Jump to content

Moto Zajednica

Novopečen

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Himalayan 450

Pozdrav svima,

Zovem se Lazar, živim u Beogradu, i položio sam za A kategoriju tek prošle godine.
Nemam mnogo iskustva u vožnji motora, ali radim na tome da ispravim to! 

Imam skuter u vikendici SYM Symphony ST 125, ali sam razmatrao za Beograd da kupim Honda CB500X jer mi se čini najpribližnijim onome što mi odgovara - nije preveliki za početnike ni za grad, može da ide off road a i po putu, i nije preskup. Nažalost ova akcija mi je propala jer je u Hondi rasprodat, a nisam našao ni na polovnjacima primerke.

Da li imate neki savet za drugi motor ili da čekam i dočekam Hondu da stigne na lager dogodine?

Promenio član lazgop
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

Slažem se za novo, jedino mi je mrsko da čekam sledeću godinu, pošto su mi u Hondi (honda-srbija) rekli da će im stizati novi motori na lager tek sledeće godine :/ Da li ima neki drugi način da nabavim ovaj motor nov? Možda da uvezem, medjutim to mi zvuči komplikovano

• Drug član, 682 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

CB500x je fantazija motor za početnika. Ako imaš volje da čekaš, to je bombona mašina.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Ja sam uzeo polovnu Hondu XL650V Transalp jer nisam hteo da cekam na cb500x. Mozda sledece sezone uzmem... Za iste namene, delimicno daily gradska i medjugradska voznja, delimicno vikend voznje.
Transalp nije za grad, za ostalo je ok.

Dobrodosao!

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova

Verovatno ću onda sačekati sledeću godinu za cb500x, taman dok rešim logistiku posedovanja motora u gradu, gde ga čuvati zimi, za koju ga banderu ispred zgrade vezati noću i slično. Hvala na odgovorima!

• Drug član, 585 postova
  • Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016)

Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве :BJB3:

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav ljudi,

puno je prošlo od mog post-a, i mnogo stvari se promenilo od tad, kao i moj odabir motora.
Pa rekoh da se pohvalim da sam kupio Royal Enfield Himalayan 450, i sad (jedva) čekam da stigne.

• Sviđa mi se 9

• U prolazu, 2 postova

@markommarko

Nije mi mrsko da udjem u detalje :D

Boja je Hanle Black, verzija sa tubeless gumama. Od dodatne opreme sam stavio veći vetrobran, crash-bar za motor (agregat), ojačanu metalnu zaštitu korita (zaboravio sam pravi naziv), i jedan kofer, zatrebaće :) 

Od opreme trenutno samo jaknu imam 

WWW.MOTOLAND.RS

Dizajnirana tako da uliva poverenje nevezano za uslove vožnje Offtrack 2 H2O je pogodna za celogodišnju vožnju,

a trenutno sam u potrazi za kacigom i rukavicama (saveti za oba veoma dobrodošli).

Imam snimak primerka iz salona koji je praktično sa istom opremom i u istoj boji ali ne mogu da okačim snimak, tako da evo dva loša screenshot-a sa snimka :D 

Screenshot 2025-02-27 at 12.18.04.png

Screenshot 2025-02-27 at 12.18.12.png

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 2405 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Baš lepa kombinacija boja!
Snimak okači na yt, pa cepni link ovde. Ne mogu da verujem da postoji neko ko kupi motor a ne slika ga 😄

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 2 postova

Nažalost ove slike (i snimak) su samo za salonski primerak, a moj komad ću tek videti uživo krajem aprila :/ 
Kada on stigne budi siguran da će biti mnogo slika, čak i u novčaniku uz porodične :D 

Odlična ideja za youtube, nikad pre nisam uploadovao snimke, tako da evo ga ovaj salonski primerak 

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Lep je, a i slaže ti se jakna uz kombinacije boja 🙂 Za rukavice ja volim marku "five" (ima ih u Moto šopu Garaža), ali ti uzmi koje su ti najlepše, koje ti prijaju, ali i koje imaju onu plastiku na dnu šake (ako padneš, da ti kliza ruka). A za kacigu razmišljam uskoro da kupim Nexx wst.3, jer mi je najlepša koju sam video u poslednje vreme, pa ti eto preporučujem nju 🙂 Ako kupuješ full-face, gledaj da ti je 22.06 oznaka, da ti odgovara veličina i da imaš unutrašnji tamni vizir za zaštitu od sunca. Sve ostalo zavisi od novca koji si spreman da izdvojiš. I pametno bi bilo da nije crna (zbog sunca i vidljivosti)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja