Ti motori su ocuvani i vrv od prvog vlasnika ali dugo stoje u garazi. Preprodavac ga ulicka i prodaje kao mint stanje a ti kad krenes da ga vozis on od mint postane pepermint. 

• Drug član, 1941 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

Baš sam juče gledao oglas za tu 750 Hondu, čestitam! Nadam se da ćeš sve uspešno rešiti, prelepo izgleda.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7690 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ja bi im se zahvalio i vratio motor, ovo je stvarno bezveze, da nisu znali pa hajde, nego znali su da nešto nije u redu i kad je legla lova sad se prave ludi i skrecu pricu na zdravlje gazde i koješta...
Pošto je motor verovatno dugo stajao, moja predpostavka je da su karburatori u pitanju, kao što to najčešće biva, nije to ništa strašno ni preskupo da se sredi, samo trebaš naći krštenog majstora.
@Zarkela ceo život vozim starudije 20+ godina stare, i sit sam se navozao, išao na more, tamo vamo, i nisam imao nikakav naročit problem, samo potrošni materijal me izdao, a to može i na motoru od 5 godina da se desi, tako da, bitno je da je motor očuvan, a koje je godište, to najmanje treba da te brine.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova

U pravu ste, momci, no oni i ne kriju na kraju da to kupe gore za 1000 franaka. I verujem da nije ništa što ne može da se sredi. Samo sam se ja prešao u pretpostavci da sam tim izborom izbegao prva ulaganja.

@Disko Nindža, verovatno sam bio konfuzan, nije čovek pričao o tom posle kupovine nego dok me je uveravao da ipak kupim. Za to nije kriv. Kažem- doći će, valjda, sutra, pa ću videti da povedem majstora da ne bude ,,Nije ti to ništa.".

A povodom stajanja, motor je odjavljen sa važećim tehničkim.

Promenio član jazznrolla
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Qingy sm200 SV650N
Pre 2 sati, jazznrolla je napisao:

Priča, izgleda, nije gotova sa Sevenfiftijem. Doterao mi ga pre sat i po' taj Aleksandar, i kaže ,,Nemoj da ga voziš hladnog, neće da primi gas zbog tog možda, pusti ga da radi 3-4 minuta. Rekkh sebi ,,Što mi to ne reče za vikend kad me je uveravao da je motor gotovo savršen?"

Ja ga, sve na štenderu, uključim hladnog i spustim sauh posle 4-5 minuta, motor radi ali još ne prima gas najbolje iznad 3000 obrtaja, kad ga držim na 2000, kazaljka malo pleše, a pride indikator za ler baguje pa onda u narednih pola sata totalno prestaje da radi. Aleksandar preko telefona kaže otprilike da samo treba da se vozi.

Svakako se sutra vidim opet s njim jer mi je danas zaboravio retrovizore nakon procedure u AMS, a ugovor i ostatak papira isto sutra iako sam sav novac dao danas. Računam da su poznata firma i da ne bi sebi dozvolili koješta.

Iskreno, malo mi je poverenje poljuljano u Tehnodrom jer mi je pomenuti čovek, nazvavši me da mi kaže kako mu je žao da ne kupim motor za 100 evra za koje sam juče bio kratak počeo da govori o zdravstvenom stanju gazde Tehnodroma. I dalje ne shvatam kakve je to veze imalo s tim što sam se juče sa 2400 evra u džepu zahvalio i otišao kući.

Verovatno je samo moj propust što, verujući njihovom ugledu, nisam poveo majstora sa sobom. Mislim da nije opcija da sutra tražim pare nazad i vratim motor kad prodavac dođe, ali me privlači ideja da pitam za to i vidim njegovu reakciju.

A možda i ne biva drugačije kad kupiš motor koji ti je vršnjak, kako god da izgleda estetski. 

Mislim da to oni treba da poprave o svom trošku. U oglasu piše da je u odličnom stanju, plus što su dužni da daju neku garanciju.

• U prolazu, 26 postova
1 minute ago, ZoranP said:

Mislim da to oni treba da poprave o svom trošku. U oglasu piše da je u odličnom stanju, plus što su dužni da daju neku garanciju.

Za garanciju sam odmah pitao, to se odnosi samo na to da kilometraža nije vraćena. To garantuju.

A odlično stanje je relativan pojam.

Jedino što je netačno u oglasu je da ima servisnu knjigu.

Zanimljivo je to da mi je prodavac iz Tehnodroma poslao opis i slike iz švajcarskog oglasa, tj. navodni prevod istog u kom piše i da su karburatori sinhronizovani.

Citat: ,,

Због недостатка простора, морам да се растанем од свог поузданог мотоцикла. Прегледао сам га пре годину дана. Сервисиран је до најситнијих детаља. Нове гуме, хромирани брзиномер, надограђен хладњак. Карбуратори су синхронизовани. Нове кочнице. Усисни колектор сам заменио пре три године. Виљушке су ремонтоване. Замењен задњи амортизер. Нова батерија. Промењена кочиона течност. Без удеса. Постоји мала огреботина на издувној цеви од пада. 
... Нове информације додате: 23. октобра 2025, 9:27:

Данас сам очистио рђу и офарбао бочни и централни сталак."

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: -
pre 2 minuta, jazznrolla je napisao:

Citat: ,,

Због недостатка простора, морам да се растанем од свог поузданог мотоцикла. Hoću nešto ispravno, u ovo se ne isplati više ulagati, pa mi trebaju i prostor i pare. Прегледао сам га пре годину дана. Pogledao sam u njega kad sam skidao neku kacu kiselog kupusa  sa njega.

Сервисиран је до најситнијих детаља. Нове гуме, хромирани брзиномер, надограђен хладњак. Карбуратори су синхронизовани. Нове кочнице. Усисни колектор сам заменио пре три године. Виљушке су ремонтоване. Замењен задњи амортизер. Нова батерија. Промењена кочиона течност. To mi kum rekao da napišem, ništa od ovog nije urađeno, al ko ga *ebe, neće tamo neki Turci/Balkanci meni doći da se žale.Без удеса. Постоји мала огреботина на издувној цеви од пада. 

Ako imaš bilo kakav trag da su ti rekli da je motor savršen, traži pare nazad i reci im .....znaš već šta.

Ja kad god nešto prodajem, odmah kažem za sve falinke za koje znam, sa ogradom da možda postoji i nešto što ne znam. Do sada me još niko nije zvao da mi kaže da sam ga prevario.

Oni su znali za to, čim ti je rekao da ga ne voziš hladnog.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja