Zemunac 3 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Mozda vec znate za ovu adresu jer nisam pratio temu od pocetka ali ako ne...vredi pogledati! http://www.svjetlopisi.com/2008/02/08/phase-one-capture-one-pro-c1-pro/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Septembar 9, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Septembar 28, 2009 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da probam: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Septembar 28, 2009 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4483 Napisano Septembar 29, 2009 Advanced Member, 1983 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Septembar 29, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite jel valja ova slika cemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2761 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite jel valja ova slika cemu? Mene se svidja, ali ocekivao sam mnogo dramaticnije nebo u HDR/u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Septembar 29, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan To mi je prva fotografija tog tipa, pa bas i ne znam kako, a to je nastalo od jedne slike, pa sam u PS-u menjao ekspoziciju, pa je mozda i to razlog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2761 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan HDR je jaci. Ja sam samo jednom probao i moracu ponovo da se poigram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih samo gledao da izbegnem toliko vidljivo kako da se izrazim, oivicene povrsine izmedju neba i npr krova ove kuce. I nije HDR ako pravis od jedne fotografije, nije ni blizu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2761 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih samo gledao da izbegnem toliko vidljivo kako da se izrazim, oivicene povrsine izmedju neba i npr krova ove kuce. I nije HDR ako pravis od jedne fotografije, nije ni blizu HDR koliko znam moze samo od 3 fotke . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan evo jedne sa Ade Huje AuH prijatelju... svaka ti cast !! Mislim, sve su fotke odlicne, upecatljive, sto i jeste cilj HDR-a, ali mi nije jasno kako si ovo uradio kad je objekat u pokretu? ps. Boban je zahvalna meta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Septembar 30, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Cika BusMane,vidi sliku mog skutera na prethodnoj stranici..jedna originalna slika,i 2 izmenjene u Photoshopu Pretpostavljam da je tako i Leonta uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam sve fotke, naravno sve su kao za reklamu. Procitao sam i kako se pravi HDR, ali je Leontina sa objektom u pokretu. Nije mogao nikako da napravi u istom momentu tri razlicite ekspozicije, a da se Boban ne pomeri ni malo... osim ako se Boban posebno spremao za HDR fotkanje, pa se "zamrzao" u krivini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2761 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam sve fotke, naravno sve su kao za reklamu. Procitao sam i kako se pravi HDR, ali je Leontina sa objektom u pokretu. Nije mogao nikako da napravi u istom momentu tri razlicite ekspozicije, a da se Boban ne pomeri ni malo... osim ako se Boban posebno spremao za HDR fotkanje, pa se "zamrzao" u krivini. Sluze se prevarom. Oni od fotke u PS-u naprave kopiju jednu podeksponiranu i jednu nadexponiranu. I eto im tri neophodne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Septembar 30, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan ili ako ima profi aparat koji to sve sam uradio(pred&nad expozicija),slikajuci jednu sliku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam sve fotke, naravno sve su kao za reklamu. Procitao sam i kako se pravi HDR, ali je Leontina sa objektom u pokretu. Nije mogao nikako da napravi u istom momentu tri razlicite ekspozicije, a da se Boban ne pomeri ni malo... osim ako se Boban posebno spremao za HDR fotkanje, pa se "zamrzao" u krivini. Sluze se prevarom. Oni od fotke u PS-u naprave kopiju jednu podeksponiranu i jednu nadexponiranu. I eto im tri neophodne. AhA ! Porovaljeni su !! ;D Znaci RAW, pa malo +, malo - , i eto ga. Nije to lose, ne treba ti stativ ... a mozda je ipak do Bobana. ;D ili ako ima profi aparat koji to sve sam uradio(pred&nad expozicija),slikajuci jednu sliku.. Objasnice nam Leonta. Kriv je dok ne dokaze suprotno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Septembar 30, 2009 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jedna: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Samo mali dodatak, postoji razlika izmedju klasicene nedoradjivane HDR fotografije, i ponekih fotki koje su postovane ovde od drugara, koje se nazivaju hdr a to nisu, vec su raspaljene sa High pass filterom, sharpovane, pa blurovane itd, ili se koristi "Dave Hill" tzv look, koji podseca na sliku a ne na fotku, tone mapping itd.... Klasicna HDR fotka je cista samo ima sirok dinamicki opseg u sredini, u svetlim i u tamnim tonovima, tj detalje, ali je fotografija kao i svaka druga, bez dodatnih dorada u fotoshopu koje od nje prave crtez ili sliku.... Zato je i high dynamic range jer izvlaci detalje iz tamnog i svetlog koje aparat tj senzor za razliku od ljudskog oka u celom spektru ne moze da pokrije u samo jednoj expoziciji, i spaja to u jednu fotografiju, kao sto kolege napomenuse, gde softver sam fercera ko veliki;)) Evo za entuzijaste;) http://www.diyphotography.net/creating-that-dave-hill-look http://www.davehillphoto.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Septembar 30, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Endurac,hoces da kazes da malo bolji aparati odrade to sve sami bez upotrebe Photoshopa,Photomatrixa,Artizena i sl. programcica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Septembar 30, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da nije hteo to da kaze. Procitaj opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Endurac,hoces da kazes da malo bolji aparati odrade to sve sami bez upotrebe Photoshopa,Photomatrixa,Artizena i sl. programcica? Da Muljaz je u pravu, moguce da ja nisam bio jasan, evo hdr fotografije koja je sklopljena od 3 fotografije slikane sa expozicijom od 1/4 zatim 1 sec i 1/20ke, i ispala je solidno, ali recimo ja nisam zadovoljan i mislim da ce bolju promenu imati kada je pejzaz i nebo u pitanju. Fotoshop naravno sve to ukomponuje, kao i ostali slicni programi. Hteo sam da kazem da su prethodni radovi uglavnom razvaljeni sa efektima u fotoshopu koji nemaju veze za hdr, ali vecina taj stil takodje naziva hdr. NAPOMENA: Vodirte racuna da kada slikate hdr, tj koristite bracketing funkciju na dslr fotoaparatu, koja sama pravi 3 razlicito exponirane fotke sa 3 uzastopna okidanja, da tada aparat menja brzinu zatvaraca a ne otvor blende. To je zato da dubinska ostrina fotografije ostane ista na svakoj fotografiji koja ce kasnije saciniti jednu finalnu hdr fotografiju. Dakle, ukoliko hocete manuelno da slkate hdr ili nemate opciju na fotoaparatu, to moze da se izvede i sa obicnim aparatom, tako sto cete ga staviti na cvrst stativ, i promeiti 3 expozicije bez menjanja otvora blende.... ;D Evo obicne proste hdr fotke kojom licno nisam zadovoljan jer je zavesa ostala prepaljena , ali je to i do ambijenta jer je zaista jako kontrast, daklem prvu ljudsku kad uradim, postovacu ovde ponovo .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Octobar 5, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam na brzaka odradio ovo, nije odradjeno kako treba moglo je bolje ali cisto da se vidi sta u stvari treba da se dobije iz HDR-a prva je pregorela druga malo manje treca je tamna I iz te tri na kraju dobijes da se vidi i unutar sobe i spolja, opet kazem moglo je i bolje ali za primer i nije tako lose Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Octobar 11, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Cackajuci danas nesto po netum,trazeci PS CS4,naidjoh na jedan zanimljivi plug in za Photoshop,koji,nama pocetnicima,mnogo olaksava pravljenje hdr fotografija sa obicnim dg.aparatima.Zove se ReDynaMix,progooglajte malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuo sam na prosloj stranici ReDynaMix, dobar je i mozes super da sredis fotku sa njim ali to nije HDR Evo jedna sa ReDynaMix-om Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...