Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki zx10r 2004-2005??Vase misljenje o njemu.Pozz

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 303 postova

A ja cu ti reci da je to za mene najljepsi KAWASAKI, ustvari najljepsi motor na svetu...Ko god kaze da ne valja nek jede GROZDJE ;D

hjJSI_kawasakizx10r1sx1.jpg

Taj na tvojoj slici je noviji model tj 2007 a 2004-5 izgleda ovako i nije los motor za razliku od svojih naslednika kojima je max vek 7-8000km !

post-2007-12879013972235_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

A ja cu ti reci da je to za mene najljepsi KAWASAKI, ustvari najljepsi motor na svetu...Ko god kaze da ne valja nek jede GROZDJE ;D

SLUhg_kawasakizx10r1sx1.jpg

Taj na tvojoj slici je noviji model tj 2008 a 2004-5 izgleda ovako i nije los motor za razliku od svojih naslednika kojima je max vek 7-8000km !

Jes, jes, ćedoh isto reći...................sa jednim auspuhom dobar, pravi naslednik devetke. Auspusi pod repom, beži od toga.. >:( >:(>:(

• Drug član, 2755 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Poštujem iskustvo majstora, zato sam i ohladio glavu od modela 06-07. Ali mi se taj model  i dalje najviše svidja.

Zato sam istraživao na sve strane, po stranim forumima, servisima i u kontaktu sa vlasnicima.

Neverovatno je da se problemi javljaju samo u Srbiji ?! Ali istovremeno ni jedan prodat u Cule-autu nije imao problema.

A preko (inostranstvo) ljudi lagano prelaze puuno km bez ikakvih problema.

Kod nas se priča da je problem u tome što vazdušni filter stoji uspravno i da ga vlaga koja prodje kroz Ram-air zabetonira. Pa sve dalje proizilazi iz toga.

Navodno problem rešava KN filter i zatvaranje Ram-aira (kao i na ZXR-u) u slučaju kiše. Vozio sam 10-ku sa puno više km i tim rešenjem.

Ako je to rešenje ja bih ga ponovo stavio medju favorite za nabavku !?

g2PiQ_kawasakizx10r1sx1.jpg

Na tvojoj slici je model 06-07.

2008. ima jedan auspuh (ružan) sa strane.

404.jpg

w800.png

Drugi auspuh - druga priča. ;D ;D ;D

8Xqvy_10ramd9.jpg

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

nisam kmpetentan da komentarisem ovaj motor jer ga nisam vozio,ali moram reci da mi je model desetke 2004/2005 najlepsi motor ikada napravljen i nadam se da cu ga nekada provozati.Vlasnici kazu da je najzesci motor koji je ikada napravlje da ga je suludo voziti bez amortizera kormana koji je na tom modelu ide kao dodatna oprema

Usled kvaliteta goriva u Srbiji prečesto pucaju šolje osigurača ventila  ??? ??? ??? ???(prvi put u životu, i drugi i treći), voze ga kao suzukija pa ležajevi dobijaju čudne zazore  ??? ???(ne prolupavaju ali zvrče).........Na točkiranju pucaju ramovi :-\ :-\...i spisak je skoro beskrajan.

Mislim da kupovina starijeg modela mnogo bolja..Oštriji je i za moj ukus lepši.... e sada ukusi su različiti  ;D ;D ;D ;D ;D

Usled kvaliteta goriva u Srbiji prečesto pucaju šolje osigurača ventila  ??? ??? ??? ???(prvi put u životu, i drugi i treći), voze ga kao suzukija pa ležajevi dobijaju čudne zazore  ??? ???(ne prolupavaju ali zvrče).........Na točkiranju pucaju ramovi :-\ :-\...i spisak je skoro beskrajan.

Mislim da kupovina starijeg modela mnogo bolja..Oštriji je i za moj ukus lepši.... e sada ukusi su različiti  ;D ;D ;D ;D ;D

Taman pomislim - moj je, i onda sve ovo. :o :-\

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Imao sam zx10r 2007 godište sa 11000km na satu, napravio sa njim oko 2000km , nisam primetio da troši ulje ide ko tri zla, i nažalost ga prodao , ako ikad budem imao para redo bi ga posedovao opet.Što se tiče pucanja rama mislim da je to bolest svih modernih ( proizvedenih u zadnje 3-4 godine) modela zbog uštede u težini , t.j. olakšavanja ramova korišćenjem raznih legura.

Moram napomenuti da ovo nikako nije motor za početnike sem ako nemaju jaku suicidnu želju.

P.S. izneo sam lično iskustvo, neznači da je to pravilo i sa motorom sam prešao malo kilometara.

P.S.2 DEVOJČICE SU GA OBOŽAVALE ,mada ne vidim zašto jer je sedenje nazad mučenje.

• Drug član, 1854 postova

neko poređenje sa konkurencijom? znam da ima ljudi koji su to ganjali pa da napišu reč dve o ležanju, kočnicama, menjaču i sl.

jedan drugar je vozio K4 i desetku. kaže da je suzuki jači do nekih 8000 obrtaja ali onda kawa podivlja i nema nazad.

ajde šta ste se stisli...  :D

neko poređenje sa konkurencijom? znam da ima ljudi koji su to ganjali pa da napišu reč dve o ležanju, kočnicama, menjaču i sl.

jedan drugar je vozio K4 i desetku. kaže da je suzuki jači do nekih 8000 obrtaja ali onda kawa podivlja i nema nazad.

ajde šta ste se stisli...  :D

Ma kava na 8 hiljada nekontrolisano povuče, ali iz iskustava sa amaterskih trka, bolje se ponašala 2004-5 nego ova nova. Ova nova je dole dosta pitoma a onda iznenadi, jer su svi već navikli da imaju linearni dolazak snage. Moj izbor bi ipak bio neki drugi motor, ali kao što rekoh sve je to subjektina stvar, ako ne misli da ga šrafi u iber, možda mu posluži i zeleni picolovac ;D ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Drugar je imao ZX-10R, model 2006-2007.

Kupio, vozio i vratio pod garanciju.

Naime izbacila je ulje u kuciste filtera vazduha.

Zasto?

Razne teorije raznih majstora sam cuo o tome ali da ajde da cujem jos posto me dosta interesuje.

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Panasonic 89.

Ja sam imao priliku da probam 10ku 2005. staru tada 2 god i već sa 35000km na satu (jbg Italija je to!). Iako se videlo da je motor nemilosrdno mučen (sve živo izguljeno i labavo od plastika, diskovi nula, luft u viljušci verovatno od dizanja tj. spuštanja, KN filter i akrapovič) radio je kao sat i išao nenormalno barem za moje pojmove. Preko pola gasa imao sam utisak da će da mi počupa ruke iz ramena. Zvuk preko 8-9000 obr je neverovatan (ja nisam čuo ništa slično). Kočnice extra grizu čak i sa istrošenim diskovima, tvrd je i poprilično neudoban, a vetar razbija ali to je već standard.

Meni je odvratna zelena boja, ali crn izgleda savršeno. Jedino je R1 po meni lepši.

Elem, po meni, ako voliš nenormalno brze makine, preporuka.

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: zx6r

Da preskocim misljenje o izgledu posto su ukusi razliciti :).

Prvo da kazem da pricam iz licnog iskustva jer sam isti vozio sezonu i 1/2 .

Ako zelis motor koji je gabaritima slican klasi 600, a agregatom vrh klase 1000, dobices pravu stvar. Do nekih 6-7000 rpm, ponasa se kao prava maca, medjutim posle se pretvara u mahnitu zver. Desavalo mi se kada na visokim obrtajima saltam iz 4-te u 5-tu da pocne da se odlepljuje od zemlje. Preporuka kako moja, tako i mnogih vlasnika obavezan amortizer volana posto na  modele 04-05g fabricki nije ugradjen.

Koliko sam nasao na netu da je kod 05g doterivana prednja vila posto je bilo primedbi na istu.

Moj je bio 05g kupio sam ga polovnog 07g sa po satu 7.500 km. Posto je bio uvezen iz Svice imao je gomilu dodatne opreme.

Od problema mi se pojavilo slinjenje dihtunga na poklopcu ventila (kazu da im je to fabricka mana) iako je bilo minimalno, umelo je da iritira.

Kod agresivne voznje umeo je da proguta 300-500 gr ulja na nekih 1000km.Kazu da cescom zamenom(na 2-3000 km)  filtera za vazduh mozes da smanjis potrosnju ulja, ja sam imao BMC.

Kocnice su vrlo dobre,  iako na manjim brzinama deluju slabije i treba ti jaci stisak,na vecim brzinama cak i preko 200 na najmanji pritisak dva prsta bi poceo da ga ukopava.

Fabricki ide sa lancem 525, tako da racunaj da ces cesce morati da menjas isti.

Ta 10-tka je bio moj prvi ozbiljni R pre toga sam vozio CBR600F3 i VTR1000F od nazovi sportskih motora, i trebalo mi je dosta vremena da se priviknem na istu. Kapiram da je vrlo zahtevan motor koji ne trpi greske i opustanja i trazi te celog sve vreme voznje. Vidim da vozis stari R1 koji je bio zakon u svoje vreme, tako da ce ti mozda prijati prelazak na nesto moderniju zver :). Ako te nesto zanima pitaj.

Evo i dve fotkice moje bivse lepotice :)

30iysk3.jpg

352jbev.jpg

Drugar je imao ZX-10R, model 2006-2007.

Kupio, vozio i vratio pod garanciju.

Naime izbacila je ulje u kuciste filtera vazduha.

Zasto?

Razne teorije raznih majstora sam cuo o tome ali da ajde da cujem jos posto me dosta interesuje.

DA NE VERUJEŠ, FABRIČKA GREŠKA. Naredni model već ima neki ventil na iber laufu pa mu se to ne dogadja. navodno je ozraka kartera (cevčica ibr-laufa koja ulazi u karter, postavljena suviše nisko i ulje pri mućkanju i pod pritiskom u motoru izduvava pravo u filter. Predhodni model sa jednim auspuhom je daleko manje problematičan, a po meni i lepši (ne volem auspuhe u repu) ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 206 postova

Moj prijatelj ga je imao novog (MOD 2005) Mogu ti reci o njemu sve najbolje,vozio sam ga dosta te sezone tako da mi je ostao u veoma lepom secanju  po lezanju ,kocnicama ....sto se mene tice preporuka.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

Drugari dajte jos malo komentara,iskustava.Taj motor ne mogu da docekam u svojoj garazai,nadam se do leta :'(

ma nista mi negovori,taj motor mi je najveca zelja da provozam.Pre mesec gana je drug kupio pa smo isli na aldumas,slike su malo losije jer je slikano telefonom u polu mracnoj prostori

post-595-12879017765195_thumb.jpg

post-595-12879017765751_thumb.gif

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

Ja taj motor nisam vozio ali kao sto obicno biva cuo sam od ko zna koga,da je jedan od najnervoznijih motora i da ide kao ludak.Kao i da bi trebao imati amortizer upravljaca.Sto se tice izgleda meni je lep i mocan.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja